marți, 17 mai 2011

„Analiştii” de serviciu de la TV. Tatoiu: „Mă plictisesc îngrozitor acasă!”.

„Analiştii” de serviciu de la TV. Tatoiu: „Mă plictisesc îngrozitor acasă!”.: "De la evolutia pretului la zarzavaturile din piata, la mecanismele interne de functionare ale Curtii Constitutionale sau la jocurile de culise din vreo tabara politica, acesti clarvazatori de ocazie ai televiziunilor din Romania ar putea vorbi la fel de bine despre orice subiect. Au o parere puternica si exprimata convingator despre orice, iar moderatorii televiziunilor de stiri, in special Realitatea TV si Antena 3, apeleaza la ei intr-un sistem maraton, indiferent de subiectele zilei.
Nu ..."

Directorul TVR Timişoara, repus în funcţie de instanţă.

Directorul TVR Timişoara, repus în funcţie de instanţă.: "Demis in urma cu aproape doi ai de la conducerea Studioului Teritorial TVR Timisoara din ratiuni politice, Lucian Ionica a fost repus pe functie de instantele de judecata. Curtea de Apel Timisoara a decis ca ordinul prin care seful TVR Timisoara a fost inlaturat din functie a fost ilegal, astfel ca judecatorii au obligat conducerea Societatea Romana de Televiziune sa-l repuna in functie pe Lucian Ionica si, totodata, sa-i achite salariile restante din iulie 2009 pana in prezent, adica peste ..."

Amenzi de până la 50.000 euro pentru cenzură şi ingerinţe în politica editorială.

Amenzi de până la 50.000 euro pentru cenzură şi ingerinţe în politica editorială.: "Camera Deputatilor a eliminat ieri din Legea Educatiei obligativitatea predarii istoriei si geografiei in limbile minoritatilor si au modificat Legea Audiovizualului, astfel incat CNA sa poata amenda posturile radio si TV cu pana la 200.000 de lei pentru cenzura si ingerinte editoriale. Proiectele au fost aprobate tacit, fara dezbatere.
In ceea ce priveste invatamantul in limba materna, a fost aprobat un proiect depus de deputatul Mircia Giurgiu. Acesta a cerut abrogarea alineatului 8 al ..."

Televiziunile Intact, acuzate la CNA de subiecte comandate si investigatii cu interes

Televiziunile Intact, acuzate la CNA de subiecte comandate si investigatii cu interes: "Stelian Negrea, angajat al trustului Intact, a prezentat marti, la CNA, o serie de inregistrari si mail-uri intre el si Codrut Seres, presedintele Antena Group, pentru a arata ca i se comandau subiecte in cadrul unui departament de investigatii al Intact, dupa cum scrie Paginademedia aici si aici. "Nu am nici o simpatie pentru felul in care a actionat jurnalistul Stelian Negrea. (...) Calitatea prestatiei profesionale a lui Negrea si scopurile sale nu fac mai putin grave dezvaluirile lui. Episodul arata ca numirea lui Seres in fruntea trustului Intact a fost o eroare", scrie Catalin Tolontan pe blogul sau."

Deputaţii l-au boicotat pe Columbeanu.

Deputaţii l-au boicotat pe Columbeanu.: "Audierea reprezentantilor Directiei pentru Protectia Copilului Ilfov, in cazul custodiei Irinei Columbeanu, s-a trasnformat intr-o intalnire intre seful Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor, Nicolae Paun, si Irinel Columbeanu, care a venit neinvitat la sedinta de ieri. Nici unul dintre ceilalti membri ai comisiei nu a dorit sa participe la aceasta audiere.
'Am solicitat sa nu fiu trecut pe lista la aceasta audiere. Nu particip la telenovele,' a spus deputatul PSD Horia ..."

Republica Moldova: Ziare false, in plina campanie electorala. Justitia ii elibereaza pe presupusii vinovati. Analistii considera ca este mana serviciilor secrete ruse

Republica Moldova: Ziare false, in plina campanie electorala. Justitia ii elibereaza pe presupusii vinovati. Analistii considera ca este mana serviciilor secrete ruse: "Aparitia unor ziare false cu mesaje denigratoare la adresa PLDM pune pe jar autoritatile din Republica Moldova, relateaza presa locala. Numere clonate ale ziarelor Timpul si Ziarul de Garda apar chiar in plina campanie electorala pentru primaria Chisinaului - marea miza a viitoarelor alegeri locale din RM. Printr-o decizie suprinzatoare a justitiei de la Chisinau, cei doi cetateni ucraineni banuiti de comiterea infractiunii au fost eliberati marti si li s-a impus interdictia de a nu parasi capitala. Surse avizate au declarat sub acoperirea anonimatului pentru HotNews.md ca serviciile secrete rusesti s-au implicat activ in campania electorala din R. Moldova."

Irinel Columbeanu s-a certat la Parlament cu preşedintele asociaţiei TATA - Mediafax

Irinel Columbeanu s-a certat la Parlament cu preşedintele asociaţiei TATA - Mediafax: "'Autorităţile statului nu trebuie să mai fie preşul unui om care, ca părinte, nu ştie care este interesul propriului copil', a spus Drăghici.

El a arătat că sunt mii de cazuri de sesizări legate de Protecţia Copilului.

După ce a făcut declaraţii presei, preşedintele asociaţiei TATA a fost chemat în biroul preşedintelui Comisiei pentru drepturile omului."

Firmele de pe Lista lui Sereș: “Arde-i dacă nu au dat publicitate la Antene”

Firmele de pe Lista lui Sereș: “Arde-i dacă nu au dat publicitate la Antene”: "
Stelian Negrea a venit cu câteva înregistrări audio în fața CNA. Sunt discuții între Negrea (fostul șef al Departamentului de Investigatii din Intact) și Codruț Sereș, din care reiese că Negrea primea spre aprobare liste cu firmele împotriva căruia grupul de presă să facă campanii negative.
Ca sa fie o chestiune lucrata bine da-mi-o pe mail eu o dau la vanzari imi listeaza aia sa-mi spuna cu cine avem (contracte de publicitate), ca mai sunt unii pe care nu-i stiu si dupa aceea ti-o dau inapoi“, îi spune Codruț SereșŞereş lui Stelian Negrea într-o înregistrare audio.
Sereș către Negrea:
“Unio rade-i, IMI (Intreprinderea de Montaj Instalatii) arde-i, Habitex arde-i, Aviva arde-i, Weidmuller arde-i,f****-i in gura sa-i f*t, Ghitta rupe-i,
BRD avem, Petrom avem, BCR avem, Piraeus e, OTP trebuie verificat.”
Înregistrarea a fost făcută pe 3 martie 2011.
Primele acuzaţii din partea lui Stelian Negrea la adresa trustului Intact au fost publicate de Evenimentul Zilei la începutul lunii mai.
In continuare, stenogramele pe larg:
Stelian Negrea: Uite ti-am adus aici o lista aici pe care vreau sa te uiti ..e un top 25 dupa cifra de afaceri pe fiecare judet, care da, care nu…
Codruţ Şereş: Sa vad daca avem pe cineva, asa daca ma uit in astia primii nu-i avem pe nici unul …De exemplu Albalactul e la Pro Tv.
S.N. Da e ca si in cazul Farmec. Da numai la Pro si nu si la Antene.
C.S. Exact. Iar astialalti n-au auzit de ei. Iar Hidroserv-ul e de stat. Cu asta de la Dedeman ar trebui sa ma vad sambata. I-ai ma la rand, n-am. La Fildas stiu ca umbla astia de la Jurnalul sa faca ceva cu ei dar nu … E.on ai grija cu ei.
S.N. Ai un contract?
C.S. Da. Tehnostrade am un contract cu ei. Cu Pa&Co nu am. Dedeman l-am vazut pe post, deci asta au contract cu ei. Sped UMB e tot cu … ?
S.N. Da,da
C.S. Da ma…el a zis ca-i cooperant cu noi si ne spune ce si cum, astia de la UMB Spedition, Umbrarescu …a fost la mine aicea in birou si a zis ca constructorii romani sunt foarte indatorati daca ma rog am dezvalui practicile anticoncurentiale ale strainilor.
S.N. Da? Ca eu am fost la niste straini si mi-au dezvaluit despre practicile neconcurentiale ale romanilor
C.S. Haha ….
S.N. La unele sa te uiti mai atent.
C.S. La care?
S.N. La Bucuresti, Ilfov
C.S. Aha.
S.N. Unele intr-adevar sunt mai mici.
C.S. Da, bun. Daca le ai, da-mi-le si pe mail ca le dau astora de la vanzari direct sa-i ia si astia pe partea cealalta. .Cluj avem Banca Transilvania…
Aici avem cu Enel-ul. In mod normal ..Rompetrol m-am intalnit aseara cu ei si mi s-au plans ca pe Financiarul, Antena 3 si Antena 1 suntem extreme de acizi in ceea ce-i priveste …Aici ce ar fi?
S.N. Domo.
C.S. Nu, n-avem. Ca sa fie o chestiune organizata .CEZ-ul iarasi avem cu ei…Ford-ul iarasi avem cu ei …Ca sa fie o chestiune lucrata bine da-mi-o pe mail eu o dau la vanzari imi listeaza aia sa-mi spuna cu cine avem, ca mai sunt unii pe care nu-i stiu si dupa aceea ti-o dau inapoi.
S.N. Uita-te, mai uita-te la Bucuresti, Ilfov.
C.S. Da ma stii ce se intampla, multe sunt dintr-astea mici cum sunt Hunedoara, mi-e greu sa cred ca ala nu are acolo pe plan local diverse afaceri cu unii si cu altii, dar nu ii stiu. Porsche avem, Toyota avem, Praktiker inca n-avem darTarom n-avem sigur, Sensiblu nu avem, sigur n-avem nici cu Air BP nici cu Petrom Aviation, doar ca Petrom Aviation e Petrom.
S.N. Cu astia in ce relatii…
C.S. Le-am dat oferta si asteptam sa ne raspunda la ea. Fabryo l-am vazut pe post pe Antena 3. Niro sigur n-avem. Nici BMC, nici Kenvelo, nici Makita, Anadolu astia sunt automobile. Algida avem ceva pe vara cu ei …Maramuresul….
S.N. Aha.

“În general, tot ce n-avem f***m”

C.S. ATP Exodus e distribuitor MercedesUnio rade-i, IMI (Intreprinderea de Montaj Instalatii) arde-i, Habitex arde-i, Aviva arde-i, Weidmuller arde-i,f****-i in gura sa-i f*t, Ghitta rupe-i,
BRD avem, Petrom avem, BCR avem, Piraeus e, OTP trebuie verificat, Rompetrol ti-am zis, Reiffeisen avem, Orange avem, Lukoil n-avem, Vodafone avem, Carrefour trebuie verificat, Gaz de France n-avem le-am dat o oferta sa vedem, NBG e la agentie inca nu le-au dat raspuns, Credit Europe astia se misca ca ochiul mortului, Bancpost avem, Romtelecom avem, Transelectrica n-avem
Kaulfand avem sau suntem pe cale sa avem, Unicredit avem, Real cert este ca-i alergam, CEC avem, Allianz asigurari avem, Hidroelectrica n-avem, OMV stii povestea, Electrocentrale n-avem, CFR n-avem, Coca Cola avem, Omniasig avem, Interagro desigur ca nu avem, Enel e ok, Alpha Bank e ok, CFR Transport marfa n-avem, JTI nu, Hypermarche nu, Nuclearelectrica sigur nu, WIEE a asti-as gaz n-avem sigur, Michelin n-avem, Posta n-avem, Holcim trebuie sa ma vad, deci cu astia Holcim, Lafarge si Carpatcement ma vad eu in urmatoarele doua saptamani, Volksbank e de notorietate ca avem, Loteria n-avem, Toepfer e o legatura pe partea de cereal Grivco Agro cu ei, Renault Nissan avem, Ursus le-am dat o oferta consuma ceva, Billa nu cred ca avem, anul trecut n-am avut, Procter & Gamble avem, Romsilva nu, Cosmote avem, Electrica nu, Cargill nu, Iveco nu, Romcar nu, CFR nu, Carpatcement tocmai ti-am spus, Petrom ti-am spus, Flamingo nu, RBS nu avem, BCR da, Hidroconstructia nu, Asirom-ul nu, Bricostore nu, Astra nu, Energy Holding nici atat, Uniqua sa-l intreb pe ala de-al nostrum daca …Heineken le-am dat oferta …Autoitalia m-am vazut cu ei si avem , Interbrands habar n-am, Romstal nu avem, Unicom sigur n-avem, Quadrant Amroq n-avem , si aici n-avem deloc , sunt total in partea cealalta, Flanco stiu ca m-am vazut cu ei si ar trebui sa consume au ajuns la Asesoft si e cu emagul, Trust Motors ne-am vazut si e ok, Generali Asigurari avem barter cu ei, Termoelectrica n-avem, Inbev nu, Agrana nu, Roche trebuie verificat, Henkel trebuie verificat, Nestle cred ca avem, Hyundai trebuie verificat, Romelectro sigur nu, UPC avem, Energy Financing Team sigur nu, Strabag sigur nu, Banca Millenium avem, Rominserv nu dar astia sunt Rompetrol daca nu ma insel, Buzmann sigur n-avem, Scop n-avem, Carlsrom Beverage cine dracu sunt astia …
S.N. Sunt aia cu URBB-ul.
C.S. Avem cu URBB avem. Libra Bank n-avem, Apa Nova n-avem, Eximbank n-avem, Colas n-avem, Siemens n-avem, Danone stiu ca ne agitam, Ardaf nu cred, Avon avem, Baduc n-avem, GSK avem, Danya Cebus sigur nu, Italo Romena nu, BCR Leasing n-avem, IMSAT n-avem, Energomontaj n-avem, Remat Holding n-avem, United Euro Distribution n-avem, Sermedic n-avem, Metrorex n-avem, Electromontaj na-vem, GFR-ul avem, AIG trebuie verificat, URBB-ul avem, astia care sunt cu IFN-uri p***a masii au bugetele comune cu bancile atunci o parte dintre ei sunt pe banci doar ca nu-si fac la leasing …Petprod sigur n-avem, SNR-ul ma rog au un contract, Grivco….Energom nu, BRD-ul ti-am zis, RAPPS-ul nu, Robert Bosch nu, Autoklass Center cred ca avem, Piraeus il avem, Valrom nu cred, Volvo n-avem, CLIR stii si tu, Wrigley avem, Cargil n-avem, Goodyear n-avem si ar trebui sa avem, L’Oreal avem, Iveco avem, G4 Securicor n-avem, BCR avem.Deci cam in general pe astia industriasii nu avem, in mare parte ii avem pe aia care se ocupa de FMCG-uri, distributii, banci sau asigurari, intr-o proportie mai mare sau mai mica trebie verificat la fiecare dintre ei. Da-mi pe mail si le dau la vanzari. Pe de o parte ma ajuta sa le dau la astia de la vanzari directe si bai bam, bam, bam luati-i pe astia la rand iar pe de alta parte le si verificam astfel incat sa nu tragi gloante degeaba.
S.N.Da, in general tot ce n-avem f***m.
C.S. Da, fara nici un fel de problema.
"

Comunicat de presă - CNA

Comunicat de presă - CNA: "Întruniţi în şedinţă publică în data de 17.05.2011, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât să sancţioneze postul de televiziune Prima TV cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, pentru emisiunea “Iubiri secrete”, ediţiile din 29.03.2011 şi 10.05.2011, care au conţinut scene violente şi limbaj injurios. Având în vedere conţinutul programului încadrat cu marcajul AP (genul Reality Telenovela) şi intervalul orar de difuzare (19.30 - 20.30), realizatorii aveau obligaţia să ţină cont de prevederile legislaţiei audiovizuale cu privire la protecţia minorilor, respectiv de art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului"

Frunda: În România este nevoie de o lege a presei

Frunda: În România este nevoie de o lege a presei: "Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, Gyorgy Frunda, a susţinut, marţi, că este necesară adoptarea în această legislatură a unei legi a presei care "să facă puţină ordine în acest domeniu, care uneori este prea liber şi provoacă prejudicii personale".

Restructurări la EVZ: pozițiile de editori coordonatori și redactor șef adjunct au fost desființate. Ioana Lupea pleacă

Restructurări la EVZ: pozițiile de editori coordonatori și redactor șef adjunct au fost desființate. Ioana Lupea pleacă: "

Evenimentul zilei a renunțat astăzi la editorii coordonatori. De asemenea, poziția de redactor șef adjunct, ocupată de Ioana Lupea (foto), a fost desființată, care urmează să plece de la ziar.

Cei din pozițiile de conducere au fost restructurați, dar vor rămâne pe alte posturi. Alți angajați (aproximativ opt oameni) au fost însă concediați, printre care și cel mai vechi angajat al ziarului, secretarul general de redacție Cristi Popa.

Poziția de redactor șef adjunct, ocupată de Ioana Lupea, a fost desființată.

  • Pozițiile de editor coordonatori – Călin Hera, Șerban Stoica, Silviu Sergiu, Gabriel Gachi – au fost, de asemenea, restructurate
  • Editorii coordonatori și redactorul șef adjunct vor rămâne seniori editori. Ei vor avea și o normă lunară de texte. Ioana Lupea va pleca de la EVZ, dar, în prezent, discută o formulă de colaborare cu ziarul.
  • Coordonarea editorială a secțiilor de care se ocupau editorii coordonatori îi revine direct redactorului șef Vlad Macovei.
  • Echipa de corectură a fost concediată.
  • Un singur șofer a rămas angajat la Evenimentul zilei.
  • Secretarii generali de redacție Cristi Popa (cel mai vechi angajat al EVZ) și Daniel Ciarec au fost concediați.
  • Contractele cu angajații vor fi refăcute, de la 1 iunie.
"

Irinel Columbeanu a sosit la Comisia pentru drepturile omului de la Cameră

Irinel Columbeanu a sosit la Comisia pentru drepturile omului de la Cameră: "Omul de afaceri Irinel Columbeanu a sosit, marţi, la Comisia pentru drepturile omului de la Cameră.





"

Stelian Negrea, despre jobul la Intact: “Primele ținte au fost Udrea și RCS”

Stelian Negrea, despre jobul la Intact: “Primele ținte au fost Udrea și RCS”: "
Într-una dintre discuţii pe care le-am avut cu Intact, primele ţinte au fost madam Udrea şi RCS&RDS“, a spus în fața CNA Stelian Negrea, fostul șef al Departamentului de Investigatii din Intact. “Mi s-au solicitat informaţii, departamentul a fost înfiinţat la 1 martie, urma să meargă luni şi ani de zile de acum încolo. Mi s-au solicitat informaţii despre firme care aveau contracte de publicitate cu Pro Tv şi nu cu Antena, nu este nicio speculaţie.
Stelian Negrea a venit în fața CNA cu câteva înregistrări audio, dar și cu mailuri dintre el și Codruț Şereș (președintele Antena Group), cel cu care ținea legătura.
“Trebuia să strângem orice fel de informaţie care să fie compromiţătoare la adresa unor firme. Eu făceam materialele şi apoi le trimiteam către şeful ştirilor de la Antena3, către Alin Romaşcanu, dupa care ele apăreau, acesta era traseul”, a spus el.
Din discuția de la CNA:
  • “Am fost prezentat ca senior-editor (Antena 3) de la 1 martie, înainte eram senior editor la Financiarul.”
  • “Am venit să vă devoalez nişte practici, dacă nu veneam cu nişte dovezi nu m-ar fi crezut nimeni.”
  • Ce se comanda? “Să strângem orice fel de informaţie care să fie compromiţătoare la adresa unor firme. Eu făceam materialele şi apoi le trimiteam către şeful ştirilor de la Antena3, către Alin Romaşcanu, dupa care ele apăreau, acesta era traseul. Ceea ce este şi mai grav este că tot departamentul de ştiri lucra la asta.
  • “Departamentul editorial era subordonat direct lui (Codruț Sereș).”
  • Cine trasa sarcina de lucru? “Codrut Sereş direct.”
  • “În două luni de zile am luat comenzi cât n-am luat în 10 ani de presă.”
  • “Comenzi înseamnă să realizezi materiale care să susţină interesele Intact, în dezacord cu intenţiile jurnalistului. Conform contractului nu puteam să le spun nu, în condiţiile în care mi-aş fi permis să spun ceva ce ar fi derajat trustul m-ar fi pus să plătesc 100 de mii de euro.”
De ce a decis să facă înregistrări și să prezinte mailurile la CNA?
“Am lucrat două luni şi când am văzut potopul de comenzi care s-a abătut asupra mea m-am hotărât să adun probe. Sunt jurnalist şi aşa vreau să rămân.”

Antena 3: Stelian Negrea a profitat de ignoranța unei angajate de la resurse umane

Antena3 SA, care este reprezentată legal de Mihai Gândea, nu a avut nicio relaţie contractuală cu Stelian Negrea“, a spun Mirela Bomboe, reprezentantul Antena 3 la CNA. Ea susține că Stelian Negrea a obținut legitimația de la Antena 3 “profitând de ignoranța unei angajate”
“Calitatea de senior-editor nu există în organigrama Intact. Domnul Stelian Negrea a profitat de igonoranţa unei angajate de la resurse umane şi a solicitat şi a primit o legitimaţie de presă.”
"

Sarcina Carlei Bruni-Sarkozy, confirmată de socrul său.

Sarcina Carlei Bruni-Sarkozy, confirmată de socrul său.: "Pal Sarkozy, tatal presedintelui francez Nicolas Sarkozy, a confirmat pentru editia de astazi a cotidianului german Bild faptul ca nora sa, Carla Bruni-Sarkozy, este insarcinata, informeaza AFP, citata de Mediafax.
'Ma bucur de venirea pe lume a urmatorului meu nepot', a declarat Pal Sarkozy pentru Bild, unul din cele mai citite cotidiane din Europa. Nicolas Sarkozy si sotia lui 'nu vor sa afle sexul bebelusului inainte de nastere, dar sunt sigur ca va fi o fetita si ca ea va fi la fel de ..."

Peste 30 de contestatii ale punctajelor la gradatii de merit

Peste 30 de contestatii ale punctajelor la gradatii de merit: "
31 de contestatii ale punctajelor la gradatii de merit inregistrate la Inspectoratul Scolar Judetean
"

Universităţile vor fi clasificate cu experţi AUE. Clasările nereale ar putea fi sancţionate

Universităţile vor fi clasificate cu experţi AUE. Clasările nereale ar putea fi sancţionate: "Universităţile vor fi clasificate împreună cu experţi ai Asociaţiei Universităţilor Europene în baza datelor transmise până în 23 mai de către fiecare instituţie de învăţământ superior, iar clasarea intenţionată într-o categorie superioară celei reale ar putea fi sancţionată pentru declaraţii false.





"

Negrea şi Intact, în faţa CNA - Media > EVZ.ro

Negrea şi Intact, în faţa CNA - Media > EVZ.ro: "Stelian Negrea a dezvăluit, în exclusivitate pentru EVZ, cum fostul ministru al economiei din partea Partidului Conservator Codruţ Şereş, 'reorientat profesional' ca manager în cadrul Intact, dădea indicaţii referitor la politicienii şi companiile care trebuiau (sau nu) atacate de ziariştii trustului familiei Voiculescu."

17 mai: Elan Schwartzenberg discută cu Lagardere să vândă Realitatea TV

17 mai: Elan Schwartzenberg discută cu Lagardere să vândă Realitatea TV: "

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a confirmat pentru Jurnalul Naţional existenţa unor discuţii cu grupul francez de media Lagardere în vederea vânzării Realitatea TV, aşa cum avansează surse din mediile de afaceri franceze.

În primul rând, orice lucru are un preţ. Am luat acest trust strict din motive de business, prin urmare voi trata acest tust ca pe orice afacere normală, adică nu urmăresc nici interese politice, nici cooptarea unor afaceri colaterale cu statul“, a spus Elan.

Cel mai important lucru, grupul Lagardere consider că este un partener extrem de onorabil şi aş fi fericit să finalizez orice tranzacţie cu ei sau cu oricare alt grup de talia lor. (…) Îi cunosc de mai multă vreme, sunt nişte oameni de mare ţinută. Şi, specific în acest domeniu sunt un simbol”, a declarat Elan Schwartzenberg pentru Jurnalul Naţional.
Elan Schwartzenberg negociază Realitatea TV cu Lagardere

O cercetare făcută de australianul Ross Dawson arată că presa tipărită va dispărea până în 2020 în ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda sau Canada, iar în România, după 2040. Evoluţia tehnologiei este, în viziunea lui Ross Dawson, principalul motiv pentru care printul, aşa cum îl ştim acum, va deveni un lux, scrie Adevărul.

Analistul media, Iulian Comănescu, crede că modelul lui Dawson este interesant: „Ia în calcul o mulţime de factori, dar lipsesc alţii, cum ar fi tradiţia specifică fiecărei zone. De ce se citeşte mai multă presă locală în Moldova decât la Cluj, de exemplu?”. În ceea ce priveşte predicţia că în România printul va dispărea după 2040, Comanescu e de părere că, la noi, modelul de afaceri numit presa tipărită va dispărea mai repede.
În SUA, ziarele vor muri peste 6 ani

Reprezentanţii mediului online salută “iesirea tehnica” din recesiune şi caracterizează momentul ca fiind un prim semn pozitiv. Toţi sunt însă de acord că efectele pozitive majore vor fi vizibile abia peste un an, conform scenariului optimist, scrie Wall-Street.ro.

Marius Pahomi, şef al agenţiei de publicitate MEC, subliniază exact ideea aceasta. “Vorbim despre o ieşire «tehnică» din recesiune, nu despre sfârşitul crizei. Este un prim semn pozitiv însă nu cred că vor exista efecte semnificative pe termen scurt”.

El spune că este esenţială revenirea consumului pentru ieşirea din criză. Fără o revenire a consumului, start-up-urile nu au cel mai bun context pentru a lua naştere.
Ieşirea din recesiune: Efectele se vor vedea în online peste un an

Gândul.info lansează aplicaţia pentru iPhone, unde utilizatorii vor găsi acelaşi conţinut ca pe site, dar şi funcţionalităţi specifice, precum posibilitatea de lectură offline şi salvarea articolelor favorite, scrie Mediafax.

La fel ca aplicaţia gândul.info de iPad, cea de iPhone le permite utilizatorilor să navigheze uşor printre secţiuni şi printre articolele de interes. Conţinutul este structurat pe categoriile familiare cititorilor gândul (Home, News, Politică, Internaţional, Financiar, Puterea gândului, Reportaj, Magazin, Sport).
Gândul.info lansează aplicaţia de iPhone

Oamenii se implică mai mult când prietenii le recomandă conţinut informativ online decât atunci când descoperă pe cont propriu acel conţinut, arată, între altele, cercetările companiei americane de neuromarketing Innerscope, după cum spune fondatorul acesteia, Dr. Carl Marci. Pe marginea The Festival of Media – Global, eveniment desfăşurat săptămâna trecută la Montreux, Elveţia, Marci a vorbit cu HotNews.ro despre ce face compania sa şi despre impactul publicităţii TV şi online asupra experienţei oamenilor în relaţia cu brandurile.

Rep.: Ce face Innerscope?

Dr. Carl Marci: Innerscope crede că răspunsurile emoţionale, la nivel inconştient, direcţionează atenţia, îmbunătăţesc memoria şi determină comportamentele oamenilor, care sunt de interes pentru clienţii noştri. Iar această credinţă se bazează pe decenii de cercetări academice.

Folosim monitorizări biometrice şi metode de eye-tracking pentru a măsura semnale cu caracter medical, iar apoi le combinăm pentru a măsura nivelul de implicare emoţională inconsitenta. Şi apelăm la ele în diverse feluri – de la focus-grupuri sau în studii privind implicarea emoţională la targetarea comportamentală a mesajelor publicitare.
Dr. Carl Marci, Innerscope: Transpiraţia, respiraţia şi bătăile inimii spun cum reacţionezi inconştient la informaţie şi reclame

Oamenii se implică mai mult când prietenii le recomandă conţinut informativ online decât atunci când descoperă pe cont propriu acel conţinut, arată, între altele, cercetările companiei americane de neuromarketing Innerscope, după cum spune fondatorul acesteia, Dr. Carl Marci. Pe marginea The Festival of Media – Global, eveniment desfăşurat săptămâna trecută la Montreux, Elveţia, Marci a vorbit cu HotNews.ro despre ce face compania sa şi despre impactul publicităţii TV şi online asupra experienţei oamenilor în relaţia cu brandurile.
"

Pasionaţi de jocuri online, consultaţi de Pentagon în materie de siguranţă maritimă

Pasionaţi de jocuri online, consultaţi de Pentagon în materie de siguranţă maritimă: "Forţele Navale americane vor apela la expertiza a mii de pasionaţi de jocuri online pentru a identifica riscurile la adresa siguranţei maritime, scrie Washington Post în ediţia online.

O nouă metodă de a răsplăti angajaţii: Acţiuni gratuite de mii de euro de la patron! Se întâmplă în România, la Microsoft, Google şi Adobe

O nouă metodă de a răsplăti angajaţii: Acţiuni gratuite de mii de euro de la patron! Se întâmplă în România, la Microsoft, Google şi Adobe: "Beneficiile obişnuite nu mai sunt de ajuns pentru a fideliza salariaţii buni. Au înteles asta multinaţionalele prezente în România, care pe lângă asigurările medicale sau telefoanele şi laptopurile de ultimă generaţie, au inventat o nouă facilitate pentru angajaţii lor: acţiuni gratuite. Vorbim despre concerne internaţionale precum Adobe, Google şi Microsoft, care au 'importat' această practică din ţările - mamă, unde aproximativ 70% dintre corporaţii apeleaza la astfel de strategii pentru a răsplăti performanţele angajaţilor.

Academia Cațavencu face 140.000 de euro, fără TVA

Academia Cațavencu face 140.000 de euro, fără TVA: "
Licitația pentru vânzarea brandului Academia Cațavencu va porni de la 140.000 de euro, fără TVA. Aceasta a fost evaluarea mărcii, aprobată, ieri, de Adunarea Creditorilor Cațavencu S.A.
Nu oricine va putea participa la licitația pentru vânzarea mărcii.
Paginademedia.ro vă prezintă în continuare când va avea loc licitația, în ce condiții și cât valorează celelalte active ale Cațavencu SA, în afară de marcă:
Din portofoliul Cațavencu S.A., cea mai valoroasă este marca. Brandul Academia Cațavencu a fost evaluat la 140.000 de euro, fără TVA. De la acest nivel va porni licitația publică cu strigare.
Mașinile, birotica și alte bunuri au fost evaluate la câteva zeci de mii de euro. Mai valoros este un apartament deținut de firmă.
  • Mașini, birotică etc: 20.000-30.000 de euro
  • Apartament Ștefănești, complex Cosmopolis, 114.000 de euro.
Licitația pentru brand nu va fi accesibilă oricui. Există o condiție de bază: experiență de cel puțin trei ani în presă.
  • Cel care cumpără marca Academia Cațavencu trebuie să aibă o experiență în publicistică națională de cel puțin trei ani.
  • Anunțul licitației va fi publicat în aceste zile. Prima licitație va fi organizată la 10 zile după apariția anunțului.
  • Va fi licitație publică cu strigare. Dacă bunurile nu se vând integral la prima licitație (în jur de 27-30 mai), vor fi organizate, săptămânal, alte patru ședințe, până la vânzarea tuturor activelor.
  • Cei interesați trebuie să depună o garanție de 30% din valoarea de pornire a bunului pe care doresc să îl cumpere.

Academia Cațavencu continuă să apară

Dispute aprinse pe tema continuării apariției titlului în condițiile falimentului. Adunarea Generală a votat, ieri, continuarea apariției revistei Academia Cațavencu și în condițiile în care firma este în faliment.
Trei foști salariați la Cațavencu SA (în prezent la Kamikaze), în calitate de creditori (au de recuperat salarii) au susținut că apariția revistei este ilegală după faliment, conform sentinței de judecată.
Argumentul celor are au susținut că apariția este ilegală: hotărârea judecătorească care spune că societatea nu poate funcționa decât pentru formalitățile de lichidare, dar și un punct de vedere de la ANAF. Dacă societatea este dizolvată, cine plătește salariile și tipografia?, au întrebat ei.
Argumentul celorlalți creditori: în condițiile de acum, Academia Cațavencu nu produce pierderi. Lichidatorul judiciar își asumă continuarea apariției.
Din punctual de vedere al ANAF, prezentat la Adunarea Creditorilor:
“Falimentul societăţii presupune efectuarea operaţiunilor de lichidare a patrimoniului societăţii, care privesc plata creditorilor şi împărţirea soldului între asociaţi. În această fază, societatea continuă să îşi păstreze personalitatea juridică, dar ea este subordonată cerinţelor lichidării, activitatea acesteia rezumându-se la operaţiunile de transformare a bunurilor societăţii în lichidităţi şi de distribuire a lor către creditori, cu excluderea desfăşurării în continuare a activităţii lucrative.
În aceste condiţii, apreciem că la acest moment nu mai există un temei legal în baza căruia publicaţia “Academia Caţavencu” să mai poată fi editată, iar aceasta independent de o dispoziţie expresă a instanţei în acest sens.”
"