joi, 13 octombrie 2011

EDITORIALUL EVZ: Presa jegoasă a lui Vîntu - Opinii EVZ > EVZ.ro

EDITORIALUL EVZ: Presa jegoasă a lui Vîntu - Opinii EVZ > EVZ.ro: "Deşi are dreptate, nu Sorin Ovidiu Vîntu este cel îndreptăţit să dea lecţii de moralitate şi deontologie a profesiei de jurnalist. Jegul din presa românească i se datorează cu vârf şi îndesat. El a consacrat aceste practici pe care acum le blamează public. El este unul din părinţii "ziaristului- vidanjor". Am constatat încă o dată că SOV a rămas acelaşi personaj care-şi umileşte fără să clipească oamenii cu care a lucrat. A făcut-o erijându-se în purtătorul de cuvânt al ziariştilor de la Realitatea TV. "

'via Blog this'

Video:DSK-Banon : la plainte classée sans suite

Video: Beyoncé accusée de plagiat

Video: Michael Jackson ar fi putut salvat - spune un cardiolog

Inca un scandal in imperiul lui Murdoch: Directorul Wall Street Journal Europe a demisionat dupa scandalul cresterii artificiale a tirajului

Inca un scandal in imperiul lui Murdoch: Directorul Wall Street Journal Europe a demisionat dupa scandalul cresterii artificiale a tirajului: Thomas Langhoff, directorul editiei europene a Wall Street Journal, a demisionat dupa ce o ancheta a The Guardian a aratat ca reprezentantii publicatiei au apelat la o escrocherie pentru a creste tirajul editiei europene a WSJ. The Guardian a scris ca a gasit dovezi care arata ca WSJ Europe a platit mai multe companii europene pentru a cumpara in secret mii de copii ale ziarului, la un pret foarte mic. Aceasta actiune a avut scopul de a creste tirajul ziarului si de a induce in eroare cititorii si advertiserii.

AFP a stabilit o serie de reguli privind activitatea jurnaliştilor săi în reţelele sociale - Mediafax

AFP a stabilit o serie de reguli privind activitatea jurnaliştilor săi în reţelele sociale - Mediafax: "Pentru a constitui o reţea, el poate publica elemente de informare privind domeniul său de activitate, notaţii personale, detalii de culoare, dar trebuie să acorde întâietate, în ceea ce priveşte informaţiile, serviciilor AFP.

Totodată, jurnaliştii AFP nu au voie să publice informaţii de tip breaking news - rezervate clienţilor AFP - pe o reţea socială."

'via Blog this'

Top 10 cele mai piratate filme din istorie | Romania Libera

Top 10 cele mai piratate filme din istorie | Romania Libera: "Lista celor mai piratate filme din istorie:

1. Avatar (21 milioane download-uri)

2. The Dark Knight (19 milioane download-uri)

3. Transformers (19 milioane download-uri)

4. Inception (18 milioane download-uri)

5. The Hangover (17 milioane download-uri)

6. Star Trek (16 milioane download-uri)

7. Kick-Ass (15 milioane download-uri)

8. The Departed (14 milioane download-uri)

9. The Incredible Hulk (14 milioane download-uri)

10.Pirates of the Carribean: At World's End (14 milioane download-uri)"

'via Blog this'

Universitatile din strainatate incep campania pentru admiterea in anul academic 2012-2013. Vezi taxele de scolarizare in Marea Britanie si tendintele in alegerea specializarii

Universitatile din strainatate incep campania pentru admiterea in anul academic 2012-2013. Vezi taxele de scolarizare in Marea Britanie si tendintele in alegerea specializarii: Universitatile din strainatate au inceput luna aceasta campania pentru depunerea de aplicatii in vederea admiterii in anul academic 2012-2013. Universitatile din Marea Britanie si-au majorat taxele de scolarizare, politica ce va avea "impact direct asupra intregii piete a educatiei din Europa", a declarat Svetlan Danev, coordonatorul proiectului World Education. Potrivit acestuia, taxele universitare in institutiile de invatamant superior britanice variaza intre 6.000 de lire sterline si 9.000 de lire sterline pe an.
  • Principalele destinatii universitare ale studentilor romani: Marea Britanie, Olanda, Germania, Franta, Danemarca, Elvetia

Academia Franceză listează cuvintele englezeşti pe care le vrea interzise.

Academia Franceză listează cuvintele englezeşti pe care le vrea interzise.: Academia Franceza lupta de foarte multa vreme impotriva folosirii din ce in ce mai dese a limbii engleze - cerand ca foarte multe cuvinte imprumutate sa fie inlocuite cu echivalentele din limba franceza, relateaza Daily Mail.
Lupta a ajuns in prezent pana in punctul in care au inceput sa listeze pe site-ul Academiei cuvinte din limba engleza pe care le vor interzise.
Membrii Academiei au introdus o noua categorie pe website-ul lor, denumita "spune/nu spune" (dire, ne pas dire), iar primele ...

VIDEO | INEDIT: Jurnalul B1TV prezentand stirea despre arbitrul Andrei Baciu batut la Frumusica.

VIDEO | INEDIT: Jurnalul B1TV prezentand stirea despre arbitrul Andrei Baciu batut la Frumusica.:

JURNAL B1TV ~ Stire K1 – Frumusica


E grea viaţa de arbitru şi în ligile inferioare. Site-ul botoşăneni.ro a scris despre o întâmplare recentă, petrecută la un meci din liga a 5-a, din judeţul Botoşani. Centralul întâlnirii, Andrei Baciu, în vârstă de 17 ani, a fost lovit cu pumni şi picioare, de jucătorii gazdă. Se pare că a acordat un cartonaş roşu “nemeritat”, iar fotbaliştii s-au înfuriat.


Partida de fotbal dintre echipele Gloria Frumuşica şi Dante Botoşani nu s-a terminat bine pentru gazde, dar nici pentru arbitri. Scorul de 2 la 10, dar şi cartonaşele şi întreruperile meciului, i-au scos din sărite pe jucătorii de la Frumuşica şi s-au răzbunat pe arbitri.


„Toată faza a plecat de la faptul că jucătorii de la Gloria Frumuşica au sărit pe asistentul Bogdan Muşină, i-au rupt tricoul şi eu am intervenit şi am dat un “roşu”, iar ei au sărit şi pe mine”, spune arbitrul Andrei Baciu.


În urma incidentului, spiritele s-au calmat, iar meciul s-a derulat normal, însă centralul nu a uitat păţania.



Sursa: STIREA B1TV

Comunicat de presă - CNA

Comunicat de presă - CNA: " Amendă în cuantum de 10.000 de lei postului Antena 3 pentru că în emisiunea „Ştirea zilei” din 6.10.2011, moderatorul a discutat cu invitaţii din studio despre un filmuleţ preluat de pe o pagină de internet, fără să se verifice, în prealabil, veridicitatea acestuia. Potrivit art. 64 alin. 1 lit. b şi alin. 2 din Codul CNA, „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: b) informarea cu privire la un fapt sau un eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă. 2) În cazul în care informaţiile prezentate se dovedesc a fi eronate în mod semnificativ, furnizorul de servicii media audiovizuale trebuie să aducă rectificările necesare în cel mai scurt timp şi în condiţii similare de difuzare.”;"

'via Blog this'

Pagina de media – Petrişor Obae » Cristi Burci despre publicitate: Media ultimilor 50 de ani a fost televiziunea. Media următorilor 50 de ani va fi conținutul. Innovate or die!

Pagina de media – Petrişor Obae » Cristi Burci despre publicitate: Media ultimilor 50 de ani a fost televiziunea. Media următorilor 50 de ani va fi conținutul. Innovate or die!: "Cât de importante sunt noile tehnologii în zona companiilor de media, publicitate?

“Aici e o problemă a industriei. În ultimii ani industria a fost plină de artiști. De acum încolo trebuie să înțelegi tehnologia. Va fi o combinație între tradițional și digital. Iar înțegerea tehnologiei și parteneriatele cu tehnologia (Faceboook, Google, Microsoft) sunt foarte importante.”"

'via Blog this'

Gabriela Vrânceanu Firea Pandele difuzează clipuri trucate. Antena 3 a luat o amendă de 10.000 de lei

Gabriela Vrânceanu Firea Pandele difuzează clipuri trucate. Antena 3 a luat o amendă de 10.000 de lei: Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat postul de televiziune Antena 3 cu 10.000 de lei, pentru emisiunea „Ştirea zilei” de pe 6 octombrie, în care a fost prezentat un material video trucat, în care se folosea imnul...

​VIDEO Cele mai bune piese ale ultimilor 15 ani

​VIDEO Cele mai bune piese ale ultimilor 15 ani: Piesa Paranoid Android a celor de la Radiohead (lansata in 1997) a fost desemnata de publicatia britanica NME drept cel mai bun cantec din ultimii 15 ani. Pe locurile urmatoare s-au clasat melodii ale trupelor Arcade Fire, Outkast, The Strokes si The Killers.

S-a închis ultima filă a Revoluţiei: Doi înalţi ofiţeri scapă definitiv de pedeapsă după măcelul de la Cluj

S-a închis ultima filă a Revoluţiei: Doi înalţi ofiţeri scapă definitiv de pedeapsă după măcelul de la Cluj: CEDO a dat ultima sentinţă după 13 ani de procese: generalul Caba şi căpitanul Dando nu pot fi condamnaţi. Cei doi au dat ordinul să se tragă în mulţime dar au fost închişi doar cei care au apăsat pe trăgaci. Caba şi Dando...

Rihanna s-a cuplat din nou cu jucătorul de baseball Matt Kemp

Rihanna s-a cuplat din nou cu jucătorul de baseball Matt Kemp: Cântăreața s-a despărțit de fostul boxer Dudley O’Shaughnessy, cu care s-a afișat în Londra cu doar o săptămână în urmă.

Alexandru Lazescu: Ce va ramane in televiziune vor fi stirile si marile productii

Alexandru Lazescu: Ce va ramane in televiziune vor fi stirile si marile productii: Alexandru Lazescu, presedinte-director general al Televiziunii Romane, a vorbit, joi, la evenimentul Graffiti BBDO The next 20 years, despre factorii care vor influenta modelul de business media in viitor, apreciind ca in televiziune ceea ce va ramane important sunt stirile si marile show-uri, transmite Mediafax.

Realitatea se rupe in doua televiziuni - Vedetele merg cu Sebastian Ghita

Realitatea se rupe in doua televiziuni - Vedetele merg cu Sebastian Ghita: Aproximativ 300 de angajati, in frunte cu prezentatori si realizatori de emisiuni, si-au dat demisia de la Realitatea Media pentru a se alatura postului de stiri al lui Sebastian Ghita, RTV Satellite.
Salariatii care vor mai ramane pe firma Realitatea Media vor fi...

OPINII: Schimbarea la ecran: Ion Diaconescu şi Părintele Cleopa

OPINII: Schimbarea la ecran: Ion Diaconescu şi Părintele Cleopa: Moartea lui Ion Diaconescu a făcut o mică minune. Televiziunile se întrec în respect şi pioşenie. Curg documentarele despre martirii din temniţele comuniste, despre eroii din munţi.
Colo, un episod din "Memorialul durerii"....

CRONICA TV. Schimbarea la ecran: Ion Diaconescu şi Părintele Cleopa

CRONICA TV. Schimbarea la ecran: Ion Diaconescu şi Părintele Cleopa: Moartea lui Ion Diaconescu a făcut o mică minune. Televiziunile se întrec în respect şi pioşenie. Curg documentarele despre martirii din temniţele comuniste, despre eroii din munţi.

CRONICA TV. Schimbarea la ecran: Ion Diaconescu şi Părintele Cleopa

CRONICA TV. Schimbarea la ecran: Ion Diaconescu şi Părintele Cleopa: Moartea lui Ion Diaconescu a făcut o mică minune. Televiziunile se întrec în respect şi pioşenie. Curg documentarele despre martirii din temniţele comuniste, despre eroii din munţi.

Decizia nr. 593 din 11.10.2011

Decizia nr. 593 din 11.10.2011: Consiliul Naţional al Audiovizualului dispune intrarea de îndată în legalitate în privinţa spoturilor publicitare pentru produsele Saliciol Natural, Echina Vit C, Hof Lipomin, Omega 3 şi Omega 6 Vegetal în sensul ca acestea să respecte condiţiile specifice publicităţii la suplimente alimentare şi la produse pentru slăbit prevăzute de legislaţia audiovizuală

-
Decizii de sancţionare

/
,

Decizia nr. 592 din 11.10.2011

Decizia nr. 592 din 11.10.2011: Consiliul Naţional al Audiovizualului dispune intrarea de îndată în legalitate în privinţa spotului publicitar „Catena – Farmacia tuturor românilor”, difuzate de posturile de televiziune, în sensul ca acesta să respecte condiţiile specifice publicităţii prevăzute de legislaţia audiovizuală.

-
Decizii de sancţionare

/
,

Postul Realitatea TV, amendat cu 10.000 lei pentru un reportaj despre pornografie difuzat ziua.

Postul Realitatea TV, amendat cu 10.000 lei pentru un reportaj despre pornografie difuzat ziua.: Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, sa amendeze cu 10.000 de lei postul Realitatea TV, din cauza unui reportaj despre pornografie difuzat ziua, cand era accesibil minorilor, fapt interzis de legislatia audiovizualului, relateaza Mediafax.
CNA a analizat, in sedinta de joi, mai multe stiri si anunturi promotionale la emisiunile "Mega story" si "Reporterii Realitatii", difuzate in 16 iulie si 8 octombrie.
Potrivit monitorizarii CNA, in 16 iulie, Realitatea TV a difuzat ...

Jurnaliştii României libere, premiaţi de Freedom House.

Jurnaliştii României libere, premiaţi de Freedom House.: Sapte tineri jurnalisti au fost premiati pe 12 octombrie la finalul celei dea XIII-a editii a concursului national Tanarului Jurnalist al Anului. Daniel Befu, jurnalist de investigatie al Romaniei libere, a primit distinctia la categoria actualitate interna. Premiul la categoria finante-banci a fost acordat Senicai Micu (Evenimentul Zilei), la categoria politica externa a fost premiat Octavian Manea (Revista 22), Anca Arsene Barbulescu(Business Magazin) a primit premiul la categoria IT, Ani ...

Britney Spears se alătură celebrităţilor cu 10 milioane de fani pe Twitter

Britney Spears se alătură celebrităţilor cu 10 milioane de fani pe Twitter: Cântăreaţa Britney Spears s-a alăturat celebrităţilor care au atins numărul de 10 milioane de fani pe Twitter, fiind astfel în compania a doar cinci alte vedete, printre care se numără Lady Gaga şi Justin Bieber.





Antonio Banderas vrea să joace în filme experimentale

Antonio Banderas vrea să joace în filme experimentale: Actorul spaniol se consideră un începător într-ale cinematografiei.

Ghid de supravietuire a limbii romane: Cacofonicul "ca si", vorba domnului Pruteanu

Ghid de supravietuire a limbii romane: Cacofonicul "ca si", vorba domnului Pruteanu: Excesul de zel al multor vorbitori de limba romana a dus la transformarea unor constructii gramaticale eronate in regula general valabila. Si, de ce sa ne ascundem dupa deget, liderii de opinie, politicienii si persoanele publice sunt principalii responsabili de...