vineri, 22 aprilie 2011

PE SCURT: Revista Unica s-a relansat. Iar Turner aduce Cartoonito și în România

PE SCURT: Revista Unica s-a relansat. Iar Turner aduce Cartoonito și în România: "
Unica, publicaţie editată de Ringier, a ieşit astăzi pe piaţă sub o nouă înfăţişare. Revista lunară pentru femei a suferit o serie de transformări la nivelul layout-ului, fonturilor, fotografiilor şi conţinutului.
Iar Turner Broadcasting anunţă introducerea brandului pentru preşcolari Cartoonito în toate pieţele în care emite din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). În Marea Britanie, Cartoonito este un post de televiziune de sine stătător.

Despre relansarea Unica:

“Prima revistă pentru femei 100% românească are acum un layout mai modern, fotografii mai puternice şi subiecte mai consistente”, a declarat Raluca Hagiu, redactor-şef Unica.
Această relansare vine la şase ani de la ultima schimbare importantă. Schimbările de ordin graphic au fost realizate cu ajutorul directorului de creaţei al diviziei de reviste a Ringier, Max Turza.
Motivul schimbării?
“Pentru că ne-am dorit o revistă mai fresh, mai dinamică, mai densă. Şi nu în ultimul rând pentru că o astfel de transformare este o oportunitate în contextul în care tirajul publicaţiilor scade, poveştile „senzaţionaliste“ sunt la tot pasul şi cititorii simt o nevoie acută de informaţie de calitate, consistentă, de încredere”, explică Raluca Hagiu.
Noutăţi la nivelul conţinutului
  • Au fost adăugate rubrici noi despre carieră în fiecare secţiune a publicaţiei.
  • Fiecare număr aduce cel puţin două reportaje consistente, poveşti excepţionale despre oameni obişnuiţi şi exclusivităţi din viaţa vedetelor locale.
  • S-a renunţat la secţiunea cu perfor „Dosarele sex“ şi s-au stability patru deschideri de secţiune (oameni & carieră, modă & frumuseţe, stil de viaţă, timp liber), care reprezintă pilonii editoriali pe care este construită revista. Acestea sunt precedate de articolele despre vedete.
  • În paginile revistei, cititoarele vor găsi articole de opinie semnate de Simona Tache, Mihai Dobrovolschi, Eliza Rogalski şi Camelia Şucu.
  • La nivel grafic, noutăţile ţin de: layout, fonturi, colonajul s.a.
Publicul ţintă, potrivit reprezentanţilor revistei:
Unica se adresează femeilor între 25 şi 35 de ani, target restrâns, cu educaţie şi venituri medii şi peste medie. Cititoarea Unica este independentă, mereu în căutare de noi provocări profesionale, şi are o viaţă personală echilibrată.

Despre noul program marca Turner Broadcasting

Cartoonito va fi lansat în câteva ţări din EMEA în luna septembrie a acestui an, sub forma unui program pe postul TV Boomerang, care se adresează atât preşcolarilor cu vâsta între trei şi şase ani, cât şi pentru părinţii acestora. În Turcia şi Orientul Mijlociu, Cartoonito va fi difuzat de postul Cartoon Network.
Cartoonito va fi clar delimitat pe Boomerang drept un program în cadrul căruia preşcolarii vor putea urmări, alături de părinţi, seriale dedicate lor. Programul va cuprinde seriale de top, care vor fi difuzate în toate ţările EMEA.
Alături de acestea vor fi şi producţii locale, urmând modelul Cartoonito Marea Britanie – care a produs mai multe seriale de succes precum Go and Be a Grown Up sau Cartoonito Karaoke.
La delimitarea programului în EMEA vor contribui şi cele şase simpatice personaje animate numite Lolly, Bubble, Cuba, Spike, Ting şi Ringo, care vor avea rolul de a prezenta serialele.
  • Cartoonito se lansează cu o selecţie de seriale, printre care se numără desenele animate Bananas in Pyjamas (serial produs de Southern Star Entertainment/Southern Star Singapore – divizie a Endemol Group, în parteneriat cu Australian Broadcasting Corporation).
  • Din program va face parte şi Jelly Jamm, un serial de animaţie 3D nou şi interesant, realizat în coproducţie de Spanish indies Vodka Capital, 737 Shaker şi RTVE (Radio Television Española).
Cartoonito a fost lansat în Marea Britanie în mai 2001.
"

Cum vrea sa puna stop Google fermelor de continut - BusinessMagazin

Cum vrea sa puna stop Google fermelor de continut - BusinessMagazin: "Aceste sarcini sunt facute de scriitori sau producatori video, care pentru cativa banuti produc mii de materiale despre cum sa iti faci unghiile de la picioare, cum sa prepari singur mancarea pentru pisici sau cum sa faci un sandvis ieftin.In prezent cele mai populare cautari pe internet sunt facute dupa termenii 'bani', 'filme', 'show', 'scoala', 'familie', 'studenti' sau 'business'. De asemenea, oamenii vor sa afle lucruri despre boli si pensionare, iar site-urile specializate nu le satisfac aceste cerinte."

Vezi aici cum vrea să pună stop Google fermelor de conţinut - Mediafax

Vezi aici cum vrea să pună stop Google fermelor de conţinut - Mediafax: "Mii de alti producatori de filmulete si scriitori din America, care opereaza la fel ca Munoz, produc peste 4.000 de videoclipuri si articole pe care Demand Media le publica zilnic pe site-urile pe care le detine. Ambitiile companiei, care este si cea mai cunoscuta ferma de continut din lume, sunt atat de mari incat par ireale: angajatii de aici trebuie sa se gandeasca la intrebarile posibile pe care un utilizator le-ar cauta pe internet si sa genereze raspunsuri pe care Google sa le afiseze in topul rezultatelor de cautare."

Cel mai bun ia totul - luni la 20:30 in finala Romanii au Talent

Kate Middelton nu i se va "supune" prinţului William.

Kate Middelton nu i se va "supune" prinţului William.: "Kate Middleton va urma exemplul printesei Diana in ceea ce priveste juramantul de nunta, folosind o varianta de juramant prin care va promite sa-si iubeasca sotul, sa-l ofere alinare, sa-l respecte si sa-l pastreze, dar nu si sa i se supuna, conform unui articol publicat de cotidianul Daily Mail, citat de Agerpres.
Printul William (28) si Kate (29) au decis care vor fi juramintele de nunta, iar viitoarea printesa a hotarat sa urmeze exemplul Dianei, care in mod controversat, la nunta din 1981 ..."

Teo Trandafir, în perioada de recuperare: "Sunt bucuroasă că am revenit acasă şi că voi putea petrece sărbătorile de Paşte lângă Maia"

Teo Trandafir, în perioada de recuperare: "Sunt bucuroasă că am revenit acasă şi că voi putea petrece sărbătorile de Paşte lângă Maia": "După mai bine de trei luni de când a fost internată în spitalul AKH din Viena, Teo Trandafir s-a întors acasă şi a intrat în perioada de recuperare."

Cele mai enervante ştiri de Paşte

Cele mai enervante ştiri de Paşte: "Cele mai enervante ştiri de Paşte
În fiecare an, în timpul mesei de Paşte, românii care dau drumul la televizor au parte de aceleaşi informaţii stereotipe. Nimic nu pare să se schimbe în programul jurnalelor, iar ştirile recitate de prezentatori seamănă izbitor cu cele de anul trecut.

De pildă, reportajele despre oameni care au ajuns de urgenţă la spital pentru că au mâncat prea multe sarmale, cârnaţi, carne de miel, pască sau ouă sunt nelipsite grilă. Pe de altă parte, veţi afla negreşit şi ce trebuie să faceţi ca să vă reveniţi dacă aţi abuzat de mâncărurile ..."

Angelina Jolie, noua imagine Louis Vuitton

Angelina Jolie, noua imagine Louis Vuitton: "Actriţa Angelina Jolie a semnat un contract de circa 6,8 milioane de euro pentru a fi imaginea brandului francez de lux Louis Vuitton.

Trandafir galactic: Cum arată galaxiile care interacţionează

Trandafir galactic: Cum arată galaxiile care interacţionează: "Noi imagini uimitoare surprinse de telescopul Hubble au fost făcute publice de NASA, cu ocazia aniversării a 21 de ani de la lansarea acestuia.





"

Microsoft vrea să majoreze salariile şi recompensele pentru a păstra angajaţii talentaţi

Microsoft vrea să majoreze salariile şi recompensele pentru a păstra angajaţii talentaţi: "Microsoft intenţionează să majoreze salariile angajaţilor şi recompensele în acţiuni pentru a păstra şi atrage personal talentat, a afirmat CEO-ul producătorului de software, Steve Ballmer.





"

VIDEO Revista TIME - cei mai influenti 100 de oameni; Wael Ghonim, director Google in Egipt, in fruntea topului in 2011

VIDEO Revista TIME - cei mai influenti 100 de oameni; Wael Ghonim, director Google in Egipt, in fruntea topului in 2011: "Revista TIME a publicat joi lista anuala a celor mai influente 100 de persoane din lume. Primul in top este Wael Ghonim, directorul de marketing al Google Egipt, unul dintre principalii responsabili pentru revolutia de la Cairo, cunoscuta ca prima revolutie 2.0. In primii 10 se numara Joseph Stiglitz - laureat al Premiului Nobel pentru economie, Mark Zuckerberg - fondatorul Facebook, dar si Julian Assange - fondatorul WikiLeaks."

Elizabeth Taylor - Dragoste si diamante

Elizabeth Taylor - Dragoste si diamante: "Elizabeth Taylor, cunoscuta actrita cu ochi violeti a fost faimoasa si pentru numarul impresionant de soti, dar si pentru bijuteriile pe care acestia i le-au oferit de-a lungul timpului."

Teo Trandafir, în perioada de recuperare

Teo Trandafir, în perioada de recuperare: "După mai bine de trei luni de când a fost internată în spitalul AKH din Viena, Teo Trandafir s-a întors acasă şi a intrat în perioada de recuperare."

Teo Trandafir: Vă mulţumesc tuturor pentru căldura pe care mi-aţi transmis-o.

Teo Trandafir: Vă mulţumesc tuturor pentru căldura pe care mi-aţi transmis-o.: "Teo Trandafir afirma, intr-o scrisoare deschisa, ca este 'bucuroasa' ca a revenit acasa si ca va putea petrece Pastele cu familia. Totodata, fosta vedeta de televiziune si-a exprimat recunostinta fata de cei care au sprijinit-o in perioada in care a fost internata in clinica austriaca AKH, relateaza Mediafax.
'Va scriu pentru ca vreau sa va multumesc tuturor pentru caldura pe care mi-ati transmis-o in toata perioada in care am stat la Viena si sa va doresc sarbatori fericite. Sunt tare ..."

Boc acuză televiziunile că practică o "diversiune ordinară" în privinţa pensiilor

Boc acuză televiziunile că practică o "diversiune ordinară" în privinţa pensiilor: "Premierul Emil Boc a acuzat, vineri, televiziunile că practică o "diversiune ordinară" prin promovarea ideii că statul a redus pensiile aferente lunii martie şi a susţinut că diferenţa de sumă rezultă din faptul că în februarie au fost achitate cumulat pensiile pe primele două luni.

22 aprilie: Ghiţă, despre noile înregistrări: Vîntu a încercat să mă convingă să spun că lucrez împreună cu el

22 aprilie: Ghiţă, despre noile înregistrări: Vîntu a încercat să mă convingă să spun că lucrez împreună cu el: "

Sursa CapitalSebastian Ghiţă, reprezentantul Asesoft la Realitatea, a declarat pentru Mediafax, referindu-se la noile înregistrări postate ieri dimineaţă pe Youtube, că Sorin Ovidiu Vîntu a fost cel care a înregistrat discuţiile, înregistrările fiind modificate.

Întrebat dacă ştie cine a înregistrat discuţiile, Sebastian Ghiţă a spus: “Vîntu a înregistrat. Înregistrările sunt modificate”. El a precizat încă că aceste înregistrări făcute publice joi “nu-l avantajează pe Vîntu”. ”Mereu a încercat să mă convingă să spun că lucrez împreună cu el”, a mai spus Sebastian Ghiţă.
Ghiţă, despre noile înregistrări: Vîntu a încercat să mă convingă să spun că lucrez împreună cu el

Numele lui Ion Ilie Cezar apare alături de cel al lui Vîntu în două contexte: în conducerea Realitatea TV şi în tentativa de asasinare a fostului şef al SIE. Considerat „locotenentul“ lui SOV, cel poreclit Nelu Legiune l-a cunoscut pe Vîntu la o casă de schimb valutar, scrie Adevărul. Miercuri seara a fost arestat alături de stăpânul său.

A fost folosit şi ca racket, dar şi ca onorabil reprezentant al lui Sorin Ovidiu Vîntu la Realitatea Media. Aşa ar putea fi descris, extrem de schematic, traseul profesional al personajului misterios, reţinut miercuri seara, alături de Sorin Ovidiu Vîntu. Nu este pentru prima dată când numele lui Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legiune, este alăturat celui al fostului patron de la Realitatea TV, în fapte situate la graniţa legalităţii.

În trecut, Nelu Legiune a fost cercetat sub acuzaţia de tentativă de asasinare a fostului director al SIE, Cătălin Harnagea, la ordinul patronului său, Sorin Ovidiu Vîntu. După o anchetă ce sugerează mai degrabă fiascoul total, dosarul lui Ilie Cezar a fost închis de către procurori, cu o concluzie seacă: nu există probe în baza cărora Sorin Ovidiu Vîntu să poată fi acuzat că l-ar fi plătit pe angajatul său pentru asasinarea fostului şef al SIE. Despre același subiect a scris și Evenimentul Zilei.
Nelu Legiune, racketul de serviciu

Adevărul” a întrebat jurnalişti şi oameni de media care l-au cunoscut pe patronul Realitatea Media despre omul Sorin Ovidiu Vîntu. Cristian Tudor Popescu, senior editor la gandul.info, spune că vorbele lui Vîntu nu trebuie luate ad literam, pentru că acesta este un personaj cu un „grad de autoînchipuire foarte mare”.

CTP: ”Îi place să se autopovestească. Îl ia valul, este exaltat. Joacă foarte mult teatru şi, din când în când, începe să creadă şi el în rolul pe care îl joacă. Există un gen de indivizi care se montează într-un anume rol şi după aceea cred în ce joacă. Îi prinde propria interpretare, cu momente de exaltare, de exagerări evident sărite din pagină. Vîntu e un personaj de la care trebuie să iei cu mult grano salis ce spune sau, mai degrabă, cu bolovano-salis. Nu trebuie luat ad literam ce spune Vîntu. E foarte multă interpretare, foarte mult zgomot în ceea ce zice.

Cătălin Tolontan: “Ca patron de presă s-a visat, probabil, Gog al lui Papini, un colecţionar de oameni”.

Ion Cristoiu, un jurnalist care a refuzat Realitatea TV: “Părea un om onorabil, un fel de Malaxa, de Mecena. Mi-a vorbit despre Camil Petrescu, probabil ştia că sunt camilpetrescian”.
C. T. Popescu: „Vîntu joacă mult teatru“

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a decis, ieri seară, că Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar pot fi cercetaţi în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi.
Procurorul de şedinţă aflat în sală la pronunţarea deciziei a declarat recurs, care va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.
Decizia a fost luată la capătul unei şedinţe de judecată care a durat aproape cinci ore şi după mai bine de o oră de deliberări.
Vîntu şi Cezar, cercetaţi în libertate pentru şantaj

Salariul unui junior într-o agenţie de publicitate porneşte de la 250-350 de euro şi poate ajunge până la 1000 de euro după câţiva ani de experienţă, potrivit Ancăi Catarambol, HR Director la Leo Burnett.
O tendinţă tot mai des întâlnită e creşterea numărului programelor de internship în cadrul agenţiilor şi a şcolilor de profil (Şcoala ADC şi Şcoala de gândire alternativă a Teodorei Migdalovici sunt două exemple), scrie Wall-Street.ro.
Pentru angajaţii cu experienţă medie, de 3-5 ani, salariile se încadrează în intervalul 700-1000 de euro. “Evident că vorbim aici de o medie pe industrie, iar nivelul fiecărui salariu în parte depinde de departament, poziţie, competenţe – coroborate cu atingerea obiectivelor de performanta”, punctează HR Director-ul Leo Burnett.
Cât de mari sunt salariile în industria de comunicare

“Iubire şi onoare”, “Îngeraşii”, “Aniela”, dar şi “Naşa”, o comedie de acţiune ce va avea premiera pe pe 29 aprilie la CinemaPro, sunt producţiile MediaPro Pictures cele mai vândute la MIPTV, scrie Evenimentul Zilei.
La cel mai important târg european de vânzare şi achiziţionare de produse de televiziune, desfăşurat luna aceasta la Cannes, MediaPro Distribution a vâdut serialul “Iubire şi onoare” în Azerbaidjan, dar şi companiei VIP2000, care va distribui producţia în America Latină şi America de Nord.
“Iubire şi onoare”, “Aniela” şi “Naşa”, la export

Şase cetăţeni greci au depus o plângere penală împotrivă staff-ului revistei germane Focus. Ei s-au declarat ofensaţi de un trucaj foto care o înfăţişează pe zeiţa Afrodita arătând degetul mijlociu către ceilalţi membri ai zonei euro, scrie HotNews, care citează Der Spiegel.

Imaginea a fost publicată pe coperta revistei din februarie 2010 şi ilustra un articol despre falimentul Greciei şi problemele declanşate de Atena la nivelul întregii Uniuni Europene.
Şase greci dau în judecată revista germană Focus pentru un trucaj foto care o înfăţişa pe zeiţa Afrodita făcând un semn obscen

Chris Hondros, un fotograf american lovit de un obuz de mortier care l-a ucis pe colegul lui britanic Tim Hetherington la Misrata, în Libia, a decedat miercuri, scrie Mediafax, care citează agenţia de presă Getty Images, pentru care lucra acesta.
Getty Images “este profund întristată că trebuie să confirme moartea fotografului său Chris Hondros, ucis în timp ce transmitea de la evenimentele din Libia, la 20 aprilie”, a anunţat agenţia într-un comunicat.
Chris Hondros, în vârstă de 41 de ani, a fost lovit la cap de un tir de mortier în oraşul libian Misrata. El a decedat în urma rănilor suferite, la câteva ore după atac, a explicat Getty Images.
Un al doilea fotograf, americanul Chris Hondros, a decedat la Misrata

Publicis Groupe, ce deţine agenţiile Leo Burnett şi Saatchi&Saatchi, a înregistrat în primul trimestru al anului venituri de 1,29 miliarde de euro, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, evoluţie susţinută atât de business-ul din America de Nord şi Europa, cât şi de creşterea semnalată pe segmentul activităţilor digitale, scrie DailyBusiness.ro, care citează Bloomberg.
Veniturile Publicis au crescut cu 11% în T1, până la 1,29 mld. $

"

Vîntu către Ghiță în ziua reținerii: Vezi-ți doar de business! Că-ti rupem gâtul ori gruparea mea, ori gruparea Chiorului

Vîntu către Ghiță în ziua reținerii: Vezi-ți doar de business! Că-ti rupem gâtul ori gruparea mea, ori gruparea Chiorului: "
“Vezi-ţi doar de business! Că-ţi rupem gâtul ori gruparea mea, ori gruparea Chiorului îţi rupem gâtul dacă ne-ncurci, dacă vom considera că ne-aduce un avantaj strategic în războiul nostru”, i-a spus Vîntu lui Sebastian Ghiță, potrivit dosarului întocmit de procurori.
Această discuție a avut loc miercuri, după ce Ion Ilie a primit, în numele lui SOV, de la Alexandru Iacobescu (reprezentantul lui Sebastian Ghiță) 150.000 euro, bani marcaţi de procurori, notează HotNews și Mediafax.

Tot atunci, Vîntu l-a mai avertizat pe actualul manager al postului de știri că, atunci când va fi arestat, i se va rezilia contractul de management de la Realitatea.
Ieri seară, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a decis că Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar pot fi cercetaţi în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi, scrie Mediafax. Cei doi fuseseră reținuți miercuri, pentru 24 de ore.

Vîntu i-a propus lui Ghiţă să-i dea banii şi să plece de la Realitatea

Pe 2 aprilie, Vîntu i-a propus lui Ghiţă să-i dea banii şi să plece de la Realitatea, ori să se judece pentru rezilierea contractului de management, în final căzându-se de acord să fie plătită lunar o sumă importantă pentru ca patronul Asesoft să rămână la postul TV.
Iată cum a arătat această negociere, potrivit referatului procurorilor citat de Mediafax:
“Vîntu: Şi-ţi spun: e opţiunea unu – îţi dau banii şi ai plecat, e opţiunea doi – denunţ eu contractul şi ne judecăm, opţiunea trei – ne înţelegem şi, dacă nu te ţii de cuvânt, îţi dau cu p… în gură. Nu în braţe, în gură.
Ghiţă: Hai să discutăm opţiunea trei. Celelalte două sunt nişte chestii de nediscutat, adică cine o face, o face.
Vîntu: Deci nu mai e loc să te joci.
Ghiţă: N-a fost loc niciodată”, potrivit unei discuţii, consemnată în referatul procurorului de arestare a lui Vîntu şi Ion Ilie, înaintat Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti.

Flagrantul

Miercuri, în jurul orei 17.00, la sediul Realitatea Media, echipa de flagrant condusă procurori l-a prins pe Ion Ilie Cezar (fost Berbeci) după ce a primit de la Alexandru Iacobescu suma de 150.000 de euro, bani însemnaţi anterior la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Ziua de miercuri era data limită la care Sebastian Ghiţă trebuia să plătească 200.000 de euro pentru ca Sorin Ovidiu Vîntu să nu rezilieze contractul de management al Realităţii. Ghiţă a spus că plăteşte 150.000 de euro lunar şi a încercat, iniţial, să amâne termenul stabilit, invocând faptul că trebuie să plătească salariile angajaţilor postului TV Publika.

În ziua flagrantului Ghiță s-a întâlnit cu Vîntu și Ion Ilie

La momentul în care a predat banii intermediarului, Ghiţă a cerut să aibă o întâlnire cu Vîntu pentru a lămuri anumite aspecte “care îl nelinişteau cu privire la constrângerile la care a fost supus”. Astfel, Sebastian Ghiţă s-a întâlnit, miercuri, cu Sorin Ovidiu Vîntu şi Ilie Ion.
Din discuții:
“Vîntu: Încă o chestie, stop. Să nu te bazezi nicio clipă şi să nu-ţi doreşti ca eu în două luni să fiu arestat. De ce? În ziua în care sunt arestat, ţi se reziliază ţie contractul de management şi ai zburat de acolo cu fulgi cu tot.
Ghiţă: Da.
Vîntu: Deci roagă-te de sănătatea mea, cum mă rog şi eu de a ta.
Ghiţă: Am înţeles. Mi-aţi dat o temă”.
(…)
Ghiţă: Da, nu am nicio problemă.
Vîntu: Ţi-o respect puştiule, eu nu-mi bat joc de banii oamenilor, nu fur banii oamenilor, nu-mi bat joc de ei, e dreptul tău, banii tăi. Deci ţi-am dat, iubitul meu prieten, tot ce nici măcar nu ţi-ai dorit, inclusiv CA-ul. Mai mult decât atât, iubitule, n-am ce să-ţi mai dau. Dacă mă mai f… la cap cu stări de nesiguranţă, băi, termină-te dracului, că nu vreau să-ţi fac ceva. Mie îmi convine ca cineva să nu doarmă noaptea de grija salariilor.
Ghiţă: Da.
Vîntu: Păi şi atunci de ce? Băi, băiatule, tu crezi că mă f… în propriul c… cu propria p…. ?
Ghiţă: Nu, dar….
Vîntu: Eu am reacţionat doar când am avut senzaţia că vrei să iei ce nu-i alt tău, atât.
Ghiţă: N-am ce să iau şi am mai zis-o încă o dată, de-aia a fost o senzaţie….
Vîntu: Copilu’, a fost singura dată când am reacţionat, cu duritate, într-adevăr, că sunt un tip dur, nu sunt dus la biserică, dar am reacţionat doar în momentul în care m-am simţit ameninţat, în rest mi-am văzut de ale mele.
Ghiţă: Alex rezolvă problema cu Ion şi suntem clean.
(…)
Vîntu: Ai vreo nemulţumire, aveţi vreo tensiune, ieşiţi de-acolo în faţa blocului şi certaţi-vă cât vreţi.
Ghiţă: O singură dată am zis eu faţă de Enache de o sută cinci…, dar n-am zis…..
Vîntu: Copilu’ nu mai băgaţi tensiune între oameni!
Vîntu: Bun, îţi mai dau nişte…, îţi spun acum nişte chestii în afara….
Ghiţă: Da.
Vîntu: Tu ai intrat într-un joc, ale cărui reguli nu le ştii. Ai intrat între…, ca un naiv, că eşti încă un naiv, eşti prea mic, ai intrat între două grupări uriaşe.
Ghiţă: Adică?!
Vîntu: Vezi-ţi doar de business!
Ghiţă: Păi, nu m-am băgat.
Vîntu: Că-ţi rupem gâtul ori gruparea mea, ori gruparea Chiorului îţi rupem gâtul dacă ne-ncurci, dacă vom considera că ne-aduce un avantaj strategic în războiul nostru, ca la…. Prietenul meu, puştiule, ţi-am spus că vreau să te cresc. Nu mai am această intenţie după întâmplările din ultima vreme, dar măcar un sfat dezinteresat îţi dau. Nu te băga într-un război care nu îţi aparţine. Nu ştii, habar n-ai despre ce e vorba, cine e în chestia asta, care sunt regulile unui joc de genul ăsta. Nu le ştii. Ai să ai nevoie de un 20 de ani să le înveţi.
Ghiţă: Mai învăţ.
Vîntu: Nu, asta nu se învaţă în două zile, în două luni, în doi ani.
Ghiţă: Mai învăţ.
Vîntu: Nu se învaţă în timp scurt. După ce ai să ai tot corpul brăzdat de cicatrici, cu răni sângerânde pe tine, după aia o să înţelegi şi tu cum se joacă un joc d-ăsta. E fără mamă, fără tată şi fără prizonieri.
Vîntu: Realitatea, din moment ce am stabilit cu tine şi l-am pus pe Ion ca păstrător al acestei înţelegeri acolo, Realitatea a ieşit din preocupările mele. Cât ar fi, eu nu am miză acum. Iar când va fi miză, când vor începe marile negocieri, ţi-am spus, ne întâlnim…
În urma acestei convorbiri, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost reţinuţi de procurorii parchetului instanţei supreme.
În referatul procurorilor prin care se cere arestarea preventivă a celor doi, se arată că în 8 aprilie 2011, a fost începută urmărirea penală “in rem” în legătură cu infracţiunea de şantaj comisă asupra lui Ghiţă Sebastian Aurelian, mai scrie Mediafax.
"