sâmbătă, 28 decembrie 2013

Patru tineri au fost găsiţi morţi în Olteniţa

Y

De ce au zebrele dungi. Care e explicaţia ştiinţifică
De ce au zebrele dungi este unul dintre cele mai îndepărtate mistere de pe Pământ. O echipă de cercetători din Marea Britanie pretinde că a descoperit dovezi că dungile sunt utilizate de zebre pentru a-i păcăli pe prădătorii lor, scrie Daily Mail.
Transferul armelor chimice în afara Siriei nu va putea fi efectuat până pe 31 decembrie
Transferul armamentului chimic în afara Siriei probabil nu va putea putea fi efectuat până la termenul-limită de 31 decembrie, din cauza vremii nefavorabile şi a confruntărilor armate, anunţă Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).
Cum găseşti cele mai ieftine telefoane Samsung Galaxy S3 şi Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 şi Samsung Galaxy S3 au fost printre cele mai căutate telefoane ale anului 2013, iar vânzările se menţin pe un trend ascendent mai ales în perioada sărbătorilor.
Ducesa de Cambridge şi Prinţul William ar putea aştepta al doilea copil
Ducesa de Cambridge este însărcinată cu al doilea copil.
Camerele video instalate pe Staţia Spaţială Internaţională au avut probleme tehnice
Camerele video de înaltă fidelitate, instalate vineri pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) de doi cosmonauţi ruşi, au avut probleme tehnice şi au fost recuperate, după eşecul stabilirii conexiunii electronice.
CAMIONUL DE CRĂCIUN: 17.000 de copii din Bistriţa primesc cadouri aduse din Germania, prin intermediul unor fundaţii - FOTO
Şaisprezece camioane cu daruri din Germania au ajuns, sâmbătă, în judeţul Bistriţa-Năsăud, 17.000 de copii din peste o sută de localităţi urmând să primească pachete cu alimente, dulciuri, jucării.

Irina Nistor: Dinu Cocea a creat un gen al filmelor cu haiduci, de succes şi în România şi în afară
Criticul de film Irina Margareta Nistor a declarat, pentru MEDIAFAX, că Dinu Cocea a creat un gen al filmelor cu haiduci, care funcţionau la fel de bine şi în România şi în afara ei.
Alexandru Arşinel: Dinu Cocea a fost unul dintre marii regizori de film ai României
Actorul Alexandru Arşinel a declarat, pentru MEDIAFAX, că Dinu Cocea a fost unul dintre marii regizori de film ai României, care a realizat multe pelicule cu un impact foarte mare la public.
Vladimir Putin, din nou Personalitatea anului in Rusia
Presedintele rus Vladimir Putin a devenit, din nou, "Personalitatea anului" in Rusia, conform rezultatelor unui sondaj de opinie realizat de Centrul de studiere a opiniei publice (VTIOM), citat de Ria Novosti, transmite Agerpres.


BIOGRAFIE: Dinu Cocea, tatăl "Haiducilor", a decedat
Cunoscutul regizor Dinu Cocea, tatăl seriei "Haiducii", a decedat la vârsta de 84 de ani, la Paris, unde s-a stabilit în 1986, cariera sa fiind frântă brusc de regimul comunist.
DINU COCEA A MURIT. Regizorul avea 84 de ani
Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat, pentru MEDIAFAX, fiica artistului, Oana Cocea.
Sculptorul care uimeşte pe toată lumea cu operele sale. Imagini extrem de realiste. GALERIE FOTO
Ron Mueck, un sculptor născut în Londra, a devenit faimos în toată lumea graţie operelor sale incredibil de realiste, scrie Daily Mail.
ANALIZĂ: Luptele pentru putere dintre Erdogan şi un cleric turc din SUA, la originea crizei din Turcia
Criza politică din Turcia ar putea fi cauzată de luptele pentru putere dintre Guvernul islamo-conservator condus de Recep Erdogan şi influenta mişcare inspirată din islamul modern Hizmet, fondată de Fethullah Gulen, un cleric musulman turc în vârstă de 73 de ani care locuieşte în Statele Unite.
România - o ţară, două sisteme. Un plagiator condamnat, altul propulsat.
Intr-o Romanie in care statul de drept a traversat canionul pe un fir ata in 2012 si 2013, putine evenimente ar fi putut avea valoarea de simbol pe care o dobandeste condamnarea, pentru pacatul plagiatului, a publicistului George Stanca. Practic, la capatul a doi ani de desert si in fata unui 2014 brazdat de spectrul a numeroase falii, decizia instantei in cazul Stanca ne spune multe si despre cin
REVELION 2014: Oferte last minute sunt în Poiana Braşov şi Predeal - 440 de euro patru nopţi de cazare la pensiune
Multe din hotelurile, pensiunile şi vilele din staţiunile Predeal şi Poiana Braşov sunt aproape pline, însă există şi unităţi de cazare care nu au reuşit să îşi ocupe toate locurile şi vin cu oferte last minute pentru Revelion, făcând reduceri de câteva zeci de euro.
CAMIONUL DE CRĂCIUN: 17.000 de copii din Bistriţa primesc cadouri aduse din Germania, prin intermediul unor fundaţii
Şaisprezece camioane cu daruri din Germania au ajuns, sâmbătă, în judeţul Bistriţa-Năsăud, 17.000 de copii din peste o sută de localităţi urmând să primească pachete cu alimente, dulciuri, jucării.
Bistriţa: Tânăr căutat după ce a furat aparatură de 30.000 euro destinată amenajării unui studio tv
Un tânăr din judeţul Călăraşi este căutat de poliţiştii bistriţeni, fiind suspectat că a furat aparatură electronică în valoare de 30.000 de euro din sediul unei firme care urma să amenajeze la Bistriţa un studio radio-tv.
Primele magazine legale care vând canabis, în SUA.
Statele Unite vor deschide, la 1 ianuarie, primele 'coffee shop'-uri unde se va putea comercializa canabis in scopuri recreative,relateaza France Presse, conform Agerpres. Primele state in care vor functiona aceste localuri sunt Washington (nord-vest) si Colorado (vest). In timp ce cultivatorii de canabis au motive de bucurie, autoritatile americane sunt preocupate mai ales de modul de impozitare
VIDEO. Ultimul omagiu adus de francezi sportivei românce Valeria Borza
Tragedia tinerei sportive Valeria Borza, campioană la tenis de masă la clubul Lyz les Lannoy, i-a impresionat pe mulţi francezi.
Fotbalul românesc în 2013: performanţe puţine, dar scandaluri multe
Anul 2013 a fost unul tumultuos pentru fotbalul românesc, cu puţine performanţe pe plan sportiv, dar presărat cu probleme organizatorice la nivelul Ligii I, schimbări la vârful LPF şi numeroase dueluri în justiţie.
Campanie anti-corupţie în China: Zeci de oficiali regionali suspectaţi de acte de corupţie au fost destituiţi
Un Consiliu provincial din China a decis demiterea a 56 dintre membrii săi suspectaţi de acte de corupţie, în contextul campaniei anticorupţie a preşedintelui Xi Jinping.