luni, 7 martie 2011

Ziua femeii, sărbătorită de Google

Ziua femeii, sărbătorită de Google: "De 8 martie, de Ziua internaţională a femeii, celebrul motor de căutare Google şi-a schimbat înfăţişarea, în ton cu evenimentul."

Controversata lege a presei din Ungaria a fost modificată

Controversata lege a presei din Ungaria a fost modificată: "Parlamentul ungar a adoptat luni amendamente la legea sa controversată privind presa, în urma criticilor Uniunii Europene.

Ziarul Timişoara, la un pas de faliment.

Ziarul Timişoara, la un pas de faliment.: "Primul ziar privat infiintat la Timisoara imediat dupa Revolutie, in ianuarie 1990, este la un pas de a-si suspenda aparitiile saptamanale pe o perioada nelimitata de timp sau chiar de a-si inchide definitiv portile din cauza crizei economice. Actionarul majoritar al hebdomadarului 'Timisoara', Oscar Berger, spune ca volumul de publicitate a scazut drastic ca efect al problemelor din mediul economic, iar profitul din afacerile sale personale nu mai face fata cheltuielilor cu salariile, tiparul ..."

Facebook ar putea incheia un parteneriat cu Skype pentru a oferi servicii de videoconferinta

Facebook ar putea incheia un parteneriat cu Skype pentru a oferi servicii de videoconferinta: "Facebook ar putea oferi servicii de videoconferinta pentru cei peste 500 de milioane de utilizatori ai celei mai mari retele de socializare din lume in urma unui posibil parteneriat cu Skype, informeaza Bloomberg Business. Surse din cadrul companiei au declarat pentru publicatia americana ca discutiile intre cele doua companii au inceput inca de anul trecut."

(P) Separarea printului de net urca gsp.ro la 1,9 milioane de unici

(P) Separarea printului de net urca gsp.ro la 1,9 milioane de unici: "Gazeta Sporturilor a decis sa ofere continut diferit pentru ziarul tiparit si pentru site. Conceptul, aplicat in premiera in presa din Romania, a dus la o crestere a traficului pe noul site."

Nora Iuga: “Blestemata de cenzură comunistă ne-a rafinat stilul şi Herta Muller ne-a pus ...

Nora Iuga: “Blestemata de cenzură comunistă ne-a rafinat stilul şi Herta Muller ne-a pus ...: "INTERVIU. Nora Iuga vorbeste despre amenintarea unei intalniri nocturne cu Securitatea, intr-un interviu acordat pentru romanialibera.ro, viata unui scriitor in timpul regimului comunist si metodele de a evita cenzura din aceea perioada.
A reusit sa supravietuiasca regimului strict din perioada comunista si a ajuns sa cunoasca oameni importanti ce si-au lasat amprenta asupra istoriei si care au format-o pe femeia de azi. O ' fetita cu o mie de riduri' jucausa si plina de viata care nu isi ..."

Vezi cum poţi să îţi faci o adresă de mail yahoo.ro.

Vezi cum poţi să îţi faci o adresă de mail yahoo.ro.: "Versiunea in limba romana a portalului Yahoo! a fost lansata dupa ce anul trecut au existat mai multe zvonuri legate de data lansarii portalului. Astfel de azi internautii pot accesa site-ul yahoo.ro si isi pot crea o adresa de mail. Pagina contine un meniu cu servicii Mail, Games, Messenger, dar si informatii grupate in patru categorii: Stiri, Finante, Sport si LifeStyle.
Stirile vor fi preluate de la cele mai importante cotidiene si agentii de presa, iar pentru a marca acest eveniment ..."

Distribuitorul de presă Rautakirja şi-a luat certificat ISO

Distribuitorul de presă Rautakirja şi-a luat certificat ISO: "
Rautakirja (fostul Hiparion), unul din cei mai mari distribuitori de presă din România, a obţinut certificarea Sistemului de Management al Calităţii, în conformitate cu cerinţele standardului internaţional ISO 9001:2008.
Rautakirja România a primit certificarea Sistemului de Management al Calităţii pentru domeniul de distribuţie de presă pentru o perioadă de 3 ani.

Sistemul de Management al Calităţii implementat de Rautakirja România, politica companiei şi obiectivele de calitate au fost evaluate potrivit standardului ISO 9001:2008 în cadrul unui audit care a avut loc la sfarşitul anului 2010.

Certificarea ISO a fost realizată cu succes prin intermediul RINA, organism de certificare acreditat care efectuează evaluări ale sistemelor de management faţă de cerinţele standardelor naţionale şi internaţionale de calitate.
Despre Rautakirja România
  • Distribuitorul de presă din România face parte din compania finlandeză Rautakirja Oy şi dispune de o acoperire la nivel naţional şi de o prezenţă continuă pe piaţă, din 2004.
  • Rautakirja este unul dintre cei mai importanți distribuitori de presă din România. Compania distribuie presă pentru aproximativ 15-20% din piața din România. Totodată, compania finlandeză deține și o rețea de 30 de magazine proprii sub brandul R-Kiosk.
  • Rautakirja Oy face parte din Sanoma Group, un puternic grup media european, cu operaţiuni în peste 20 de ţări.


"

Adrian Ursu și Oana Stancu, pe ultima sută de metri în negocierile cu Antena 3

Adrian Ursu și Oana Stancu, pe ultima sută de metri în negocierile cu Antena 3: "
Jurnaliștii Adrian Ursu și Oana Stancu sunt în ultima fază a negocierilor cu Antena 3, pentru a trece la postul de știri.
Potrivit informațiilor paginademedia.ro, există deja un acord de principiu al celor doi jurnaliști pentru a veni la Antena 3.
În prezent se discută ultimele detalii ale contractului între jurnaliști și postul de știri al Intact.
Adrian Ursu și Oana Stancu au prezentat emisiunea Ora de foc la Realitatea TV. În urmă cu câteva săptămâni, emisiunea lor a fost scoasă brusc din grila de programe de către managerul stației, Sebastian Ghiță, după cum paginademedia.ro a scris aici.

"

Portalul Yahoo! Romania este activ

Portalul Yahoo! Romania este activ: "Mult-asteptatul portal romanesc al Yahoo! este activ la adresa http://ro.yahoo.com/, iar mail-ul de Yahoo! poate fi si el accesat in romana. Versiunea romaneasca este una light, cu mult mai putin continut decat versiunile din tarile mari. Despre lansarea Yahoo! Romania se vorbeste de mult timp, insa din cauza crizei si a altor factori a fost amanata aproximativ doi ani."

Adrian Artene va prezenta Cancan TV la B1

Adrian Artene va prezenta Cancan TV la B1: "
Prezentatorul emisiunii Cancan TV de la B1 TV va fi Adrian Artene, actualul redactor șef al ziarului Național.
Adrian Artene a condus, până în primăvara anului trecut, redacția tabloidului Cancan.
Inițial, emisiunea tabloid de la B1 TV ar fi trebuit să fie prezentată de Adrian Artene împreună cu Adriana Bahmuțeanu. Negocierile cu Adriana Bahmuțeanu nu au ajuns însă la niciun rezultat.
Cel mai probabil, Adrian Artene va renunța la poziția de redactor-șef al ziarului Național.
Până la ora redactării știrii, Adrian Artene nu a putut fi contactat.
Emisiunea tabloid a postului B1 va fi difuzată, din informațiile paginademedia.ro, după-amiaza, între orele 16.00 și 18.00. Segmentul emisiunilor tabloid de după amiază este disputat acum de Happy Hour (Pro TV), Acces Direct (Antena 1) și Drept la țintă (Kanal D).
Citește și:
"

Învaţă limbi străine, gratis, pe internet!

Învaţă limbi străine, gratis, pe internet!: "În ziua de azi, cunoaşterea unei limbi străine a devenit esenţială pentru a te descurca atât la locul de muncă cât şi în viaţa de zi cu zi. Engleza este necesară pentru oricine vrea să lucreze într-o multinaţională.

RCS pregătește intens un post de news. Șef la știri: fostul producător de la Observator

RCS pregătește intens un post de news. Șef la știri: fostul producător de la Observator: "
Compania RCS&RDS se pregătește intens de lansarea unui post de știri propriu.
Potrivit informațiilor paginademedia.ro, șeful știrilor la noul canal este Mihai Stegerean, care a plecat de la Antena 1 în urmă cu câteva săptămâni.
Mihai Stegerean a fost producătorul principalului Observator al Antenei 1.
Noul canal este, în prezent, în plină campanie de recrutare. Conform acelorași surse, noul post de știri este un proiect separat de 10 TV, canal generalist condus de Nașul Radu Moraru.
RCS&RDS deține posturile de sport DigiSport și DigiSport+ și canalul generalist 10TV.
Citește și:
"

„Românii au talent”. Ce spun Nadia şi Ilie Năstase despre Adrian Ţuţu, tânărul care cântă despre mândria de a fi român

„Românii au talent”. Ce spun Nadia şi Ilie Năstase despre Adrian Ţuţu, tânărul care cântă despre mândria de a fi român: "'Românii uită să spere. La prima palmă cedează. Mesajul meu pentru ei: capul sus!', a declarat tânărul în vârstă de aproape 19 ani, care a stârnit emoţie atunci când a început să le cânte telespectatorilor motivele pentru care ar trebui să se simtă mândri că s-au născut aici.

AUDIENȚE: Coreenii și turcii se bat în seriale, Românii au talent în continuare, Sinteza zilei domină talk-show-urile

AUDIENȚE: Coreenii și turcii se bat în seriale, Românii au talent în continuare, Sinteza zilei domină talk-show-urile: "
Serialele românești pierd teren în fața producțiilor exotice. Și în luna februarie, cel mai urmărit a fost filmul coreean Legendele palatului: Prințul Jumong. A fost urmat de un serial turcesc de pe Kanal D, Dragoste și pedeapsă.
La categoria talk-show, Sinteza zilei (Antena 3) cu Mihai Gâdea rămâne pe prima poziție, ca și în ultimele luni. Românii au talent a intrat direct pe locul 1 la divertisment.
Clasamentele pe categorii, în continuare:
Legendele palatului (TVR 1) s-a apropiat, în luna februarie, de 600.000 de telespectatori media în mediul urban. La 30.000 de telespectatori distanță îl urmează Dragoste și pedeapsă, un serial pruducția Turcia, difuzat pe Kanal D, post deținut de turcii de la Dogan.
Primul serial românesc din top apare pe locul trei: Narcisa sălbatică (Antena 1) cu o medie de aproape 550.000 de telespectatori.

Audiența serialelor în luna februarie, în mediul urban

Mii persoaneRtg%Nr. Difuzari
1Legendele palatului: Printul JumongTVR 15855.120
2Dragoste si pedeapsaKanal D5544.88
3Narcisa salbaticaAntena 15484.816
4Iubire si onoareAcasa4744.116
5MostenireaPro TV4604.016
6EsmeraldaAcasa4243.727
7Tanar si nelinistitPro TV4073.620
8Fructul opritAcasa3272.912
9Mr. BeanAntena 13202.86
10Culoarea fericiriiNational TV3162.828
11O mare de pasiuneAcasa3152.725
12TrasnitiiPrima TV3142.720
13TeresaAcasa2872.515
14EzelKanal D2822.58
15Iubire ascunsaKanal D2782.426
16Suflet ratacitAcasa2782.43
17Femeia bionicaAntena 12442.14
18Legenda cautatoruluiPro TV2302.04
19Cautand-o pe ElisaAcasa2151.923
20Anatomia lui GreyTVR 12061.84

Românii au talent direct pe primul loc

Cele două difuzări ale emisiunii Românii au talent i-au asigurat producției de pe Pro TV primul loc la categoria divertisment. Dan Negru și “blondele” se situează pe poziția a doua.
Emisiunea prezentată de Cătălin Botezatu pe Antena 1, Next Top Model, a scos peste 600.000 de telespectatori.

Audiența emisiunilor de divertisment în luna februarie, în mediul urban*

Mii persoaneRtg%Nr. Difuzari
1Romanii au talentPro TV2.15119.02
2Te pui cu blondeleAntena 18357.34
3Happy HourPro TV6785.920
4O data-n viataTVR 16135.46
5Next Top Model by Catalin BotezatuAntena 16115.34
6Acces DirectAntena 16085.320
7Sa te prezint parintilorAntena 15865.14
8Schimb de mamePrima TV5124.54
9Intrecerea anilorTVR 14584.06
10Miss fata de la taraPrima TV4363.82
11Cu drag ...de DragobeteTVR 14183.62
12Ochii din umbraKanal D4073.64
13Nora pentru mama - Exit showKanal D4053.58
14Danutz SRLTVR 14023.56
15Cireasa de pe tortPrima TV3423.016
16Iubiri secretePrima TV3413.012
17Fata lui tataKanal D3192.84
18Testul de rezistentaKanal D3182.84
19Te vreau langa mineKanal D3172.824
20PaparazziKanal D3092.74
*au fost incluse emisiunile cu cel puțin două difuzări.
Divertis, o emisiune cu un milion de telespectatori
Divertis au început noul sezon la Pro TV. Cu Land of jokes, au avut 997.000 de telespectatori. Cealaltă emisiune, Serviciul Român de Comedie, a scos ceva mai puțin: 782.000 de persoane.
Alte audiențe medii din februarie:
Neatza cu Răzvan și Dani (Antena 1): 284.000 de telespectatori
Drept la țintă (Kanal D): 278.000
D’ale lu’ Mitică (TVR 2): 254.000
Un show păcătos (Antena 1): 223.000

Sinteza zilei, neînvinsă la talk-show. Podiumul este al Antena 3

Ca și în lunile precedente, Sinteza zilei este cel mai vizionat talk-show. Emisiunea prezentată de Mihai Gâdea (aproape 390.000 de telespectatori medie) este urmată de alte două producții de pe Antena 3: Știrea zilei și Subiectiv. Locul patru este al TVR 1, cu Tema zilei.
Ora de foc, emisiunea prezentată de Adrian Ursu și Oana Stancu, a fost urmărită, în medie, de aproape 300.000 de telespectatori. Programul a fost scos din grila Realitatea TV la sfârșitul lunii, de către managerul stației, Sebastian Ghiță.
Discuțiile dintre Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu au fost văzute, în medie, de 151.000 de telespectatori. Aceasta a fost audiența medie a programului 50 de minute cu Pleșu și Liiceanu pe care ei îl țin la TVR.

Audiența emisiunilor talk-show în luna februarie, la nivel urban

Mii persoaneRtg%Nr. Difuzari
1Sinteza zileiAntena 33863.420
2Stirea zileiAntena 33282.948
3SubiectivAntena 33423.020
4Tema zileiTVR 13022.616
5Ora de focRealitatea TV2932.612
6Bursa pariurilorRealitatea TV2842.55
7Punctul de intalnireAntena 32772.46
8La ordinea zileiAntena 32752.420
9Da sau nuRealitatea TV2442.18
10Zona de impactRealitatea TV2402.110
11Strada, scoala si spitalRealitatea TV2392.12
12Test de stresRealitatea TV2382.14
13Cristina ShowAcasa2312.02
14Realitatea te privesteRealitatea TV2231.914
15Ultima oraRealitatea TV2201.915
16Q & AAntena 32201.94
1716 - 18 Deschide lumeaRealitatea TV2161.923
18EsentialAntena 32161.929
19Romania politicaRealitatea TV2151.97
20Vorbe greleAntena 32031.84

Știrile, de departe ale Pro-ului

În materie de știri, Pro TV stă la mare distanță de competitori. Știrile Pro TV de la ora 19.00 au avut, în medie, 1,2 milioane de telespectatori.
Principalul concurent, Observatorul de la 19.00 al Antenei 1, a fost văzut de 668.000 de telespectatori.

Audiența programelor de știri în luna februarie, în mediul urban:

Mii persoaneRtg%Nr. Difuzari
1Stirile Pro TV 19.00Pro TV1.20110.528
2Vremea - Stirile Pro TV 19.00Pro TV9598.428
3Sport - Stiri Pro TV 19.00Pro TV9328.128
4Stirile Pro TV 17.00Pro TV7256.320
5Observator 19.00Antena 16685.828
6Stirile Pro TV 7.00Pro TV5144.528
7Vremea - Stirile Pro TV 17.00Pro TV4754.120
8Observator 16.00Antena 14443.928
9Meteo - Observator 19.00Antena 14433.928
10Telejurnal 20.00TVR 14293.728
11Observatorul de noapteAntena 14173.616
12Sport - Observator 19.00Antena 14083.628
13Stirile Pro TV 13.00Pro TV3733.328
14Reportajele JurnaluluiTVR 13653.25
15Stirile Pro TV 23.30Pro TV3272.916
16Meteo - Telejurnal 20.00TVR 13242.828
17Jurnal economicTVR 13052.74
18Saptamana de vremeRealitatea TV3002.64
19Stirile Kanal DKanal D2982.628
20Realitatea de la 15.00Realitatea TV2792.427
"

7 martie: Guvernul vrea să acorde 6 licențe de televiziune digitală

7 martie: Guvernul vrea să acorde 6 licențe de televiziune digitală: "
Guvernul vrea să acorde şase licenţe de televiziune digitală terestră, din care una va trebui să asigure o acoperire de 60% din populaţie şi 50% din teritoriu până la 31 martie 2012, scrie Mediafax, care citează un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Comunicaţiilor.
“Un multiplex (Multiplexul 1 – licenţa) va fi acordat cu obligaţia ca pe acesta să se retransmită programele TV publice naţionale, free to air şi cu obligaţii de acoperire în teritoriu şi populaţie. Acest multiplex va funcţiona simultan cu serviciile analogice de televiziune terestră pe durata perioadei de tranziţie care se va încheia la 1 ianuarie 2013″, se precizează în proiectul de HG pentru adoptarea strategiei privind tranziţia de la TV analogică la cea digitală.

Celelalte cinci licenţe vor fi acordate prin selecţie competitivă organizată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), cu posibilitatea de furnizare a serviciilor comerciale de retransmisie a posturilor de televiziune.
Guvernul vrea să acorde 6 licenţe de televiziune digitală
Mircea Badea, realizatorul emisiuni În gura presei, fost coleg şi prieten cu Teo Trandafir, a declarat, duminică noaptea, că sâmbătă a vizitat-o pe Teo la Viena, unde au discutat aproximativ 4 ore, scrie România liberă. Badea spune că toate informaţiile prezentate de presă cum că Teo Trandafir, actualmente deputat PDL, nu ar putea vorbi şi ar fi în stare extrem de gravă sunt absurde. Acesta susţine că Teo este foarte coerentă şi că discuţia purtată a fost foarte normală.
Fosta vedetă de televiziune Teo Trandafir, deputat PDL, se află de aproape două luni la clinica AKH din Viena, unde îşi tratează pancreatita necrozată.
Mircea Badea: Sâmbătă am vorbit 4 ore cu Teo Trandafir
Odată cu grila de primăvară, emisiunea Poveştiri adevărate, prezentată de Ioana Maria Moldovan pe Acasă TV, îşi schimbă azi ora de difuzare, de la 17.30 la 16.30, dar şi decorul. Schimbarea de oră vine la cerinţa telespectatorilor, scrie Evenimentul zilei. Producătorul emisiunii, Silviu Calangiu, promite: “Acesta este doar începutul, vor urma şi alte schimbări”. De la ora 17.30, Acasă TV va difuza prima telenovelă turcească pe care postul a achiziţionat-o, “Promisiunea“.
Schimbări la “Poveştiri adevărate”
Dinu Patriciu şi ziarul pe care acesta îl deţine, Adevărul, susţin la unison Codul Muncii în varianta propusă de guvern, căreia i se opune Uniunea Social Liberală. Omul de afaceri a publicat, vineri, un editorial în Adevărul în care prezintă o istorie a încercărilor de a “demola ruinele vechii aşezări a relaţiei angajat-angajator” şi în care redă un mesaj al său către ministrul Muncii, în care arată, între altele, că noul cod “este extrem de binevenit”. Separat, ziarul Adevărul publică un material în care arată că “sprijină iniţiativa Executivului“, prezintă pe larg avantajele acesteia şi, la final, prezintă în câteva rânduri trei “puncte slabe” ale proiectului, scrie HotNews.
Materialul din Adevărul, “Codul Muncii, un pas uriaş spre capitalism“, începe cu ideea că “după 21 de ani de legislaţie a muncii de inspiraţie socialistă, România este pe punctul de a avea un act normativ care să susţină piaţa liberă.”
Dinu Patriciu şi Adevărul susţin la unison Codul Muncii
Reporterii emisiunii “România, te iubesc“, de la Pro TV, vorbesc despre într-un interviu pentru Evenimentul Zilei despre rolul pe care îl au. Anca Nastasi, Alex Dima, Paula Herlo, Rares Nastase, Toni Dohotariu, Cristian Leonte şi Cosmin Savu sunt reporterii care vin, în fiecare duminică, cu noi subiecte.
Cosmin Savu: “Eu cred cu tărie că fiecare reportaj pe care îl fac schimbă ceva în bine. Asta face parte din misiunea noastră, să “lătrăm” şi să prezentăm defectele societăţii chiar dacă aparent nimic nu se schimbă. Nu este corect să nu credem în îndreptarea şi repararea greşelilor. Dacă nu aş fi crezut în asta, aş fi emigrat de mult sau m-aş fi călugărit”.
Alex Dima: “Am reuşit să schimbăm mentalităţi”
Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a anunţat că forul pe care îl conduce a înregistrat venituri de 3,66 miliarde de dolari de pe urma Campionatului Mondial de Fotbal organizat anul trecut în Africa de Sud, scrie DailyBusiness.ro, care citează CNN. FIFA a înregistrat venituri totale de 4,19 miliarde de dolari în ultimii patru ani, dintre care 87% au fost generate de competiţia din Africa de Sud.
Campionatul Mondial din Africa de Sud a adus 3,66 mld. $ în conturile FIFA
Sursa foto: Financiarul
"