sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Eminescu - poet creştin

Eminescu - poet creştin:

Secvenţe de la manifestarea "Gânduri despre Eminescu" organizată de Asociaţia culturală "Vis de Artist" în parteneriat cu Şcoala nr. 11 Botoşani vineri, 14 ianuarie 2011, în incinta Muzeului Judeţean. Prof. Rozalia Groza de la Şcoala nr. 11 Botoşani împreună cu un grup de copii demonstrează prin citate inspirat alese apartenenţa creştin-ortodoxă a lui Mihai Eminescu. Manifestarea moderată de prof. Cătălina Constantinovici este inclusă în cadrul Programului "Întâlnirea de Astăzi", editia XX, derulat de Asociaţia culturală "Vis de Artist" din decembrie 2008, în colaborare cu Muzeul Judeţean Botoşani şi Direcţia pentru Sănătate Publică Botoşani.



Gânduri despre Eminescu

Gânduri despre Eminescu:


Asociatia culturala "Vis de Artist" in parteneriat cu Scoala nr. 11 Botosani a organizat vineri, 14 ianuarie 2011 in incinta Muzeului Judetean, manifestarea intitulata "Ganduri despre Eminescu". Fragmente din prezentarea evenimentului.

Burlesque o peliculă cu cântec (video Trailer)



Video trailer din filmul Burlesque,  cu Cher şi Christina Aguilera în distribuţie. "L.A. Times" citat  de Evenimentul Zilei scrie că Sony Pictures, casa de producţie a filmului, ar fi asigurat unor membri ai juriului, în schimbul nominalizării la categoria Cel mai bun film, o excursie gratuită în Las Vegas, unde Cher a cântat doar pentru ei.

Globurile de Aur: Cea mai bună actriţă Natalie Portman? ( aici în BLACK SWAN - trailer oficial)



Globurile de Aur: Cele mai mari şanse la categoria  Cea mai bună actriţă în rol principal pare  a le avea Natalie Portman. Aici în filmul BLACK SWAN. 

Globurile de Aur 2011 - Candidat la premiul pentru regie: 'Inception' (video trailer)



Unii critici consideră că  premiul pentru regie la Globurile de Aur  - considerate un preambul înainte de Oscaruri - va fi decernat lui  Christopher Nolan ("Inception"). 

Contribuţia WikiLeaks la revoluţia din Tunisia

Contribuţia WikiLeaks la revoluţia din Tunisia: "Preşedintele tunisian Zine El Abidine Ben Ali a fost alungat din ţară, după 23 de ani la putere, de protestele alimentate de situaţia economică dificilă, de lipsa drepturilor civile, dar şi de publicarea, de către WikiLeaks, a..."

Film: Din Paris cu dragoste/From Paris with Love - Trailer - 2010

Filme de excepţie, la MGM

Filme de excepţie, la MGM: "În ziua decernării Globurilor de Aur, postul TV va prezenta opt producţii care au câştigat această distincţie."

Gala premiilor Eminescu - Dinu Flămând: "Emoţia - miezul atomic al poeziei"

Culmea euforiei: A uitat că şi-a internat copilul în spital şi a reclamat la Poliţie dispariţia!

Official BURLESQUE Trailer - In Theaters 11/24

10 ani de Wikipedia. Povestea enciclopediei care a schimbat ireversibil lumea

10 ani de Wikipedia. Povestea enciclopediei care a schimbat ireversibil lumea: "

“Salutare tuturor!” a fost primul mesaj publicat pe site-ul Wikipedia, care avea să revoluţioneze internetul. Pe 15 ianuarie 2001, adică în urmă cu fix un deceniu, se lansa enciclopedia liberă, realizată în mare parte de voluntari.


La numai trei ani de la acest moment, varianta în limba engleză avea peste 100.000 de articole. Au început să fie publicate articole în peste 100 de limbi şi s-a înfiinţat o fundaţie pentru strângerea de donaţii în vederea susţinerii enciclopediei wikipedia. Căci ea trăieşte în primul rând din donaţii, publicitatea nefiind o variantă acceptată de fondatorul Jimmy Wales.


În fiecare an, numărul articolelor creşte fulminant. În prezent, sunt aproximativ 17 milioane de articole în 270 de limbi diferite. Oricine putea să publice articole sau să îmbunătăţească informaţiile puse de alţii. Sute de milioane de oameni o folosesc pentru a afla informaţii la care nu ar avea acces atât de uşor.


Varianta în limba română a fost lansată pe 15 iulie 2003. Cu 410 milioane de utilizatori la nivel mondial, site-ul este al cincilea cel mai accesat din lume. Până în 2015, se doreşte atingerea pragului de un miliard de utilizatori!



  • Este liber oricine să contribuie, dar poate oricine să şi utilizeze conţinutul de la Wikipedia. Asta este o trăsătură foarte proeminentă a proiectului: libertatea. Singura cerinţă este să spui de unde ai luat“, a precizat pentru Adevărul Bogdan Stăncescu, cel care a lansat Wikipedia în limba română.


Wikipedia, sursă de încredere sau nu?


Interzis în unele ţări comuniste, privit drept o sursă de încredere în altele, numele enciclopediei Wikipedia a fost implicat în numeroase scandaluri de-a lungul vremii.


Primul scandal de amploare în jurul enciclopediei virtuale a fost în 2005, când pe site au fost publicate informaţii false, care au “supravieţuit” patru luni. Potrivit acestora, John Seigenthaler, un cunoscut jurnalist american ar fi fost implicat în moartea preşedintelui american John F. Kennedy şi a fratelui acestuia, procurorul Robert F. Kennedy, cu care era, de altfel, şi prieten. În urma controversei s-a restrâns accesul “autorilor”.


Totuşi, riscul ca informaţiile să fie false sau greşite este în continuare destul de mare.


În 2009, un student de numai 22 de ani le-a dat o lecţie mai multor jurnalişti. Shane Fitzgerald, student la sociologie şi economie în Dublin, a adăugat intenţionat un citat fals la profilul compozitorului francez Maurice Jarre(foto), care abia murise.


E drept, abia la a treia încercare Shane a reuşit să publice informaţia. În primele două daţi, citatul a fost respins de către administratorii Wikipedia deoarece nu era precizată sursa.



  • S-ar putea spune că însăşi viaţa mea a fost o muzică de film. Muzica a fost viaţa mea, muzica mi-a dat viaţă şi muzica este motivul pentru voi rămâne în memorie la mult timp după ce voi părăsi această viaţă. Când voi muri, va cânta un ultim vals în capul meu, pe care îl voi auzi doar eu” au fost cuvintele atribuite artistului francez, pe pagina sa de pe Wikipedia.


Instituţii-gigant de presă din toată lumea, precum The Guardian, The London Independent, BBC Music Magazine, au preluat cuvintele, fără să se documenteze mai bine.


Tânărul a explicat apoi că voia sa facă un experiment privind globalizarea şi documentarea jurnaliştilor prin intermediul internetului. Cele mai multe publicaţii au şters, pur şi simplu, informaţia de pe site-ul lor.


„Morala nu este că jurnaliştii nu ar mai trebui să consulte Wikipedia, ci că nu ar trebui să reproducă informaţii a căror sursă nu o pot identifica”, a scris “The Guardian”, singura publicaţie care a publicat un articol despre această întâmplare.


Cristina Nenu

"

Cosmin Flutur în rolul lui Eminescu



"Gânduri despre Eminescu"  - manifestare organizată de  Asociaţia culturală "Vis de Artist",  în parteneriat cu Şcoala nr. 11 Botoşani  vineri, 14 ianuarie 2011,  în incinta Muzeului Judetean . Fragment din spectacolul "Arc în timp - Ovidius - Eminescu" prezentat de trupa "Katharsis" de la Colegiul National "A.T.Laurian", sub îndrumarea  prof. Coca Dorica. În rolul lui Eminescu - Cosmin Flutur iar în rolul Veronicăi Micle - Teodora Puianu.

Depuneri de jerbe de flori, Teatrul Mihai Eminescu Botosani

Depuneri de jerbe de flori, Teatrul Mihai Eminescu Botosani: "In aceasta dimineata au avut loc mai multe manifestari prilejuite de “Zilele Eminescu: * Ora 9:30 – Depuneri de jerbe de flori la statuia poetului din fata Teatrului „Mihai Eminescu”. * Ora 10:00 – Te Deum, la Biserica Uspenia Botosani. In cele ce urmeaza va prezentam un mic filmulet precum si cateva imagini de la [...]"

Reportaj - exemplu recent: Pipera - copie palidă a Defense

Pustiul din Pipera, când corporatiștii sting lumina: "
Nu știu câți dintre voi ați avut curiozitatea să faceţi o vizită noaptea în Pipera, după orele 22.00. Este un tablou cu totul diferit față de restul zilei. Toată siguranța dispare odată ce corporatiștii și-au părăsit birourile. Liniștea apăsătoare, iluminatul slab, lipsa magazinelor, a blocurilor creează senzația unui film de groază.

La capătul tramvaiului 16, departe de ochii celor care traversează bulevardul Dimitrie Pompeiu sunt câteva blocuri de locuințe, uitate de avântul imobiliar care a cuprins zona în anii trecuţi. Pentru oamenii care locuiesc acolo, transformarea ariei în care locuiesc în zonă de afaceri nu le-a adus cine știe ce avantaje. Tot comerțul din zonă dispare odată cu lăsatul serii, dacă nu chiar mai devreme, iar în weekend este aproape inexistent. Ce-i drept, la final de săptămână, și mașinile ocolesc zona.

Stânga-dreapta împrejur

Cea mai apropiată farmacie este în zona Șoseaua Nordului colț cu Șoseaua Pipera, distanță parcursă pe jos pentru cei fără mașină. Cel mai apropiat supermarket este Mega Image-ul de pe Șoseaua Pipera- Tunari (transport mașină proprie sau microbuz) sau Billa și Kaufland în Floreasca. Există și varianta supermarketurilor de la Doamna Ghica. Cât despre piață, locuitorii din Pipera pot merge fie la Băneasa, fie în Floreasca, sau chiar Obor. Cea abia inaugurată de primarul Onțanu este scumpă, mică și cu o gamă limitată de produse.

Nu există spațiu verde, părculețul pentru copii este amplasat între două șine de tramvai, iar noroiul este la el acasă. Mai mult, proximitatea cu fabrica de țigări a companiei JTI face ca aerul să fie îmbâcsit cu aromă de tutun.

În acest decor vor răsări curând blocuri de locuințe, zgârie nori printre clădirile de birouri. Pe Fabrica de Glucoză, se lucrează de zor la proiectul Upground, construit pe o suprafață de 16.000 de metri pătrați. Vor fi două clădiri de apartamente (3S+P+16E) , cu spații comerciale și de relaxare, 2.000 de locuri de parcare și 600 de apartamente. Cel puțin așa sună descrierea proiectului.

Mai jos, lângă Muzeul Aviației, ministrul dezvoltării regionale și turismului, Elena Udrea, promite ANL-uri, mai precis 1.500 de apartamente. Proiectul este derulat în parteneriat cu primăria sectorului 2 și Ministerul Apărării Naționale, și ar trebui să înceapă în această primăvară.

Defense, inspirația pentru Pipera

Dacă București este numit Micul Paris, și Pipera se dorește a fi numită Micul Defense. Cei care ați ajuns prin Paris și ați avut curiozitatea să vedeți cum arată o zonă de business în adevăratul sens al cuvântului, cu siguranță ați trecut prin faimosul cartier, un loc unde multe multinaționale se întrec în clădiri impresionante. Sunt aproximativ 600.000 de metri pătrați de birouri, construiți pe 3 milioane de metri pătrați. Pentru angajat, amplasamentul Defense nu reprezintă un dezavantaj pentru că este ușor accesibil, fie cu RER (1 linie), metrou (1 linie), tramvai (1 linie). Cartierul are gară pentru trenurile de periferie, vreo opt linii de autobuz și acces direct la linia de centură, iar toate acestea au fost construite în centrul Defense-ului. Acolo nu se mănâncă la cantine, ci la mallul care este construit pentru a deservi zona. Ca orice centru comercial, are la dispoziția angajaților magazine, supermarketuri, zonă de food&bar, locuri amenajate cu băncuțe în interiorul mallului pentru angajații care vin cu mâncare la pachet.

Cartierul se întinde pe 160.000 de hectare și este divizat din 2010 în patru mari artere. În 2009, cartierul găzduia 180.000 de angajați și doar 20.000 de localnici.

În timp ce Defense este un muzeu în aer liber, vizitat de o multitudine de turiști veniți la Paris, Pipera este o copie mai mult decât palidă a cartierului francez, pe care doar cei nevoiți să o traverseze îi calcă asfaltul.

Viaţa de corporatist

Zona din nordul Bucureştiului s-a schimbat la faţă după ce mai multe companii mari şi-au stabilit aici cartierul general. Pentru foarte mulți, mai ales pentru cei care privesc din afară, această dezvoltare a unei zone de business în nordul Capitalei reprezintă un plus. Apropierea de aeroporturi, hoteluri confortabile ieftine, metrou, ieșirea la DN1, dar și multe altele pot reprezenta reale avantaje. Pentru cei care lucrează însă în această zonă, lucrurile nu sunt chiar așa. Verticalnews a identificat câteva dintre avantajele şi dezavantajele unui job în Pipera.

Lucrul într-o multinațională s-a impus ca o garanție a jobului, a competivității, dar și a reprezentării pe scara socială. Până și la contractarea creditelor, angajatul la o multinațională are un scoring mai bun. Însă, există și dezavantaje, iar unul dintre acestea este transformarea individului într-un robot: muncește zilnic de la 9 la 18.00, musai cu pauză de masă de-o oră, timp în care îngurgitează mâncare gătită la cantinele din împrejurul companiei. Vezi cine sunt corporatiştii şi cât cîştigă ei, dar şi ce îi enervează.

În pauza de masă, corporatiştii nu au prea multe variante. În urmă cu câțiva ani, conceptul de ”împinge tava” aproape că dispăruse în București, însă tot multinaționalele au fost cele care l-au reînviat. Cantinele precum cea de la HP, Expres, Connect, cea din clădirea Orange şi altele au fost primite bine de către angajații multinaționalelor dornici de-o masă caldă. Verticalnews a stat de vorbă cu câțiva șefi de cantine, iar răspunsurile acestora nu sunt foarte diferite.

Maria Dumitran
"

Cristian Preda: ”Dan Voiculescu a vrut să mă cumpere”

Cristian Preda: ”Dan Voiculescu a vrut să mă cumpere”: "Europarlamentatul PDL, Cristian Preda, susține că președintele- fondator al PC, Dan Voiculescu, a vrut să-l angajeze ”la negru”, lucru pe care l-a refuzat categoric."

Zilele Eminescu 2011 la Botoşani - Şedinţa Consiliului local

Consilierii locali au aprobat acordarea titlului de cetăţean de onoare câştigătorului premiului naţional de poezie din acest an VIDEO

Consilierii locali au aprobat acordarea titlului de cetăţean de onoare câştigătorului premiului naţional de poezie din acest an VIDEO: "


Câştigorii premiului naţional de poezie Mihai Eminescu din ultimii 20 de ani, poeţi de marcă din România, Republica Moldova şi Ucraina, plus politicieni au fost prezenţi la şedinţa de Consiliul Local Botoşani care a avut loc în această dimineaţă.

"

Peste 10.000 de persoane au contestat noua lege ungară a presei la Budapesta

Peste 10.000 de persoane au contestat noua lege ungară a presei la Budapesta: "Peste 10.000 de persoane au manifestat, vineri seara, în apropiere de Parlamentul ungar din Budapesta, aceasta fiind cea mai importantă mobilizare împotriva Guvernului conservator al lui Viktor Orban, pentru a denunţa controversata lege a presei, intrată în vigoare la 1 ianuarie.

Persoanele care privesc prea mult la televizor, expuse la un risc mai mare de a face infarct

Persoanele care privesc prea mult la televizor, expuse la un risc mai mare de a face infarct: "Persoanele care privesc la televizor timp de mai mult de două ore pe zi sunt expuse unor riscuri mai mari de a dezvolta maladii cardiace şi de a suferi un infarct, afirmă autorii unui studiu britanic, publicat, luni, în Journal of the American College of Cardiology.

Premiul Eminescu 2011 pleacă în Franţa

Premiul Eminescu 2011 pleacă în Franţa: "Poetul Dinu Flămînd este cel de al XX – lea laureat al Premiului Naţionale de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia. Surse din cadrul organizatorilor Zilelor Eminescu au divulgat pentru..."