joi, 21 noiembrie 2013

Ilie Sârbu: Nu gust ironia lui Antonescu; îl dezamăgesc, încă rezist mult, că sunt vechi în politică
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, joi, referitor la propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, ca social-democratul să conducă viitoarea comisie de anchetă Călăraşi, că nu gustă ironia acestuia şi că, de fapt, liberalul nu poartă un război cu el, ci unul "indirect".
Strămoşii amerindienilor, identificaţi prin analizarea genomului unui copil, vechi de 24.000 de ani
Amerindienii nu au exclusiv origini asiatice, ci împart câteva gene şi cu europenii, afirmă autorii unui studiu realizat recent pe scheletul unui copil care a murit în urmă cu 24.000 de ani, în apropiere de Lacul Baikal, informează AFP.
Un meteorit de pe Marte oferă informaţii despre originea planetei - STUDIU
Un meteorit cu un diametru de 4 centimetri şi cu o greutate de 84 de grame, descoperit de beduini în deşertul Sahara, este considerat primul eşantion existent până în prezent al regiunilor străvechi de pe Marte, conform unui studiu publicat miercuri în revista Nature, informează AFP.
Cele mai periculoase zone din lume. Peste 200 de milioane de persoane se pot îmbolnăvi grav. Un oraş apropiat de România, pe locul doi în topul riscului
Peste 200 de milioane de locuitori din toată lumea riscă să fie expuşi la poluarea produsă de deşeurile toxice, potrivit unui raport preluat de bbc.co.uk.
Băieţelul de numai 1 an care i-a uimit pe britanici. "Oamenii se îndrăgostesc de el imediat"
Un băieţel în vârstă de numai un an din Marea Britanie a devenit cunoscut în întregul Regat datorită „vitezei” cu care evoluează.
Autopublicarea romanelor, o metodă care câştigă teren în Europa
Publicarea unei cărţi nu a fost niciodată atât de uşoară, însă odată cu înmulţirea site-urilor pe care sunt publicate manuscrisele unor romane - deşi nu toate vor deveni bestseller, precum "Fifty Shades of Grey", ce provine din sfera autopublicării - acest mod de lansare câştigă teren în Europa.
Predoiu: Cata vreme vom ramane blocati in cliseul pro, contra Basescu nu vom putea evolua/ Udrea: Chiar ma gandeam ce puternic e un candidat sustinut de Blaga fata de unul sustinut de Basescu
Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, ca partid ca "nu vom putea evolua" daca partidul ramane blocat in cliseul pro sau contra Basescu si ca importanta este construirea unei alternative la USL. In paralel, intr-un alt interviu pentru Adevarul, Elena Udrea l-a ironizat pe candidatul PDL, afirmand ca are jumatate din scorul parti
CCR: Legea de aprobare a memorandumului cu Rompetrol, neconstitutionala
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis joi ca este neconstitutionala Legea privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group NV, semnat la Bucuresti la 15 februarie 2013, dupa ce a admis sesizarea presedintelui Traian Basescu, anunta Agerpres.
Traian Basescu retrimite Parlamentului ordonanta care includea majorarea salariilor directorilor in companiile de stat si a indemnizatiilor de sedinta
Presedintele Traian Basescu a retrimis la Parlament ordonanta guvernului care includea majorari de salarii pentru directorii companiilor de stat si a indemnizatiilor reprezentantilor statului in adunarile generale ale actionarilor.
Atacatorul de la Paris a denunţat "capitalismul" şi "manipularea maselor" de către mass-media
Presupusul atacator de la Paris, arestat miercuri seara, a vorbit în scrisorile sale despre un "complot fascist" şi a denunţat daunele provocate de "capitalism" şi "manipularea maselor" de către "mass-media", a anunţat joi procurorul Parisului, citat de AFP.
Cum arata piata romaneasca a utilajelor agricole si la ce preturi se vand acestea
Parcul romanesc de utilaje agricole este invechit, in unele cazuri peste trei sferturi dintre masinile agricole avand durata de viata depasita, iar vanzarile anuale de tractoare sunt in jurul a 2.000 de unitati, arata o analiza realizata de platforma online autovit.ro. Cat costa utilajele agricole noi, cui se adreseaza axcestea si de ce pretul este un element tabu in aceasta piata puteti citi in a
Corlăţean i-a spus viceministrului britanic de Externe că românii nu vor "invada" Marea Britanie
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, l-a primit, joi, pe viceministrul britanic de Externe, Simon Fraser, căruia i-a transmis că nu există date care să justifice temerile populaţiei şi ale unor politicieni privind un număr mare de cetăţeni români ce ar putea "invada" Marea Britanie din 2014.
Şeful Eurogroup le dă o veste proastă grecilor: Trebuie să facă mai multe sacrificii
Grecii trebuie să facă noi sacrificii şi să adopte reformele structurale pe care le-au promis, întrucât mulţi miniştri de Finanţe din Eurogroup, organizaţie în care sunt reprezentate statele zonei euro, încep să-şi piardă răbdarea, a declarat preşedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Ponta: Băsescu va promulga Legea referendumului, este suficient de fricos pentru funcţia sa
Preşedintele Băsescu trebuie să promulge Legea referendumului deoarece este suficient de fricos pentru funcţia sa ca să încalce Constituţia, afirmă liderul USL, premierul Ponta, adăugând că preşedintele se comportă ca un copil râzgâiat care mai vrea să mai strice jucăriile înainte să le ia părinţii.
Papa Francisc: "Nu putem concepe Orientul Mijlociu fără creştini"
Papa Francisc a declarat, joi, în cursul unei întrevederi cu clerici catolici din Orient, că nu poate concepe un Orient Mijlociu fără creştini, pe care i-a îndemnat să reziste în această regiune în pofida persecuţiilor, relatează ziarul Avvenire.
Este pregătit Ponta să declanşeze o nouă suspendare a lui Băsescu?.
Seful Fiscului, Gelu-Stefan Diaconu 'uita' sa isi treaca in declaratia de avere o firma operata de sotia sa impreuna cu offshore din Cipru legat de interesele lui Dan Radu Rusanu, presedinte al Autoritatii de Supraveghere Fiananciara. Ai zice ca dincolo de falsul in declaratii publice al omului care cere dreptul sa iti intre in casa ca sa iti ia impozitele, cineva s-ar putea gandi cu temeiuri ca d
România a cheltuit 111 milioane de euro pe asistenţa altor state, în 2012. Principalul beneficiar – Republica Moldova
Suma investită de România în asistenţa oficială pentru dezvoltare, în 2012, s-a ridicat la 494 de milioane de lei, adică aproximativ 111 milioane de euro.
Dan Voiculescu, mesaj catre Basescu: Desecretizati grabnic toata arhiva Dunarea
​Dan Voiculescu solicita desecretizarea arhivei Dunarea, afirmand ca acest lucru il "lasa rece", dupa ce Traian Basescu a afirmat, cu o zi in urma, ca nervozitatea lui Victor Ponta si a presedintelui fondator al PC este legata de propunerea sa de desecretizare a acestei arhive.
Iliescu, despre faptul că Băsescu l-ar vota pe Antonescu: Când te laudă duşmanul, ia aminte!
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că ieşirile de nervozitate ale liderilor USL, manifestate recent, nu fac bine Uniunii, arătând că efectul acestei situaţii constă în faptul că preşedintele Traian Băsescu exploatează această slăbiciune ca să introducă elemente de zâzanie.
Cosmin Contra: I-am izolat pe băieţi de subiectul Mutu
Antrenorul echipei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu vrea ca posibilul transfer al atacantului Adrian Mutu să creeze tensiune în cadrul lotului şi a precizat că în cazul în carea mutarea se va concretiza îi va găsi un loc acestuia în primul 11.
Atenţie la preţurile mici! Despre proiecte de locuinţe, cu arh. Gabriel Georgescu.
Arhitectul Gabriel Georgescu este invitatul lui Ion Diamandi in aceasta editie a emisiunii "Home&Deco". Gabriel Georgescu vorbeste despre arhitectura, proiecte de locuinte, noi curente in acest domeniu si mai ales despre cum criza a influentat intr-un mod negativ ridicarea de noi contructii. Home&Deco este o emisiune prezentata de Ion Diamandi si se difuzeaza joia, intre orele 15
Cartita Filofteia, al doilea utilaj care sapa tunelul metroului din Drumul Taberei, a fost pusa in functiune
"Cartita" Filofteia, cel de-al doilea utilaj de tip TBM (Tunnel Boring Machine) si-a inceput, joi, misiunea de forare a celui de-al doilea tunel al metroului din Drumul Taberei, anunta Ministerul Transporturilor. In timp ce Filofteia si-a inceput misiunea, TBM-ul Varvara - cel care a terminat primul tunel intre doua statii pe viitoarea M5 - este transferat prin statia Orizont, acolo unde