luni, 12 septembrie 2011
Noul Cod Civil apără budoarele vedetelor - Media > EVZ.ro
Punctul f), din articolul 74, Capitolul 5, spune că pot fi considerate atingeri ale vieţii private: "Difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul pesoanei în cauză". Şi aici, Andreea Marin e categorică: "Dacă dai ştiri din viaţa intimă a cuiva, e firesc să-i ceri acordul. Şi chiar opinia! Trebuie să existe nişte reguli! Şi nişte limite de bun-simţ". "
'via Blog this'
Cum te ajută Google la şcoală. Zece ponturi pentru elevi
Nici o catedra libera
Boboci, flori si politicieni…A inceput anul scolar! GALERIE FOTO
Deschiderea anului şcolar – Liceul Teoretic Nicolae Iorga Botoşani
Funeriu, deranjat de jurnaliştii prezenţi la deschiderea anului şcolar
...
UE prelungeşte cu 20 de ani durata de protejare a drepturilor de autor pentru muzicieni
Elan despre Ghiță: Cred că e conștient că are un proiect făcut pe genunchi
"Membrii board-ului Yahoo! sunt nişte idioţi"
Badea: "Huidu pute a prost!"; Huidu: "Badea e un laș de performanță"
Fotografia care stârneşte controverse, la 10 ani de la atacurile din 11 septembrie - VIDEO - Mediafax
Una dintre femeile din fotografie a declarat că "era genetic imposibil să nu fie afectată de acest eveniment".
Fotograful a declarat că este sigur că persoanele din imagine erau conştiente de ceea ce se întâmpla în spatele lor. Potrivit lui Thomas Hoepker, dacă le-ar fi cerut permisiunea de a face fotografia, imaginea nu ar mai fi fost reală."
'via Blog this'
Video: Miss World România
Revista Presei CNA, 12 Septembrie 2011
Revista Presei CNA, 12 Septembrie 2011
de Red. Stiri
HotNews.ro
Mediafax.ro
Costel Crângan
Adevărul
Adrian Vasilache
HotNews.ro
Actorul principal din serialul Spartacus a decedat la 39 de ani.
Andy Whitfield a murit duminica la Sydney, in Australia, la 18 luni dupa ce a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin, un tip de cancer, a declarat managerul acestuia Sam Maydew pentru agentia de presa americana Associated Press.
"Intr-o zi dimineata frumoasa si insorita din Sydney, inconjurat de ...
12 septembrie: Locul femeilor e la cratiță? Ce spun stereotipurile din emisiunile TV
Educaţia non-formală aduce în şcoli plăcerea de a învăţa
Computerul care "vede" în viitor | Romania Libera
În al doilea pas, Leetaru a creat o hartă geografică şi istorică a informaţiilor, stabilind legăturile dintre ştiri, conţinutul acestora şi locurile în care au avut loc evenimentele relatate."
'via Blog this'
Şcoală inaugurată la Sarafineşti cu prefect şi Ada Macovei – GALERIE FOTO
O eleva de la Sarafinesti a lesinat la festivitatea deschiderii noului an scolar
Scoala noua la Sarafinesti Corni inaugurata in prima zi de scoala - galerie foto-
Colegiul Laurian a marcat deschiderea noului an scolar prin momente speciale - galerie foto-
Ada Macovei a deschis noul an scolar la Scoala Generala Nr. 11 - galerie foto-
SOCIAL | Copiii se întorc, de astăzi, la şcoală. Vezi structura anului şcolar şi noutăţile din sistem
Dupa aproape trei luni de vacanta, incepe scoala. Prima zi de cursuri a anului scolar 2011-2012 este 12 septembrie, cu trei zile mai devreme fata de alti ani. La inceputul anului scolar, elevii vor fi evaluati, iar rezultatele testelor vor fi transmise de catre diriginti fiecarui parinte si trecute in “foaia de parcurs”.
Anul scolar 2011-2012 are 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare (ordinul nr. 4292/2011 privind structura anului scolar 2011—2012).
Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar are 37 de saptamani din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de bacalaureat. Cursurile claselor terminale se incheie in data de 1 iunie 2012.
Pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale. Cursurile claselor a VIII-a se incheie in data de 15 iunie 2012.
Pentru invatamantul special – clasele a IX-a – a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica, durata cursurilor este de 37 de saptamani, insumand 182 de zile.
Stagiile de pregatire practica pentru care au optat absolventii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologica, cuprind 720 de ore care se desfasoara in perioada propusa de unitatea de invatamant organizatoare si aprobata de inspectoratul scolar, conform structurii anului scolar, cu respectarea vacantelor.
Structura anului scolar 2011-2012 in invatamantul preuniversitar
Semestrul I al anului scolar 2011-2012
Cursuri – luni, 12 septembrie 2011 – vineri, 23 decembrie 2011.
In perioada 22 – 30 octombrie 2011, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta.
Vacanta de iarna – sambata, 24 decembrie 2011 – duminica, 15 ianuarie 2012
Semestrul al II-lea al anului scolar 2011-2012
Cursuri – luni, 16 ianuarie 2012 – vineri, 6 aprilie 2012
Vacanta de primavara – sambata, 7 aprilie 2012 – duminica, 22 aprilie 2012
Cursuri – luni, 23 aprilie 2012 – vineri, 22 iunie 2012
Vacanta de vara – sambata, 23 iunie 2012- duminica, 9 septembrie 2012
In zilele libere prevazute de lege nu se organizeaza cursuri:
Joi, 1 decembrie 2011 – Ziua nationala a Romaniei
Marti, 1 mai 2012 – Ziua Muncii
Luni, 4 iunie 2012 – A doua zi de Rusalii
Saptamana 2-6 aprilie 2012, din semestrul al doilea al anului scolar 2011-2012, este saptamana dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, avand un orar specific. Tezele din semestrul I al anului scolar 2011-2012 se sustin, de regula, pana la data de 30 noiembrie 2011. Tezele din semestrul al II-lea al anului scolar 2011-2012 se sustin, de regula, pana la data de 25 mai 2012.
Ce noutati aduce anul scolar 2011-2012?
La inceputul anului scolar 2011-2012, elevii vor fi evaluati la toate disciplinele, iar rezultatele testelor vor fi transmise de catre diriginti fiecarui parinte si trecute in “foaia de parcurs”. Notele nu vor fi trecute in catalog. Citeste: Elevii vor fi evaluati dupa doua saptamani de scoala.
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat ca in noul an scolar 2011-2012 controlul absentelor va fi mult mai riguros decat pana acum: “Vrem sa reducem absenteismul scolar si abandonul scolar. Introducem proceduri mai riguroase in ceea ce priveste controlul absentelor. Atentie, atat al elevilor, cat si al cadrelor didactice”.
“O initiativa noua va avea loc in saptamana de dinaintea vacantei de primavara. Se va organiza o saptamana numita “Scoala altfel”, iar aceasta saptamana, care este o initiativa noua, va avea un set de actiuni specifice: timpul din aceasta saptamana va fi rezervat activitatilor extrascolare, cu consultarea elevilor, a cadrelor didactice si a parintilor. Tot acum vor avea loc fazele nationale pe discipline ale olimpiadelor scolare. Vor fi activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive“, a anuntat in urma cu cateva luni ministrul educatiei Daniel Funeriu.
Elevii care incep clasa a V-a in anul scolar 2011-2012 vor sta in gimnaziu cinci ani, inclusiv in clasa a IX-a. La sfarsitul acestui ciclu vor sustine evaluarea nationala obligatorie care contine cinci probe (respectiv sase pentru minoritati), precum si admiterea in liceu organizata la nivelul scolii, potrivit noii legi a educatiei nationale care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2011, precizeaza HotNews. De asemenea, elevii care in acest an scolar intra in clasa a VIII-a vor sustine la sfarsitul liceului examenul de bacalaureat de tip nou, asa cum prevede Legea educatiei. Masura privind introducerea costului standard per elev si a principiului “finantarea urmeaza elevul” se aplica, potrivit Legii educatiei, din anul 2012.
Start de an şcolar şi la Laurian cu Ada şi arborarea steagului – GALERIE FOTO
Deschidere de an şcolar cu prefect, drapel şi viceprimar cu copiii la Eminescu
Primul clopoţel cu prefectul : Elevul să nu mai fie copleşit de informaţii inutile
Clopoțelul sună : Ada, pupături&fam.Ţâbuleac - Boboceii să nu plângă - GALERIE FOTO
Cine face băşcălie, drogaţii de francezi?
Galerie foto: Început de an şcolar la Şcoala 12 Botoşani
Foto primite prin intermediul d-nei Lăcrămioara Balan
Cătălin Alexa, viceprimar: "Colegiul Eminescu, cel mai serios liceu din judeţul Botoşani"
Eric Coşovanu, elev: "Prin educaţie ne formăm, ne informăm, ne transformăm"
Eric Coşovanu, elev: "Prin educaţie ne formăm, ne informăm, ne transformăm" - cuvânt rostit la deschiderea noului an şcolar - Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani.
Daniel Botezatu, Inspector general adjunct:"Un an şcolar cât mai bun!"
Daniel Botezatu, Inspector general adjunct:"Un an şcolar cât mai bun!" cuvânt rostit la deschiderea noului an şcolar - Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani.
Cristina Chiriac, director: "A fi elev la Colegiul "Eminescu" Botoşani"
Cristina Chiriac, director: "A fi elev la Colegiul "Eminescu" Botoşani": cuvânt rostit la deschiderea noului an şcolar - Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani.
Elena Lăzăruc:"Felicit pe cei care au ales Colegiul "Eminescu"
Elena Lăzăruc, preşedinte al Comitetului de părinţi: "Felicit pe cei care au ales Colegiul "Eminescu". Cuvânt rostit la deschiderea noului an şcolar - Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani.
Prof. Mihai Matei: "Şcoala trebuie să se manifeste după rigorile europene"
Mihai Matei, fost inspector şcolar general: "Şcoala trebuie să se manifeste după rigorile europene" - cuvânt rostit la deschiderea noului an şcolar - Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani.
Noul an şcolar la Colegiul Eminescu Botoşani - prefectul Cristian Roman
Cristian Roman, prefect: Voi fi mereu alături de voi! - cuvânt rostit la deschiderea noului an şcolar - Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani.
Deschiderea anului şcolar la Botoşani - rugăciune pentru elevi
Audio: Rugăciune pentru elevi la deschiderea anului şcolar 2011/2012 - CN " Mihai Eminescu" Botoşani rostită de Părintele Dănuţ Afloarei de la Biserica "Bunavestire"