vineri, 20 septembrie 2013


Apple a început vânzarea noilor modele iPhone. Analiştii se aşteaptă la vânzări record
Apple a început vineri vânzarea noilor modele iPhone, 5S şi 5C, evenimentul fiind însoţit ca de obicei de cozi lungi formate în faţa magazinelor companiei, iar analiştii estimează un rezultat record pentru primul weekend, de până la 6 sau chiar 7 milioane de unităţi, potrivit Bloomberg.
Cadrele medicale au protestat a treia zi consecutiv la Ministerul Sănătăţii
Câteva zeci de angajaţi din sistemul sanitar au protestat şi vineri, pentru a treia zi la rând, în faţa Ministerului Sănătăţii, cerând alocarea a minimum şase la sută din PIB pentru Sănătate şi majorarea salariilor.
Presedintele Venezuelei l-a insarcinat pe fiul sau de 23 de ani sa supravegheze activitatea guvernului
Unicul fiu al presedintelui Venezuelei Nicolas Maduro a anuntat ca a fost numit in fruntea unei echipa insarcinate sa inspecteze actiunile guvernului in tara si sa ii inmaneze un raport final tatalui sau, relateaza AFP.
Ce a declarat Oltean despre dosarul în care e cercetat de DNA.
Vicepresedintele PDL Ioan Oltean sustine ca nu se considera vinovat de faptele imputate de procurorii DNA si ca in cazul in care va fi, prin faptele sale, "in conflict cu litera statutului" partidului, nu va astepta recomandari pentru ca va sti ce are de facut, adaugand ca el nu e "un caz" in PDL, transmite Mediafax. Ioan Oltean a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de pre
Oferte speciale pentru cazare şi tratament în staţiunile balneare din ţară
Românii pot beneficia, în perioada 20 septembrie - 10 decembrie, de oferte speciale pentru cazare şi tratamente destinat întreţinerii sănătăţii în perioada extrasezonului, prin intermediul programelor "O săptămână de refacere", "Decada balneară", "Hai la băi" şi "Wellnes balnear".
A murit mama actorului Patrick Swayze
Cauza morţii nu a fost făcută publică până la ora actuală.
Suceava si Botosaniul vor sa se uneasca intr-un pol de dezvoltare care sa rivalizeze cu Iasiul: tren de mare viteza, stadion in comun, drum expres si dezvoltarea aeroportului
Autoritatile locale din Suceava si Botosani au decis sa puna bazele unei microregiuni in zona de Nord-Est a tarii si sa infiinteze o asociatie de dezvoltare intercomunitara care va cuprinde zonele metropolitane Suceava si Botosani - mai bine de 300.000 de locuitori - si care va promova proiecte europene comune in exercitiul financiar 2014 - 2020. Suceava si Botosaniul isi unesc fortele pentru a po
Protestatarii impotriva proiectului minier de la Rosia Montana anunta formarea unui lant uman in jurul Parlamentului Parlamentului, sambata
Protestatarii impotriva proiectului minier de la Rosia Montana anunta formarea unui lant uman in jurul Parlamentului Parlamentului la care sunt asteptati si biciclistii care vor protesta tot sambata pentru a cere construirea de piste pentru biciclete pe carosabil.
Eugen Nicolaescu anunta ca toate programele nationale vor fi gestionate de Ministerul Sanatatii/ Finantarea va fi asigurata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat vineri ca institutia pe care pe o coordoneaza a luat decizia sa gestioneze absolut toate programele nationale, iar finantarea, indiferent de sursa, sa fie asigurata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), transmite Agerpres.
Crin Antonescu: PNL nu impune parlamentarilor sai din Comisia pentru Rosia Montana sa nu se deplaseze in aceasta localitate. Alegerile prezidentiale sunt o tema pentru 2014
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat vineri ca nu are nimic impotriva ca parlamentarii PNL membrii in Comisia pentru proiectul Rosia Montana sa se deplaseze in aceasta localitate, pentru a sta de vorba cu oamenii de acolo, dupa ce in urma cu o saptamana afirmase ca respectiva Comisie va avea "resedinta la Bucuresti" si ca "nu se face comisia la intrarea in galerie".
ANALIZĂ înainte de alegerile legislative din Germania: SPD, împovărat de moştenirea reformelor lui Gerhard Schröder
Social-democraţii germani, în campanie pentru a pune capăt erei Merkel, sunt împovăraţi de reformele statului providenţă, lansate cu zece ani în urmă de Gerhard Schröder, care au redresat ţara, dar au zdrobit stânga.
România, confirmată de UEFA între cele 32 de ţări care candidează pentru găzduirea de meciuri la CE-2020
Comitetul Executiv al UEFA a confirmat lista ţărilor care vor să găzduiască meciuri la Campionatul European din 2020, 32 de ţări fiind candidate, între care şi România, pentru competiţia ce se va disputa în 13 oraşe din 13 ţări.
Ce au descoperit anchetatorii la Universitatea Maritimă: carnete de student false, lucrări în alb şi mari sume de bani
Anchetatorii au descoperit, la percheziţiile făcute la locuinţele persoanelor implicate în fraudarea examenelor de la Universitatea Maritimă Constanţa, mari sume de bani, lucrări în alb şi carnete de student false, anchetatorii spunând că studenţii plăteau între 100 şi 150 de euro pentru a promova.
Bărbat călcat de un tramvai la Timişoara. Vatmanul este cercetat pentru ucidere din culpă
Un bărbat de 46 de ani a fost călcat de un tramvai, vineri dimineaţă, în apropierea Gării de Nord din Timişoara, iar vatmanul, care a trecut cu tramvaiul peste trupul bărbatului şi şi-a continuat deplasarea, fără a observa, este cercetat pentru ucidere din culpă.
UEFA: 32 de ţări, între care şi România, candidează pentru găzduirea de meciuri la CE-2020
Comitetul Executiv al UEFA a confirmat lista ţărilor care vor să găzduiască meciuri la Campionatul European din 2020, 32 de ţări fiind candidate, între care şi România, pentru competiţia ce se va disputa în 13 oraşe din 13 ţări.
Cum recunoastem bolile reumatice. Simptome, diagnostic si tratament
Bolile reumatice (reumatismul) sunt afectiuni dureroase, cauzate de inflamatie, tumefiere si durere in articulatii sau muschi. Unele boli reumatice, cum ar fi osteoartrita, sunt rezultatul uzurii articulatiilor. Altele, precum artrita reumatoida, apar atunci cand sistemul imunitar devine hiperactiv si ataca garniturile articulatiilor, cauzand dureri articulare, umflare si distrugere.
Ce a găsit Băsescu pe şantierul gazoductului lui Ponta: "Nu avem voie să minţim, nu va fi gata în decembrie"
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ de la Cotroceni. Băsescu face o VIZITĂ SURPRIZĂ
STUDIU. Cât timp va mai exista viaţă pe Pământ
Cercetătorii britanici de la Facultatea de Ştiinţe ale Mediului din cadrul Universităţii din East Anglia au realizat un studiu ale cărui rezultate demonstrează că viaţa pe Terra va exista încă 1,75 de miliarde de ani.
România candidează pentru găzduirea de meciuri la Campionatul European de Fotbal - 2020.
Comitetul Executiv al UEFA a confirmat lista tarilor care vor sa gazduiasca meciuri la Campionatul European din 2020, 32 de tari fiind candidate, intre care si Romania, pentru competitia ce se va disputa in 13 orase din 13 tari, transmite Mediafax. Cele 32 de candidate sunt: Armenia (Erevan), Azerbaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Croatia (Zagreb), Cehia (Praga)
Putin ar putea candida din nou la preşedinţie în 2018.
Presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi ca nu exclude sa candideze pentru un al patrulea mandat de presedinte la alegerile din 2018, relateaza agentia rusa Novii Reghion, conform Mediafax. Putin a facut declaratia in cadrul unei reuniuni a clubului international de discutii "Valdai". In cadrul discutiilor, presedintele rus l-a intrebat pe fostul premier francez François Fillon dac