joi, 5 mai 2011

EXCLUSIV: Elan a mandatat-o pe Ioana Vîntu să discute vânzarea Publika TV

EXCLUSIV: Elan a mandatat-o pe Ioana Vîntu să discute vânzarea Publika TV: "

Publika TV, postul deținut în Republica Moldova de Realitatea Media, urmează să fie vândut.

Elan Schwartzenberg, noul proprietar al Realitatea TV, a mandatat-o pe Ioana Vîntu (foto), fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, să discute vânzarea postului de televiziune cu un om de afaceri moldovean, după cum au declarat pentru paginademedia.ro surse apropiate acționariatului Realitatea TV, care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Cine este omul de afaceri moldovean cu care se discută preluarea, în continuare:

Potrivit acelorași surse, Ioana Vîntu va discuta, în numele lui Elan Schwartzenberg, vânzarea stației TV către Vladimir Plahotniuc. Motivul pentru care Elan a mandatat-o pe Ioana Vîntu țin “de relațiile acesteia cu piața media din Moldova“.

Nu comentez“, a declarat scurt pentru paginademedia.ro, pe acest subiect, Elan Schwartzenberg.

Plahotniuc este deja implicat în media de peste Prut. El deține posturile TV Prime, 2 plus și postul de radio Prime FM.

Despre Vladimir Plahotniuc (sursa: Adevărul):

  • Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova şi unul dintre cei mai bogaţi oameni.
  • Averea lui Plahotniuc este cotată la 300 de milioane de dolari în topul averilor publicat de revista ucraineană de business „Delo”, în august 2010. Cel mai bogat dintre cei 101 deputaţi din Parlamentul Moldovei, Plahotniuc a adunat în doi ani, numai din salarii, 270.000 de euro. Banii i-au venit atât de la „Victoria Bank”, cât şi de la compania „Petrom Moldova”, unde figurează ca vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie.
  • Deşi nu apare în actele firmelor, presa de la Chişinău a vehiculat de mai multe ori că Plahotniuc ar deţine cel mai luxos hotel din Moldova, „Nobil”. Tot despre el s-a mai scris că are Hotelul „Codru” din Chişinău, Compania Naţională de Asigurări „Asito”, clubul de noapte „Drive”, posturile TV Prime şi 2 Plus şi radioul Prime FM din Moldova.

Foto: Laurențiu Obae

"

Mediafax lansează a 11-a ediţie a anuarului Media & Advertising

Mediafax lansează a 11-a ediţie a anuarului Media & Advertising: "Mediafax lansează a 11-a ediţie a anuarului Media & Advertising, cea mai apreciată publicaţie specializată pe industria de media şi publicitate din România, care face radiografia sectorului în ultimul an şi indică posibilele evoluţii în 2011.

"

VIDEO. Gafă la B1.ro: Turcescu despre Marina Almășan: “o maimuță”. Cristoiu: “o proastă”

VIDEO. Gafă la B1.ro: Turcescu despre Marina Almășan: “o maimuță”. Cristoiu: “o proastă”: "
Marina Almășan este “o maimuță”, spune Robert Turcescu într-o înregistrare postată pe B1.ro. “O proastă“, îl completează Ion Cristoiu. Momentul a fost surprins în pauza de publicitate a emisiunii Evenimentul zilei, în care a fost invitat Elan Schwartzenberg.
Filmul nu a apărut pe post, dar B1.ro a publicat, din greșeală, și secvențele înregistrate de camere în pauză.
Paginademedia.ro vă prezinte două momente. Primul, cel despre Marina Almășan, nedifuzat pe post:
Click here to view the embedded video.
Iată-l și pe al doilea, de asemenea nedifuzat, care include și venirea în platou a lui Elan Schwartzenberg:
Click here to view the embedded video.
Discuția dintre Robert Turcescu și Ion Cristoiu a plecat de la emisiunea Ne vedem la TVR, prezentată de Marina Almășan. După cum paginademedia.ro a scris AICI, trei ediții ale emisiunii au fost realizate în coproducție cu Ministerul Turismului condus de Elena Udrea. Două emisiuni au fost amendate de CNA pentru publicitate politică.
Citește și:

5 mai: Legea profesiei de jurnalist, propusă de Ghișe, a fost respinsă de Senat

5 mai: Legea profesiei de jurnalist, propusă de Ghișe, a fost respinsă de Senat: "

Senatorii au respins în şedinţa de plen de ieri legea profesiei de jurnalist, propunere legislativă iniţiată de senatorul liberal Ioan Ghişe, scrie HotNews, care citează Agerpres.

Senatorii au aprobat raportul de respingere a propunerii legislative, întocmit de Comisia pentru cultură din Senat, cu 70 de voturi pentru şi şase voturi împotrivă. Legea este organică, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.

Legea jurnalistului” propusă Parlamentului de Ioan Ghise doreşte să reglementeze cadrul juridic privind desfăşurarea activităţii de jurnalist realizată de persoane fizice care “îşi asumă voluntar responsabilitatea publică morală şi legală de a aduce la cunoştinţă cetăţenilor, prin produse jurnalistice, informaţii de interes public local, zonal, naţional sau internaţional” şi care posedă o aşa-numită “Carte de jurnalist”.
Legea profesiei de jurnalist, respinsa de Senat

Tribunalul Bucureşti a admis propunerea administratorului judiciar General Group Expert SPRL privind intrarea în faliment în procedura generală a debitoarei SC Caţavencu SA, editorul Academia Caţavencu, scrie Mediafax, care citează decizia publicată pe site-ului oficial al instanţei. Despre același subiect a scris șiEvenimentul Zilei.

Totodată, Tribunalul a dispus întocmirea de către administratorul judiciar şi predarea către lichidator, în termen de maximum zece zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii.

Pe de altă parte, termenul de înregistrare a cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului născute după data deschiderii procedurii sau al căror cuantum a fost modificat faţă de tabelul definitiv este 7 iunie 2011.

Termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar de creanţe este 17 iunie, iar termenul final a tabelului definitiv consolidat este 28 iunie.
Tribunalul a desemnat drept lichidator societatea General Group Expert SRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din lege, cu o remuneraţie de 2.000 lei, exclusiv TVA, din averea debitoarei.
Tribunalul Bucureşti a admis intrarea în faliment a SC Caţavencu SA

Jurnalistul Stelian Negrea, demisionat din funcția de senior-editor al televiziunii Antena 3, a declarat, aseară, la emisiunea “Nașul” de la Zece Tv, că directorul trustului Intact, Codruț Șereș, venea la ședințele de redacție și indica societăți comerciale și oameni politici care să fie atacați în emisiunile postului de televiziune, scrie Evenimentul Zilei.
Stelian Negrea, la Zece TV:

“Aveam ședințe în clădirea Intact unde se stabileau subiectele. Ei veneau și spuneau astăzi îi avem pe următorii, avem astea 2-3 firme despre care trebuie să scriem și următorii oameni politici, cum ar fi nu știu ce senator. Cel care făcea asta era Codruț Sereș, șeful Intact.”

“Trebuia să taci din gură, să nu spui nimic despre aceste practici, altfel te trezeai că datorezi câte 4-5 sute de mii de euro trustului, conform acestor contracte.”
Stelian Negrea, fost jurnalist la Intact: Codruţ Şereş indica firmele şi oamenii politici care trebuiau atacaţi la Antena 3

Fostul patron al Realitatea Tv, Sorin Ovidiu Vîntu, arestat pentru 29 de zile la sfârşitul săptămânii trecute, a depus la Judecătoria Sectorului 5, prin avocatul său, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, scrie Evenimentul Zilei. Instanţa va soluţiona cererea lui Vîntu pe 10 mai.

Procurorii Parchetului General l-au reţinut pe Sorin Ovidiu Vîntu în seara zilei de 21 aprilie, acesta fiind acuzat că l-ar fi şantajat pe managerul postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, şi i-ar fi cerut suma de 150.000 de euro.
Vîntu cere să fie eliberat din arest sub control judiciar. Instanţa va lua o decizie marţi

Justin Bieber, Jim Carrey, jocul Angry Birds, TechCrunch, New York Times, Discovery Communications şi agenţiile Wieden+Kennedy şi Goodby, Silverstein & Partners se numără printre câstigatorii ediţiei din acest an a Webby Awards, aşa-numitele “Oscaruri ale internetului”. Premiile sunt acordate celor mai bune site-uri, celor mai bune reclame online şi celor mai bune aplicaţii mobile, scrie HotNews.ro.

Printre cei care şi-au adjudecat premii la mai multe categorii se numără Funny or Die, site de umor ce găzduieşte multe celebrităţi de la Hollywood (9 premii), Google Creative Labs (7 premii), agenţia Wieden+Kennedy (7 premii), @radical.media (5 premii), Discovery Communications (5 premii).
New York Times, Jim Carrey, Angry Birds si o campanie pentru Old Spice – printre castigatorii din acest an ai Oscarurilor Internetului

Pro TV, Orange, Danone, Zara şi Dove se numără printre brandurile în care românii au cea mai mare încredere, notează Gândul și DailyBusiness.ro, care citează studiul Trusted Brands 2011, realizat de revista Reader’s Digest.

La secţiunea categorii locale, consumatorii români au declarat că au cea mai mare încredere în: Pro TV (staţii TV), Vel Pitar (produse de panificaţie), Danone (produse lactate), Cris-Tim (produse din carne), Untdelemn de la Bunica (ulei de gătit), Fuchs (condimente), Borsec (ape minerale), Pedigree (hrană pentru animale), Medlife (clinici private), Jacobs (cafea), Colgate (pastă de dinţi), Zara (retailer de îmbrăcăminte), Domo (retailer electrocasnice), Dove (săpun), Nivea (deodorant), Kaufland (centre comerciale), Adevărul (cotidiene) şi Europa FM (staţii radio).

Gazeta Sporturilor apare astăzi integral 3D, ca un cadou de “Ziua Bărbatului”. Cititorii vor primi gratuit (în pagina 17 a ziarului), ochelarii speciali pentru a vizualiza pozele în cele mai bune condiţii. Preţul ziarului rămîne neschimbat, scrie Financiarul.
Mâine ai Gazeta Sporturilor 3D – Super cadou de “€œZiua Barbatului”

"