luni, 14 februarie 2011
Ordinea de zi a şedinţei de marţi, 15 februarie 2011, ora 10.00
2. Avize de retransmisie.
3. Solicitări modificare servicii programe şi schimbare denumire.
4. Notificări întrerupere emisie.
5. Discuţii pe marginea proiectului de modificare a Codului de reglementare în audiovizual: Capitolul IV – Publicitate şi teleshopping.
6. Discutare adrese :
nr.1848/09.02.2011 de la Ministerul Administraţiei şi Internelor/ Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră – solicită difuzarea în regim de campanie noncomercială a spotului TV „Nu (...)
Agenda CNA "
5 motive contra sărbătorii de Sfântul Valentin
CNA crede că replicile lui Badea depășesc granița imaginației
Ultima amendă trântită de CNA lui Mircea Badea nu a rămas fără ecou în studioul Antenei. Prezentatorul a continuat injuriile la adresa consiliului, însă de data aceasta și membrii instituției au reacționat. ”Ei, poftim, am ajuns și datori la Mircea Badea. Ceea ce spune acest domn este dincolo de imaginație”, a declarat pentru Reporter Virtual Dan Grigore, membru CNA.
"Patriciu închide cotidianul Blik din Ucraina
Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru paginademedia.ro, Dinu Patriciu a vorbit despre închiderea cotidianului Blik din Ucraiana și focusarea businessului pe acele produse cu durată de viața mai mare. Problemele cu distribuția l-au determinat pe Dinu Patriciu să păstreze doar varianta online a cotidianului și să mute ziariștii către revistele Blik . ”E mai degrabă o reconfigurare decât o închidere”, a declarat Patriciu.
"Patru oameni restructurați de la Libertatea online
Ediția online a tabloidului Libertatea a restructurat patru jurnaliști. Printre ziariștii care pleacă este și Vincențiu Mihaiu, adjunct al departamentului.
Ceilalți jurnaliști disponibilizați sunt editorii Cristiana Trifu, Carmen Mocanu și Andrei Sandu.
Potrivit informațiilor paginademedia.ro, explicția oficială pe care au primit-o a fost “restructurare newsroom Libertatea”.
Mutarea de la Libertatea vine la o lună și jumătate după ce șeful departamentului online, Adrian Țoca, a fost schimbat de pe poziție, după cum paginademedia.ro a scris aici.
Site-ul libertatea.ro a fost preluat de Andreea Georgescu. Refresh.ro scria, la începutul lunii ianuarie, că Andreea Georgescu, deputy online manager Unica.ro, a primit, în urma preluării site-ului libertatea.ro, funcția de deputy editor-in-chief online.
Citește și:
"Cine sunt noile staruri ale muzicii | Romania Libera
Posturile TV care încalcă legislaţia privind demnitatea umană riscă amenzi între 60.000-200.000 lei - Mediafax
Tot cu amendă cuprinsă între 60.000 de lei şi 200.000 de lei vor fi sancţionate posturile TV şi radio pentru încălcarea articolului 41 din Lege, potrivit căruia: '(1) Orice persoană fizică sau juridică, indiferent de naţionalitate, ale cărei drepturi sau interese legitime, în special reputaţia şi imaginea publică, au fost lezate prin prezentarea de fapte inexacte în cadrul unui program, beneficiază de dreptul la replică sau la rectificare."
Operatorii de cablu nu vor mai fi obligaţi să retransmită televiziunile comerciale - proiect - Mediafax
VIDEO Supercomputerul Watson infrunta saptamana aceasta doi campioni ai concursurilor de cultura generala
Ziua Îndrăgostitilor pe Mapamond.
USL cere eliminarea taxei pentru postul public de televiziune.
'Numeroase rapoarte au aratat ca televiziunea publica actioneaza doar pentru sustinerea partidului aflat la conducere. Este o situatie de neacceptat. Vom sustine eliminarea taxei pentru postul public. Sa o plateasca membrii PDL', a declarat Daniel Constantin, presedintele ..."
Mititelu: "Vrem vânzarea drepturilor TV la comun, nu cum vrea Dragomir"
Dreptul la apărare al persoanelor acuzate
Mai mult, moderatorul, care potrivit art. 42 din Codul audiovizualului avea obligaţia de a solicita invitaţilor emisiunii să aducă probe în susţinerea acuzaţiilor formulate, nu numai că nu şi-a îndeplinit rolul de moderator, dar el a fost cel care a formulat la rândul său acuzaţii la adresa d-lui Nicolescu şi a familiei acestuia. Redăm din raportul de monitorizare:"
Prejudicii la imagine în emisiuni TV
Ion Mânzală: „...Nu pot să rezolv eu moderator de televiziune, domnul Varga, problema pe care trebuie să o rezolve analfabetul ăla care conduce oraşul!
„...Dar cât de doare bă creştine, că dai socoteală mâine poimâine, când te ia mama dracului, şi înainte de judecata de apoi te duci la dracu! Nu te mai duci la Dumnezeu! Iertaţi-mă!”
„...Adică domnul Gabor, domnul Ganz, domnul Scripcaru, în timp ce nu ştiu ce... .. în Triaj aţi promis ca nişte nesimţiţi, ca nişte mincinoşi, că faceţi piaţă de zarzavat... Nu vă e frică că vă ia mama dracului într-o zi? La propriu ! Că nu se poate altfel! Ajung la situaţia asta, în care îmi vine să plec din acest studio şi o voi face probabil odată, cu lumea după mine, şi mă duc până la primar, şi îi spun, bă băieţică! ...Măcar atâta fă, că ai furat destul!"
"Pamfletul"trebuie să ţină cont de dreptul la imagine
Membrii Consiliului au apreciat că afirmaţia potrivit căreia o persoană, a cărei fotografie a fost postată pe ecran, “ar putea fi rodul unei educaţii sexuale precare”, “că aşa arată”, nu constituie satiră, întrucât nu are carácter critic şi nu priveşte activităţi desfăşurate în calitate de persoană publică, acest comentariu fiind în mod evident jignitor, de natură a prejudicia dreptul la imagine şi viaţă privată."
„Mircea Badea: Hai să vă citesc ce spune un cretin.
„Mircea Badea: Hai să vă citesc ce spune un cretin. Vreţi să vă citesc ce-mi spune un cretin cu privire la acest subiect? am discutat despre asta şi la radio, la Radio Zu, unde, de la ora 18, în direct, de luni până joi, discut cu cetăţenii (...) De asta e greu, în România e foarte greu, noi plătim, noi-şi suntem mulţi-plătim preţul imbecilităţii unora care sunt mai mulţi decât noi."
Monitorizare BRAT: Un ziar financiar, unul generalist, unul sportiv si sapte reviste au atras cea mai multa publicitate in ianuarie
Şerban Huidu a vizitat studioul Kiss FM - Mediafax
EXCLUSIV: Adevărul Holding închide cotidianul Blik în Ucraina
ACTUALIZARE: Dinu Patriciu explică pentru paginademedia.ro de ce a decis să închidă cotidianul pe print și să se orienteze pe săptămânale. “Distribuția este foarte dificilă“, spune el, adăugând că ziarul rămâne cu varianta online. Declarațiile lui Dinu Patriciu, în articol.
Ziarul ucrainean Blik a apărut azi pentru ultima dată. Adevărul Holding închide ediția tipărită a cotidianului pe care îl deține în Ucraina.
Potrivit informațiilor paginademedia.ro, ziariștii din Ucraina au fost anunțați de decizie într-o ședință care a avut loc în această dimineață.
Dinu Patriciu a cumpărat cotidianul Blik de la Ringier, în septembrie 2008. La sfârșitul anului trecut, ziarul a renunțat, într-o primă fază, la ediția de duminică, distribuită gratuit.Adevărul Holding închide doar cotidianul Blik. Celelalte produse construite în jurul ziarului tabloid vor continua să apară. Este vorba de revistele Blik secret (paparazzi), Blik sănătate, Blik pentru femei și Blik poftă bună.
Potrivit informațiilor paginademedia.ro, va fi păstrat și ghidul TV și, totodată, urmează să fie lansată o revistă de sport.
Dinu Patriciu: “E mai degrabă o reconfigurare, decât o închidere”
“E mai degrabă o reconfigurare, decât o închidere“, a explicat Dinu Patriciu pentru paginademedia.ro.Dinu Patriciu, pentru paginademedia.ro:
“La ei este o cultură a săptămânalelor. Și în cifra noastră de afaceri se vedea, au o mare pondere. În Ucraina, revistele noatre săptămânale tipăreau mai mult decât ziarul, aveau până la 70.000 de exemplare tiraj.”
“Tote publicațiile păstrează brandul Blik. Ne dorim ca în fiecare zi a săptămânii să apară un săptămânal. Piața din Ucraina are alte caracteristici, ei citesc mai mult reviste.”De ce a renunțat la cotidianul pe hârtie?
“Piața din Ucraina este foarte dificilă, din cauza problemelor cu distribuția. Este foarte greu să distribui în afara Kievului. Iarna apar alte probleme, este foarte greu să ai distribuție zilnică. Revistele pot sta mai mult timp la tarabă.”Ce se întâmplă cu oamenii?
“Ziariștii rămân, sunt aceiași oameni care fac și revistele.”E posibilă o revenire pe print?
“Ziarul rămâne cu ediția online, domeniu care crește și acolo.”
“Asta depinde de modul în care va evolua distribuția”, a spus Dinu Patriciu.Despre Blik
Tabloidul ucrainean Blik a fost lansat pe piața din Ucraina în mai 2006 de compania elvețiană Ringier, după modelul tabloidului Blick (Elveția), concept extins și în Ungaria (Blikk), Serbia (Blic), Cehia (Blesk) și România (Libertatea). În toamna lui 2008 a fost preluat de trustul Adevărul Holding, fapt care a reprezentat și prima extindere în afara țării a grupului de presă controlat de Dinu Patriciu."
Noi instructiuni pentru Programul Summer Work Travel pentru studenti
Şantajul prin presă – ieri şi azi
Reclamele TV îngraşă | Romania Libera
Cercetătorii atrag atenţia că timpul petrecut în faţă televizorului ridică două probleme majore pentru sănătate: prima este reprezentată de sedentarismul implicat de această activitate, iar a doua de alegerile alimentare determinate de reclamele TV."
TABLETA TV: Prea puţină isterie la TVR! - Opinii EVZ > EVZ.ro
Partidul-televiziune | Dilema Veche
Radio ZU vs magazinele de vise | Jurnalul National
RRA, Bucureşti FM şi Radio ZU organizează un protest contra etnobotanicelor - Media > EVZ.ro
Kamikaze: Licentele Realitatea si Guerrilla, gajate pentru datorii de milioane de euro - Subiectele zilei - HotNews.ro
14 februarie: BRAT monitorizează publicitatea în presa scrisă
Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT) a lansat serviciul de monitorizare a investiţiilor în publicitatea din presă scrisă (MIPPS), notează Financiarul şi Wall-Street.ro. MIPPS oferă rezultatul monitorizării a 159 de publicaţii, obiectivul fiind ca până la finalul anului 2011 să fie auditate aproximativ 200 de publicaţii, precum şi suplimentele sau ediţiile speciale aferente acestor titluri, se arată în comunicatul BRAT.
Datele furnizate de acest serviciu conţin informaţii precum: tipul mesajului, formatul de publicitate utilizat, o imagine a machetei publicitare şi suma aferentă apariţiei mesajului, utilizând tarifele de listă ale publicaţiilor. Primele rezultate ale MIPPS prezintă investiţiile de publicitate din publicaţiile apărute pentru luna ianuarie 2011.
Mircea Badea şi Antena 3 vor da în judecată CNA, după ce instituţia a amendat postul TV cu 10.000 de lei pentru emisiunea “În gura presei” din 13 ianuarie, în care realizatorul “i-a încălcat dreptul la imagine” ziaristului Mircea Marian şi a folosit un limbaj injurios. Într-un interviu acordat Jurnalului Naţional, realizatorul TV spune că nu i se pare imposibilă o arestare preventivă de efect și nu exclude posibilitatea unui nou miting.
Cât privește declarația lui Dan Grigore, membru CNA, că emisiunea În gura presei nu este un pamflet, Mircea Badea a declarat: “N-am fost de acord să mi se pună înaintea emisiunii avertismentul acela cu “acesta este un pamflet”. Nu am considerat necesar şi nu văd de ce emisiunea asta trebuie definită. (…) E un pamflet, e o revistă a presei? Nu ştiu, e o zebră, poftim, dacă vrei, sau un ornitorinc! Ce importanţă are cum o definim? E o emisiune de televiziune”
Mircea Badea: “Mă aştept chiar şi la o arestare preventivă de efect”
Radio România Actualităţi (RRA) şi Bucureşti FM se alătură campaniei “Iubim viaţa” (inţiată de Radio Zu) şi iniţiativelor similare pentru combaterea consumului de etnobotanice, scrie Evenimentul Zilei. Cele două instituţii “fac apel la actorii de decizie să continue măsurile necesare, legislative şi de asistentă socială, pentru prevenirea consumului de substanţe psihoactive şi psihotrope, prin verificarea şi închiderea punctelor de comercializare a acestor produse periculoase”, se arată într-un comunicat. Jurnaliștii celor trei posturi de radio organizează astăzi și un miting de protest, în Piaţa Victoriei, de la ora 13.00.
RRA, Bucureşti FM şi Radio ZU organizează un protest contra etnobotanicelor
Fotografa sud-americană Jodi Bieber a câştigat World Press Photo Award 2010, pentru fotografia care prezenta portretul unei femei afgane, desfigurată pentru că părăsise casa soţului său, notează Mediafax, Evenimentul Zilei și Jurnalul Național. Publicată pe coperta Time Magazine pe 1 august 2010, fotografia lui Jodi Bieber o prezintă pe Bibi Aisha, o femeie afgană căreia talibanii i-au tăiat nasul şi urechile pentru că a părăsit casa soţului ei. Abandonată după ce a fost mutilată, Bibi Aisha, al cărei păr negru, acoperit de o eşarfă, ascundea urechile mutilate, a fost îngrijită şi salvată de organizaţiile umanitare americane şi apoi a fost operată în Statele Unite.
Thomson Reuters, furnizorul internaţional de informaţii, va opera sute de disponibilizări în 2011, după ce a înregistrat o scădere cu 7% a profitului, în 2010, notează Mediafax și DailyBusiness.ro, care citează Brand Republic. Potrivit unor surse apropiate companiei, sute, dacă nu chiar mii de angajaţi vor fi disponibilizaţi. Divizia vizată – Markets – are 27.800 de angajaţi şi se ocupă de marketing, vânzări şi consilierea clienţilor. Disponibilizările nu îi afectează pe cei 2.500 de jurnaliştii ai companiei.
Scriitorul Mircea Cărtărescu, regizorii Andrei Ujică, Radu Muntean şi Tompa Gabor, dirijorul Cristian Mandeal şi actriţa Ofelia Popii se numără printre nominalizaţii la Premiile Radio România Cultural, scrie Mediafax. Trofeele vor fi decernate, pe 21 martie, la Teatrul Odeon din Capitală.
Mircea Cărtărescu şi Andrei Ujică, nominalizaţi la Premiile Radio România Cultural. Vezi lista completă
Un jurnalist specializat în presă economică a fost numit la conducerea prestigiosului cotidian francez Le Monde, scrie HotNews. Nominalizarea lui Erik Izraelewicz pentru postul de director Le Monde a fost aprobată, vineri, de adunarea generală a Societăţii Redactorilor Le Monde, ultima etapă a alegerii unui nou director, proces care durează de mai mult timp, după cum anunţa ziarul. Izraelewicz îl înlocuieşte pe Eric Fottorino, care în decembrie s-a declarat nemulţumit de colaborarea cu noii proprietari ai ziarului – oamenii de afaceri Xavier Niel, Pierre Berge şi Matthieu Pigasse.
Pe scurt: Schimbări în serie la şefia mai multor publicaţii franceze
Sursa foto: Financiarul
"Ai fi dispus sa ai o relatie la birou? Ce meserii te ajuta sa-ti intalnesti jumatatea! - www.InCont.ro
Studentii romani, din ce in ce mai slab pregatiti!
Astfel, daca în 2009, 42 la suta dintre tinerii care urmau o facultate erau considerati buni..."