marți, 2 mai 2023

săptămâna Buzz 24 aprilie-1 Mai 2023

Săptămâna Buzz - 24.04. - 01.05.2023

Tu ce alegi să faci de 1 mai?

Cred că putem fi cu toții de acord că zilele libere sunt mereu așteptate cu nerăbdare. 1 mai, de pildă, este una dintre cele mai populare sărbători ale românilor și nu numai. De-a lungul timpului am auzit diverse variante de petrecere a timpului în această zi liberă. Unii o petrec la mare, alții organizează ieșiri în natură, la grătare, iar alții folosesc această zi pentru a-și pune la punct planuri pe care doreau să le realizeze de mult.

De mică mi-am pus întrebarea: „De Ziua Muncii, oamenii nu ar trebui să muncească?”. Aceeași situație am întâlnit-o și de Ziua Educației, când noi, elevii, nu mergem la școală. Poate din acest motiv mă încadrez în categoria oamenilor care nu sărbătoresc, în mod special, ziua de 1 mai.

Consider că această zi este despre a face ce-ți place, iar, dacă îți place munca pe care o faci, nu este nimic greșit în a munci în această zi. Ce bine ar fi ca fiecare om să aibă o meserie care să îi facă plăcere, nu? Din păcate, acest lucru nu este posibil peste tot. Și e trist. E trist să te trezești în fiecare dimineață cu gândul că ești nevoit să faci ceva ce nu-ți place, doar pentru a-ți asigura traiul.

Personal, îmi place să petrec ziua de 1 mai împreună cu familia sau cu prietenii. Contează mult oamenii care te înconjoară, nu locul în care mergi. Dacă marea te face fericit, mergi la mare. Dacă natura te face fericit, fă o plimbare în pădure sau o ieșire la iarbă- verde. Dacă îți place să muncești, muncește, numai să o faci cu dăruire.

Concluzia este că, indiferent de modul în care ceilalți aleg să sărbătorească această zi, trebuie să alegem varianta care ne ajută, care ne place, care ne dezvoltă. 

Ioana Ivaș - 14 ani

Fotografia lunii decembrie. Autor: Mădălina Mihai (15 ani)

Eveniment unic la Colegiul „A.T. Laurian”. Elevii școlii și nu numai, pasionați de șah au avut ocazia să joace sportul minții cu un maestru la șah. Mircea Sergiu Lupu este maestru în șah și a acceptat cu bucurie simultanul propus la școala amintită. Un reportaj la temă, în curând.

Cum poți susține Buzz?

 Hainele de brand. Moft sau necesitate?

O întrebare cu care toată lumea se confruntă. Porți haine de brand sau nu? Care este motivul pentru care o faci și cu ce te diferențiezi de ceilalți pentru că ai eticheta pe umăr?

Chiar dacă  un nume mare, asta nu înseamnă ca sunt și  de calitate. Poate, în unele cazuri, materialul folosit pentru blugul cumpărat sau rochia de plajă este mult mai bun decât altele. Brandul nu-ți asigură ieea că ai și o haină de calitate.

Mai sunt cazuri când aceste haine de firmă nu sunt chiar ceea ce trebuie. Îmi cumparasem o pereche de blugi de la o firmă foarte populară printre tinerii de azi. Era o pereche de blugi flared, puțin largi jos, așa ca am mers să îi refac.

Schimbându-și cusătura, după două purtări, au început să se rupă. Mi s-a părut foarte ciudat pentru o firma atât populară. Am comparat o pereche asemanatoare găsită la alt magazin, care nu era la fel de cunoscut, iar diferentele erau destul de vizibile. Material diferit, dar rezistenta mai bună.

Hainele și accesoriile de brand le poate reproduce oricine, de aceea de multe ori putem vedea produse asemanatoare unor branduri mari în magazine fără pretenția unor nume cu greutate.

Oricum, haina o porți ca să te simți bine și contează să stea pe tine cum trebuie și nu să faci tot ce e posibil ca să fii în trendul găștii. 

Denisa Franț - 14 ani

Sinceritate muzicală: DORA GAITANOVICI. Premiera emisiunii: duminică, 30 aprilie, ora 13.30
Dora Gaitanovici a susținut, pe data de 11 martie, la Grand Irish Pub un concert de excepție. Evenimentul a avut loc cu ocazia celor 12 ani de Buzz, artista fiind…
Read more...
Zi de meci – Petrolul Ploiești vs. FC Botoșani
FC Botoșani va juca, pe data de 29 aprilie 2023, de la ora 17 cu echipa Petrolul Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. Va fi un meci dificil, dar câștigarea celor…
Read more...
Comunicat de presă – „Laboratorul curiozității”
Muzeul de Științele Naturii Dorohoi și Eventera  vă invită, în perioada 2-12 mai 2023, în „Laboratorul curiozității”. Evenimentul este adresat copiilor cu vârste între 5 și 14 ani și își…
Read more...
Comunicat de presă – expoziția „Cultura Cucuteni: de la artefact la artă”
Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie organizează expoziția „Cultura Cucuteni: de la artefact la artă”, în cadrul căreia vor fi etalate numeroase piese de remarcabilă valoare arheologică din colecțiile Muzeului Județean…
Read more...

Poți urmări pe YouTube: 

  • A apărut emisiunea dedicată artistei DORA GAITANOVICI - invitata reporterilor Buzz, cu ocazia celor 12 ani de Buzz. O voce UNICĂ, un om cu mult bun simț, o bucurie de fată. Poți urmări emisiunea „Remix” aici. 

Nu uita să dai mai departe linkul pentru a asculta și alți prieteni produsele noastre!

 

facebook  youtube  soundcloud  instagram