joi, 1 martie 2012

Toto Cutugno a încântat publicul român cu preţul sănătăţii. În pragul unui şoc respirator

Toto Cutugno a încântat publicul român cu preţul sănătăţii. În pragul unui şoc respirator:

Cel mai de succes cântăreţ italian a revenit în România. În vărstă de 69 de ani, Toto Cutugno a susţinut un concert extraordinar într-o Sala Palatului ce a fost neîncăpătoare.


Publicul l-a impresionat atât de mult, încât a performat cu o oră în plus faţă de programul de două ore, stabilit iniţial. Totuşi, pe fondul oboselii, Cutugno a fost în pragul unui şoc respirator, revenindu-şi cu greu. “Atât timp cât sunt sănătos, atât timp cât inima mea este tânără şi am sufletul de copil, voi cânta. De obicei, nu îmi respect contractele, care mă obligă să cânt două, dar eu stau mai mult pe scenă”, a declarat, după concert, Toto Cutugno. Înainte de concertul din România, Cutugno a cântat în Israel, iar pe 8 martie va cânta la Moscova.


“Iubesc poporul român”


Toto Cutugno a declarat, într-o conferinţă de presă care a precedat show-ul de la Sala Palatului, că a angajat doi români în casa lui de la Roma: “Atât de mult iubesc poporul român”. În ceea ce priveşte mâncarea româneasca, Cutugno spune că “nu este rea”, dar preferă apstele. Cântăreţul a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care revine în Romania este şi faptul

Citeşte mai mult...

Delia Matache, cerută în căsătorie pe o plajă exotică din Thailanda

Delia Matache, cerută în căsătorie pe o plajă exotică din Thailanda:

După o relaţie de doi ani, cântăreaţa Delia Matache şi omul de afaceri Răzvan Munteanu au decis să-şi oficializeze iubirea. Cei s-au cunoscut într-un pub din Centrul Vechi al Capitalei.


Proaspăt întoarsă dintr-o vacanţă dintr-o vacanţă petrecută în Thailanda cu iubitul ei, vedeta a mărturisit că a fost cerută în căsătorie. Deşi Răzvan Munteanu nu i-a oferit un inel Deliei, aceasta a acceptat să îi fie soţie. "Îmi doresc copii, dar facem şi noi ce putem. Mai vedem, dacă se întâmplă, asta e. M-a cerut în căsătorie în ultima zi din sejur. Probabil, s-a gândit că e locul nostru preferat”, a declarat vedeta.


Bat clopotele de nuntă


Cererea în căsătorie a avut loc pe o plajă exotica din Thailanda. "Eram la plajă, făceam nişte poze şi ne-am dus în apă. Dulce, aşa, natural, m-a cerut. Eu am râs", a povestit Delia. "Nu am programat încă nimic legat de nuntă. Am vorbit şi cu tata şi suntem de acord să facem lucrurile aşa cum se fac. Starea civilă, nunta religioasă şi apoi vom organiza o petrecere. Eu sunt sătulă de nunţi, de petreceri şi de toată nebunia care se întâmplă acolo. Dar o să fie frumos,

Citeşte mai mult...

VIDEO/ Documente din Arhiva secretă a Vaticanului, expuse pentru prima oară la Roma

VIDEO/ Documente din Arhiva secretă a Vaticanului, expuse pentru prima oară la Roma:


„Este prima oară, şi probabil singura dată când documentele părăsesc Arhivele Vaticanului”- spun organizatorii expoziţiei Lux in Arcana. Un salt unic în trecut, care te lasă fără respiraţie. E greu să descrii emoţia cu care păşeşti într-o sală unde sunt adunate, manuscrise vechi de sute şi sute de ani. Documente care au trecut prin mâna celor mai cunoscuţi şi puternici oameni ai istoriei, scrisori inedite semnate de oameni de ştiinţă, savanţi şi artişti- documente, până azi, rezervate doar unor privilegiaţi. Am căpătat statut de privilegiaţi. Expoziţia „Lux in Arcana” este rodul unor repetate selecţi de comori între comori arhivistice.



Cum s-a organizat expoziţia?



Arhivele secrete ale Vaticanului se întind, dacă rafturile ar fi puse în linie dreaptă- pe o lungime de 85 de km. Acum un an şi jumătate, când s-a decis organizarea expoziţiei, responsabilii au ales, din mii de documente unice, care conţin milioane de nume, date şi informaţii- pe cele mai semnificative.



Mai întîi, au selecţionat 300, dar şi aşa era prea mult. Aşa că au ales o sută de manuscrise rarităţi între rarităţi.





Expoziţia este găzduită de Muzeele Capitoline din Roma şi este împărţită în şapte sectoare bine delimitate. Vizitatorii pot cerceta cu ochii

Citeşte mai mult...

Vezi câştigătorii Miss & Mister Preuniversitaria de la Colegiul Octav Onicescu

Vezi câştigătorii Miss & Mister Preuniversitaria de la Colegiul Octav Onicescu:


Concursul de frumuseţe Miss & Mister Preuniversitaria de la Colegiul Economic Octav Onicescu Botoşani şi-a desemnat, joi seară, câştigătorii. Juriul a decis ca premiul I şi titlul de Miss Preuniversitaria să revină elevei Maria Padovei din clasa a XII-a B.


Adolescenta de 19 ani va reprezenta liceul în finala judeţeană din 15 martie, ea urmând să intre în concurs alături de Ionuţ Budeanu, desemnat Mister Preuniversitaria.


Mărţişoare pentru Centrul Europe Direct Botoşani


















Mărţişoare pentru Centrul Europe Direct Botoşani de la elevii participanţi la dezbaterea "Preia controlul asupra datelor personale (Şcoala 11 Botoşani). 

Mărţişoarele au fost aşezate pe publicaţia lunară Buzz, editată de Centrul Europe Direct care poartă pe titlu un mărţişor!

Dezbatere la Şcoala 11 Botoşani: Preia controlul asupra datelor personale




Astăzi, 1 martie, ziua când a intrat în vigoare noua politică de confidenţialitate a Google, Centrul Europe Direct Botoşani a organizat o dezbatere cu elevii din clasa a IV-a B de la Şcoala Generală nr. 11 din municipiul Botoşani – învăţător, d-na Daniela Ganea.
Dezbaterea s-a desfăşurat pe marginea broşurii „Preia controlul asupra datelor tale personale”  editată de Comisia Europeană.
Elevii clasei au dovedit că sunt utilizatori activi de Internet, inclusiv pe anumite reţele de socializare şi cunosc,  în genere, din familie şi de la şcoală,  principalele reguli de protejare a identităţii în mediul on line. Ei au comentat plini de aplomb desenele şi caricaturile din broşură care arată consecinţele – uneori nefaste -  ale navigării pe Internet în condiţii lipsite de siguranţă.
Elevii au fost puşi în temă asupra regulilor pe care trebuie să le respecte pentru navigarea în condiţii de siguranţă pe Internet şi asupra modificărilor pe care le propune Uniunea Europeană pentru a consolida protecţia on line.
În final cei mai activi dintre elevi au fost răsplătiţi cu premii, constând în  cărţi şi publicaţii. Ei au oferit, la rândul lor frumoase mărţişoare lectorilor.
Activitatea continuă, cu dezbateri, şi în alte şcoli botoşănene.

Declaraţia d-nei învăţătoare (audio):


raducaj , aproximativ 5 ore în urmă

Învăţător Daniela Ganea




Invatator Daniela Ganea


Potrivit Associated Press,  autorităţile europene au solicitat Google să amâne data intrării in vigoare a noilor politici de confidenţialitate pana când instituţiile de reglementare din domeniul datelor cu caracter personal vor verifica daca acestea încalcă legislaţia in domeniu.

„Comunicarea in slujba societatii", primul Congres al comunicatorilor.

„Comunicarea in slujba societatii", primul Congres al comunicatorilor.: Sub titlul 'Comunicarea in slujba societatii", Russenart Communications a organizat prima editie a Congresului comunicatorilor, ieri, 29 februarie 2012.
Au participat 650 de reprezentanti ai industriei de comunicare romanesti din departamente de comunicare din institutii de stat si ONG-uri, departamente de marketing si comunicare ale companiilor romanesti si multinationale, agentii (comunicare si relatii publice, media, BTL, creatie, productie publicitara, advertising, Outdoor, Indoor, ...

Forumul International al Jurnalistilor Romani (FIJR) condamna media din Serbia pentru distorsionarea informatiilor legate de comunitatea vlaha

Forumul International al Jurnalistilor Romani (FIJR) condamna media din Serbia pentru distorsionarea informatiilor legate de comunitatea vlaha: Forumul International al Jurnalistilor Romani (FIJR), o organizatie care reuneste ziaristi romani din tara si din strainatate, condamna intr-un comunicat de presa "atitudinea reprezentantilor media din Serbia cu privire la campania de presa derulata in ultima perioada impotriva comunitatii romanesti din Valea Timocului".

AUDIO Top 10 piese romanesti

AUDIO Top 10 piese romanesti: Pentru a treia saptamana consecutiv, piesa Pleaca (Vunk feat. Antonia) este lider in Top 10 piese straine. In fruntea clasamentului se mai afla KBoom (CRBL feat. Helen) si Musica (Fly Project). New entry-ul saptamanii: Da vina pe... (Voltaj).

Jennifer Aniston i-a trimis flori Angelinei Jolie

Jennifer Aniston i-a trimis flori Angelinei Jolie: Fosta soţie a lui Brad Pitt i-a trimis un buchet de flori actualei consoarte a actorului, după ce a văzut filmul regizat de Angelina Jolie, scrie Entertainmentwise.

Antonescu: Nu am ameninţat EVZ. Ziaristul nu trebuie să mintă, nici să vină cu evaluări sau titluri fără legătură cu realitatea

Antonescu: Nu am ameninţat EVZ. Ziaristul nu trebuie să mintă, nici să vină cu evaluări sau titluri fără legătură cu realitatea: Preşedintele PNL, Crin Antonescu a susţinut, astăzi, că nici vorbă să fi lansat ameninţări la adresa EVZ, cin numai reproşuri cu privire la modul în care unii jurnaliştii înţeleg să facă presă denaturând...

​AUDIO Top 10 piese straine

​AUDIO Top 10 piese straine: Pentru a doua saptamana consecutiv, Shoulda (Jamie Woon) se afla pe prima pozitie in Top 10 piese straine. Ai Se Eu Te Pego (Michel Teló) si Broken Angel (Arash feat. Helena) completeaza podiumul.

Raport de monitorizare privind emisiunile matinale difuzate de posturile de radio (01.12.2011 - 31.12.2011)

Raport de monitorizare privind emisiunile matinale difuzate de posturile de radio (01.12.2011 - 31.12.2011): au fost monitorizate programele difuzate de posturile de radio: Kiss FM, Radio Zu şi – în perioadele menţionate în tabel – posturile Pro FM şi Magic FM

-
Emisiuni matinale radio

/

Conferinţă de presă pe cazul Gâdea. Narcisa Iorga: “Am fost amenințată cu moartea”. 3.400 de mailuri cu amenințări

Conferinţă de presă pe cazul Gâdea. Narcisa Iorga: “Am fost amenințată cu moartea”. 3.400 de mailuri cu amenințări: Consiliul Naţional al Audiovizualului n-a sancţionat nici astăzi postul Antena3 pentru derapajul de limbaj făcut de Mihai Gâdea la adresa preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate, Lucian Duţă. În schimb a organizat o conferinţă de presă pentru a-şi exprima punctul de vedere. “Este vorba de presiuni politice foarte mari, pentru orice decizie este nevoie de şase... mai mult »