joi, 8 decembrie 2011

Imaginile anului 2011

Imaginile anului 2011: Agentia de presa Reuters si-a desemnat cele mai bune fotografii ale anului, fotografii care au surprins imagini inedite din toate domeniile: de la cele de razboi si catastrofe naturale, la showbiz, sport si inalta societate. Fiecare imagine are o poveste in spate.

Scriitorul Paul Bailey: "În ’89, România era singura ţară fără homosexuali"

Scriitorul Paul Bailey: "În ’89, România era singura ţară fără homosexuali": Asta a aflat scriitorul britanic Paul Bailey de la un agent al Securităţii, în 1989. Faptul a fost dezvăluit la Festivalul Internaţional de Literatură, într-un dialog cu Mircea Cărtărescu.

Cartierele rău famate ale marilor oraşe din România

Cartierele rău famate ale marilor oraşe din România: Cartierele rău famate ale marilor oraşe din România
Deşi niciun oraş din România nu are periferii la fel de periculoase precum Rio de Janeiro, metropolă în care săptămânal 30 de persoane mor în condiţii violente, li la noi există cartiere rău famate pe care nu-ţi pare rău dacă nu le vezi niciodată pe viu, ci doar la televizor în jurnalele de ştiri care prezintă tot soiul de grozăvii.

Dupa ce a prezentat Harta interlopilor şi a infracţiunilor din judeţele ţării, VerticalNews a alcătuit şi lista celor mai periculoase cartiere din cele mai populate zece oraşe din România.
Bucureşti-capitala infractorilor
Cartierul Ferentari ...

VIDEO/ La 18 ani, Alexandra s-a stabilit în Italia pentru a-şi găsi un partener de dans!

VIDEO/ La 18 ani, Alexandra s-a stabilit în Italia pentru a-şi găsi un partener de dans!:


Alexandra Gurguiatu abia a împlinit 18 ani, departe de părinţii şi fratele său care locuiesc în Focşani. Din 2010 s-a stabilit la Porto Torres, în Sardinia, unde îşi continuă studiile de liceu şi încearcă din răsputeri ca pasiunea sa pentru dans sportiv să-i fie răsplătită.





A venit în Italia fiindcă în România nu mai avea "partener de dans". L-a găsit în Sardinia şi mama ei a însoţit-o pentru trei săptămâni, până şi-a închiriat o locuinţă şi s-a înscris la şcoală. Apoi a lăsat-o singură. Tatăl ei este învăţător, mama administrator la o grădiniţă, iar fratele a terminat seminarul de la Buzău. Alexandrei îi este foarte dor de ei, până şi "de aerul din Focşani", de colegii de şcoală dar rezistă şi este ambiţioasă. Patru zile pe săptămână se antrenează şi antrenează la rândul ei şi învaţă pentru şcoală. În timpul liber vorbeşte cu mama ei pe skype. În ultima convorbire, mama i-a explicat reţeta unei delicioase plăcinte cu mere. Alexandra a reuşit-o!



Alexandra, când te-ai stabilit în Italia?



«Am venit în Italia pe data de 21 august anul trecut, prin transfer şcolar de la Liceul cu program sportiv Focşani din România

Citeşte mai mult...

Nicolae Iorga, politicianul huiduit de parlamentari / Un roman mai prolific decat Stalin si Lenin la un loc

Nicolae Iorga, politicianul huiduit de parlamentari / Un roman mai prolific decat Stalin si Lenin la un loc: Personalitate prodigioasa, ajuns profesor universitar la doar 23 de ani, Nicolae Iorga a scris 1250 de carti si peste 25.000 de articole. A intrat in viata parlamentara in 1907, iar peste 12 ani a devenit Presedintele Parlamentului. A propovaduit idealul national, propunand de multe ori solutii nerealiste pentru tara. "A fost considerat un instigator. Daca n-ar fi fost asasinat, ar fi murit in puscarie", spune istoricul George G. Potra, caci Iorga "se ia de piept cu toata clasa politica. Pentru el nu exista nici liberali, nici conservatori, nu exista nici dreapta, nici stanga. El cere dreptate pentru taranul roman". Iorga deranja pentru ca spunea adevarul: "se ia in piept cu Regele, se cearta cu Primul Ministru, se cearta cu sefii de partid, se cearta cu alti membri de la Academie. El o tine pe a lui!" Vezi ce au declarat mai multi istorici saptamana aceasta, cu ocazia lansarii volumului "Discursuri parlamentare 1907-1917" de Nicolae Iorga.
  • Iorga - "demolat" de Zaharia Stancu, dar elogiat de G. Calinescu
  • Comparat de Caragiale cu Iliuta, "activul" de la casa de nebuni, care aducea apa cu o caldare gaurita
  • Ionel Bratianu, huiduit la Ateneul Roman - o replica inteligenta
  • Apetitul oamenilor politici pentru valorile istoriei noastre - o poveste despre autosuficienta si despre cum reinventam mereu apa calda

Cei mai mari fani ai Internetului sunt tinerii. Cât timp petrec românii în mediul on-line

Cei mai mari fani ai Internetului sunt tinerii. Cât timp petrec românii în mediul on-line: Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 ani şi persoanele cu studii superioare folosesc Internetul în proporţie de peste 90%, procentaj care scade pe măsură ce vârsta utilizatorilor creşte, potrivit datelor dintr-un studiu realizat de compania de cercetare 360insights.





Adele, în fruntea topului albumelor şi în cel al single-urilor pe 2011, alcătuite de Rolling Stone

Adele, în fruntea topului albumelor şi în cel al single-urilor pe 2011, alcătuite de Rolling Stone: Cântăreaţa Adele ocupă prima poziţie atât în topul albumelor pe 2011, cât şi în topul single-urilor pe 2011, graţie materialului discografic "21" şi piesei "Rolling In The Deep", desemnate, miercuri, cel mai bun album al anului, respectiv cel mai bun single al anului de revista Rolling Stone.





"Traseistul şi fripturistul" intelectual Pleşu şi "smintitul" teolog adventist Gâdea

"Traseistul şi fripturistul" intelectual Pleşu şi "smintitul" teolog adventist Gâdea: Iritat de un interviu luat de Mihai Gâdea, "cu iresponsabilă derivă a competenţei", scriitorului Pascal Bruckner, intelectualul Andrei Pleşu i-a dedicat ziaristului-teolog un editorial intitulat "O sminteală", publicat în...

Mesaj obscen pe contul de Twitter al lui Medvedev: Insulta şocantă la adresa adversarilor politici

Mesaj obscen pe contul de Twitter al lui Medvedev: Insulta şocantă la adresa adversarilor politici: Preşedintele rus Dmitri Medvedev a şocat miercuri după ce o insultă obscenă la adresa adversarilor politici a apărut pe contul său oficial de Twitter.





Observator lingvistic / Cine sîntem şi facem, aici

Observator lingvistic / Cine sîntem şi facem, aici:

Corectarea cu creionul roşu a limbii române a emigranţilor nu numai că nu ar ajuta deloc, ci ar da impresia – deraiantă de la adevărata soluţie – că din corectură în corectură limba română din Italia s-ar pune pe şine. Soluţia e alta.


Soluţia e ca fiecare să-şi facă treaba: publicaţia să continue a scrie corect româneşte, adaptînd noul din limbă cu respect faţă de ce-i vechi; în familie, iubitorul de carte să continuie a o deschide în româneşte, căci nu la îndemnul zis din gură ci numai la exemplul viu fiul îşi va urma tatăl; tînărul, chiar dacă pentru un timp nu va înţelege rostul cititului şi al scrisului în limba mamei, numai prin sinteza profundă a două lumi din două limbi, va face simbioza din ceea ce e mai valoros din ele, sinteză fără de care se va fi transformat din român în italian fără să fi înţeles de ce.


Publicaţile re-creează limba, familia re-ţine momoria.


Sarcina unei rubrici de limbă română e darea exemplului unei calităţi înalte a limbii. Cititorul doritor să găsească greşeala altuia şi să descopere în loc exprimarea corectă va fi fără îndoială capabil să se descurce de unul singur, cu

Citeşte mai mult...

Iulia Vântur, aleasă de public "Cea mai sexy vedetă TV"

Iulia Vântur, aleasă de public "Cea mai sexy vedetă TV": Telespectatorii şi-au desemnat vedetele şi emisiunile preferate la Gala Premiilor TVmania, care s-a desfăşurat marţi seară, la sala "Toma Caragiu" a Teatrului Bulandra.