luni, 18 noiembrie 2013

Buşoi: Spitalale, sancţionate, dacă pun pacienţii să cumpere medicamente.
Spitalele care vor trimite bolnavii sa-si cumpere medicamente vor fi sanctionate din 2014, a anuntat, luni, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi. "In 2014 vom fi mult mai stricti in ceea ce priveste achizitia de medicamente si materiale sanitare si vom institui sanctiuni pentru cei care trimit pacientii sa-si cumpere medicamente si materiale sanitare, d
Cât cheltuiesc românii pentru vacanţe în ţară şi străinătate şi care sunt destinaţiile preferate
Bugetul mediu alocat de turişti pentru vacanţă în ţară se sitează între 270 şi 370 de euro de familie, în timp ce pentru destinaţiile externe se cheltuiesc în medie 750-950 de euro, potrivit datelor prezentate de ANAT după târgul de turism care s-a desfăşurat între 14 şi 17 noiembrie la Romexpo.
Comoara nazista descoperita intr-un apartament din Munchen: Proprietarul se declarat pregatit sa se bata pentru dragostea vietii sale
Octogenarul german Cornelius Gurlitt, la care politia a descoperit peste 1.400 de opere de arta cel mai probabil furate de nazisti, se declara decis sa se lupte in justitie pentru a-si pastra tablourile, pe care le declara "dragostea vietii sale", scrie AFP.
Buşoi: Pacienţii să nu mai lase biletul de trimitere la medic dacă sunt puşi să plătească analizele
Pacienţii nu trebuie să mai lase biletul de trimitere la medic, dacă sunt puşi să plătească analizele, aceasta fiind o ilegalitate pentru care din 2014 doctorii vor fi aspru sancţionaţi, a declarat luni preşedintele CNAS, Cristian Buşoi.
Elena Băsescu: TVR e în faliment, dar va plăti 140.000 de euro unui parlamentar PSD.
Europarlamentarul Elena Basescu a scris, luni, pe blogul personal, ca 
Ipoteza lui Lăzăroiu: Gâdea, candidatul PC la prezidenţiale.
Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, luni, intr-un interviu acordat publicatiei "Evenimentul Zilei", ca directorul general al Antenei 3, Mihai Gadea, ar putea fi un candidat al PC-ului la prezidentiale. Citeste si: Antonescu: Relatia cu PC nu mai exista Lazaroiu a mai spus ca, daca Dan Voiculescu ar deschide lista la alegerile europarlamentare cu doua sau trei dintre v
Ce a păţit o femeie după ce a descoperit ce făcea acest cuplu în biblioteca oraşului
Chiar nu au RUŞINE?! Unde şi mai ales cum făceau SEX aceşti angajaţi ai primăriei! FILMUL unui SCANDAL SEXUAL care a aruncat în aer acest oraş
UPDATE Sub-comisie de ancheta la Senat pentru creditul obtinut de Ioana Basescu de la CEC - oficial
Biroul Permanent al Senatului a aprobat infiintarea unei sub-comisii de ancheta, in cadrul Comisiei de buget-finante, care sa ancheteze conditiile in care CEC Bank a acordat Ioanei Basescu, fiica presedintelui, un imprumut de circa un milion de euro, a declarat luni presedintele acestei comisii, senatorul PSD Cosmin Nicula.
Parlamentarii au 2.265 de angajati pentru care deconteaza lunar peste 3 milioane de lei. Deputatul PSD Ninel Peia, la primul mandat, are 16 angajati
Cei 586 de deputati si senatori din actuala legislatura si-au angajat 2.265 de persoane la birourile parlamentare, recordul fiind de 16 angajati la un parlamentar, iar suma pe care alesii o deconteaza, lunar, de la Camera si Senat, pentru remunerarea acestora depaseste trei milioane de lei, scrie Mediafax.
Iliescu: Nu văd un tandem Antonescu-Băsescu deocamdată. E o bănuială a cuiva
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că nu vede un "tandem Antonescu-Băsescu" deocamdată şi că acest lucru reprezintă o "bănuială a cuiva", el arătând că nu crede în formula Antonescu-preşedinte, Băsescu-premier.
Piţurcă: Băieţii şi-au revenit psihic, erau dărâmaţi după jocul din Grecia
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că jucătorii naţionalei au fost "dărâmaţi psihic" după eşecul cu Grecia, scor 1-3, însă şi-au revenit şi s-au pregătit bine pentru returul de pe Arena Naţională, subliniind că echipa trebuie să joace "pe viaţă şi pe moarte".
Iliescu: Sper ca înţelepciunea să-i ajute pe liberali şi social-democraţi să consolideze USL
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că guvernarea ridică probleme şi e mai uşor să menţii o alianţă în opoziţie decât să o consolidezi la guvernare, el exprimându-şi speranţa ca înţelepciunea să-i ajute pe liberali şi social-democraţi să consolideze USL.
Mituri medicale: Putem deveni imuni la medicamente?
Daca v-ati intrebat de ce anumite medicamente nu isi fac efectul, este bine sa retineti ca, in acest caz, exista trei posibile explicatii: medicamentul nu este potrivit pentru conditia dumneavoastra medicala, conditia dumneavoastra medicala nu raspunde la niciun tip de medicament sau aceasta s-a modificat atat de tare incat medicamentul a devenit mai putin eficient. Poate deveni organismul imun la
Inventatorul AK-47, Mihail Kalaşnikov, a fost internat la terapie intensivă
Inventatorul puştii de asalt sovietice AK-47, Mihail Kalaşnikov, în vârstă de 94 de ani, internat la terapie intensivă, într-o clinică din Ijevsk (1.300 de kilometri est de Moscova), "este bine", a afirmat luni fiul său, relatează AFP.
Cum a vrut un bihorean să scoată din ţară monede şi bancnote vechi de aproape 150 ani.
Politistii de frontiera bihoreni au depistat un cetatean roman care intentiona sa scoata din tara 169 monede si 150 bancnote foarte vechi, suspecte a face parte din Patrimoniul Cultural National. Barbatul a fost prins duminica, la PTF Bors. Politistii de frontiera a descoperit tezaurul intr-un rucsac. Este vorba despre 169 monede emise, incepand cu anul 1867, de autoritatile romane si 150 bancnote
Cele mai ciudate imagini ale anului 2013. GALERIE FOTO
Cele mai ciudate imagini ale anului 2013.
FOTO: „Miss BumBum”. Cine este femeia cu cel mai frumos posterior din Brazilia
Câştigătoarea competiţiei Miss BumBum, în cadrul căreia este căutat cel mai frumos posterior din Brazilia, este o tânără în vârstă de 25 de ani, studentă la administraţie.
Taxe, pentru ce?
Inainte de a da curs ofertei de nerefuzat a economistilor care ne imbie cu mariri de impozite, ar trebui sa ne punem doua intrebari: (1) care este rolul statului? si (2) cat de eficient este statul? Pentru simplificarea problemei ar trebui sa ne punem aceste intrebari in contextul ideologic dominant si referitor la cazul Romaniei.
Ion Cristoiu: Intrerup orice colaborare cu postul B1 TV
Ion Cristoiu a anuntat, duminica noapte, pe pagina sa de Facebook faptul ca a decis sa intrerupa orice colaborare cu postul B1 TV, dupa o disputa legata de orientarea politica a postului. "Contrar zvonurilor si parerilor neghioabe, nu merg la nici o alta televiziune. Ar fi culmea sa schimb Biserica Adorarea lui Basescu cu Biserica Adorarea lui Ponta", a scris Cristoiu in mesajul publicat
Cum ar putea arăta avionul viitorului şi cum vor decurge zborurile - FOTO, VIDEO
Compania Airbus şi-a prezentat viziunea asupra viitorului zborului cu avionul, care ar trebui să fie mai silenţios, mai puţin poluant şi mai confortabil.
Premierul chinez Li Keqiang va efectua o vizită în România la finele lunii noiembrie
Premierul chinez Li Keqiang va efectua o vizită în România la finele lunii noiembrie, urmând să participe la summit-ul liderilor din China şi statele Europei Centrale şi de Est.
Polul nord magnetic, o ţintă în continuă mişcare
Polul nord magnetic, localizat pentru prima dată cu precizie de exploratorul britanic James Ross, în 1831, în Marele Nord Canadian, se află în continuă mişcare, uneori cu oscilaţii bruşte, fără a se cunoaşte exact motivele, informează AFP.
Adrian Mutu: Nu e imposibil ca România să întoarcă rezultatul
Atacantul echipei franceze Ajaccio, Adrian Mutu, consideră că nu este imposibil ca echipa României să întoarcă rezultatul în meciul retur cu Grecia, din barajul de calificare la CM 2014, favoriţii săi fiind Ciprian Marica şi Alexandru Maxim.
Imagini inedite la „Dansez pentru tine”. Abdomenul unui concurent a lăsat publicul fără cuvinte
Dima, protagonistul serialului „Pariu cu viaţa”, a făcut un show de zile mari pe scena de la DANSEZ PENTRU TINE în timpul dansului din buric
O nouă metodă pentru transportul ţigărilor de contrabandă.
Traficantii de tigari cauta tot felul de metode pentru a aduce tigari de contrabanda in tara. Ultima 'inventie' este ascunderea acestora in covoare. Un barbat a fost prins, duminica, in timp ce incerca sa aduca tigari de contrabanda in tara. Acesta avea 350 de pechete de tigari infasurate intr-un covor pe care l-a ascuns in cala autocarului al carui pasager era. 'Politistii de frontiera galateni i
Vasile Blaga: Ma intreb daca doamna Udrea mai este cu sufletul si cu inima in PDL
Presedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat luni ca se intreaba daca Elena Udrea mai este cu sufletul si inima alaturi de democrat-liberali, scrie Agerpres.
Reprezentanţi ai lui Bashar al-Assad au sosit la Moscova pentru consultări
Un consilier politic al preşedintelui Siriei Bashar al-Assad şi un ministru adjunct al Afacerilor Externe au sosit la Moscova pentru a discuta, luni, pe marginea pregătirii conferinţei Geneva II.
Mutu: Cu Piţurcă selecţioner porţile naţionalei sunt închise pentru mine
Atacantul echipei Ajaccio, Adrian Mutu, a declarat, luni, că este conştient de faptul că atâta timp cât selecţioner la echipa naţională este Victor Piţurcă, şansele sale de a fi convocat sunt nule, deşi şi-ar fi dorit să joace în barajul cu Grecia pentru Cupa Mondială din 2014.
PROTESTELE faţă de proiectul Roşia Montană: 62 de persoane au fost amendate. Pentru blocarea drumurilor va fi sesizat Parchetul
Jandarmii au legitimat 127 de persoane după protestul de duminică şi au dat 62 au amenzi pentru deranjarea ordinii publice, iar luni va fi sesizat Parchetul pentru blocarea cu intenţie a drumurilor publice, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.
Protest inedit cu zebre din hârtie, în miniatură, la Timişoara
Aproximativ 30 de zebre miniaturale, din hârtie, au apărut, luni, pe spaţiul verde din Piaţa N. Bălcescu din Timişoara, în semn de protest faţă de modul în care a fost renovată această zonă şi aluzie la zebra primită cadou din Cehia care a murit înecată în ziua în care a fost prezentată public.
Iranul a dezvăluit un avion de atac fără pilot. Cum arată "Fotros", care are o rază de acţiune de 2.000 de kilometri - VIDEO
Iranul a dezvăluit luni un avion fără pilot, "Fotros", care poate să fie echipat cu rachete, anunţând că raza de acţiune a acestuia atinge 2.000 de kilometri, potrivit agenţiei oficiale Irna.
RESTRICŢII de circulaţie şi măsuri de siguranţă, în Bucureşti, pentru meciul ...
Autoritatile din Capitala se pregatesc pentru meciul de marti seara dintre selectionatele Romaniei si Grecie, care se va disputa pe Stadionul National Arena. Cititi si: Cum s-a vazut Romania-Grecia din galeria suporterilor romani Astfel, 3.720 de politisti sunt angrenati in masurile suplimentare dispuse de Politia Romana, pentru desfasurarea in bune conditii a meciului de fotbal dintre echipele re