miercuri, 23 februarie 2011

Video: Săptămâna modei la Londra

Vrei să lucrezi la Dacia sau la Ford? Sute de joburi disponibile în industria auto

Vrei să lucrezi la Dacia sau la Ford? Sute de joburi disponibile în industria auto: "Anul acesta a debutat cu mult mai bine decât anteriorul în ceea ce priveşte locurile de muncă vacante, industria auto situându-se pe primele locuri când vine vorba de recrutare, informează www.incont.ro.

Film de Dragobete: "Declaraţie de dragoste"

Ce mai fac protagoniştii din "Declaraţie de dragoste": "

De ziua naţională a iubirii- Dragobetele- Verticalnews aminteşte povestea care a marcat generaţii întregi şi a deschis apetitul publicului românesc pentru filmele de dragoste autohtone. O „Declaraţie de dragoste” (1985).

Povestea Ioanei şi a lui Alexandru este duioasă şi nostalgică. Plimbări lungi, priviri galeşe, declaraţii de dragoste în ultimul an de liceu între doi adolescenţi de condiţii sociale diferite- el, fiu de doctor şi inginer, ea, provenind dintr-o familie săracă şi nevoită să aibă grijă de fratele mai mic în timp ce tatăl este mai mult absent.

Familia lui Alexandru nu o acceptă pe Ioana şi îi prezintă tânărului o fata pe care o consideră mai potrivită pentru el, iar Ioana se îndepărtează fără să-i dea o explicaţie. În urma unui incident la şcoală, Alexandru este nevoit să dea bacalaureatul în toamnă. Între timp, merge să lucreze pe şantier. Ei se vor regăsi apoi într-un moment emoţionant.

Teodora Mareş şi Adrian Păduraru îi întruchipează pe eroii frumoşi şi tineri ai poveştii, avându-i alături pe veteranii Tamara Buciuceanu Botez (Isoscel) şi Ion Caramitru (Socrate)- actori care au transformat personajele lor în adevărate legende. Pentru tânăra actriţă, rolul a reprezentat debutul în cinematografie, recompensat cu Premiul de interpretare la Festivalul de Film de la Costineşti din anul 1985.


  • Declaraţie de dragoste este un soi de reper în cultura cinematografică neaoşă – sau, mai degrabă, în cultura populară. Să trecem peste faptul că oferta de gen era, în epocă, cel puțin precară şi peste ridicolul inerent vremii şi să recunoaștem că cei mai nostalgici dintre noi (deci oamani de o anumită vârstă) îl vor revedea periodic cu plăcere. Vinovată, ce-i drept”, consideră criticul de film Alexandru Creţulescu.

Pentru cei doi protagonişti, partitura din „Declaraţie de dragoste” a fost cu siguranţă rolul vieţii. Niciunul dintre proiectele care au urmat nu au putut egala succesul filmului.

„Cea mai şi cea mai frumoasă” Teodora Mareş a mai jucat în câteva filme- “În fiecare zi mi-e dor de tine”- (1987), “Extemporal la dirigenţie”- (1987), “Moromeţii”-(1988), “Miracolul”- (1988), “O vară cu Mara”- (1988), “Harababura”- (1990), “Îl osândesc juraţii”- (1991), seriale TV, dar mai ales piese de teatru. În stagiunea 2010-2011, a apărut pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti în producţiile “Sonată pentru saxofon şi Eva”, „Iubiri interzise” şi „Spitalul special”.

Viaţa personală a actriţei de 48 de ani a avut însă momente delicate. După o depresie puternică, soldată cu internări în clinici de psihiatrie, Teodora Mareş s-a căsătorit cu actorul şi realizatorul de televiziune Felix Totolici. Au divorţat însă, iar actriţa s-a orientat spre marea sa iubire- teatrul.

„Doamna”, aşa cum este alintata de către prietenii săi, este profesoară la Institutul de Teatru şi angajată la TNB după o colaborare de patru ani la Teatrul Nottara din Capitală. Cei care o îndrăgesc i-au văzut zâmbetul şi în reclame la o pastă de dinţi şi i-au auzit vocea în alte campanii publicitare.

Adrian Păduraru: „Filmul a eclipsat tot restul vieţii mele”

Actorul Adrian Păduraru a devenit un sex simbol după rolul din ”Declaraţie de dragoste”. Modelul gentlemanului în devenire, visul oricărui părinte pentru comportamentul lui exemplar, băiatul de bani gata Alexandru nu a epatat cu condiţia lui socială. Însă, ca şi în cazul Teodorei Mareş, se pare că acesta a fost, de altfel, singurul rol prin care actorul a rămas în memoria colectivă.

După rolul despre care putem spune că l-a consacrat, Adrian Păduraru a mai jucat în alte filme, inclusiv într-o producţie-ecou a ”Declaraţiei de dragoste” (1985), şi anume ”Extemporal la dirigenţie” (1988). Au urmat “Chiriţa în Iaşi”, (1988), ”Secretul armei … secrete” (1988), ”Momentul adevărului”(1989), ”Moartea unui artist” (1989), ”Jusqu’a la morte” (1998), ”Journal intime” (2000) şi ”A” (2002).

Despre rolul din ”Declaraţie de dragoste”, Adrian spune că i-a făcut bine, pentru că i-a adus notorietate, dar i-a făcut şi rău, pentru că, la cei 20 de ani pe care îi avea pe atunci, ”este destul de greu să îţi gestionezi celebritatea”.

A câştigat de pe urma prestaţiei din film 40.000 de lei vechi. Norocul lui a fost acelaşi cu al personajului Alexandru: a trăit într-o familie care nu a trebuit să aştepte cu sufletul la gură următoarea chenzină, a avut un trai decent, fără lipsuri, ceea ce, în comunism, putea fi considerat un lux.

”Filmul ăsta a eclipsat tot restul vieţii mele. Toate celelalte filme au fost în umbra astuia. Nici unul nu a ieşit în faţă, deşi poate au fost mai bune. Tot ce am facut în teatru a fost umbrit, tot ce am facut în afaceri – de ani întregi fac programe educaţionale, fac un doctorat în semiotică… Sunt lucruri de profunzime, serioase, care au fost umbrite de “Declaraţie de dragoste”. Pe de altă parte, şi astăzi mă întâlnesc cu oameni care mă privesc cu simpatie, care-mi zâmbesc cu inima deschisă şi nu e puţin lucru. Din perspectiva asta, sunt un alintat al vieţii”, spunea Adrian Păduraru.

Până prin 2005 a mai interpretat roluri în piese de teatru, iar acum lucrează la două filme de lung metraj, un serial şi un spectacol de poezie şi proză. La Radio3Net „Florian Pittiş“, de două ori pe săptămână, realizează emisiunea intitulată „Întâmplător“, având credinţa că nimic pe lumea asta nu e întâmplător.

Însă, despre Adrian Păduraru am mai auzit şi în contextul diverselor ştiri mondene care l-au avut în prim-plan. În 2007, el era oficial iubitul prefectului de atunci al Capitalei, Mioara Mantale. Prima lor ieşire publică a fost la concertul Gloriei Gaynor. Relaţia lor nu a durat mult. Dar în aceeaşi perioadă, actorul a devenit protagonistul unui scandal de paternitate. Cântăreaţa de romanţe Silvia Lungeanu, fostă iubită a lui Adrian, îl acuză pe acesta că refuză să-şi recunoască fiul.

De numele lui Adrian Păduraru a fost legată şi afacerea Vinexpert, însă, actorul a lămurit că, deşi s-a implicat în el, de business se ocupă în totalitate fratele său, Cătălin.

Considerând că cel mai mare eşec al său a fost acela că a învăţat târziu să aibă răbdare, Adrian Păduraru spune că a încercat toată viaţa să demonstreze că nu este doar actorul din ”Declaraţie de dragoste” sau fostul iubit al Mioarei Mantale.

Nadina Dobrogeanu

Cristina Nenu

"

Expo: Jpcurile Olimpice şi nazismul

Jpcurile Olimpice şi nazismul

Lupta lui Teo.

Lupta lui Teo.: "Medicii austrieci care o ingrijesc pe Teo Trandafir au decis sa o supuna cat mai curand unei interventii chirurgicale, in ciuda faptului ca initial optasera doar pentru tratament medicamentos si pentru interventii endoscopice.
Pe site-ul clinicii Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena a fost afisat inca de marti, 22 februarie un comunicat referitor la situatia 'pacientei romance Teodora Trandafir'.
'Din pricina deteriorarii starii generale a sanatatii doamnei Trandafir, o echipa ..."

Ce filmau nazistii în 3D.

Ce filmau nazistii în 3D.: "Un cineast australian sustine ca a descoperit doua filme in 3D, de cate 30 de minute, turnate de propagandistii celui de-al Treilea Reich, in 1936.
Pana acum s-a crezut ca regizorul James Cameron al fost pionierul noii tehnologii a secolului XXI, respectiv a filmelor 3D, prin etalarea unei lumi fantastice in productia 'Avatar', recompensata cu Oscar in special pentru efectele vizuale. Dar se pare ca nazistii i-au luat-o inainte, fiind primii care au produs filme de acest fel, consemneaza The ..."

Dragobete: „Fii original, iubeste romaneste!”

„Fii original, iubeste romaneste!”: "

… deviza sustinuta cu multa convingere de liceeni si nu numai.

Totul a pornit de la Valentine’s Day, care este „Ziua Indragostitilor” in traditia occidentala si care se sarbatoreste pe data de 14 februarie. In mitologia romaneasca, cel care patroneaza „Ziua Indrãgostitilor” este Dragobete. Dragobete, supranumit si Logodnicul Pasarilor sau Cap de Primavara este fiul Babei Dochia. El este un personaj mitic nascocit de fantezia populara, care in traditia romaneasca este sarbatorit pe 24 februarie, zi care semnifica, inceputul primaverii, al renasterii si al imperecherii pasarilor. Se zice ca Dragobete era un fel de Cupidon, care oficia casatorii in randul animalelor. Preluata din natura de cãatre oameni, aceasta sarbatoare este dedicata tinerilor care doresc sa se logodeasca si sa se casatoreasca.

In ultima vreme, tinerii au prins asa de mult drag de traditia romaneasca, incat au incercat sa „elimine” Valentine’s Day cu intentia de a sarbatori Dragobetele. Nu stiu cati s-au abtinut sa treaca cu vederea peste aceasta sarbatoare, dar cert e ca fata de anii anteriori, tot mai multi tineri au ignorat aceastã zi de 14 februarie, lucru ca m-a uimit. Dupa parerea mea, ar trebui sa nu mai fim asa lipsiti de interes fata de trecut si fata de tot ceea ce inseamna traditie, obiceiuri si mitologie romaneasca si sa ne gandim putin si la sarbatorile noastre, ale romanilor, cã deh… daca noi nu le sarbãtorim, atunci cine?

Ce va propun, este sa nu dam uitarii frumoasele noastre traditii si sa-i lasam pe americani sa isi vada de Halloween, de mancat curcan umplut sau de alte sarbatori cum e cea a Cartitei (avem si noi o sarbatoare asemanatoare, cea a iesirii ursului din barlog) si sa ne vedem de-ale noastre, pentru ca avem si noi sarbatori care nu trebuie pierdute in neant.

In speranta ca v-am pus pe ganduri cu privire la (re)sarbatorirea Dragobetului, va sugerez sa iubiti in fiecare zi, pentru a fi iubiti.

Material realizat de Ciprian Iacinschi

"

Video trailer: Apollo 18 - Activitatea paranormală pe Lună

Oficial, Apollo 17, lansat pe 17 decembrie 1972, a fost ultima misiune cu echipaj uman pe Lună. Dar un an mai târziu, în decembrie 1973, doi astronauţi americani ar fi fost trimişi într-o misiune secretă pe Lună, finanţată de către Departamentul de Apărare al SUA. Realizatorii susţin că filmul este bazat pe întâmplări adevărate şi pe imagini reale pe care astronauţii le-ar fi capturat în acea misiune. În timp ce NASA neagă autenticitatea acestuia, altii spun ca este adevaratul motiv pentru care niciodată nu ne-am întors pe Lună.

Hi-Q şi săruturile de Dragobete

Hi-Q şi săruturile de Dragobete: "De Dragobete, Hi-Q cântă 'Încă o dată' în Braşov, concert la care şi-au propus să stabilească şi un nou record, la categoria 'cele mai multe cupluri care se sărută în acelaşi timp şi în acelaşi loc'."

Film antisemit în cinematografele germane | Germania | Deutsche Welle | 23.02.2011

Film antisemit în cinematografele germane | Germania | Deutsche Welle | 23.02.2011: "Controversatul episod al luării cu asalt al unei flote aşa-zis 'umanitare' destinate palestinienilor din Gaza e luat ca pretext pentru declanşarea unei rechizitoriu antisionist şi a unei cascade de diatribe la adresa evreilor, asupra căruia personajul pozitiv, spionul turc, se va răzbuna extrem de sângeros.
Răul răilor este - cum altfel - un ofiţer israelian. Personajul negativ e prezentat nu doar ca ucigaş, ci şi ca fiind înzestrat cu multe din atributele şi apucăturile ticăloase ale evreilor cei răi"

Proteste în Coreea de Nord. Manifestaţii cer lumină şi orez.

O fi reală imaginea sau trucată? Nu se văd oameni - dar pe de altă parte e normal, în atmosfera aceea de teroare totală.
Proteste în Coreea de Nord. Manifestaţii cer lumină şi orez.: "Manifestatii au avut loc in trei orase nord-coreene, un lucru foarte rar in aceasta tara, demonstrantii denuntand lipsa alimentelor si intreruperea electricitatii, informeaza un ziar sud-coreean citat de Mediafax.
'Nu mai putem trai. Dati-ne lumina si orez!', au strigat protestatarii, conform ziarului Chosun Ilbo.
Manifestatiile au avut loc cu doua zile inainte de ziua lui Kim Jong-Il, care este pe 16 februarie, in orasele Jongju, Yongchon si Sonchon, in vestul Coreei de Nord.
'La inceput ..."

Topul celor mai difuzate videoclipuri în România în săptămâna 14 - 20 februarie 2011.

Topul celor mai difuzate videoclipuri în România în săptămâna 14 - 20 februarie 2011.: "Clasament realizat de MediaForest la comanda ziarului Romania libera si publicat in fiecare joi,in exclusivitate, in suplimentul ”Timpul liber” si integral pe www.romanialibera.ro"

Sărbătoarea dragostei la români, Dragobetele, celebrată pe 24 februarie

Sărbătoarea dragostei la români, Dragobetele, celebrată pe 24 februarie: "Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii.

Oreste a plecat de la B1!

Oreste a plecat de la B1!: "Oreste Teodorescu a decis, miercuri, sa inceteze colaborarea cu postul de televiziune B1, unde realiza emisiunea "Codul lui Oreste".
El spune ca a hotarat sa plece de la aceasta televiziune pe motiv de incompatibilitate cu viziunea si procedurile noului..."

Cum vrea şeful TVR să eficientizeze instituţia.

Cum vrea şeful TVR să eficientizeze instituţia.: "TAIERI. Alexandru Lazescu, seful TVR, spune, intr-o scrisoare catre angajatii Televiziunii Romane, ca institutia este intr-o situatie 'critica', precizand ca TVR trebuie sa ia masuri pentru reducerea cheltuielilor, precum renuntarea la primele de vacanta si limitarea cuantumului de ore suplimentare, potrivit Mediafax.
Intr-o scrisoare transmisa marti seara angajatilor TVR, Alexandru Lazescu spune ca a lucrat in ultimele saptamani la proiectul de buget al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) ..."

Stenograme din programele TV sancţionate de CNA văjitoareea Rodica

Decizia nr. 210 din 22.02.2011 - CNA: "Rodica: Dacă-l găseşti şi-l vezi, poţi să faci pipi pe el şi să scapi de el, dar nevăzându-l şi călcând în el, atunci intră-n tine şi face ceea ce face. În afară de asta, preoţii nu au putere de dezlegare pentru că se spune: “Cui pe cui se scoate”. Se trimite cu magie neagră, se scoate cu magie albă. Eu vă garantez că Mihaela şi cu Cristi nu va scăpa de acest argint viu decât numai atunci când îşi va face un ritual de scoatere a argintului viu. Acum 5 ani, preotul din Lupeni a venit la mine de i-am scos argintul viu. Asta este practica mea, o fac de 30 de ani şi eu ştiu ce este trimiterea argintului viu.”."

Stenograme din programele TV sancţionate de CNA - palmuirea lui Marian Niculescu (1)

Decizia nr. 210 din 22.02.2011 - CNA: "n timpul emisiunii, invitaţii au folosit şi un limbaj neadecvat orei de difuzare. Exemplificăm din raportul de monitorizare:

“Mariana Moculescu: Pe obrazul lui de porc. Mistreţ. Porc mistreţ.(...)
Marian Niculescu: Doamna Simona, eu ştiam dinainte că n-o să puteţi să liniştiţi un asemenea animal. E imprevizibilă.(...)
Mariana Moculescu: Porc securist, nenorocit, comunist.
Marian Niculescu: Tâmpito! Ţi-ai dat tu, proasto, ţi-ai dat palma! Nu eu.
(...)
Marian Niculescu: Mama acestei descreierate, pe patul de moarte m-a rugat să am grijă de fete. (...)
Marian Niculescu: Ce s-o jignesc? Că s-a jignit singură, o ştie toată lumea că-i o panaramă. (...)
Marian Niculescu: Nu pentru o puturoasă care nu munceşte. La fabrică, la 6, cu tramvaiul, tu! (...)
Mariana Moculescu: Auzi, nenorocitule? Între anul 1991 şi 2005 când ai pus pe picioare o afacere...”. Faţă de modul în care s-a desfăşurat ediţia emisiunii „Acces direct” din 17 ianuarie 2011, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul a încălcat în mod grav normele legale în materie de protecţie a minorilor, fapt de natură să afecteze dezvoltarea mentală şi morală a acestora."

Stenograme din programele TV sancţionate de CNA - palmuirea lui Marian Niculescu

Decizia nr. 210 din 22.02.2011 - CNA: "Redăm din raportul de monitorizare:

“Mariana Moculescu: Îţi trag una...
Simona Gherghe: Nu, nu, nu. Nu, nu, nu. Vă rog. Vă rog.
Mariana Moculescu: Ai înţeles? Nenorocitule care eşti!
Marian Niculescu: Luaţi ăsta că eu am plecat.
Simona Gherghe: Nu, vă rog frumos! Nu, nu, nu.
Mariana Moculescu: Pleacă, de-aici, securist împuţit, comunist.
Marian Niculescu: Păi, dacă-ţi dau una, mori acuma! Da nu ţi-e ruşine?
Mariana Moculescu: Poftim? Îndrăzneşte numai!
Simona Gherghe: Vă rog frumos! Vă rog frumos!
Marian Niculescu: Vagaboando, ce eşti! Golanco! Nu ţi-e ruşine?
Simona Gherghe: Hai să ne liniştim!
Mariana Moculescu: Securist împuţit! Dispari de-aici!
Simona Gherghe: Nu, nu.
(...)
Mariana Moculescu: Pentru filmuleţele pe youtube. Ca să ştii. Pentru filmuleţele pe youtube.
Simona Gherghe: OK. Vă rog să ne liniştim. Haideţi să ne liniştim. Mariana, Mariana, Mariana, te rog frumos!.
(...)
Mariana Moculescu: Mă bucur că am avut prilejul aici la voi, la Antena 1, să-i dau o palmă pentru cât rău mi-a făcut în viaţă mie şi copilului meu. Şi nu ne-a lăsat liniştite nicio secundă. Cine este el?”.
(...)"

Cum îşi petrec românii timpul liber

Cum îşi petrec românii timpul liber: "Aproape 50% din români ies săptămânal în oraş, dar mulţi reclamă că lipsa banilor îi împiedică să petreacă timpului liber aşa cum îşi doresc, arată un studiu al site-ul ivox.ro care realizează sondaje online."

Alexandru Lazescu: TVR a ajuns la limita in fata presiunilor financiare, doreste sa pastreze fondul de salarii, dar sa reduca beneficiile

Alexandru Lazescu: TVR a ajuns la limita in fata presiunilor financiare, doreste sa pastreze fondul de salarii, dar sa reduca beneficiile: ""Nu va ascund faptul ca suntem intr-o situatie extrem de critica. Institutia noastra s-a aflat permanent in pierdere in ultimii cinci ani, asa ca, inevitabil, capacitatea sa de a face fata presiunilor financiare a ajuns la limita", arata seful TVR, Alexandru Lazescu, intr-o scrisoare catre angajati, citata miercuri de Paginademedia.ro. In mesajul sau, el prezinta mai multe propuneri pentru 2011, precum taierea primei de vacanta, reducerea orelor suplimentare sau renuntarea, in unele cazuri, a sporului acordat pentru sambata si duminica."

Comisia Fulbright din Romania lanseaza bursa Fulbright Junior Award

Comisia Fulbright din Romania lanseaza bursa Fulbright Junior Award: "Comisia Fulbright din Romania anunta deschiderea competitiei pentru bursa Fulbright Junior Award 2012-2013, prin care se acorda cetatenilor romani burse pentru studii de masterat sau cercetare la universitati din Statele Unite. Bursa vizeaza toate domeniile educationale exceptand medicina clinica, si se adreseaza studentilor in an terminal, absolventilor, masteranzilor, doctoranzilor si cercetatorilor romani, de la universitati de stat sau particulare."

Preşedintele Obama participă la un forum on line privind micile întreprinderi

FOTOGALERIE Jean-Paul Gaultier haute couture primavara-vara 2011: O colectie cu iz de Moulin Rouge

FOTOGALERIE Jean-Paul Gaultier haute couture primavara-vara 2011: O colectie cu iz de Moulin Rouge: "“E punk-cancan. E punk si cancan dar si punk-couture. Ultima parte e o combinatie a celor trei. French cancan e extrem de feminin, intr-un fel, e antiteza punk-ului. E o traditie a rochiilor inzorzonate, cu volane, desi cancanul era foarte scandalos la aceea vreme”. Astfel isi descrie Jean-Paul Gaultier colectia haute couture primavara-vara 2011 iar declaratia lui nu dezamageste. Odata pus fata in fata cu creatiile te lovesti de antiteza dar si de simbioza dintre cele doua culturi atat de diferite.​"

60 milioane de euro în Parcul eolian Mitoc

60 milioane de euro în Parcul eolian Mitoc: "
Elsaco şi un consorţiu franco-german vor investi 60 milioane de euro în Parcul eolian Mitoc. Valeriu Iftimie, directorul companiei Elsaco, a declarat că investiţia va fi demarată în acest an.
"

Teo Trandafir este în stare gravă.

Teo Trandafir este în stare gravă.: "Teo Trandafir va fi operata in cel mai scurt timp posibil, pentru ca pancreatita acuta de care sufera s-a agravat, a anuntat Spitalul Universitar din Viena-AKH, potrivit NewsIn.
Deputatul PDL a suferit, in ultimele trei saptamani, mai multe interventii endoscopice pentru eliminarea infectiilor, insa din cauza rezultatelor neconcludente medicii au decis, in final, ca se impune interventia chirurgicala.
Teo Trandafir a fost transportata, in 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din ..."

Problemele jurnalismului: Legile lui Ghise si Prigoana, politizarea si subfinantarea

Important!
Problemele jurnalismului: Legile lui Ghise si Prigoana, politizarea si subfinantarea: "5. Autoreglementarea jurnalistilor/bloggerilor/editorilor/patronilor

“O ingrijorare majora identificata de catre Misiunea FEJ este lipsa unui mecanism bine stabilit si recunoscut de autoreglementare a mass media”, se arata in raportul FEJ. “Este stringenta promovarea unei dezbateri cu privire la importanta unei noi abordari asupra responsabilitatii mass-media care justifica principiul de autoreglementare, dar consolideaza valoarea medierii disputelor asupra continutului”.

6. Competente insuficiente in media

La fel ca in alte tari, competenta media este insuficienta sau nu este adaptata la schimbarile profunde ale jurnalismului si ale mass-media in general, crede organizatia europeana"

Afacerea CME în România a scăzut cu 18 milioane de dolari în 2010

Afacerea CME în România a scăzut cu 18 milioane de dolari în 2010: "
Veniturile înregistrate de operațiunile Central European Media Enterprises (CME) în România au suferit, anul trecut, o scădere de circa 18 milioane de dolari, față de 2009, când acestea se ridicau la valoarea de 175,4 milioane de dolari.
Astfel, veniturile totale din România în 2010 au fost de 157 de milioane de dolari.

În România, grupul de media condus de Adrian Sârbu (CME) din poziția de președinte și director executiv (CEO), deține compania Pro Tv SA, ce include canalele de televiziune Pro Tv, Acasă, Pro Tv International, ProCinema, Sport.ro și MTV România.
Profitul operaţional înainte de includerea deprecierii şi amortizării (OIBDA) realizat de afacerile CME în România a scăzut în 2010, fața de 2009, cu 13,9 milioane de dolari, ajungând la valoarea de 26 milioane de dolari. Datele reies din cel mai recent raport publicat de CME.
Veniturile CME pe ţări, în 2009 şi 2010 (mil. dolari)


Veniturile pe 2010Veniturile pe 2009Diferenta
Bulgaria51,73,548,2
Croatia51,348,52,8
Cehia265,4271,7-6,3
Romania157,4175,4-18
Slovacia9,4106,5-16,1
Slovenia64,863,41,4
Rezultatele operațiunilor din România pe trimestrul IV
Veniturile înregistrate de operațiunile CME în România, în ultimele trei luni ale lui 2010, au suferit o scădere de 7,2 milioane de dolari, față de aceeași perioadă din 2009, când acestea se ridicau la valoarea de aproximativ 55,5 milioane de dolari.
Iar profitul operaţional înainte de includerea deprecierii şi amortizării (OIBIDA) realizat de afacerile din România a scăzut, în ultimul trimestru al anului trecut, cu 3,3 milioane de dolari, față de aceeași perioadă a lui 2009, ajungând la valoarea de 6,4 milioane de dolari.
Veniturile CME pe țări, în ultimele trei luni din 2009 și 2010 (mil. dolari)

20102009Diferenta
Bulgaria29,31,128,2
Croatia16,617,7-1,1
Cehia91,89,7-0,9
Romania48,255,4-7,2
Slovacia31,538,9-7,4
Slovenia23,5221,5

Rezultatele globale ale CME

Veniturile nete înregistrate anul trecut de grupul Central European Media Enterprises au crescut cu 55 milioane de dolari față de 2009, ajungând la valoarea de circa 737 de milioane de dolari.
În schimb, profitul operaţional înainte de includerea deprecierii şi amortizării (OIBDA) a scăzut cu 8 milioane de dolari în 2010, fața de anul precedent, ajungând la valoarea de 107,3 milioane de dolari.
Rezultatele globale pe ultimul trimestru din 2010
Veniturile nete ale întregului grup media pentru ultimul trimestru din 2010 au crescut cu 23 de milioane de dolari, față de aceeași perioadă din 2009, ajungând astfel la valoarea de 257,4 milioane de dolari.
OIBDA pentru trimestrul patru a crescut cu 20,4 milioane de dolari, atingând valoarea de 64,8 milioane de dolari.
Rezultatele financiare pentru ultimul trimestru din 2010 includ operațiunile Media Pro Entertainment și bTV și exclud operațiunile din Ucraina, care au fost vândute în aprilie 2010.
"