joi, 27 ianuarie 2011

Zvonuri despre iPhone5, made in China. Cum va arăta de fapt noul telefon de la Apple şi ce funcţii va avea acesta

Zvonuri despre iPhone5, made in China. Cum va arăta de fapt noul telefon de la Apple şi ce funcţii va avea acesta: "

Aparent, iPhone5 va avea noi furnizori de componente și câteva noi caracteristice, media streaming și hărți GPS actualizate.

Lansarea noului iPhone 5 deja este subiect de știri. Un raport al unei societăţi din China susține că Apple a adăugat câțiva noi furnizori pentru iPhone5, într-un efort de a economisi bani.

9to5 Mac susține că este posibil ca noul iPhone să aibă o nouă caracteristică, numită ”media stream”. Se speculează că Apple are în plan să-i lase pe utilizatori să încarce fotografii la care să aibe acces toți cei care se loghează pot să vadă imediat fotografiile, de oriunde s-ar afla, proces similiar postării pozelor pe Facebook sau Flickr.

Alte zvonuri fac referire la includerea tehnologiei NFC (Near Field Communication) în iPhone 5G, astfel încât posesorul să facă plăți direct cu telefonul mobil.O altă caracteristică ”find my friends” va funcționa aproape ca Google Latitude, astfel încât posesorul poate vedea unde-i sunt prietenii într-un anume interval de timp prin intermediul GPS-ului actualizat.

De asemenea, noul iPhone va putea arăta mult diferit faţă de modele precedente, deşi pe Internet au fost prezentate deja fotografii ale “noului”. În raportul chinez, noul iPhone 5 va arăta precum cel din imagine.

Dacă iPhone 5 este un pas înainte precum trecerea de la iPhone 3G la iPhone 3GS, trebuie să ne așteptăm ca prețul să fie mai mult sau mai puțin la fel.

Maria Dumitran

Red: O fi ceva de el???

Câteva mii de persoane au manifestat împotriva legii presei în Ungaria

Câteva mii de persoane au manifestat împotriva legii presei în Ungaria: "Aproximativ 7.000 de manifestanţi au cerut, joi seara, la Budapesta, retragerea legii controversate a presei, pe care Guvernul conservator al lui Viktor Orban a promis să o modifice, după un val de critici internaţionale.

Ungaria nu scapa de problema legii presei

Ungaria nu scapa de problema legii presei: "Daca modificarile propuse de executivul ungar nu vor fi suficiente, Comisia Europeana poate demara un proces de penalizare a Ungariei pentru incalcarea Tratatului European. Dezbaterile in contradictoriu privind noua lege a presei urmaresc la tot pasul Ungaria, care detine in prezent presedintia prin rotatie a Consiliului UE. Tema este abordata la toate conferintele de presa ale Comisiei Europene, ale Parlamentului sau Consiliului European care au legatura cu Ungaria."

Sanctum - Frank notices Judes rig is leaking air

Gyuri Pascu se apucă de fumat electronic

Gyuri Pascu se apucă de fumat electronic: "După accidentul cerebral suferit anul trecut, Ioan Gyuri Pascu învaţă să fie calm şi a adoptat un regim de viaţă sănătos."

Sanctum - Josh and Frank discover a sinkhole

Mihai Bendeac s-a pus cu blondele, ziariştii cu Bendeac

Mihai Bendeac s-a pus cu blondele, ziariştii cu Bendeac: "

După ce aseară a apărut în emisiunea “Te pui cu blondele” de la Antena 1, prezentată de Dan Negru, Mihai Bendeac a fost luat în vizor de presa tabloidă. Jurnaliştii au scris că Bendeac nu s-a descurcat în faţa blondelor, lucru care l-a infuriat şi l-a făcut să scrie pe blog că e ultima emisiune de anul acesta la care merge în calitate de invitat.

“M-am dus pentru ca Dan îmi e drag şi pentru că a răspuns pozitiv de două ori invitaţiei de a face nişte momente speciale în show-ul meu. Una peste alta, am ajuns să regret că am acceptat. Mi-e greaţă să văd cum cine ştie ce ziarist de la un tabloid titrează cu litere de-o şchioapă “bendeac s-a făcut de râs”. Cu ce m-am făcut de râs prietene? Că n-am acceptat cu obsesivitate să ştiu întrebările dinainte ca să fac concursul mai interesant? Că am fost cinstit şi am jucat corect. Una peste alta, am răspuns la vreo 15 întrebări corect şi la 2 greşit. O dată din grabă şi lipsă totală de concentrare şi cealaltă, na, împuşcaţi-mă că nu ştiu ca brânza de burduf e din lapte de oaie. Cât despre faptul că nimeni n-a mai eliminat aşa puţine blonde la runda finală, pana mea.. Acolo e vorba de ghiceală, nu de ştiinţă”.

"

Banii fetiţei răpuse de cancer salvează viaţa altui copil

Banii fetiţei răpuse de cancer salvează viaţa altui copil: "Familia unei fetiţe care a murit anul trecut de leucemie a decis 'să întoarcă' banii care nu au mai putut să o salveze pe micuţă către un alt copil care suferă de aceeaşi maladie."

Magia Lagerfeld seduce Parisul

Magia Lagerfeld seduce Parisul: "Colecţia Chanel a primit elogii, fiind considerată revelaţia Săptămânii Modei, în desfăşurare în capitala franceză."

DEX la superlativ: cel mai lung cuvânt din limba română şi povestea supercalifragilistic

DEX la superlativ: cel mai lung cuvânt din limba română şi povestea supercalifragilistic: "

În DEX 98 apare un cuvânt de 25 de litere. ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE este cel mai lung cuvânt din limba română, deşi există termeni medicali de peste 40 de litere, însă ascunşi prin tratate de profil. Dar v-aţi întrebat vreodată care e cel mai lung nume de localitate din lume şi din România?

Electroglotospectrografie (25 de litere), cuvânt împrumutat din franceză, este o metodă de stabilire a compoziţiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obţinute cu electroglotograful. Acesta din urmă e un aparat care înregistrează vibraţiile dintr-o zonă a laringelui, cea dintre coardele vocale.

Cel mai lung cuvânt din limba engleză este PNEUMONO ­ ULTRA ­MICRO ­SCOPIC­ SILICO­ VOLCANO­ CONIOSIS (am pus liniuţe pentru a înţelege oarecum cuvântul, are 45 de litere). Termenul medical defineşte o boală de plămâni, provocată de inhalarea de praf de siliciu în urma erupţiilor vulcanice. Deşi Oxford Dictionary consideră cuvântul drept “nefiresc”, el apare în dictionarele Webster’s ori Chambers. Cel care a propus acest cuvânt este un jucător de scrabble, Everett Smith. În 1935, el a “născocit” cuvântul tocmai cu scopul de a fi cel mai lung din limbă. Medicii spun că aceasta este o boală, dar se feresc să folosească cuvântul. Până la urmă, sintagma care explică boala nu e cu mult mai lungă.

Cuvântul pe care îl spui când nu ai ce spune

Un cuvânt interesant este supercalifragilisticexpialidocious (34 de litere, sigur aţi auzit de el). Este titlul unei melodii din celebrul film Mary Poppins, produs de Walt Disney Studios în 1964. Însă, după normele morfologice ale englezei, cuvântul nu poate exista. De ce? Sunt mai multe motive, dar cel mai puternic argument este că, în engleză, “istic” este un sufix, iar “ex” – un prefix. Priviţi poziţiile acestor particule în cuvânt şi veţi înţelege. Aşadar, varianta acceptată ar fi supercalifragilistic (“bucata” aceasta este populară şi în română) expialidocius. Ce înseamnă acest cuvânt? El e compus din particulele super- “above”, cali- “beauty”, fragilistic- “delicate”, expiali – “to atone”, docious- “educable”, astfel încât putem obţine “Atoning for educability through delicate beauty.” Traducerea e foarte dificilă. Ar fi ceva de genul “A ispăşi pentru educabilitate prin frumuseţe delicată”, forţând chiar şi limba română. Alţii cred însă că e mai simplu: “un cuvânt pe care îl spui atunci când nu ai ce spune”.Cuvântul a fost îndelung folosit, în presă, televiziune şi muzică. Iată ce au născocit jurnaliştii britanici de la The Sun. În 2000, Celtic a pierdut în faţa mult mai puţin titratei Inverness Caledonian Thistle, în Cupa Scoţiei. The Sun a titrat: “Super Caley go ballistic, Celtic are atrocious”.

Cele mai lungi nume de localităţi

Bine ai venit în Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu (85 de litere). Sigur ai reţinut numele acestui deal din Noua Zeelandă. Dacă nu prea le ai cu memoria, încearcă explicaţia: “Vârful colinei unde Tamatea, bărbatul cu genunchi mari, cunoscut ca devoratorul pământului, a coborât, a suit şi a devorat munţii, în timp ce-i cânta la flaut iubitei sale”.

Dar să ne gândim cum arată o carte de identitate a unui om care locuieşte în Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (58 de litere). Este un orăşel cu 3.000 de locuitori, în Ţara Galilor. Numele scurt nu ne ajută prea mult: Llanfairpwllgwyngyll. “Biserica Sfintei Maria în scorbura alunului alb, lângă vârtejul rapid, şi Biserica Sfântului Tysilio a grotei roşii”. Iată şi site-ul oraşului.

În România, localitatea cu cel mai lung nume este Staţiunea Climaterică Sâmbăta (27 de litere). Streisângeorgiu (15 litere) şi Constantineşti (14 litere) sunt cele mai lungi nume de localităţi, dintre cele formate dintr-un singur cuvânt. Parcă e mai bine să te naşti în Ip, o comună cu 4.000 de locuitori din Sălaj.

Cinci cuvinte cu poveste

elenofonele – încercaţi să citiţi cuvântul de la coadă la cap. Veţi obţine acelaşi cuvânt. Acesta este, se pare, cel mai lung cuvânt palindrom din limba română (11 litere). Dacă ar fi să alegem “câştigătorul” dintre cuvintele de bază (elenofonele e la plural) atunci ne-am opri asupra substantivului calabalâc. Asta dacă menţinem regulile rebusistice: a este şi â sau ă, t-ţ, s-ş, i-î. Punem în clasament şi aerisire, dar şi cuvinte mai scurte, ca rotitor sau rotator.

Am rămas datori cu câteva explicaţii: elenofonul este vorbitorul de limbă elenă, iar calabalâcul este o grămadă de obiecte casnice în dezordine (un sinonim folosit – catrafuse).

gălbinare – normal, cuvântul desemnează fie o plantă, fie paliditatea feţei, însă cel mai adesea este forma populară prin care e cunoscut icterul. Însă, glumind puţin, Anton Pann i-a schimbat sensul. Priviţi următoarele versuri: “Când nu-ţi sună-n buzunare, pătimeşti de gălbinare”. Credeţi că vorbim despre icter? Nu vorbim despre boala, des întâlnită printre noi, numită “galbini n-are”. Procedeul se numeşte calambur şi a fost foarte folosit de “apropiaţii” limbii române. Pe lângă Pann, putem aminti şi unul dintre calambururile lui Kogălniceanu: “Banul e nume rar” (numeral).

electronavigaţie / lactovegetarieni – este poate cea mai lungă anagramă din limba romana. Toate cele 16 litere ale primului cuvânt au fost amestecate şi a fost obţinut al doilea (tot cu reguli rebusistice). Un detaliu interesant despre anagrame este că procedeul a fost folosit de scriitori pentru a-şi găsi pseudonim. Iată ce a făcut Ion Budai Deleanu: a anagramat Ion Deleanu în Leon Dianeu. Coşbuc se semna uneori C. Boşcu, iar francezul Francois Rabelais s-a “deghizat” în Alcofribas Nasier.

uiuiu (interjecţie, chiot de bucurie) – cel mai lung cuvânt din DEX format exclusiv din vocale

autoînsămânţările – singurul cuvânt din limba română care conţine opt vocale diferite (a, e, i, o, u, ă, â, î).

Dan Micu

Surse:



  • Wikipedia

  • Site-ul Fun with words

  • Din lumea jocurilor de cuvinte, Octavian Laiu-Despău

"

Cât mai durează până când vom folosi moneda Facebook

Cât mai durează până când vom folosi moneda Facebook: "Facebook Inc. e decisă să facă bani. Plănuieşte noi surse de venituri, pe lângă cele clasice, obţinute din publicitate. Pentru început, scrie The Wall Street Journal, vrea să ceară tuturor dezvoltatorilor de jocuri prezenţi în reţeaua de socializare să foloseasca sistemul de plată al Creditelor.
N. Red: O fi intrat în criză?

VIDEO Ioan Holender, directorul festivalului Enescu: Niciun politician roman actual nu a avut dorinta sa vorbeasca cu mine. Nimeni nu mi-a oferit cetatenia romana

VIDEO Ioan Holender, directorul festivalului Enescu: Niciun politician roman actual nu a avut dorinta sa vorbeasca cu mine. Nimeni nu mi-a oferit cetatenia romana: "Vreme de aproape doua decenii, timisoreanul Ioan Holender a fost unul dintre cei mai influenti oameni din Viena. Fiind echivalentul lui Ion Tiriac in lumea muzicii clasice, Holender a legat o prietenie stransa cu Placido Domingo, a castigat admiratia lui Luciano Pavarotti si a detinut directoratul Operei din Viena vreme de doua decenii. Holender a ajuns in acel moment al vietii in care poate spune orice despre oricine. Fara teama. Poate spune ce crede despre Iliescu, Basescu sau Oprescu. Poate spune "Nu" orchestrei de la Scala din Milano. Isi permite sa afirme lucruri periculoase despre legionari si comunisti, desi stie ca va fi injurat din cauza asta. Si, desi a ajuns puternic si admirat, Ioan Holender a ravnit toata viata sa joace un alt rol.​"

Anthony Hopkins a colaborat cu un exorcist adevărat la filmările de la "The Rite"

Anthony Hopkins a colaborat cu un exorcist adevărat la filmările de la "The Rite": "Anthony Hopkins, care a lucrat la filmul de groază 'The Rite', a avut un ajutor în plus pe platourile de filmare, unde a fost prezent un adevărat exorcist, cel a cărui poveste a stat la baza scenariului producţiei, informează contactmusic.com.

CNSAS: Szoby Cseh a colaborat cu Securitatea. Cseh: Nu Securitatea m-a racolat, eu m-am dus la ei

CNSAS: Szoby Cseh a colaborat cu Securitatea. Cseh: Nu Securitatea m-a racolat, eu m-am dus la ei: "Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a cascadorului Szoby Cseh, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al CNSAS, Carmen Median.

Băsescu: Legea educaţiei este una dintre cele mai deschise legi din interiorul UE

Băsescu: Legea educaţiei este una dintre cele mai deschise legi din interiorul UE: "Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Strasbourg, în plenul APCE, că noua Lege a educaţiei din România este "una dintre cele mai deschise legi din interiorul UE", apreciind că nu există "oprelişte" de utilizare şi învăţare a limbii materne în cazul minorităţilor.

Ion Iliescu: Privatizarea in Romania a fost un esec, ca si in Rusia

Ion Iliescu: Privatizarea in Romania a fost un esec, ca si in Rusia: "Modul in care s-a produs privatizarea in Romania a fost un esec, avand in vedere ca, in tara noastra, au fost vandute activele fara privatizarea managementului, a afirmat, joi, fostul presedinte Ion Iliescu, la o masa rotunda consacrata destramarii URSS, potrivit Agerpres."
N.Red: Dar cine a fost artizanul eşecului?

Andy Fletcher (Depeche Mode): Publicul roman este perfect

Andy Fletcher (Depeche Mode): Publicul roman este perfect: "Aflat la al treilea concert in Romania, Andy Fletcher (membru fondator al trupei Depeche Mode) spune ca a avut intotdeauna o slabiciune pentru publicul roman. Artistul va putea fi vazut in postura de DJ sambata, 29 ianuarie, la The Ark, intr-un spectacol din care nu vor lipsi piesele Depeche Mode, informeaza organizatorii."

VIDEO Camerele de televiziune au surprins momentul in care politistii albanezi au impuscat trei manifestanti ai opozitiei socialiste

VIDEO Camerele de televiziune au surprins momentul in care politistii albanezi au impuscat trei manifestanti ai opozitiei socialiste: "O televiziune de la Tirana a dat publicitatii imagini dramatice, care infatiseaza momentul in care politistii albanezi au impuscat trei sustinatori ai opozitiei socialiste, ce au demonstrat impotriva guvernului condus de Sali Berisha. Confruntarile violente dintre sprijinitorii Partidului Socialist si fortele de ordine, care au avut loc vineri in capitala albaneza, s-au soldat de asemenea cu numerosi raniti si zeci de arestari."

Memorialul Durerii (DVD I/X, partea 3). Băieţii din munţi

Memorialul Durerii (DVD I/X, partea 3). Băieţii din munţi: "






Memorialul Durerii, (DVD I/X, partea 3). Episodul "Băieţii din munţi" Regizor / Realizator: Lucia Hossu Longin / Televiziunea Română Memorialul Durerii este un serial documentar de televiziune care prezintă persecuţia, închisorile, lagărele de muncă forţată, securitatea din perioada comunistă în România. Pentru „Memorialul durerii" au fost filmate peste 100.000 de minute cu supravietuiţori ai închisorilor comuniste. Memorialul Durerii (The Memorial of Suffering) is a Romanian Television documentary series about persecution, the labor camp system, anti-communist resistance and the secret police in communist Romania. It started airing in 1991. The main producer is Lucia Hossu-Longin.

Views:
0


0
ratings
Time:
43:38
More in
Education
"

Memorialul Durerii (DVD I/X, partea 2). Recurs în cazul Motrescu

Memorialul Durerii (DVD I/X, partea 2). Recurs în cazul Motrescu: "






Memorialul Durerii, DVD I/X, partea 2. Episodul "Recurs în cazul Motrescu" Regizor / Realizator: Lucia Hossu Longin / Televiziunea Română Memorialul Durerii este un serial documentar de televiziune care prezintă persecuţia, închisorile, lagărele de muncă forţată, securitatea din perioada comunistă în România. Pentru „Memorialul durerii" au fost filmate peste 100.000 de minute cu supravietuiţori ai închisorilor comuniste. Memorialul Durerii (The Memorial of Suffering) is a Romanian Television documentary series about persecution, the labor camp system, anti-communist resistance and the secret police in communist Romania. It started airing in 1991. The main producer is Lucia Hossu-Longin.

Views:
0


0
ratings
Time:
50:48
More in
Education
"

Memorialul Durerii (DVD I/X, partea 1). Primii partizani

Memorialul Durerii (DVD I/X, partea 1). Primii partizani: "






Memorialul Durerii, DVD I/X, partea 1. Episodul "Primii partizani" Regizor / Realizator: Lucia Hossu Longin / Televiziunea Română Memorialul Durerii este un serial documentar de televiziune care prezintă persecuţia, închisorile, lagărele de muncă forţată, securitatea din perioada comunistă în România. Pentru „Memorialul durerii" au fost filmate peste 100.000 de minute cu supravietuiţori ai închisorilor comuniste. Memorialul Durerii (The Memorial of Suffering) is a Romanian Television documentary series about persecution, the labor camp system, anti-communist resistance and the secret police in communist Romania. It started airing in 1991. The main producer is Lucia Hossu-Longin.

Views:
3


0
ratings
Time:
50:48
More in
Education
"

Cursa pentru Oscar, o afacere de multe milioane de dolari pentru studiourile de la Hollywood

Cursa pentru Oscar, o afacere de multe milioane de dolari pentru studiourile de la Hollywood: "Cât valorează un Oscar? Pentru Sony Pictures - care tocmai a lansat filmul "The Social Network" pe DVD şi va beneficia, fără îndoială, de o creştere a încasărilor, după ce a primit, marţi, opt nominalizări la premiile Academiei americane - răspunsul este următorul: câteva zeci de milioane de dolari.

Impresii de la Seara Voluntarilor Botoşăneni

Ioana Matfeev, Primăria Botoşani: 


Ioana Matfeev - Impresii de la Seara Voluntarilor Botosaneni
 
 Asculta  mai multe  audio   podcast







Măicuţe italiane de la Grădiniţia Il Girotondo: 


Maicuta italiana de la Il Gitotondo - Opinii Seara Voluntarilor Botosaneni
 
 Asculta  mai multe  audio   podcast





Lucia Olaru Nenati: Impresii de la eveniment: 


Lucia Olaru Nenati  - Impresii de la Seara Voluntarilor Botosaneni
 
 Asculta  mai multe  audio   podcast



Lucia Olaru Nenati: Câteva sugestii: 


Lucia Olaru Nenati  - Sugestii pentru Seara Voluntarilor Botosaneni
 
 Asculta  mai multe  audio   podcast



Prof. Dr. Paul Vieru - Primăria Botoşani: 


Prof. Dr, Paul Vieru - Impresii de la Seara Voluntarilor Botosaneni
 
 Asculta  mai multe  audio   podcast



Prof. muzicolog Ilie Pânzaru: 
Prof. Panzaru - Impresii de la Seara Voluntarilor Botosaneni
 
 Asculta  mai multe  audio   podcast

Libertatea, discuții pentru o emisiune la Realitatea TV

Libertatea, discuții pentru o emisiune la Realitatea TV: "

Tabloidul Libertatea lucrează la dezvoltarea unei secțiuni de producții video. Din informațiile paginademedia.ro, Libertatea pregătește o emisiune care va fi difuzată pe Realitatea TV.Contactat de paginademedia.ro, Mihnea Vasiliu, director general Ringier România, a confirmat informațiile legate de o posibilă coproducție LibertateaRealitatea TV.

Mihnea Vasiliu:“Realitatea TV dorește să facă o emisiune cu știri mai light, iar noi ne dezvoltăm o secțiune video pe libertatea.ro care să susțină programul cu informații.”

Cât este de avansat proiectul?“Deocamdată sunt înțelegeri mai mult verbale. Nu există termene foarte clare. Întâi trebuie să ne organizăm în interior, pentru că avem resurse pentru a dezvolta secțiunea video. Abia apoi va putea să furnizeze informații și pentru alții.”Emisiunea de pe Realitatea TV ar urma să ai o frecvență săptămânală și să fie difuzată sâmbătă sau duminică.

"

Ioan Gyuri Pascu: Beau apă cu lămâie, am redus ţigările şi cafeaua şi urmez un regim

Ioan Gyuri Pascu: Beau apă cu lămâie, am redus ţigările şi cafeaua şi urmez un regim: "Ioan Gyuri Pascu a declarat într-un interviu, care va fi difuzat vineri la emisiunea "Happy Hour", că şi-a schimbat modul de viaţă în urma accidentului cerebral pe care l-a suferit anul trecut, iar acum se odihneşte mai mult, a redus ţigările şi cafeaua, bea doar apă cu lămâie şi ia medicamente.

CNA: Publicitatea pe ecran partajat, interzisă în programele pentru minori, la ştiri şi dezbateri

CNA: Publicitatea pe ecran partajat, interzisă în programele pentru minori, la ştiri şi dezbateri: "Publicitatea pe ecran partajat este interzisă în programele destinate minorilor, în emisiunile de ştiri, dar şi în dezbaterile politice difuzate pe posturile de televiziune, potrivit unei modificări a Codului audiovizualului, adoptată joi de membrii CNA.

Kylie Minogue se întoarce. Cu Lexus

Kylie Minogue se întoarce. Cu Lexus: "Superstarul pop Kylie Minogue, care se pregăteşte de un nou turneu mondial, a devenit imaginea Lexus. Ea va promova primul model compact al mărcii de lux japoneze, hibridul CT 200h."

Of,of, măi,măi,,, | Mihai Bendeac i-a furat identitatea lui Florin Piersic | VIDEO

MONDEN | Mihai Bendeac i-a furat identitatea lui Florin Piersic | VIDEO: "
Mihai Bendeac il admira atat de tare pe Florin Piersic incat il imita la perfectie si nu numai in emisiune, ci si pe mesageria vocala a telefonului mobil. Bendeac a inregistrat un mesaj in care se prezinta drept Florin Piersic tuturor celor care il suna… Gluma a fost bine-primita de insusi Florin Piersic care i-a raspuns cu aceeasi moneda lui Bendeac….


Se pare ca Mihai Bendeac , este un fan inrait al actorului Florin Piersic, astfel ca actorul a ajuns sa ii fure acestuia identitatea. Umoristul de la ”In puii mei” a inregistrat pe casuta sa de mesagerie un mesaj de intampinare in care se prezinta imitand perfect vocea maestrului.
“Sunt Florin Piersic. Daca doriti sa ii lasati un mesaj lui Pintea o puteti face dupa ce auziti un bipait. Va pup, ma”, se aude pe inregistrare.
Gluma lui Bendeac se pare ca nu l-a deranjat nicicum pe Florin Piersic care a gasit imediat modalitatea de a se “razbuna”.
“Intr-o zi m-a sunat maestrul spunandu-mi sa il contactez imediat. M-am executat si, pentru ca nu raspundea, a intrat mesageria, unde am avut surpriza sa aud ca se recomanda cu numele meu”, a povestit Mihai Bendeac.

"

Împrumuturi direct din fonduri UE pentru studenţi

Împrumuturi direct din fonduri UE pentru studenţi: "Studenţii ar putea obţine un împrumut pentru a studia în universităţi din afara graniţelor direct de la Uniunea Europeană."

Cadou-deghizare în Marilyn Monroe

Mama Lianei Dumitrescu a scris despre ultimele clipe ale fiicei sale

Mama Lianei Dumitrescu a scris despre ultimele clipe ale fiicei sale: ""Cea mai îndurerată mamă din lume care cere ajutor pentru elucidarea acestei crime". Aşa se semnează într-o scrisoare mama deputatului Liana Dumitrescu. Liana a încetat din viaţă joi dimineaţa, la Spitalul Elias din Capitală.
Mama..."

Promovare prin îngreţoşare - Lady Gaga şochează din nou. Vrea să lanseze un parfum cu miros de sânge şi spermă

Lady Gaga şochează din nou. Vrea să lanseze un parfum cu miros de sânge şi spermă: "Lady Gaga continuă să folosească anunţurile şocante ca metodă de promovare. Mai nou artista a declarat că vrea să creeze un parfum care miroase a sânge şi spermă, informează ediţia electronică a The Daily..."

27 ianuarie: Serialul Seinfeld se vinde cu Adevărul. BBC dă afară un sfert din angajați

27 ianuarie: Serialul Seinfeld se vinde cu Adevărul. BBC dă afară un sfert din angajați: "
Serialul Seinfeld va fi vândut împreună cu ziarul Adevărul. Sâmbătă, 29 ianuarie, apare primul DVD dintr-o serie de 12, care cuprinde primele trei sezoane ale “serialului despre nimic“. Seinfeld va fi distribuit împreună cu ziarul la un preț de 10,99 de lei.
Pe de altă parte, Adevărul Holding a anunţat că, începând de astăzi, lunarul cultural Dilemateca se va distribui doar împreună cu Dilema veche, la preţul de 6,99 lei, notează HotNews și Adevărul. Comunicatul îl citează pe Mircea Vasilescu, redactor-şef Dilema veche şi senior editor Dilemateca, potrivit căruia “se închide un ciclu în povestea Dilematecii”.
BBC World Service, serviciul internaţional al BBC, radiodifuzorul public britanic, va disponibiliza 650 de angajaţi, adică mai mult de un sfert din totalul salariaţilor şi a închis cinci din cele 32 de servicii în limbi străine, notează Mediafax și HotNews.ro. Deciziile, anunţate miercuri, fac parte dintr-un program mai amplu de austeritate. Cele cinci servicii închise sunt cele în limbile albaneză, macedoneană, sârbă, portugheză pentru Africa şi engleză pentru Caraibe. De asemenea, vor fi închise programele radio în şapte limbi străine.
Clark Parsons, Managing Director Berlin School of Creative Leadership (BSCL) explică într-un interviu pentru IAA.ro în ce constă programul MBA al școlii pe care o reprezintă.
“Noi îi învăţăm pe oameni cum să devină nişte lideri foarte buni în companiile pe care le conduc, iar combinaţia dintre un program de MBA clasic suprapus nevoilor industriilor creative ne face să fim unici. Mulţi dintre profesorii noştri predau la instituţii de învăţământ cu tradiţie, precum Harvard, NYU, INSEAD, Columbia sau IMD. Însă, spre deosebire de aceste şcoli, unde vin destul de puţini reprezentanţi ai industriilor creative, focusul BSCL este pe advertising, divertisment, marketing, jurnalism, design, etc.” Cu puţin timp în urmă IAA.ro anunţa începerea competiţiei europene pentru obţinerea unei burse parţiale de 20.000 de euro pentru un membru al organizației, care aplică la următorul Executive MBA, din cadrul BSCL.
Clark Parsons: “La Berlin School îi învăţăm pe oameni cum să se reinventeze”
Divulgarea surselor jurnalistice trebuie limitată la “motive de interes vital“, a decis Adunarea parlamentară a Consiliului Europei (APCE) reunită la Strasbourg, scrie Hotnews, care citează AFP. Protecţia surselor de informare ale ziariştilor “este o condiţie esenţială pentru exercitarea liberă a jurnalismului şi pentru respectul dreptului public de a fi informat în chestiuni de interes general“.
Divulgarea surselor jurnalistice, limitată la “motive de interes vital” – Consiliul Europei
Cei care se înscriu la School for Startups (S4S) România – sesiunea din Cluj, în perioada 26 ianuarie – 4 februarie, pot fi eligibili pentru două burse în valoare de 500 de euro. Câştigătorii vor fi anunţaţi de Marius Ghenea pe 25 februarie, în cadrul celei de-a doua zile a sesiunii intensive de training, scrie IAA.ro. S4S România este primul program de educaţie antreprenorială din România pentru antreprenorii aflaţi la început de drum, program oferit de Fundaţia Post-Privatizare şi derulat cu sprijinul a doi antreprenori şi investitori de succes: Marius Ghenea şi Doug Richard (UK).
School for Startups oferă două burse în valoare de 500 de euro
Şefii postului Fox au refuzat să difuzeze o reclamă la Super Bowl chiar dacă pentru ea ar fi primit peste 2 milioane de euro, scrie sport.ro. Cei care conduc televiziunea americană au considerat că scenele sunt prea explicite şi nu au vrut să-şi ofenseze publicul! Iată despre ce este vorba:
EXPLOZIV / Asta este reclama pentru Super Bowl INTERZISĂ la TV
Aproximativ 100.000 de persoane şi-au exprimat susţinerea pe Facebook pentru iniţiativa “O zi fără ştiri despre accidentul de la Smolensk“, dar iniţiatorul a retras brusc propunerea, scrie Mediafax, care citează site-ul postului Radio Polonia. “Mă întreb de mult timp dacă frenezia presei privind catastrofa de la Smolensk se va încheia vreodată”, a declarat organizatorul evenimentului, Piotr Stohnij. “Aceasta nu este o reacţie la catastrofa aviatică, ci la faptul că subiectul este practic omniprezent”, afirmă sociologul Dominik Batorski.
“O zi fără ştiri despre Smolensk”, iniţiativă pe Facebook, susţinută de 100.000 de utilizatori
Eric Schmidt, CEO al Google – care va fi înlocuit în luna aprilie de un alt cofondator al companiei, Larry Page – a declarat că nu intenţionează să părăsească grupul, dezminţind zvonurile potrivit cărora ar vrea să înceapă o carieră nouă în media sau politică, scrie Mediafax, care citează Bloomberg. Săptămâna trecută, Schmidt a anunţat că se va retrage de la conducerea companiei, funcţia sa urmând să fie preluată de Page. Recent, Schmidt a declarat că este “devotat Google” şi că va rămâne în companie “atât timp cât lucrurile rămân interesante”.
Eric Schmidt nu va părăsi Google atât timp cât lucrurile rămân interesante
Sursa foto: Adevărul
"