miercuri, 24 aprilie 2013

Româncă din Iași, afirmată în filmul italian

Româncă din Iași, afirmată în filmul italian:
La Repubblica o intervievează pe Catrinel Menghia, care în Italia și-a luat numele de artistă Catrinel Marlon, model și actriță româncă, protagonistă a fimului "La cittŕ ideale", film care marchează debutul regizoral al actorului Luigi Lo Cascio.

Model, pasionată de fotografie, fostă gimnastă, patru limbi vorbite, a jucat în trei filme deja. Acum este distribuită în cast-ul serialului C.S.I. Las Vegas.
Luigi Lo Cascio (foto), de 46 de ani, este un actor italian de teatru și cinema. În 2000 a câștigat premiul David di Donatello, ca cel mai bun actor protagonist în filmul "I cento passi". A jucat în 18 filme, și debutează ca regizor în 2012 cu "La città ideale", film prezentat la Festivalul de la Veneția. Protagonista filmului este Catrinel Marlon. Pentru a o avea în film, regizorul a schimbat scenariul.
"M-am născut în România dintr-o familie de atleți, tatăl meu a fost campion național la 400 de metri garduri și mama mea era o gimnastă care a studiat în școala de unde provenea Nadia Comăneci. Când m-am născut, mama mea avea 17 ani și visa pentru mine un viitor de sportivă. Am început la trei ani cu gimnastica, dar la

Citeşte mai mult...

Sistemul şcolar nu poate fi reformat | România | DW.DE | 24.04.2013

Sistemul şcolar nu poate fi reformat | România | DW.DE | 24.04.2013: "Dar dacă matematică se învaţă, totuşi, în şcolile româneşti, este cu totul deprimant să vezi că sistemul se laudă chiar şi cu premiile de la concursile de latină din Italia. E o formă de furt, o ”naţionalizare” a unui efort şi a unui devotament pe care şcoala oficială nu îl demonstrează decât arareori. Concluzia dramatică este că un asemenea sistem nu se va putea reforma niciodată, căci are mereu abilitatea de a-şi camufla cele mai grave defecte în calităţi şi succese."

'via Blog this'

VIDEO Care sunt principalele amenintari la adresa speciei umane - Tehnologie - HotNews.ro

VIDEO Care sunt principalele amenintari la adresa speciei umane - Tehnologie - HotNews.ro: "Dr. Bostrom spune ca exista o diferenta reala intre viteza avansului tehnologic si masura in care intelegem implicatiile sale. "Suntem la nivel de copii in ceea ce priveste responsabilitate morala, insa la unul de adulti cand vine vorba de capacitatea tehnologica", spune cercetatorul.

Bostrom sustine ca importanta riscurilor existentiale "nu apare pe radarul umanitatii", insa schimbarea vine, chiar daca noi suntem sau nu pregatiti pentru ea.

"Exista un blocaj in istoria omenirii. Conditia umana se va schimba. Exista posibilitatea sa disparem intr-o catastrofa sau sa ne transformam asumand mai mult control asupra biologiei noastre. Nu este science fiction, doctrina religioasa sau o conversatie tarzie intr-un bar", afirma Bostrom."

'via Blog this'

Ana Damian, regina vânzărilor de aspiratoare

Ana Damian, regina vânzărilor de aspiratoare:
Femeia de 34 de ani de origine moldoveană a vândut peste 1.500 de aspiratoare într-un an. În Italia din 2001, a început ca menajeră: “Așa cum le repet și fiicelor mele, dacă vrei ceva în viață, trebuie să lupți...”
Idolul vânzătorilor “din ușă în ușă” se numește Ana Damian și trăiește la Parma. În 2012, a reușit să semneze 1.500 de contracte de achiziționare de aspiratoare de la Folletto, practic patru pe zi. Atât de multe încât să merite premiul Zilei Naționale a Vânzărilor pe care Vorwerk, producătoare a faimosului aspirator, a organizat-o acum o săptămână la Lisabona.
Căsătorită, cu două fiice, Ana Damian este în Italia din 2001. “Când eram mică povestește îmi plăcea cântectul “l’Italiano” al lui Toto Cutugno, chiar dacă nu înțelegeam un cuvânt. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că într-o zi voi ajunge tocmai în această țară”.
A lucrat timp de zece ani ca menajeră, apoi a devenit vânzătoare din ușă în ușă. “La început această meserie mă speria și pe mine, sunt multe prejudecăți legate de aceasta. Însă am înțeles încetul cu încetul că este vorba de o muncă care valorifică la maxim abilitățile personale și dorința de a

Citeşte mai mult...

Superscrierea Cititorilor: concurs FFFF pentru cei care schimba lumea prin ceea ce citesc

Superscrierea Cititorilor: concurs FFFF pentru cei care schimba lumea prin ceea ce citesc: Fundatia Friends For Friends (FFFF) lanseaza Superscrierea Cititorilor, o competitie care isi propune sa promoveze scriitura de calitate si povestile care au puterea sa schimbe lumea. Superscrierea Cititorilor extinde conceptul Premiilor Superscrieri – competitie adresata autorilor, care se desfasoara toamna –, oferindu-le cititorilor posibilitatea de a inscrie texte in competitie.
Mecanismul este urmatorul: cititorii pot inscrie orice non-fictiune romaneasca, pe care o considera valoroasa, pe site-ul concursului, www.ffff.ro/superscrieri. Faza a doua consta in votul publicului, care va stabili shortlist-ul competitiei.  In ultima etapa, juriul va alege castigatorii.

Seara Kanal D. Câți români s-au uitat la Suleyman, MasterChef și la meciul Bayern – Barcelona

Seara Kanal D. Câți români s-au uitat la Suleyman, MasterChef și la meciul Bayern – Barcelona: Seara de marți, cu Suleyman (Kanal D), MasterChef (Pro TV) și meciul Bayern Munchen – FC Barcelona (TVR 1) a fost a postului Kanal D.

SURSE: Voiculescu a explodat și face presiuni la CCSB după ce și-a văzut sondajul pe EVZ

SURSE: Voiculescu a explodat și face presiuni la CCSB după ce și-a văzut sondajul pe EVZ: Dan Voiculescu s-a enervat foarte rău după ce EVZ.RO a publicat rezultatele unui sondaj de opinie realizat chiar de institutul propriu, CCSB, spun surse din apropierea acestuia.

Concurent Cu Probleme La MasterChef: Georgeo Andrei A Notificat Pro TV Să Nu Mai Difuzeze Imagini Cu El | Pagina de media – Petrişor Obae

Concurent Cu Probleme La MasterChef: Georgeo Andrei A Notificat Pro TV Să Nu Mai Difuzeze Imagini Cu El | Pagina de media – Petrişor Obae: "„Vă solicit să încetați folosirea, distribuirea, transmiterea, prin orice mijloace, a materialelor audio-video filmate, înregistrate, fotografiate etc în cadrul și în legătură cu participarea subsemnatului la Emisiune, materiale în care este surprinsă imaginea, vocea, orice referire etc în legătură cu persoana subsemnatului”.
În cazul în care nu veți da curs solicitărilor formulate de subsemnatul și veți continua difuzarea acestor materiale, astfel cum s-a întâmplat și în cursul emisiunii din data de 26 martie 2013, voi fi nevoit să mă adresez instanței de judecatăurmând a solicita stoparea acestor difuzări, precum și daune.”"

'via Blog this'

Un joc video inspirat din scenariul atentatelor din Boston stârneşte stupefacţie în Statele Unite

Un joc video inspirat din scenariul atentatelor din Boston stârneşte stupefacţie în Statele Unite: Un grup care s-a remarcat prin acţiuni de boicotare a normelor legale ce reglementează Internetul a creat un joc video după scenariul atentatelor comise pe 15 aprilie la maratonul din Boston, ideea stârnind stupoare în rândul opiniei publice americane.





O fotografie rară cu Marilyn Monroe a fost scoasă la licitaţie

O fotografie rară cu Marilyn Monroe a fost scoasă la licitaţie: Fotografia datează din vara anului 1941, când Norma Jean Baker avea doar 15 ani, cu mult înainte ca ea să devină faimoasa Marilyn Monroe.

Jocurile foamei sau cum ne manipulează televiziunea

Jocurile foamei sau cum ne manipulează televiziunea: După ce a făcut valuri în toată lumea, ecranizarea unuia dintre cele mai cunoscute romane fantasy ale deceniului, „Jocurile foamei”, primul volum din seria lui Suzanne Collins, va fi difuzat în această duminică la...

Stiri.Botosani.ro - Maruta, DAT IN JUDECATA de un milionar care ii cere drept daune o suma colosala! : Stiri Botosani, Evenimente, Administratie, Politic, Sanatate, Invatamant, Cultura, Economie, Monden

Stiri.Botosani.ro - Maruta, DAT IN JUDECATA de un milionar care ii cere drept daune o suma colosala! : Stiri Botosani, Evenimente, Administratie, Politic, Sanatate, Invatamant, Cultura, Economie, Monden: "Dupa cum WOWbiz.ro a aflat, milionarul ii cere cunoscutului prezentator uriasa suma de 100.000 de euro drept daune, pentru denigrarea imaginii. "Luni am avut infatisare, din partea domnului Maruta au venit trei avocati.  Urmatoarea infatisare va fi pe 2 septembrie. Clientul meu, domnul Balcacean, cere 100.000 de euro daune pentru denigrarea imaginii. In emisiunea dansului, domnul Maruta nu s-a marginit sa prezinte faptele, ba chiar a si emis judecati de valoare, despre care noi credem ca au prejudiciat imaginea clientului meu!", a declarat avocatul Alexandru Morarescu, care are o multime de procese de notorietate la activ, majoritatea castigate."

'via Blog this'