sâmbătă, 5 februarie 2011

Memorialul Durerii (DVD VII/X, partea 3). Povestea Aniţei Nandriş din Bu...

Memorialul Durerii (DVD VII/X, partea 2). Corneliu Coposu: un destin / D...

Memorialul Durerii (DVD VII/X, partea 1). Viteaza din Nucşoara

Primele zece cuvinte căutate de români pe Google. "Sex" lipseşte din top

Primele zece cuvinte căutate de români pe Google. "Sex" lipseşte din top: "Youtube, jocuri şi yahoo – acestea sunt cuvintele cele mai căutate de români pe Google în ultimul an, potrivit statisticilor generate de motorul de căutare. Cuvântul 'sex' nu se regăseşte printre primele zece cele mai frecvente..."

Meserii pentru pasionaţii de jurnalism multimedia

Cariera viitorului: cauta joburi care nu existau acum 10 ani: "Daca stai sa te gandesti la ce activitati aveai acum zece ani vei realiza ca viata ta mergea perfect si fara o adresa de e-mail prin care sa tii legatura cu prietenii, ca exista cablul TV ca mijloc de divertisment dar si ca in mod sigur nu faceai cumparaturi online. ..."

Dupa criza economica vine criza culturii: Marile muzee ale lumii isi vand fata pentru a supravietui

Dupa criza economica vine criza culturii: Marile muzee ale lumii isi vand fata pentru a supravietui: "Palatul Dogilor din Venetia si Muzeul Orsay din Paris sunt doua dintre marile muzee ale lumii care, in cautare de fonduri, au decis sa isi vanda imaginea inchiriindu-si fatadele pentru publicitate. Desi publicul s-a declarat impotriva practicii care stirbeste frumusetea arhitecturala a monumentelor istorice, muzeele se vad nevoite sa urmeze pe aceeasi cale pentru a-si putea tine portile deschise."

Primul targ de martisoare organizat la Botosani

Iată o ştire care prevede ceva - cum apar destul de puţine pe plan local:
Primul targ de martisoare organizat la Botosani: "Manifestarea isi propune sa promoveze adevarata traditie a marţisorului si pe acei artisti populari care confectioneaza martisoare pastrand obiceiurile populare. Evenimentul se va desfasura pe Pietonalul Unirii, in perioada 26 februarie-1 martie. Targul va aduna aproximativ 20 de mesteri preocupati de aceasta traditie romaneasca. Acestia vor avea posibilitatea sa-si vanda propriile produse, intr-un cadru organizat. [...]"

​FOTOGALERIE Facebook a implinit 7 ani

​FOTOGALERIE Facebook a implinit 7 ani: "Reteaua de socializare Facebook a implinit vineri sapte ani de activitate pe internet. Site-ul a fost initial lansat in februarie 2004, sub numele de “TheFacebook”, informeaza blogul Mashable. La ora actuala, serviciul are peste 500 de milioane de utilizatori si inca inregistreaza cresteri semnificative de la o luna la alta. Initial, Facebook a fost gandita ca o retea pentru studentii si absolventii universitatilor americane din Ivy League. Reteaua a trecut de pragul de 100 de milioane de utilizatori abia in august 2008, la patru ani de la lansare, iar in septembrie 2009 avea deja 300 de milioane de useri. Intra in articol pentru a vedea cum a evoluat pagina celei mai mari retele sociale din lume."

Un director Google, disparut in Egipt, a fost desemnat simbolic purtatorul de cuvant al unei grupari de opozitie de la Cairo

Un director Google, disparut in Egipt, a fost desemnat simbolic purtatorul de cuvant al unei grupari de opozitie de la Cairo: "Un director al companiei Google, care a fost dat disparut in Egipt, a fost desemnat, "in mod simbolic", purtatorul de cuvant al unui grup de opozitie de la Cairo, transmite CBSNews. Google anuntase marti ca seful departamentului de marketing pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord, Wael Ghonim, nu a mai fost vazut de cateva zile."

Noua reclamă la Volkswagen, record de vizualizări pe YouTube. VIDEO.


E draguţă, hazlie, reclama dar un pic cam riscantă. Dacă maşina face figura asta şi cumva dă din greşeală peste bietul copilaş?
Noua reclamă la Volkswagen, record de vizualizări pe YouTube. VIDEO.: "Noul spot TV pentru Volkswagen Passat a inregistrat un record pe YouTube: aproape 10 milioane de vizualizari in doar trei zile.
Cele doua personaje principale ale reclamei sunt Volkswagenul Passat si un mic Darth Vader.
Ultimul model de Passat, ajuns la a saptea generatie, ajunge in showroom-urile din Romania la inceputul anului 2011. Preturile au fost deja anuntate si pleaca de la 20.400 euro la berlina, fiind disponibile trei versiuni de echipare si sapte variante de motorizare cu puteri ..."

Șerban Huidu s-a întors acasă, la o lună după accidentul din Austria

Șerban Huidu s-a întors acasă, la o lună după accidentul din Austria: "Deși a scris pe blogul său că revine în țară în weekend-ul următor, „cârcotașul” a aterizat aseară pe Otopeni. Nu a dat declarații pentru că are nevoie de liniște."

Dosarul lui Julian Assange, disponibil pe Internet.

Dosarul lui Julian Assange, disponibil pe Internet.: "Rapoarte ale politiei, confidentiale si foarte detaliate despre ancheta pentru viol si agresiune sexuala care il vizeaza pe fondatorul WikiLeaks Julian Assange in Suedia, sunt disponibile pe Internet, potrivit Mediafax.
Aceste documente in suedeza, provenind de la politie si consultate de AFP pe site-ul www.scribd.com/doc/48110314/Facsimile-from-Forsvarsadvokaterna-23-11-10Sokbar, au fost trimise prin fax, in noiembrie, de un avocat suedez al lui Assange, Björn Hurtig, colegei sale ..."

9 ani de închisoare pentru agresorul caricaturistului lui Mahomed

Şerban Huidu s-a întors vineri în ţară.

Şerban Huidu s-a întors vineri în ţară.: "Realizatorul de televiziune Serban Huidu, care, pe 29 decembrie 2010, a suferit un accident pe o partie de schi din apropiere de Innsbruck, fiind internat la Spitalul Universitar din statiunea austriaca, a sosit vineri seara in tara, au declarat pentru Mediafax reprezentantii Prima TV.
Desi Huidu a postat vineri pe blogul sau un mesaj in care spunea ca se intoarce in tara weekend-ul viitor, el s-a intors in seara aceleiasi zile.
'Am avut un accident groaznic acum o luna. Sunt treaz si un ..."

Gwyneth Paltrow şi Mandy Moore vor cânta la gala premiilor Oscar.

Gwyneth Paltrow şi Mandy Moore vor cânta la gala premiilor Oscar.: "Gwyneth Paltrow, Mandy Moore, Zachary Levi si Florence Welch, solista trupei Florence and The Machine, se numara printre artistii care vor canta la gala premiilor Oscar melodiile de film nominalizate la aceasta distinctie, informeaza accessholywood.com, potrivit Mediafax.
Producatorii galei, Bruce Cohen si Don Mischer, au anuntat ca acestia vor interpreta la eveniment piesele nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun cantec, alaturi de trei dintre compozitorii nominalizati la aceasta ..."

Unde se găsesc cei mai bogaţi studenţi. Topul universităţilor din România în funcţie de cât cheltuiesc studenţii

Unde se găsesc cei mai bogaţi studenţi. Topul universităţilor din România în funcţie de cât cheltuiesc studenţii: "Bugetul părinţilor se reflectă direct în starea financiară a studenţilor, care depind în marea lor majoritate de banii de acasă. Nivelul taxelor de şcolarizare polarizează social şi facultăţile: la medicină şi în marile centre se găsesc tinerii înstăriţi, în timp ce universităţile mici din provincie au, cel puţin ţinând cont de medie, studenţi mai săraci.