miercuri, 5 septembrie 2012

Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti Lansarea ediţiei 2012-2013.

Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti Lansarea ediţiei 2012-2013.: Fundatia Euromonitor pentru Excelenta, cu sprijinul Agentiei AD Media Consult, anunta continuarea programului Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti prin lansarea editiei 2012-2013.
Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti reprezinta un program de incurajare si facilitare a pregatirii profesionale si se adreseaza jurnalistilor care doresc sa capete o expertiza profesionala in problematica europeana. Acest program ii ajuta pe participanti sa aprofundeze intelegerea tematicilor legate de Uniunea ...

Gabriela Adameşteanu va reprezenta România la Festivalul de literatură de la Mantova

Gabriela Adameşteanu va reprezenta România la Festivalul de literatură de la Mantova:

Scriitoarea Gabriela Adameşteanu va reprezenta România, în perioada 5-9 septembrie, la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului de literatură de la Mantova, informează un comunicat transmis AGERPRES de Institutul Cultural Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (ICRCCU) din Veneţia.
Potrivit coordonatorului proiectului, Corina Gabriela Bădeliţă, pe 6 septembrie, în Piaţa Leon Battista Alberti, în cadrul programului "Pagine Culturali" ("Pagini culturale"), scriitoarea româncă va comenta noutăţi culturale internaţionale.
În aceeaşi zi, la biserica Santa Maria della Vittoria, în cadrul secţiunii "Vocabolario Europeo" ("Vocabular European"), Gabriela Adameşteanu şi Antonio Prete vor prezenta câte un cuvânt pe care îl consideră reprezentativ pentru opera şi cultura lor, aceasta propunând cuvântul "provizorat", iar scriitorul italian cuvântul "lontananza" ("distanţă", "depărtare").
De asemenea, în data de 9 septembrie, la Casa del Mantegna, autoarea va purta un dialog despre opera sa cu Marilia Piccone, jurnalist şi critic literar, intitulat "Ulisse abita qui" ("Ulise locuieşte aici").
Din opera Gabrielei Adameşteanu, în Italia au apărut până acum trei volume: "Întâlnirea" ("L'incontro"), publicată de Nottetempo, în 2009 (traducere de Roberto Merlo), "Dimineaţă pierdută" ("Una mattinata persa"), publicată de Atmosphere libri, în 2012 (traducere de Roberto Merlo şi Cristiana Francone) şi "Drumul egal al fiecărei zile" ("Verrr il giorno"), publicat în această

Citeşte mai mult...

DE UNDE s-a inspirat Ecaterina Andronescu pentru BACALAUREATUL PROFESIONAL.

DE UNDE s-a inspirat Ecaterina Andronescu pentru BACALAUREATUL PROFESIONAL.: In cadrul strategiei sale pentru crearea de locuri de munca si crestere economica, Comisia Europeana a lansat o initiativa pentru a impulsiona recunoasterea aptitudinilor si competentelor dobandite in afara cadrului scolar si universitar.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu a propus de curand un proiect de lege prin care bacalaureatul sa fie diferentiat in functie de profilul pe care elevul l-a urmat in liceu.
Citeste siDaniel Funeriu despre BAC-ul profesional: Este un fel de "bac cu ...

Monica Bârlădeanu, alături de Andi Vasluianu în pelicula "Despre oameni şi ...

Monica Bârlădeanu, alături de Andi Vasluianu în pelicula "Despre oameni şi ...:
Monica Bârlădeanu se bucură de succes pe plan profesional. Frumoasa româncă este personajul principal din filmul românesc "Despre oameni şi melci".
Bruneta joacă rolul unei secretare din anii '90, care are o relaţie interzisă cu personajul interpretat de Andi Vasluianu şi visează să emigreze în Franţa alături de un om de afaceri din Hexagon. Deşi a pornit filmările puţin reticentă deoarece auzise despre colegul său de pe platourile de filmare că este un actor dificil, ea şi-a dat seama că Andi este doar un foarte bun profesionist, exigent cu el însuşi.
"Văzusem câteva din filmele pe care le făcuse Andi şi ştiam că e unul din vârfurile generaţiei lui, dar auzisem şi că e un actor dificil, sau cu care se lucrează greu. Pe platou la filmare am înteles însă că e doar un actor exigent.", a declarat Monica pentru VIVA!

Google vrea să ştie care dintre clienţi sunt zgârciţi, pentru a le face oferte speciale

Google vrea să ştie care dintre clienţi sunt zgârciţi, pentru a le face oferte speciale: Google a brevetat recent o tehnologie prin care poate determina predispoziţia individuală a fiecărui client faţă de cumpărarea unui produs, pentru a putea oferi cele mai convingătoare discounturi celor mai "zgârciţi" utilizatori.





Sondaj IRES: Peste jumătate dintre români tind să aibă încredere în mass-media şi în ...

Sondaj IRES: Peste jumătate dintre români tind să aibă încredere în mass-media şi în ...: Peste jumatate dintre romani tind sa aiba incredere in mass-media, dar si in profesia de ziarist, releva un sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), in perioada 21 - 24 august, transmis miercuri Agerpres.
Conform cercetarii sociologice, 21% dintre persoanele intervievate au foarte multa incredere in profesia de ziarist si 33% - multa incredere, in timp ce 28% au sustinut ca au putina incredere, iar 15% - foarte putina in aceasta profesie.
51% dintre ...

Controversatul film despre viaţa lui Barack Obama, un INCREDIBIL SUCCES.

Controversatul film despre viaţa lui Barack Obama, un INCREDIBIL SUCCES.: Documentarul "2016: Obama's America" al conservatorului americano-indian Diniseh D'Souza a inregistrat suma record de 20 de milioane de dolari din incasari, de peste cinci ori mai mult decat al doilea clasat, "Bully", informeaza site-ul nydailynews.com, citat de Mediafax.
In timp ce critica de specialitate dezbate daca pelicula "2016: Obama's America" este un portret obiectiv al "unuia dintre cei mai misteriosi presedinti din istoria Americii" sau "un clip de defaimare de 87 de ...

DOCUMENTAR EMOŢIONANT: De la naştere la 100 de ani. Filmul care prezintă portretul fiecărei vârste - VIDEO

DOCUMENTAR EMOŢIONANT: De la naştere la 100 de ani. Filmul care prezintă portretul fiecărei vârste - VIDEO: Un om de film olandez a avut ideea să realizeze un videoclip în care să înfăţişeze fiecare vârstă, de la naştere la 100 de ani. Voluntarii, toţi din Amsterdam, au apărut fiecare pentru aproximativ două secunde, timp în care îşi spuneau vârsta.





Cele mai LUXOASE case din lume. VEZI unde locuiesc MOGULII din industria IT

Cele mai LUXOASE case din lume. VEZI unde locuiesc MOGULII din industria IT: Succesul uriaș pe care îl înregistrează domeniul IT la nivel mondial se reflectă nu doar în cotațiile de piață ale companiilor, ci și în somptuoasele locuințe ale celor care au fondat sau conduc giganții Internetului....

Adevărul Holding, preluat de Cristi Burci

Adevărul Holding, preluat de Cristi Burci: Cristi Burci va fi noul proprietar al Adevărul Holding, potrivit paginademedia.ro.

O româncă i-a sucit mințile fondatorului Playboy

O româncă i-a sucit mințile fondatorului Playboy: Donna Lăzărescu, în vârstă de 22 de ani, originară din Lugoj, a ajuns un fotomodel apreciat în SUA, printre cei care au remarcat dimensiunile perfecte ale româncei fiind și Hug Hefner, fondatorul Playboy, potrivit libertatea.ro....