marți, 23 octombrie 2012

VOCEA ROMÂNIEI: Un artist cunoscut din România a fost singurul concurent care a întors toate scaunele. Ce l-a determinat să participe - FOTO, VIDEO

VOCEA ROMÂNIEI: Un artist cunoscut din România a fost singurul concurent care a întors toate scaunele. Ce l-a determinat să participe - FOTO, VIDEO: Cea de-a cincea ediţie a show-ului "Vocea României" de la ProTV a însemnat prezenţa pe scenă a lui Tibi Scobiola, solistul trupei de coveruri Tibi Scobiola Band. Deşi este deja cunoscut, artistul a declarat că a venit la VOCEA ROMÂNIEI pentru a gusta din emoţia competiţiei şi pentru a-şi ajuta părinţii.





Madeleine Albright despre teroriştii care racolează pe internet şi libertatea presei

Madeleine Albright despre teroriştii care racolează pe internet şi libertatea presei: Fostul secretar de stat american Madeleine Albright a vorbit, azi, la Praga, la Conferinţa Forum 2000 “Mass-media şi democraţia” despre preşedintele ceh Vaclav Havel şi despre alţi lideri cehi care au schimbat lumea, despre...

Ana Maria Ciornoliuc, o voce din Bucovina pe scena Auditoriumului din Roma VIDEO

Ana Maria Ciornoliuc, o voce din Bucovina pe scena Auditoriumului din Roma VIDEO:
De la Moldoviţa în capitala Italiei, în mai puţin de un an. E adevărat, toate drumurile duc la Roma, dar în sufletul Anei Maria a rămas casa bunicilor de lângă Rădăuţi,  unde şi-a petrecut cei mai frumoşi ani din copilărie.

Ana Maria Ciornoliuc şi s-a născut la Rădăuţi, în judeţul Suceava. A copilărit la Moldoviţa, un sat din Bucovina şi venit în Roma la vârsta de 10 ani. În august şi-a sărbătorit majoratul. Pasiunea ei este muzica: a cântat la Auditorium-ul din Roma şi are succes pe internet interpretând “Vivo per lei”, din repertoriul lui Andrea Bocelli.
Povestea Anei este asemănătoare multor copii români care au fost lăsaţi în grija bunicilor de către părinţii plecaţi la muncă în străinătate.
La cinci ani, Ana, împreună cu fratele ei mai mic, a rămas mai întâi fără mamă, venită în Italia. După încă un an, a plecat şi tatăl lor.
“Patru kilometri pe jos până la şcoală”

Locul părinţilor a fost luat de bunicii din Moldoviţa: “Am amintiri frumoase de atunci, chiar dacă făceam patru kilometri pe jos până la şcoală, eu şi fratele meu”.
Când părinţii au venit să-i vadă, trecuseră deja patru ani. “Îi auzeam în fiecare zi şi ne trimiteau

Citeşte mai mult...

Premiat de italieni, abandonat de instituţiile româneşti

Premiat de italieni, abandonat de instituţiile româneşti:
Scriitorul român Adrian Munteanu a fost desemnat câştigător al Premiului Internaţional de Literatură NUX, în cadrul primei ediţii a Salonului Internaţional al Cărţii de la Milano. Organizatorii evenimentului, aflat sub înaltul patronaj al Comisiei Europene, au contactat instituţiile româneşti din ţară şi Peninsulă, invitându-le să devină parteneri ai manifestării culturale. Dar, după cum povesteşte însuşi scriitorul premiat, singura instituţie care a răspuns solicitării a fost Primăria din Braşov. Celelalte instituţii, "de la Ministerul Culturii până la I.C.R., televiziuni şi radiouri" nici nu au răspuns invitaţiei.



Adrian Munteanu a contactat personal reprezentanţi ai Institutului Cultural Român, ai Ambasadei, ai Accademiei di Romania, dar nu a obţinut sprijinul solicitat.
"La Milano voi fi singur"- este concluzia amară a scriitorului român, care se simte abandonat de instituţiile din propria ţară.
Adrian Munteanu a povestit în detaliu demersurile făcute, într-o scrisoare deschisă pe care o redăm integral:

Scrisoare deschisă
La Milano voi fi singur
Câteva zile mai sunt până când se va deschide prima ediţie  a Târgului Internaţional de Carte de la Milano. De mult se ştie, aproape de la începutul anului, că printre cei trei scriitori din Europa, invitaţi de onoare ai manifestării aflată sub patronajul Consiliului Europei, alături de un nord

Citeşte mai mult...

Cotidianul canadian “The Globe and Mail” introduce plata pentru conţinutul online: 20 de ...

Cotidianul canadian “The Globe and Mail” introduce plata pentru conţinutul online: 20 de ...: Dupa The New York Times, The Financial Times, The Wall Street Journal, iata ca si un cotidian din Canada a decis sa introduca plata pentru accesarea continutului sau online, potrivit b1.ro
Este vorba de The Globe and Mail, unul dintre cele mai importante ziare din Canada, care a introdus o taxa de doar 99 de centi in prima luna pentru un abonament online.
Ulterior pretul va creste la 20 de dolari pentru un abonament lunar.
De retinut si ca abonatii ziarului in varianta tiparita vor avea ...

Cheloo, aproape în lacrimi: "Ai tot respectul meu!" VEZI CUI I-A SPUS ASTA

Cheloo, aproape în lacrimi: "Ai tot respectul meu!" VEZI CUI I-A SPUS ASTA: Ultimele audiții X Factor au adus mai multe voci bune, dar și momente impresionante.

4 fotografii celebre care au zguduit lumea. Vezi povestea lor

4 fotografii celebre care au zguduit lumea. Vezi povestea lor: Unele triburi izolate susţin şi acum că fotografierea unei persoane îi fură o parte din suflet. Artiştii sunt însă convinşi că fotografiile fură, mai degrabă, o parte din sufletul celui care a făcut poza, nu subiectului său. Fotografiile care urmează...