vineri, 11 martie 2011

Dispute de la uniforme la Laurian

Dispute de la uniforme la Laurian: "Introducerea uniformei la Colegiul Naţional „AT Laurian” a generat discuţii în rândul unor părinţi şi elevi. Măsura a fost adoptată în urmă cu doi ani în consiliul profesoral şi a fost repusă pe tapet la începutul acestui an şcolar la solicitarea expresă a reprezentanţilor părinţilor, dar întâmpină şi rezistenţă. Astfel, unii părinţi sunt nemulţumiţi de preţ. „Copilul meu este în clasa a XI-a. Mai au un pic şi trec în clasa a XII-a, deci nu văd de ce ar fi obligaţi să-şi mai facă uniformă”, a declarat un părinte.
Discuţii a provocat şi intenţia cadrelor didactice de a-şi comanda câte un sacou similar cu al elevilor, unii părinţi crezând că sacourile vor fi achitate tot de ei, însă conducerea liceului a replicat că nu s-a pus nicicând problema ca sacourile cadrelor să fie plătite de elevi.
Nemulţumiri au apărut şi de materialul ce va fi folosit. „Am avut colegi care au vrut uniforme, deşi suntem în ultimul an de liceu. Unii colegi nu sunt mulţumiţi de material, am vrut ceva mai gros, e cam subţire pentru iarnă”, a declarat eleva Oana Nechifor.
Liderii părinţilor, membri ai Consiliului de Administraţie, au recunoscut că implementarea măsurii nu este simplă, dar este necesară pentru că astfel Colegiul „Laurian” s-ar alătura unităţilor de prestigiu din ţară care au introdus uniforma de câţiva ani.

Costuri stabilite la 205 lei

Doina Berescu, reprezentantul părinţilor elevilor de gimnaziu, a fost unul dintre promotorii ideii. Părinţii au analizat mai multe oferte, fiind agreată varianta propusă de o firmă din Baia Mare. „Lumea nu a fost uşor de convins, dar uniforma îi va distinge pe elevi, le va întări sentimentul că aparţin unei unităţi de elită. Este normal ca elevii să poarte uniformă pentru că astfel nu vor mai fi excese vestimentare”, a declarat Doina Berescu.
Despre introducerea uniformei se vorbeşte în colegiu de mai mulţi ani. „Au apărut discuţii, dar majoritatea părinţilor şi elevilor agreează această măsură. S-a ales din mai multe oferte şi a fost stabilit un model reprezentativ. Părerea majoritară este că-i va disciplina pe copii, care vor arăta că învaţă la un colegiu reprezentativ”, a precizat Bogdan Panţiru, preşedintele comitetului de părinţi la liceu.
Uniforma are cinci piese, cu o broderie care reprezintă sigla liceului, şi costă 205 lei.
Cu aceşti bani elevele vor primi sacou, vestă, fustă, pantalon şi cravată, iar băieţii două perechi de pantaloni, sacou, vestă şi cravată. Cu excepţia sacoului, fiecare piesă costă 20 de lei. „E o notă de distincţie. Elevii învaţă să respecte nişte reguli, să aibă un comportament civilizat. A veni la şcoală în orice ţinută nu cred că este cea mai bună variantă”, a spus Mihaela Prăjinaru, director adjunct.

Costumul va deveni obligatoriu

Prin modificarea regulamentului de ordine interioară, uniforma va deveni obligatorie în Colegiul „Laurian”, cel mai probabil după sărbătorile pascale. „Ştim că la alte şcoli uniforma s-a purtat o zi sau o săptămână, nu ne interesează. Din momentul când se va introduce, noi vom cere elevilor să vină cu uniformă. Dacă le place să fie elevi de «Laurian» şi vor în condiţiile astea, bine, dacă nu, este alegerea lor”, a spus Ioan Onofrei, directorul colegiului, potrivit căruia contractul cu forma din Baia Mare va fi semnat de comitetul de părinţi, nu de conducere, pentru a fi evitate orice discuţii.


(www.monitorulbt.ro)

In ultima vreme, atmosfera tensionanta din liceu pune stapanire pe mintile tuturor.Astfel, tot mai multe nemultumiri legate de uniforme apar in randul elevilor, dar si al parintilor.
Ca eleva a Colegiului Laurian, pot spune ca ma aflu si eu printre nemultumiti deoarece sunt in clasa a XI-a ,iar pentru un singur an, consider ca nu este necesar sa ni se impuna uniforme.Desi am discutat cu directiunea si am propus ca toti elevii din clasa a XI-a sa poarte "simbolic" doar un sacou, am realizat ca Laurianul vrea o schimbare pentru a-si imbunatati imaginea, fara a tine cont si de parerea celorlalti.
In plus, am avut privilegiul de a vedea uniformele si am constatat ca materialul este incomod,avand un model sobru si inestetic.Pentru aceste "tinute", parintii sunt nevoiti sa scoata din buzunar suma de 205 lei. Destul de mult...si cand spun "mult" ii am in minte pe acei colegi care au o situatie economica mai dificila si nu sunt dispusi sa plateasca.
Personal, consider ca aceste uniforme impuse nu vor fi purtate integral, singura lor intrebuintare fiind cea de a ocupa inca un loc in sifonierul elevilor.Din nefericire, decizia este luata iar protestele nu mai ajuta cu nimic. Dar pot spune ca nu ne vom acomoda usor cu aceasta initiativa de a ne uniformiza iar faptul ca fiecare elev nu va putea sa se exprime si sa-si arate personalitatea prin vestimentatie, va avea consecinte negative in formarea sa ca individ.


Alexandra
"

Pe scurt: Intalniri pe tema efectelor new media asupra presei locale. O noua editie Online MeetUp. Adrian Artene si-a dat demisia de la National

Pe scurt: Intalniri pe tema efectelor new media asupra presei locale. O noua editie Online MeetUp. Adrian Artene si-a dat demisia de la National: "Centrul pentru Jurnalism Independent organizeaza o serie de intalniri despre efectele noilor tehnologii asupra presei locale. Impactul social media asupra unui brand este discutat in cadrul unei noi editii a seriei de intalniri Online MeetUp, organizat de Orange si IAB Romania. Iar Paginademedia.ro scrie ca directorul editorial al ziarului National si-a dat demisia."

Realitatea Media, despre blocarea conturilor de catre ANAF: protocolul de esalonare a datoriilor a fost ignorat

Din Comentarii: Să vină alt patron care are capul la afaceri, nu la bârfă!
Realitatea Media, despre blocarea conturilor de catre ANAF: protocolul de esalonare a datoriilor a fost ignorat: "La cateva zile dupa ce ANAF a blocat conturile Realitatea Media, conducerea grupului media afirma ca acest lucru s-a petrecut deoarece "un protocol de esalonare a datoriilor a fost ignorat dupa seria de emisiuni legate de activitatea ANAF". Despre blocarea conturilor au scris Kamikaze aici si Dan Andronic aici. Acesta din urma sustinea, saptamana trecuta, ca "tam-tam"-ul de la Realitatea pe tema ANAF ar fi fost, de fapt, cauzat de blocarea conturilor."

ANAF a blocat conturile Realitatea TV

ANAF a blocat conturile Realitatea TV: "Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a blocat, ieri, conturile Realitatii TV, din cauza unor datorii neplatite care ajung la suma de un milion de euro.
Realitatea TV avea, printre altele, de platit datorii la CAS, ajutor de somaj si impozit neplatit la sursa. Conducerea..."

Adrian Artene și-a dat demisia de la Național

Adrian Artene și-a dat demisia de la Național: "

Adrian Artene, director editorial al ziarului Național, și-a dat demisia din poziția pe care a ocupat-o timp de șase luni.

El urmează să prezinte, la B1 TV, emisiunea tabloid a postului, Cancan TV, după cum paginademedia.ro a anunțat aici.

Contactat de paginademedia.ro, Adrian Artene a confirmat demisia de la Național.

“Am încheiat colaborarea cu ei. Din punctul meu de vedere, în cele șase luni mi-am îndeplinit obiectivele: relansarea grafică a ziarului și dinamizarea conținutului editorial”, a declarat Artene pentru paginademedia.ro.

Conducerea editorială a ziarului Național este asigurată de Gabriela Mocanu (redactor șef) și Liviu Stanciu, Cătălin Tache și Eduard Neagu, în calitate de redactori șefi adjuncți.

Citește și:

"

Miss Preuniversitaria „LSN Grigore Antipa”


Primăvara 2011 a debutat pentru elevii liceului de ” Ştiinţe ale naturii Grigore Antipa ” cu un eveniment îndelung aşteptat  „Miss Preuniversitaria ”. Pentru concursul propriu zis s-au înscris 12 elevi ce au format 6 echipe, fiecare dorindu-şi să câştige titlul mult râvnit.
Entuziasmul, bunul gust, exuberanţa au fost cele care au însufleţit pe fiecare participant. Probele la care au fost supuşi au fost dintre cele mai diverse, organizatorii ingenioşi îmbinând armonios utilul cu plăcutul, umorul cu seriozitatea, spontaneitatea şi cunoştinţele acumulate.
Ceea ce a atras atenţia într-un mod foarte plăcut a fost şi spectacolul oferit de ceilalţi elevi care nu au fost înscrişi în concurs. Sala întreagă a fost animată de susţinătorii unuia sau altuia dintre participanţi, tinerii manifestându-se adecvat momentului. Emoţiile au fost evidente, totul a fost trăit din plin.


La proba de seară şi la dansul de societate s-a dovedit că aspiranţii la titlu au dat dovadă de rigoare elegantă, graţie, uşoarele animozităţi inerente unui astfel de spectacol fiind depăşite cu succes.
Trăirile cele mai diverse s-au înregistrat pe chipurile aspiranţilor la titlu dar şi în rândul susţinătorilor,  în momentul în care juriul a plecat să delibereze. Agitaţia şi iureşul emoţiilor au luat amploare încetul cu încetul când prezentatorii, dând dovadă de prezenţă de spirit şi talent actoricesc, au rostit numele câştigătorilor:
Mister: Munteanu Marian a  XI-a A şi  Miss Bobuţanu Maria a  XI-a 
Cei mai buni au câştigat, deşi ca în toate manifestările de acest tip părerile sunt împărţite. Cortina a căzut peste încă un spectacol „ Balul Preuniversitar ” dar din această experienţă în mod sigur toţi avem câte ceva de învăţat.
 Text : Apopei Bianca Paula  şi  Ocu Biatrice
Profesor coordonator : Ioniceanu Monica

CJI discută cu presa locală despre impactul noilor tehnologii

CJI discută cu presa locală despre impactul noilor tehnologii: "

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează, în perioada 13-21 martie întâlniri cu profesioniștii din mass media locale.

În ediţia de anul acesta, Ioana Avadani (director executiv al asociaţiei) şi Cristina Lupu (coordonator de programe al CJI), se vor întâlni cu profesioniştii media pentru a discuta despre situaţia mass media în 2011.

Întâlnirile vor avea loc în Craiova, Deva, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Targu Mures şi Brasov. De asemenea, în luna aprilie, vor avea loc discuţii similare şi cu jurnaliştii, editorii şi patronii din restul ţării.

Care sunt subiectele care vor fi dezbătute?

Printre temele de discuţie se numără necesitatea dezvoltării jurnalismului online în România, creşterea competenţelor media şi digitale ale publicului, autoreglementarea mass media, precum şi numeroasele iniţiative legislative cu privire la presa din 2010.

Ioana Avadani, director executiv CJI:

“Criza economică, presiunile politice, noile tehnologii au transformat jurnalismul. Presa românească se află într-un moment de răscruce. Poate să aleagă să meargă mai departe, să-şi facă curăţenie în propria ogradă şi să întâmpine pregătită transformarea meseriei de jurnalist. Sau poate să decidă că nu are nicio problemă. Varianta a doua este perdantă pentru toată lumea: pentru breaslă, pentru public, pentru întreaga societate.”

Aceste întâlniri fac parte din programul Jurnalism non-linear, coordonat de CJI în perioada noiembrie 2009 – aprilie 2011. Programul vizează profesionalizarea jurnaliştilor, creşterea ofertei de produse multimedia la nivelul presei şi, nu în ultimul rând, consolidarea unor practici deontologice transparente şi responsabile.

"

Pepe și-a bătut nevasta la rating

Pepe și-a bătut nevasta la rating: "
Pepe și Oana Zăvoranu își împart, după divorț, și platourile de televiziune. Ieri, Pepe era în direct pe platoul de la Happy Hour și răspundea întrebărilor lui Cătălin Măruță.
Oana Zăvoranu a ales și ea un (alt) post TV. “Zăvo” a fost invitată la Acces Direct, la Simona Gherghe. Ambii au scos audiențe peste media emisiunilor respective. Happy Hour, de exemplu, a avut cifre apropiate de performanțele Știrilor Pro TV cu Andreea Esca.
Paginademedia.ro vă prezintă cum s-a tranșat bătălia pe audiență:
  • Pepe și-a bătut nevasta “la scor“. Media de audiență a emisiunii Happy Hour a fost, ieri, în mediul urban, de 962.000 de telespectatori pe minut. În puncte de rating, înseamnă că emisiunea de pe Pro TV a scos 8,4.
  • Și Zăvoranu a scos audiență bună, dar mult sub Pepe. Emisiunea de pe Antena 1 a fost urmărită de 661.000 de telespectatori în mediul urban, ceea ce înseamnă 5,7 rating.
Foto: Mediafax
"

Ana Blandiana: Am fost convinsa ca toti sunt cu mine, ca Ceausescu si ai lui sunt rai, ca noi nu suntem decat victime. Dupa '89 am descoperit ca, deoarece inainte taceam, de fapt nu ne cunoasteam

De citit!
Ana Blandiana: Am fost convinsa ca toti sunt cu mine, ca Ceausescu si ai lui sunt rai, ca noi nu suntem decat victime. Dupa '89 am descoperit ca, deoarece inainte taceam, de fapt nu ne cunoasteam: ""Ceea ce nu a existat in Romania comunista a fost solidaritatea. Toata deosebirea dintre polonezi si romani este data de incapacitatea noastra de a ne solidariza. Sa nu credeti ca deosebirea intre literatura romana si cea poloneza este de 1 la 4 (exista patru premii Nobel poloneze). Exista doar faptul ca polonezii au facut Solidarnosc si faptul ca un scriitor polonez, cand vorbeste de alt scriitor polonez, spune tot ce poate de bine", a explicat poeta Ana Blandiana la mijlocul saptamanii, in cadrul conferintei "La ce bun poetii in vremuri de restriste?". Cele doua mari regrete ale scriitoarei: "in '90 as fi votat legea lustratiei" si "daca volumele mele vor ramane, va ramane si faptul ca ele au fost scrise in timp ce se darama Manastirea Vacaresti. Si eu voi purta raspunderea acestei crime".
  • Ce crede Ana Blandiana despre "perisabilitatea lui Eminescu", de ce intelectualii sunt cei mai vinovati de situatia actuala, de ce libertatea cuvantului a diminuat importanta cuvantului ("Havel in inchisoare era mai important decat Havel presedinte"), dar si care este fenomenul literar care ne face unici in Europa de Est.
"