miercuri, 14 decembrie 2011

Jurnalişti ungari, în greva foamei la un an de la implementarea legii presei

Jurnalişti ungari, în greva foamei la un an de la implementarea legii presei: Mai mulţi jurnalişti ungari au intrat în greva foamei pentru a atrage atenţia asupra situaţiei dificile a presei publice, la un an după intrarea în vigoare a legii controversate privind presa, calificată ca "liberticidă" de detractorii săi.





Topul muzicienilor care au primit cele mai multe Like-uri pe Facebook. Cine este pe primul loc

Topul muzicienilor care au primit cele mai multe Like-uri pe Facebook. Cine este pe primul loc: Rihanna ocupă prima poziţie în topul muzicienilor care au primit cele mai multe Like-uri pe reţeaua de socializare Facebook în anul 2011, potrivit unui clasament alcătuit de editorii site-ului.





Propaganda TV. De ce-şi fac politicienii televiziuni.

Propaganda TV. De ce-şi fac politicienii televiziuni.: Partidele s-au pregatit si mediatic pentru alegerile de anul viitor. Din cele 52 de licente de televiziune acordate de CNA in 2011, majoritatea apartin unor companii finantate, pe fata sau ocult, de oameni politici locali, care lupta in 2012 pentru mize electorale importante.
O analiza a 'Romaniei libere" arata ca in cursul anului pre-electoral 2011, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat 52 de licente pentru televiziuni care transmit prin cablu sau satelit. Cum marea majoritate ...

Dan Diaconescu umblă cu microfonul după el ca doctorul cu stetoscopul

Dan Diaconescu umblă cu microfonul după el ca doctorul cu stetoscopul: Prezenţa lui Dan Diaconescu, marţi seara, la emisiunea "Ultimul cuvânt", moderată de Ion Cristoiu pe B1 TV s-a soldat cu un rating de invidiat pentru posturile concurente. Şi numai.

Video:Oana Tabultoc - Iarna peste chipul tau (2011)

Video:Ioana Frasinescu "Fluturi de zapada"

Video: Google Gives Back


Pentru compania Google, filantropia este o valoare esenţială. Anul acesta, am donat peste 100 de milioane de USD diferitelor organizaţii din întreaga lume – inclusiv burse în valoare de 40 de milioane de USD. Astfel, celebrăm sezonul bucuriei de a dărui susţinând patru cauze pe care le considerăm deosebit de importante: educaţia în domeniul ştiinţei, al tehnologiei, al ingineriei şi al matematicii (STEM), educaţia fetelor, îmbunătăţirea vieţii prin intermediul tehnologiei şi lupta împotriva traficului de persoane şi a sclaviei moderne.
Vă invităm să sărbătoriţi sezonul dedicat bucuriei de a dărui alături de noi, informându-vă despre aceste organizaţii, despre munca extraordinară pe care o desfăşoară şi despre modul în care le puteţi susţine

Video: Google Gives Back

Video: Google Gives Back

FOTO O fotografie din România a fost aleasă cea mai bună imagine din lume în 2011.

FOTO O fotografie din România a fost aleasă cea mai bună imagine din lume în 2011.: O fotografie realizata de un roman a fost desemnata de catre fundatia Wikimedia drept cea mai frumoasa fotografie din lume in 2011 a unui monument istoric.
Fotografia realizata de fotograful Mihai Petre surprinde Manastirea Chiajna, situata langa Bucuresti.
La concursul international organizat de Fundatia Wikimedia au participat fotografi din 18 tari, care au inscris 169.150 de poze.

Ion Cristoiu îl devansează pe Mihai Gâdea, Banciu la egalitate cu Badea

Ion Cristoiu îl devansează pe Mihai Gâdea, Banciu la egalitate cu Badea: Emisiunea “Ultimul cuvânt” de pe B1 TV, moderată de Ion Cristoiu, s-a clasat, aseară, peste “Sinteza zilei”, moderată de Mihai Gâdea la Antena 3. Tot ieri, “Lumea lui Banciu” s-a aflat la egalitate cu “În gura presei” a lui...

​VIDEO Stam in munti de mamaliga seculara / Caci tara noastra toata e la tara

​VIDEO Stam in munti de mamaliga seculara / Caci tara noastra toata e la tara: ​"Pe fata noastra din beton subtire / Nu patineaza nici o nesimtire", "Noi stim ca din istorie vom sti / Ca mamaliga nu ne va iubi" si "Aoleu, viata rea / Mama ei de mama mea" sunt cateva dintre "gandurile despre poporul meu" prezentate de Ada Milea luna aceasta, la Sala Galateca, in cadrul festivalului "5 (arte) in cinci (zile) - ICR la BCU". Printre melodiile "fataliste" interpretate s-au numarat: Miorita vizuala, Aoleu, De veghe-n si Darnic, mai mult decat harnic.

Print vs. Online. Cum va evolua comportamentul cititorilor?.

Print vs. Online. Cum va evolua comportamentul cititorilor?.: Utilizatorii tabletelor electronice promit ca vor renunta la cartile clasice, pe masura ce vor putea accesa din ce in ce mai multe carti si publicatii online.
"Este doar o chestiune de timp pana cand vom inceta sa mai taiem milioane de copaci, si toate publicatiile vor deveni digitale", a declarat presedintele companiei Creative Strategies, Tim Bajarin, pentru AFP.
Veniturile anuale generate de consumul online de carte va ajunge la 9,7 miliarde de dolari in 2016, mai mult decat triple fata de ...

Iris pregăteşte un album şi un mare concert pentru aniversarea a 35 de ani de carieră

Iris pregăteşte un album şi un mare concert pentru aniversarea a 35 de ani de carieră: Trupa Iris lansează vara viitoare un nou album prin care va sărbători împlinirea a 35 de ani de carieră, aniversarea urmând să fie marcată printr-un mare concert, care va avea loc în luna iunie, la o dată care nu a fost încă stabilită, au anunţat, miercuri, cei cinci membri ai formaţiei.





Numarul abonatilor la servicii TV a scazut cu 0,6% pana la 5,7 milioane abonati in prima jumatate din acest an, pe fondul scaderii numarului abonatilor la retelele prin satelit

Începutul sfârşitului
Numarul abonatilor la servicii TV a scazut cu 0,6% pana la 5,7 milioane abonati in prima jumatate din acest an, pe fondul scaderii numarului abonatilor la retelele prin satelit: Numarul total de abonati la servicii de retransmisie programe audiovizuale era de 5,7 milioane la jumatatea anului, in scadere cu 0,6% fata de finalul anului 2010, cauzata in principal de diminuarea cu 8% a numarului de abonati la servicii de retransmisie prin retele satelit (DTH), care a ajuns la nivelul de 2,2 milioane de abonati, a anuntat miercuri autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM). Numarul abonatilor la servicii de retransmisie prin retele de cablu si a celor prin tehnologie IPTV a crescut in prima jumatate a anului cu 4%, respectiv 28% pana la 3,5 milioane, respectiv 0,04 milioane de abonati.

Călin Geambașu: "Mălina a fost bătută de iubitul ei înainte să se sinucidă"

Călin Geambașu: "Mălina a fost bătută de iubitul ei înainte să se sinucidă": Prietenul apropiat al cântăreței, alături de care Mălina cânta în spectacole, a declarat, aseară, că Sebastian Truță, iubitul artistei, a lovit-o cu o zi înainte ca aceasta să să se arunce de la etajul al șaselea.

Despre construirea Casei Poporului in episodul 4 din Adio, Tovarasi!

Despre construirea Casei Poporului in episodul 4 din Adio, Tovarasi!: Cel de-al patrulea episod al serialului "Adio, Tovarasi!" va fi difuzat joi, 15 decembrie de la ora 22:10 de postul public de televiziune, canalul TVR 1. Episodul, intitulat "Speranta", descrie o serie de evenimente, printre care deportarile masive in Siberia, izbucnirea celui de-al doilea Razboi Mondial, aparitia unor publicatii (cea mai cunoscuta fiind revista Sputnik) si libertatea religiei ca urmare a reformelor Glasnost si Perestroika, despre popularitatea lui Boris Eltin si conflictele etnice din Georgia.

Radu Moraru si echipa lui au primit de la CNA licenta pentru postul Nasul TV

Radu Moraru si echipa lui au primit de la CNA licenta pentru postul Nasul TV: Radu Moraru si echipa lui de la emisiunea Nasul au primit, miercuri, de la CNA licenta audiovizuala pentru postul Nasul TV. Radu Moraru, care in urma cu cateva luni a incetat sa mai realizeze emisiunea la 10 TV, a spus la CNA ca, pe langa "Nasul", la noul post "tot programul este un laborator de creatie", care "de luni pana joi isi propune sa informeze publicul", vineri si sambata va difuza emisiuni de arta, cultura si sanatate, iar duminica - divertisment. El a spus ca intentioneaza sa lanseze proiectul "cat de repede - in ianuarie".

Stela Popescu a primit stea pe Walk of Fame

Stela Popescu a primit stea pe Walk of Fame: Îndrăgita actriță se alătură unui șir lung de celebrități care au primit propria lor stea pe Walk of Fame.

Românul care a jefuit două bănci cu o sticlă de ceai: "Eram disperat, mi-am ...

Românul care a jefuit două bănci cu o sticlă de ceai: "Eram disperat, mi-am ...:

"Banii sau ard tot"- le-a strigat Tudor Rusu, un român de 56 de ani, angajaţilor unei bănci din Livorno, pe 7 decembrie. Românul încercat să jefuiască o bancă "înarmat" cu o sticlă cu lichid albastru despre care a urlat că este lichid inflamabil. Dar a fost pus pe fugă de directorul băncii, urmărit de personal şi apoi blocat de poliţie.


Ca în film


Autorul tentativei de jaf, acum arestat, nu este la prima infracţiune de acest fel. "Imediat ce a intrat, la 14.30, l-am recunoscut: era acelaşi care pe 12 octombrie a furat 6.000 de euro", povestesc angajaţii. Directorul şi o casieră au încercat să-l captureze pe răufăcător, a cărui fugă a fost încetinită de uşa rotativă, şi apoi l-au urmărit pe stradă, în aşteptarea poliţiei. Românul ar putea fi autorul şi altor lovituri date la Livorno din 7 septembrie până astăzi.


"Il Tirreno" publică povestea lui Tudor Rusu, sub titlul "Mi-am pierdut locul de muncă, prima lovitură am dat-o cu o sticlă de ceai". Banditul care jefuia băncile ameninţând casierii şi clienţii că dă foc agenţiei ţinând în mână o (falsă) sticlă de benzină, se destăinuie pe timpul primei nopţi în celulă. În

Citeşte mai mult...

VEZI AICI cum cântă Brad Pitt “Dragostea din tei”, hitul trupei O-Zone

VEZI AICI cum cântă Brad Pitt “Dragostea din tei”, hitul trupei O-Zone:

“Happy Feet 2 3D: Mumble dansează din nou”, desen animat ce va avea premiera în România pe 6 ianuarie 2012, va constitui o surpriză pentru români, pentru că trupa moldovenilor de la O-Zone s-a “îmbogăţit” în mod nesperat cu noi membri, unul mai prestigios ca altul.


Hitul “Dragostea din tei” va fi interpretat de un grup de şoc format din Brad Pitt, Matt Damon, Robin Williams, Sofia Vergara, Hank Azaria, Pink şi alţii.


Dacă Matt Damon ştie să cânte, Brad Pitt susţine sus şi tare că el e cam afon, dar că “aici nu încape jena, aşa că o să încerc să fac tot ce pot”. În ceea ce-l priveşte pe Matt Damon, actorul a declarat că nici nu apucase bine să deschidă scenariul filmului “Happy Feet 2 3D: Mumble dansează din nou”, când fiica lui i-a dat ordin: “Tati, trebuie să faci filmul ăsta!”, iar el a realizat că nu prea are de ales.


Partea a doua a animaţiei “Happy Feet” îi readuce pe marile ecrane pe cei mai buni dansatori de step din toată Antarctica: pe pinguinii Mumble (Elijah Wood) şi Gloria (Pink) însoţiţi de prietenii lor.