joi, 7 aprilie 2011

Radio France Internaţional: Cum s-a vândut "excepţional" Cioran la Paris | RFI România

Cum s-a vândut "excepţional" Cioran la Paris | RFI România: "Paris, 7 aprilie, ora14.00. Hotel Drouot, locul legendar al licitaţiilor pariziene. În prima sală din stânga se vinde o ' excepţională colecţie a filozofului român Emil Cioran'', dupa cum citesc în catalog. O sală de vreo 200 de metri pătraţi, tapetată cu vişiniu. Vreo 50 de persoane sunt interesate de licitaţia care tocmai a început. Mă aşez în primul rând între colegul meu de la RFI, Vasile Damian, şi un domn care are un morman de dosare în faţă. 'E unul dintre cei care participa la licitatie', îmi şopteşte Vasile."

Video: a început sezonul Operei din Viena

Video: Refugiaţii libieni şi Angelina Jolie

Radarele de vineri in judetul Botosani!

Radarele de vineri in judetul Botosani!: "Si vineri, drumul european E58 este supravegheat de Politia Rutiera, care a amplasat radarele pe cele doua trosoane de drum, Botosani - Vladeni si Botosani - Flamanzi. Botosanenii care se deplaseaza in judet trebuie sa fie atenti la pedala de acceleratie,..."

Azi începe târgul de joburi „Angajatori de Top”

Azi începe târgul de joburi „Angajatori de Top”: "Peste 2.000 de joburi vor fi puse la bătaie atât pentru profesioniști, cât şi pentru tineri studenţi sau absolvenţi la târgul de carieră ”Angajatori de Top” care se va desfăşura azi şi mâine la Sala Palatului din Bucureşti...."

Care sunt cele mai ingenioase reclame stradale din lume

Care sunt cele mai ingenioase reclame stradale din lume: "Reclamele sunt ingenioase pentru felul în care se integrează în mediul înconjurător. Companii de renume ori produse de top, precum Nestle, Frontline, Durex, Mr Propper, au ales să se promoveze într-o manieră originală în spaţii diferite:

Botoşani,Botoşani sumarul zilei, 7 aprilie

Posted: 07 Apr 2011 09:48 AM PDT

Posted: 07 Apr 2011 09:44 AM PDT
Două cutremure au zguduit din nou Japonia. A fost emisă alertă de tsunami!: "La aproape o lună de la marele cutremur urmat de un tsunami care a devastat coastele arhipelagului nipon, alte două cutremure cu magnitudinea 7.4 au zguduit Japonia. Autorităţile au emis alertă de tsunami pentru nord-estul Japoniei. În zona în care s-au produs cutremurele se..."
Posted: 07 Apr 2011 09:43 AM PDT
Incasari mai mari din impozitele si taxele locale!: "Potrivit reprezentantilor muncipalitatii gradul de incasare a impozitelor si taxelor locale a fost de 119,3%, inreginstrandu-se in primul trimestru o crestere cu 19,3% fata de perioada similiara din 2010. Botosanenii care si-au achitat integral, pana la dat de 31 martie, impozitele pe 2011, au..."
Posted: 07 Apr 2011 09:42 AM PDT
Proiect de 1 milion $ la "Prietenia" lansat de Direcţia Copilului: "Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a lansat în cursul zilei de joi, 7 aprilie proiectul privitor la reabilitarea centrului de plasament „Prietenia”. Valoarea totală..."
Posted: 07 Apr 2011 09:42 AM PDT
Training si cursuri gratuite pentru antreprenorii si oamenii de afaceri din Botosani: "Creat pentru a veni în sprijinul antreprenorilor şi al oamenilor de afaceri, proiectul "Cooperare Regională pentru Excelenţă Antreprenorială" se derulează pe o perioadă de 3 ani şi este cofinanţat din Fondul Social European prin..."
Posted: 07 Apr 2011 07:39 AM PDT
Judecătorii UE: Taxa auto de poluare este ilegală.: "Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a decis ca taxa de prima inmatriculare practicata de Romania este ilegala, pentru ca incalca legislatia Uniunii Europene. Judecatorii din Luxemburg s-au pronuntat asupra unei solicitari venite de la Tribunalul Sibiu, in care magistratii romani au solicitat un punct de vedere al CEJ, pentru cazul unui roman care incearca sa-si recupereze banii platiti pe taxa.
Judecatorii europeni au constatat ca 'taxa de poluare introdusa de Romania, impusa masinilor la prima ..."
Posted: 07 Apr 2011 07:37 AM PDT
Mall-ul din Botoşani se deschide „din nou” în toamna acestui an: "Botoşănenii vor avea mall din toamna anului în curs. Cel puţin asta susţin reprezentanţii municipalităţii, în urma unor discuţii care ar fi fost purtate atât cu constructorul cât şi cu omul de..."
Posted: 07 Apr 2011 07:08 AM PDT
Contrabandişti reţinuţi la frontieră cu focuri de arma: "Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi cetăţeni români care transportau peste frontiera de stat 2.000 pachete de ţigări de contrabandă, ce urmau să ajunga pe piaţa neagră de desfacere din România.
Pentru reţinerea..."
Posted: 07 Apr 2011 06:33 AM PDT

Contoarele scârţîie, piuie, apoi încep să ţipe alarmant


Posted: 07 Apr 2011 06:25 AM PDT
Interviu Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea ...: "Deputatul social-democrat Victor Surdu, seful Departamentului de agricultura al PSD, a acordat in luna martie un interviu agentiei Agerpres.
AGERPRES: Domnule Surdu, sunteti deputat ales intr-un colegiu din judetul Neamt, iar Eurostat arata ca judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui sunt pe locul al doilea ca grad de saracie din Europa. Ce se poate face pentru a creste nivelul de trai in aceste zone?Victor Surdu: Noi am incercat si am reusit mai multe lucruri acolo - intai sa ..."
Posted: 07 Apr 2011 06:09 AM PDT
Posted: 07 Apr 2011 01:41 AM PDT
7 beneficii ale berii. Vezi si alte intrebuintari ale acestei bauturi: "Un paharel de vin, o data, de doua ori pe saptamana, este benefic sanatatii, insa aceasta bautura alcoolica nu este singura care are astfel de efecte. Cercetatorii sustin ca si berea - in ciuda reputatiei care o face vinovata de aparitia burtii, daca este consumata din cand in cand, iti poate..."
Posted: 07 Apr 2011 12:12 AM PDT
Ce alimente din frigiderul tău trebuie să fie neapărat ecologice: "Oamenii de ştiinţă avertizează că pesticidele ne pun în pericol sănătatea, deoarece aceste substanţe chimice pot duce la apariţia problemelor respiratorii şi a diferitelor tipuri de cancer.Pentru că unele dintre alimente mai mult intoxică organismul decât să îl hrănească, specialiştii în nutriţie au realizat o listă cu produse
Posted: 06 Apr 2011 11:01 PM PDT
BANCUL ZILEI - Afaceri cu Itic: "Itic este trezit din somn de puternice batai in usa. Se uita la ceas, trecuse de miezul noptii, cine sa fie, crapa usa si-l vede pe Ion, vecinul sau alcoolic:- Ce vrei, Ioane, la ora asta?- Iarta-ma, vecine, dar am urgent nevoie de o suta de lei.Imi crapa buzele de sete si..."
Posted: 06 Apr 2011 10:12 PM PDT
Sanatate la halba: "Ne-am obisnuit sa asociem o burta impunatoare cu bautorii de bere? Ei bine, este complet gresit. Tinand cont de faptul ca orice este in exces dauneaza, ne putem uita obiectiv la nenumaratele beneficii ale licorii amarui bauta cu moderatie.Citeste cateva sfaturi pentru un o viata sanatoasa pe MedLive.ro"
Posted: 06 Apr 2011 07:46 PM PDT
Exerciţii şi alimente care te scapă de grăsimea de pe abdomen: "Grăsimea din talie este mult mai periculoasă pentru sănătate decât cea de pe şolduri şi copase pentru că sufocă organe vitale. Poate fi combătută cu cereale integrale, dar şi cu alergări."
Posted: 06 Apr 2011 09:27 AM PDT
Cât de degradată este calea ferată: peste două luni de întârzieri într-un an: "În 2010, întârzierile trenurilor au cumulat peste 95.822 de minute (1.597 de ore sau peste 66 de zile) din cauza degradării infrastructurii feroviare."
Posted: 06 Apr 2011 09:08 AM PDT
Majoritatea românilor au cunoştinţe financiare reduse. Peste 90% vor să înveţe cum să îşi gestioneze banii: "Trei sferturi dintre consumatorii români au un nivel redus de înţelegere a chestiunilor legate de finanţele personale şi de administrarea acestora, dar peste 90% dintre aceştia intenţionează să îşi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile legate de gestionarea banilor, potrivit unui studiu ING
Posted: 06 Apr 2011 08:58 AM PDT
Majoritatea românilor au cunoştinţe financiare reduse. Peste 90% vor să înveţe cum să îşi gestioneze banii: "Trei sferturi dintre consumatorii români au un nivel redus de înţelegere a chestiunilor legate de finanţele personale şi de administrarea acestora, dar peste 90% dintre aceştia intenţionează să îşi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile legate de gestionarea banilor, potrivit unui studiu ING.
Posted: 06 Apr 2011 08:57 AM PDT
Ce plan de rascumpărare a acţiunilor au reprezentanţii Fondului Proprietatea.: "Fostii proprietari care au fost despagubiti cu actiuni la Fondul Proprietatea sunt dezamagiti de pretul obtinut la bursa pe aceste titluri. Acestia se asteptau ca titlurile Fondului Proprietatea sa fie tranzactionate foarte aproape de valoarea nominala, pentru a-si putea recupera despagubirile la preturi reale. Cei
Posted: 06 Apr 2011 08:46 AM PDT
Casa Nationala de Sanatate ar putea trece in subordinea Parlamentului: "Plenul Senatului a adoptat, miercuri, o propunere legislativa prin care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate trece in subordinea Parlamentului, iar pana la 80% din sumele colectate la nivelul judetelor vor fi retransmise caselor judetene de asigurari de..."
Posted: 06 Apr 2011 08:43 AM PDT
Ce poti face daca medicul ti-a interzis sa mananci sarat, dulce sau grasimi: "1. Regim fara sareRegimul "fara sare" se prescrie des, indeosebi celor varstnici, cu probleme de tensiune, de circulatie, renale si inca altele. Nu e tocmai placut, dar exista mici trucuri.- Cel mai simplu truc se..."
Posted: 06 Apr 2011 05:24 AM PDT
Bolnavii de cancer reclamă accesul blocat la tratamente injectabile în farmacii: "Bolnavii de cancer spun că accesul la tratamentele oncologice injectabile a fost blocat în farmaciile cu circuit deschis, ceea ce pune în pericol viaţa a 98.000 de pacienţi, motiv pentru care cer CNAS şi MS deblocarea situaţiei.
Posted: 06 Apr 2011 05:24 AM PDT
Tabără: Alimentele nu se vor scumpi semnificativ în acest an: "Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu sunt motive pentru o creştere semnificativă a preţurilor alimentelor în acest an. "
Posted: 06 Apr 2011 05:21 AM PDT
Bunătăţi ecologice şi tradiţionale pentru masa de Paşti, la Ecoagris.: "In perioada 15-17 aprilie, parohia Toma Cozma din Iasi gazduieste editia speciala de Paste a Ecoagris-targul pentru sanatatea ta. Evenimentul promoveaza un stil de viata sanatos si ecologic, facilitand intalnirea cu principalii producatori si furnizori de servicii din domeniul alimentar si este organizat de Bioma Agro Ecology
Posted: 06 Apr 2011 05:20 AM PDT
Copiii pot accesa pagini cu caracter pornografic. Si astazi, si maine si anul urmator: "Ziarele noastre fabuleaza din nou pe tema propunerii legii pornografiei si aplicarea ei pe net: "Legea combaterii pornografiei, adoptata la comisie in Senat. Site-urile pentru adulti vor fi parolate si accesarea lor va fi vizibila pe facturi", scrie Mediafax. Aberatii! Legea exista si astazi. Si astazi prevede
Posted: 06 Apr 2011 05:20 AM PDT
Românii au colectat selectiv cu 60% mai mult în 2010 faţă de 2009: "Din ce în ce mai mulţi români au început să sorteze deşeurile din ambalaje, astfel că anul trecut ei au depus selectiv cu 60% mai multe deşeuri decât în 2009, arată Eco-Rom Ambalaje într-un comunicat de presă."
Posted: 06 Apr 2011 05:18 AM PDT
Românii au cumpărat anul trecut mai puţine băuturi alcoolice, snack-suri şi sucuri. Ce buget au alocat cumpărătorii pentru alimente: "Bugetul lunar alocat de români pentru alimente şi produse de îngrijire a locuinţei a rămas aproximativ la fel în 2010, comparativ cu 2009, dar volumul a scăzut, iar cheltuielile cu unele produse, precum alcoolul, snacks-urile şi băuturile carbonatate, au fost
Posted: 06 Apr 2011 05:17 AM PDT
Casă de avocatură: Piaţa imobiliară ar fi scăzut cu 70-80% dacă băncile nu erau prudente: "Piaţa imobiliară ar fi scăzut cu 70-80% dacă băncile nu aveau o atitudine prudentă în ceea ce priveşte executarea garanţiilor, ceea ce ar fi afectat şi companiile fără probleme, a declarat, miercuri, Simona Neagu, partener al casei de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).
Posted: 06 Apr 2011 05:17 AM PDT
Suferinţă printre cei cu credite în franci elvețieni: "Mulţi clienţi cu împrumuturi în franci elveţieni au plătit cumulat mai puţin decât dacă ar fi optat pentru un credit în euro, dar pentru unii efortul a devenit mai mare din 2010."
Posted: 07 Apr 2011 05:56 AM PDT
Premierul Vlad Filat a respins invitatia facuta de liderul tiraspolean Igor Smirnov: Nu efectuez vizite oficiale la mine acasa. Tiraspolul nu vrea reluarea negocierilor, cred analistii: "Liderul tiraspolean, Igor Smirnov, l-a invitat zilele trecute in Transnistria pe premierul Moldovei, Vlad Filat, intr-o vizita oficiala. A sunat ca o adevarata senzatie: pentru prima data in ultimii 20 de ani, Tiraspolul cheama in vizita un conducator moldovean. Drept raspuns Filat a declarat: nu efectuez vizite oficiale la mine acasa. Expertii sunt de parere ca acest dialog poate rupe procesul de negocieri, pe a carui relauare insista Moscova, scrie Nezavisimaia gazeta."
Posted: 07 Apr 2011 05:45 AM PDT
E, he hei... "împrejurări", "slăbiciune"... De ce nu listează la bursă?
Sorin Pâslaru - redactorul-Şef al ZF: Lecţia privatizării Petrom şi a BCR la vânzarea a 10% din Petrom. Nu vindeţi fără cel puţin 2 mld. euro - Mediafax: "Forţat de împrejurări sau prin slăbiciunea conducătorilor ţării, încă nu se ştie exact, pe cea mai mare companie din România, Petrom, statul a încasat efectiv în 2004 doar 670 milioane de euro pentru 33% din acţiuni şi a cedat controlul neparticipând la o majorare de capital prin care OMV a ajuns la 51%. Petrom a făcut numai anul trecut un profit net total de 520 milioane de euro, la afaceri de 4,2 miliarde de euro."
Posted: 07 Apr 2011 05:38 AM PDT
75.000 de metri patrati de gropi pe drumurile din judet!: "Iarna aceasta si-a lasat amprenta pe mai toate drumurile judetene din judetul Botosani si deja a devenit o obisnuinta pentru soferi ca odata cu incheierea sezonului nervii sa le fie pusi la grea incercare.
Comisia tehnico-economica din cadrul Consiliului..."
Posted: 07 Apr 2011 05:38 AM PDT
Zilele Orasului Botosani, in plin santier!: "Chiar daca, in urma cu cateva zile, primarul de Botosani spunea ca pana la Zilele Orasului lucrarile de reabilitare din zona centrala a municipiului ar putea fi finalizate, potrivit viceprimarului Florin Ghiorghita, acest lucru nu va fi posibil mai devreme de luna august. Acesta..."
Posted: 07 Apr 2011 05:36 AM PDT
Informare meteo: Racire accentuata si vant puternic: "

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, astazi, la pranz, o informare care vizeaza intensificari ale vantului
"
Posted: 07 Apr 2011 05:36 AM PDT
Amenzi de 55.000 lei date de ITM luna trecută: "
Inspectorii de muncă botoşăneni au aplicat, în luna martie, amenzi de 55.000 lei. Amenzile i-au ars la buzunar pe 12 agenţi economici din judeţul Botoşani, găsiţi cu deficienţe în cadrul acţiunilor de control întreprinse de lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM).
"
Posted: 07 Apr 2011 05:36 AM PDT
Tânăr de 20 ani, trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat: "
Un tânăr din comuna Ştiubieni a fost trimis în judecată, ieri, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani l-au trimis în judecată pe Marius Cătălin Chiritel, pentru faptul că l-a înjunghiat cu un cuţit pe Elvis Găitan, de 20 ani, din satul Chişcăreni, comuna Ştiubieni.
"
Posted: 07 Apr 2011 05:35 AM PDT
Un singur accident de muncă în martie: "
Numărul accidentelor de muncă înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Botoşani a scăzut, în luna martie având loc unul singur. Roxana Gavril, purtător de cuvânt al ITM Botoşani, a declarat că accidentul de muncă s-a produs în judeţ, fiind cu incapacitate temporară de muncă.
"
Posted: 07 Apr 2011 05:35 AM PDT
Politistii locali, scoliti la Iasi!: "Un numar de 20 de agenti, din cadrul Politiei Locale, de la ordine publica si circulatie, au inceput deja, de luna aceasta, cursurile de prefectionare in cadrul Scolii de Aplicatie a Politiei de Frontiera Iasi. Durata acestor cursuri este de trei luni de zile, iar costurile..."
Posted: 07 Apr 2011 05:35 AM PDT
Drumurile naţionale din judeţ, în atenţia şefului de la Regionala Iaşi: "Dumitru Pilă, directorul Regionalei de Drumuri Naţionale Iaşi, va fi prezent în cursul săptămânii următoare la Botoşani, în vederea verificării drumurilor naţionale de pe raza judeţului care..."
Posted: 07 Apr 2011 05:34 AM PDT
Centrul de plasament Prietenia, reabilitat cu 2,9 milioane de lei: "
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Botoşani va reabilita Centrul de plasament „Prietenia” printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 2,94 milioane lei. Cofinanţarea asigurată de DGASPC este de 102.000 lei la acest proiect care are ca obiectiv reabilitarea sediului centrului de plasament, personalizarea camerelor celor 50 de beneficiari direcţi ai investiţiei.
"
Posted: 07 Apr 2011 05:33 AM PDT
Policlinica spitalului şi cabinetele medicilor de familie sunt închise: "
Botoşănenii care au o problemă de sănătate şi vor să meargă azi în Policlinica Spitalului Judeţean “Mavromati” sau în cabinetele medicilor de familie trebuie să facă drum întors, deoarece sunt închise. Cadrele medicale sărbătoresc astăzi, 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătăţii şi, prin lege, au liber.
"
Posted: 07 Apr 2011 02:29 AM PDT
Cristi Popovici: „Sperăm să reuşim un rezultat bun la Otopeni chiar dacă nu am jucat de două săptămâni”: "


Sport Tehnicianul echipei FC Botoşani consideră un dezavantaj faptul că nu s-a jucat meciul de luni contra Ceahlăului Piatra Neamţ. Cu toate acestea, Cristi Popovici se aşteaptă la un rezultat pozitiv la Otopeni în faţa unei echipe care înaintea startului campionatului şi-a propus promovarea în primul eşalon.
"
Posted: 07 Apr 2011 02:28 AM PDT
450.000 de lei va costa infrumusetarea de primavara a municipiului Botosani!: "Pe 18 aprilie va avea loc licitatia pentru atribuirea lucrarilor de infrumusetare a municipiului Botosani, dupa desfasurarea licitatiei urmand sa inceapa plantarea florilor in municipiu. Valoarea totala a lucrarilor ajunge in acest an la 450.000 de lei, luandu-se in calcul plantarea a 50.000 de..."