duminică, 20 martie 2011

Greva În ochii Elevilor Eminescieni

Greva În ochii Elevilor Eminescieni: "
Cu toate că a trecut deja o săptămână de grevă, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu se anunţă prelungirea protestelor, până când profesorii îşi vor primi drepturile.
Ce spun elevii despre grevă?
“După părerea mea greva ne afectează pe toţi, atât profesori cât şi elevi.. înţeleg protestul profesorilor întrucât cer ce li se cuvine.” Focariu Andreea, cl a 12-a
“Pe de o parte cred că e o mare bucurie pentru toţi elevii, avem mai mult timp liber, fără teme. Dar, pe de altă parte, cu cât greva va dura mai mult, lucrurile vor lua o întorsătură care nu va fi în favoarea noastră, a elevilor. Unii profesori se vor grăbi să predea toată materia din urmă, să pună note şi să dea teste, cu alte cuvinte... un haos total.” Nichita Andreea, cl a 11-a
“În primul rând, aş zice că greva este foarte îndreptăţită. Cum ţi s-ar părea ţie să munceşti o lună întreagă iar la sfârşitul acesteia să afli că ai făcut totul degeaba? Evident, ai putea rămâne numai cu “satisfacţia” că ai ajutat nişte copii să reuşească în viaţă. Greva care încă se derulează, merită continuată până în momentul în care profesorii vor putea spune, răsuflând uşuraţi, “Hehe, mi-am primit salariul pe luna asta...”. Bateu Ciprian, cl a 9-a
“Din punctul meu de vedere această grevă nu va rezolva problemele profesorilor decât poate pe moment. Deşi ideea unor zile libere m-a încântat la început nu-mi doresc ca protestele să continue. În final tot noi, elevii, avem de suferit, ajungând să recuperăm două lecţii intr-o oră.” Petruşcă Miruna, cl a 11-a
“Nimeni nu poate nega faptul că, pentru marea majoritate a elevilor, prima săptămână de grevă a fost binevenită. Totuşi, în momentul de faţă, incertitudinea e oarecum stresantă. Aşteptăm reînceperea orelor de curs cu nerăbdare şi sperăm ca profesorii să îşi primească cât mai curând drepturile. Nu vreau să îmi imaginez ce consecinţe ar putea avea prelungirea grevei. Dar, cu siguranţă, greva prelungită se va răsfrânge, într-o oarecare măsură, asupra elevilor.” Băltuţă Alexandra, cl a11-a
“Nu consider că greva profesorilor este în zadar.Cu siguranţă toţi am fi revoltaţi dacă nu ne-am primi rodul muncii, cu toate că sunt neglijate alte aspecte cum ar fi elevii. Într-adevăr, aceste câteva zile ne-au prins foarte bine ca pauză, dar dacă se continuă greva ar putea exista consecinţe nu tocmai plăcute pentru noi.” Bianca Sofian, cl a11-a
“Cred că greva este, pentru mine, o mică vacanţă neaşteptată, fiind asemenea cireşii de pe tort, chiar dacă va trebui poate să recuperez câteva weekenduri. Cât despre colegii mei, nu cred că este elev care să nu se bucure de câteva zile în care îşi poate face singur programul.” Coşovanu Eric, cl a9-a
Sinteză:
Elevii Colegiului Naţional Mihai Eminescu îşi compătimesc profesorii, se bucură într-o oarecare măsură de zilele libere picate din senin dar, se gândesc din ce în ce mai mult la consecinţele grevei, care ar putea să îi afecteze pe plan şcolar.

Mădălina Iacob
"

Euforia TV coace noua divă

Euforia TV coace noua divă: "Pe 22 martie se dă startul celui de-al doilea sezon al fabricii de dive."

Cum să vă renegociaţi salariul pe timp de criză

Cum să vă renegociaţi salariul pe timp de criză: "Specialiştii în resurse umane atrag atenţia că un salariu mai mare nu se obţine cu demisia pe masă, ci prin argumente şi rezultate palpabile."

10News Sports Director Nearly Run Down on Live TV

Alessandra Stoicescu, adepta a Kabbalah

Alessandra Stoicescu, adepta a Kabbalah: "Madonna, Demi Moore, Ashton Kutcher si Mick Jagger sunt si ei adepți ai Kabbalah. Au subscris acestei filosofii si, prin notorietatea lor, au reusit s-o faca mai cunoscuta si accesibila publicului larg. Dupa modelul de la Hollywood, iata ca si in Romania Kabbalah castiga adepti."

Divorturile si inmormantarile, cele mai bune afaceri in showbiz-ul autohton

Divorturile si inmormantarile, cele mai bune afaceri in showbiz-ul autohton: "Totul este de vanzare in showbiz, insa cele mai mari audiente le fac divorturile si inmormantarile. Romanii se dau in vant dupa asemenea evenimente, iar presa profita din plin de acest lucru. In ultima vreme a aparut o noua moda: vedetele aflate in astfel de situatii isi «vand» declarati"

Cum să vă construiţi un CV online.

Cum să vă construiţi un CV online.: "Pentru a va scrie CV-ul intr-un format electronic, trebui sa va alegeti o platforma gratuita pentru publicarea blogurilor care va permite sa va configurati formatul intr-un mod profesionist si sa modificati continutul sau ori de cate ori considerati ca este nevoie.
Un CV este un document care prezinta realizarile dumneavoastra profesionale si academice. Din moment ce CV-ul ar trebui sa fie actualizat in mod frecvent, un blog este un format ideal pentru a va trece schimbarile avute pe parcursul ..."

Investigaţia incognito cu Adrian Severin (Sunday Times)

Scrisoarea de mulţumire.

Scrisoarea de mulţumire.: "I.Un prieten mi-a recomandat atunci cand merg sa ma intalnesc cu un recrutor, sa-i trimit o scrisoare de mul-tu-mi-re imediat dupa ce are loc interviul. Ce ar trebui sa contina aceasta scrisoare, cand ar trebui trimisa mai exact, ce trebuie sa evitam sa scriem in ea?
R.Scrisoarea de multumire reprezinta singura modalitate prin care, dupa sustinerea interviului, mai puteti interveni in procesul de recrutare, atragandu-i angajatorului atentia asupra persoanei dumneavoastra.
Scrisoarea de ..."

Criticarea colegilor pe baza argumentelor.

Criticarea colegilor pe baza argumentelor.: "I. Lucrez intr-un departament de creatie in cadrul unei agentii de publicitate. Colegii imi spun ca sunt prea amabil si ca ezit in a-i critica chiar si constructiv. In plus, mi se re-pro-seaza ca rar cer ceva in numele meu la birou. Cum credeti ca as putea sa incerc niste modificari care sa-mi permita sa imi pun in valoare mai mult aptitudinile?
R. Prima etapa consta in a constientiza diferenta dintre o atitudine agresiva, critica si o atitudine asertiva, care presupune maniera de a va ..."

"Românii au talent" - un nou record de audienţă, vineri seară.

"Românii au talent" - un nou record de audienţă, vineri seară.: "Cea de-a cincea editie a emisiunii 'Romanii au talent', difuzata vineri seara la Pro TV, a avut o cota de piata de 58,1% pe publicul comercial, un nou record inregistrat pe emisiunile de divertisment din Romania de la implementarea sistemului cu people-meter, potrivit site-ului emisiunii, informeaza Mediafax.
Potrivit site-ului romaniiautalent.protv.ro, audienta medie inregistrata de emisiunea 'Romanii au talent' difuzata vineri, in intervalul 20.30 - 22.59, a fost pe publicul comercial - din ..."

Doi jurnalişti ai AFP au fost daţi dispăruţi în Libia

Doi jurnalişti ai AFP au fost daţi dispăruţi în Libia: "Doi jurnalişti ai agenţiei France-Presse, Dave Clark şi Roberto Schmidt, care relatează despre evenimentele din Libia, nu au mai dat niciun semn de vineri seara, când se aflau în regiunea Tobruk, în estul ţării.

Articolul saptamanii: 13-19 Martie 2011

Articolul saptamanii: 13-19 Martie 2011: "Iata si care sunt articolele saptamanii => 13-19 Martie 2011: [1]==>> Pe “BiFi`s page” aflam despre o alta prezicere (adevarata sau nu) despre apocalipsa:: “21 mai 2011″: “[...] Sa intru mai in detalii, zilele trecute am aflat si eu din diferite surse (articole, tv) ca membrii unei secte americane, mai exact Harold Camping (liderul sectei) [...]"