miercuri, 20 noiembrie 2013

Peste 3.000 de adolescente sub 15 ani au născut în perioada 2009 - 2012

DAY

Parlamentul European: Mai mulţi bani pentru tinerii fermieri, plafonarea subvenţiilor pentru ...
Parlamentul de la Strasbourg a aprobat astazi acordul incheiat cu Consiliul privind cinci legi de reforma a politicii agricole a UE. Politica agricola comuna (CAP) dupa 2013 va sublinia mai mult protectia mediului, asigurarea unei distributii mai echitabile a fondurilor UE si ajutorul acordat fermierilor pentru a face fata provocarilor pietei. Subventiile plafonate pentru marii fermieri Pentru a a
Strasbourg: Undă verde pentru politica şi fondurile de coeziune.
Principalele reglementari pentru implementarea Politicii de coeziune a UE, in intervalul 2014-2020, au fost adoptate astazi de Parlamentul European, in cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg. Fondul de coeziune va pune la dispozitia statelor membre cu un venit national brut sub 90% din media UE 66 miliarde de euro, respectiv 7,25 miliarde de euro pentru Romania, incepand cu anul viitor. In ceea
Consiliul pentru Combaterea Discriminarii: Impartirea elevilor de gimnaziu in doua clase, dintre care una de elita, constituie discriminare
Organizarea unui concurs pentru a imparti elevii apartinand aceleiasi specializari (matematica) din ciclul gimnazial in doua clase, dintre care una de "elita", constituie o fapta de discriminare indirecta, anunta Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. CNCD a decis astfel sa amendeze Scoala Generala nr. 81 din Bucuresti cu 1.000 lei.
Retragerea Gabriel Resources ar fi o sansa pentru Romania - federatia europeana pentru patrimoniu Europa Nostra
Plecarea Gabriel Resources, firma canadiana care vrea sa deschida cea mai mare mina de aur din Europa, ar fi o sansa pentru Romania, considera presedintele executiv al Europa Nostra, federatia europeana pentru patrimoniu, prezidata de tenorul Placido Domingo, scrie AFP.
Ministrul israelian de Externe: Relaţiile Israelului cu SUA se deteriorează. Avem nevoie de alţi aliaţi
Relaţiile Israelului cu Statele Unite se deteriorează, iar statul evreu are nevoie de alţi aliaţi, cu interese comune, afirmă ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, citat de site-ul Ynetnews.
Tokes: Nu mă apasă nici să mi se ia decoraţia, nici să rămân decorat.
Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, miercuri, ca ii este indiferent daca i se ia sau nu decoratia 'Steaua Romaniei', pentru ca autoritatile romane i-au incalcat dreptul la libera exprimare. 'Nu astept nimic, nu ma apasa nici sa raman decorat, nici sa mi se ia decoratia, ca sunt deziluzionat. (...) La 24 de ani de la caderea comunismului sa fiu atacat pentru niste pretexte', a spus Tokes, la
​​VIDEO Crescatorii chinezi de iepuri sunt acuzati de tortura, deoarece smulg blana de pe animalele vii - PETA
Organizatia de aparare a drepturilor animalelor PETA a cerut boicotarea produselor fabricate din blana de iepure de Angora, acuzand crescatorii chinezi ca smulg blana de pe animalele vii, scrie AFP.
Ştefan Bănică şi-a lansat cel de-al 15-lea album de autor, "Love Songs" - Live Acoustic
Ştefan Bănică a adunat cele mai frumoase cântece de dragoste pe care le-a lansat de-a lungul anilor, piese mai noi şi mai vechi, reinterpretate în variantă acustică, într-un album nou, intitulat "Love Songs" - Live Acoustic, care se găseşte deja în magazinele de specialitate din întreaga ţară.
Niţu, întrebat dacă Băsescu poate să sune procurori: Nu este exclusă orice comunicare între instituţii
Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat miercuri, întrebat dacă este legal ca procurorii să fie sunaţi de şeful statului, că nu este exclusă orice comunicare între instituţiile statului, precizând că atribuţiile sale şi ale preşedintelui sunt cele prevăzute în lege.
Populaţia UE a crescut cu 1,1 milioane în 2012, ajungând la 505,7 milioane de locuitori
Populaţia Uniunii Europene a crescut cu 1,1 milioane de persoane în anul 2012, ajungând la 505,7 milioane de locuitori la 1 ianuarie 2013, graţie creşterii natalităţii, dar în primul rând pe fondul imigraţiei, conform cifrelor publicate de Institutul european pentru statistică.
FOTO. Cele mai frumoase imagini înscrise în concursul de fotografie National Geographic 2013
O nouă ediţie a concursului de fotografie organizat de National Geographic a luat startul, mii de imagini fiind deja înscrise în competiţie.
Surpriza de care a avut parte un britanic ieşit la plimbare cu câinele. FOTO
Un bărbat din Marea Britanie, care ieşise la plimbare cu câinele său, a avut surpriza să găsească 60.000 de lire într-un râu.
De ce-ar fi bine ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana
Londra va ţine „captivă” Uniunea Europeană în anii următori şi va bloca orice avans al proceselor de integrare europeană şi consolidare a guvernanţei supranaţionale;Niciun proiect de nou tratat comunitar nu mai poate fi astăzi luat în considerare, cu Marea Britanie în calitate de stat membru (veto garantat);Prin concesiile repetate pe care le-a solicitat încă de la momentul aderării, Londra doreşt
Barack Obama, Bill şi Hillary Clinton merg miercuri la mormântul lui John F. Kennedy
Preşedintele american Barack Obama, însoţit de Bill şi Hillary Clinton, va merge miercuri la mormântul lui John F. Kennedy de la periferia Washingtonului, unul dintre momentele marcante ale comemorării a 50 de ani de la asasinarea acestuia.
Catacombele creştine din Roma, redeschise după restaurare, pot fi "vizitate" online
Catacombele din Priscilla - monument supranumit "regina catacombelor" din Roma creştină primitivă - au fost redeschise marţi, după cinci ani de restaurare, şi pot fi "vizitate" cu ajutorul unei aplicaţii pe internet.
Sorin Roşca Stănescu, audiat la Parchet, în cazul sesizării ANI privind falsul în declaraţii
Senatorul Sorin Roşca Stănescu a venit, miercuri, la Parchetul instanţei supreme, el declarând că a fost citat pentru a fi audiat în dosarul în care ANI l-a reclamat că nu ar fi trecut în declaraţia de avere depozitele copiilor săi minori, la bănci din România şi Elveţia.
Peste 3.000 de adolescente sub 15 ani au născut în perioada 2009 - 2012
Peste 90.000 de fete cu vârste de maxim 19 ani, din care 3.024 nu împliniseră 15 ani, au născut în perioada 2009 - 2012, iar aproape 39.000 au făcut întrerupere de sarcină în aceeaşi interval de timp, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică şi ale Ministerului Muncii.
​FOTOGALERIE Primaria sectorului 6 a evacuat mai multe familii de tigani care si-au construit adaposturi pe un teren din Militari. In urma acestora s-au strans 100 tone de gunoi
Primaria sectorului 6 a demolat, marti, adaposturile improvizate tigani pe un teren din apropierea strazii Piscul Crasani din cartierul Militari. Romii locuiau aici, faceau mizerie si deranjau vecinii. De pe teren au fost stranse circa 100 de tone de deseuri, potrivit unui comunicat emis de primarie. Inspectorii de mediu si politistii locali vor continua monitorizarea acestei zone, pentru a evita
VIDEO Ponta: Probabil Curtea Constitutionala, asa cum e normal, evident ca isi va sustine decizia anterioara in cazul legii privind Memorandumul de intelegere intre statul roman si Rompetrol
Curtea Constitutionala discuta miercuri sesizarea formulata de presedintele Traian Basescu referitor la legea de aprobare a Memorandumului de intelegere intre statul roman si The Rompetrol Group N.V. urmand sa ia o decizie care, sustine premierul Victor Ponta, "asa cum e normal" si "evident" va sustine decizia din 26 iunie prin care legea era declarata constitutionala.
Ponta evită să-i răspundă lui Antonescu la prima ieşire după scandalul din USL. Constantin spune că ştia de la premier că a discutat cu PNL
După neînţelegerile dintre PSD şi PNL, legate de înfiinţarea unei a doua comisii de anchetă pentru contractul acordat de CEC Ioanei Băsescu, premierul Victor Ponta face, la Palatul Victoria, primele declaraţii publice. Până la sesiunea de întrebări răspunsuri, premierul vorbeşte despre întâlnirea premierilor de la Bucureşti şi a forumului economic care vor avea loc luni şi marţi.
Secretara lui Ponta intră în AGA NuclearElectrica. Un secretar de stat de la Educaţie va reprezenta statul la Electrica SA
Geanina Puşcaşu, secretara personală a premierului Victor Ponta şi una dintre cele mai discrete figuri de la Palatul Victoria, deşi ia parte la toate întâlnirile oficiale importante ale prim-ministrului, va fi numită astăzi, în şedinţa de Guvern, reprezentantul statului în Adunarea Generală a Acţionarilor la una dintre cele mai importante companii în energie - NuclearElectrica SA. Compania, condus
Suspendarea execuţiei criminalului în serie care l-a împuşcat pe Larry Flynt, anulată în apel
Curtea de Apel din Statele Unite a anulat, miercuri, suspendarea execuţiei - acordată cu doar câteva ore înainte - criminalului în serie rasist Joseph Paul Franklin, apărat chiar de acela pe care l-a făcut să devină infirm, Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler, a anunţat CNN, citat de AFP.
Tânăra pakistaneză Malala Yousafzai a primit premiul Saharov în Parlamentul European
Tânăra militantă pakistaneză pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai, devenită un simbol mondial al luptei împotriva extremismului religios, a primit miercuri prestigiosul premiu Saharov pentru drepturile omului la Parlamentul European.
Programul "Europa creativă", cu un buget de 1,4 miliarde de euro, adoptat de Parlamentul European
Programul "Europa Creativă", care oferă sprijin culturii, cinematografiei, televiziunii, literaturii, artelor spectacolului şi sectoarelor conexe din Europa şi care are un buget de 1,46 miliarde de euro pentru următorii şapte ani, a fost adoptat de Parlamentul European, potrivit Comisiei Europene.
Trei membri ai conducerii Ikea Franţa, inculpaţi pentru spionarea angajaţilor şi clienţilor
Trei membri ai conducerii companiei Ikea Franţa au fost inculpaţi în cadrul anchetei privind spionarea angajaţilor şi clienţilor, anunţă surse din cadrul anchetei.
Ibrahimovici spune că nu se va uita la meciurile de la Cupa Mondială
Atacantul Zlatan Ibrahimovici a declarat, după ce naţionala Suediei a fost învinsă de Portugalia în barajul pentru Cupa Mondială, că nu se va uita la partidele din cadrul competiţiei din Brazilia, pentru că nu poate concepe un turneu final fără el.
Ioan Niculae, achitat în dosarul ”Mită la PSD”.
Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 au decis achitarea lui Ioan Niculae, in dosarul 'Mita la PSD', pentru sponsorizarea ilegala a campaniei electorale a lui Mircea Geoana din 2009. Totodata, judecatorii au decis achitarea presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, cat si a directorul Interagro, Viorel Barac si a lui Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR. Citeste si: Ioan
Filmul "The Butler", în cinematografele româneşti din 29 noiembrie - TRAILER
Filmul "The Butler", în regia lui Lee Daniels, cu Forest Whitaker în rolul principal, va avea premiera, pe 29 noiembrie, în cinematografele din Bucureşti şi din ţară, informează distribuitorul, InterComFilm Distribution.