joi, 11 iulie 2013

REZULTATE BAC 2013. Judeţul în care s-au depus cele mai multe contestaţii


ACCIDENTUL de la San Francisco: Piloţii nu au discutat despre viteza prea mică a avionul decât în ultimul moment
Piloţii zborului Asiana 214, care s-a prăbuşit la San Francisco la sfârşitul săptămânii trecute, nu au început să discute despre viteza prea mică a avionului decât în ultimele secunde dinaintea accidentului, au anunţat joi autorităţile americane.
REZULTATE BAC 2013. Judeţul în care s-au depus cele mai multe contestaţii
REZULTATE BAC 2013 EDU.RO. Mediile publicate luni pe EDU.RO arată că 55,4% dintre absolvenţii de clasa a XII-a care au susţinut examenul de BACALAUREAT 2013 l-au promovat.
NEWS ALERT: Verificări la transportatorii rutieri. Sunt vizați evazioniștii fiscali
Polițiști de la Rutieră și de la Investigarea Fraudelor efectuează în această dimineață controale în trafic, fiind vizate TIR-urie care transportă produse achiziționate de pe piața intracomunitară.
SUA solicită Chinei să respecte regulile în materie de informaţii şi drepturile omului
Statele Unite au solicitat, joi, Chinei să "respecte regulile" internaţionale fie că este vorba de cele în materie de informaţii, maritime sau drepturile omului, în cadrul a două zile de discuţii anuale între cele mai mari două puteri ale lumii.
Steaua a cucerit a sasea Supercupa a Romaniei din istorie, dupa ce a trecut cu 3-0 de Petrolul Ploiesti. In fata a 30.000 de spectatori, trupa lui Reghecampf a rezolvat soarta meciului inca din prima repriza, la finalul careia 'ros-albastrii“ conduceau cu 3-0, dupa golurile marcate de Nikolic, in minutul 22, Szukala, min. 32, si Pintilii, in minutul 42. Prahovenii au evoluat in 10 oameni dupa eliminarea lui Manasse, in minutul 28. Legenda Stelei, Marius Lacatus, a anticipat aceasta ...
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Hănescu, în „sferturi“ la Stuttgart.
Romanul a reusit sa se califice in sferturile de finala ale turneului de la Stuttgart, dupa ce a trecut de brazilianul Thomaz Belucci. Hanescu s-a impus in doua seturi, 6-1, 6-4, si va juca in turul urmator cu invingatorul partidei dintre rusul Nikolai Davidenko, locul 43 ATP, si francezul Benoit Paire, cap de serie numarul 4 si pozitia 27 in clasamentul mondial. Pentru calificarea in sferturile de finala, romanul va primi 45 de puncte in clasamentul ATP si un cec in valoare de 12.040 euro.
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Lucescu, al 18-lea trofeu cu Şahtior.
Mircea Lucescu a reusit sa castige cu Sahtior Donetk al 18-lea trofeu de cand a venit in Ucraina. 'Minerii' s-au impus si in finala Supercupei, dupa ce au trecut de Cernomoret Odesa cu scorul de 3-1. Mircea Lucescu s-a declarat extrem de incantat de acest nou succes si de evolutia echipei. 'Sunt foarte fericit de cum a jucat echipa. Am evoluat impotriva unei echipe foarte bine pregatite si organizate. Ma bucur ca nu s-a simtit lipsa lui Fernandinho si Mkhitaryan', a declarat tehnicianul roman.
Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG

TODAY

Semnificaţii istorice pentru data de 12 iulie
În 1797 a încetat din viaţă poetul Ienăchiţă Văcărescu, născut în 1740. A fost, de asemenea, diplomat şi istoric.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Camelia Cristina Toma, bronz la triplusalt la Universiada din Kazan
Camelia Cristina Toma a cucerit joi seară la Kazan în Rusia, în cadrul Campionatelor Mondiale Universitare, medalia de bronz în finala de triplusalt. 
cristina tomaCamelia Cristina Toma a adus a șasea medalie a delegației României la Universiada din Kazan.
Românca a reușit să obțină medalia de bronz, din ultima săritură, când a reușit să sară 14,14 metri.
Camelia Cristina Toma, studentă la Universitatea Ovidius din Constanța, a sărit la prima încercare 13,87, apoi 13,93, 13,89, iar a patra săritură a ratat-o. La a cincea săritură, românca a reușit să înregistreze un rezultat mai bin de 13,95 metri. Iar ultima încercare i-a a dus medalia.
Medalia de argint a fost cucerită de poloneza Anna Jagaciak, care a reușit o săritură de 14,21 din a cincea încercare.
Medalia de aur i-a revenit rusoaicei Ecaterina Koneva, care din a cincea încercare a sărit 14,82, un nou record al competiției.
Cea de-a 27-a ediție a Universiadei de vară se desfășoară în Kazan în perioada 6-17 iulie 2013. În 1981 și România a găzduit Universiada, considerată a doua mare competiție sportivă mondială după Jocurile Olimpice.
The post Camelia Cristina Toma, bronz la triplusalt la Universiada din Kazan appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Ştefan Gheorghiţă, aur la lupte libere la Universiada din Kazan
Ştefan Gheorghiţă a adus joi, prima medalie de aur a delegației României la Universiada din Kazan, în cadrul concursului de lupte libere.
stefan GheorghitaŞtefan Gheorghiţă, student al Universităţii de Vest din Timișoara, a debutat cu au la Universiada de vară de la Kazan.
Sportivul român Ştefan Gheorghiţă a cucerit medalia de aur a categoriei 84 kg, după ce a dispus în finală, cu 3-1, de rusul Şamil Kudiyamagomedov, un titlu care vine să confirme valoarea şcolii româneşti în acest sport.
După ce a trecut pe rând de francezul Stephane Marczinski şi belarusul Amarhadshi Magomedov (cu 4-0, respectiv, 4-1), a intrat în lupta pentru medalii în urma succesului cu 3-1 din sferturi în faţa lui Piotr Ianulov (Republica Moldova).
În semifinală românul l-a învins pe uzbekul Unidjon Ismailov, tot cu 3-1. Tot cu același scor a reuit să se impună și în fața rusului, la el acasă, furându-i aurul universitar.
The post Ştefan Gheorghiţă, aur la lupte libere la Universiada din Kazan appeared first onexclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Roxana Bîrcă, campioană mondială universitară la 5000 de metri
Românca Roxana Bîrcă este noua campioană mondială universitară, atleta a obţinut joi seară, la Kazan, medalia de aur în proba de 5000 de metri.
roxana bircaRoxana Bîrcă a reușit să alerge cei 5000 de metri în 15 minute, 39 de secunde și 76 de sutimi, reușind totodată și cea mai bună performanță a sezonului.
Asemeni marii campioane olimpice și mondiale, Gabriela Szabo, atleta Roxana Bîrcă a făcut o cursă superbă, atacând pe ultimii metri ai probei, fără speranţe pentru adversare.
Medalia de argint a revenit rusoaicei Olga Kolovkina – 15’43″77/100, iar cea de bronz a fost câştigată de japoneza Ayuko Suzuki – 15’51″47/100.
Cealaltă atletă româncă participantă la 5.000 m, Cristina Frumuz, a sosit a 8-a, în 16’39″07/100.
Este cea de-a doua medalie de aur cucerită de România, azi, după aurul câștigat de Ștefan Gheorghiță la lupte libere.
Tot azi, Cristina Camelia Toma a cucerit medalia de bronz al triplusalt. Astfel că palmaresul României până azi, la Universiada de vară de la Kazan este de șase medalii, două de aur și patru de bronz.
The post Roxana Bîrcă, campioană mondială universitară la 5000 de metri appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Nicolae Soare, argint european în proba de 10.000 metri
Nicolae Soare a cucerit joi seară, medalia de argint în proba de 10.000 de metri, din cadrul Campionatelor Europene de Atletism pentru juniori, găzduită de oraşul finlandez Tampere.
alexandru soareAtleții români au debutat cu succes la Europenele de juniori de la Tampere. Nicolae Soare a cucerit joi seară, medalia de argint în proba de 10.000 metri.
 Nicolae Soare a terminat cursa de 10.000 de metri în 29 de minute, 43 de secunde și 76 de secunde.
Românul, antrenat de Cristina Alexe, la CS Ştiinţa Bacău, a fost la jumătate de metru de medalia de aur, cucerită de spaniolul Gabriel Navaro care a terminat cursa în 29 de minute, 43 de secunde și 22 sutimi.
La 20 km marş feminin, românca Georgiana Enache s-a situat pe locul 12, în 1h41’19″, în timp ce Alexandra Aichimoaie a fost descalificată.
În reuniunea de joi dimineaţă, Adelina Pastor (52″78/100) şi Mirela Lavric (52″45/100) s-au calificat în finala la 400 m, care este programată vineri. Mirela Lavric s-a calificat și în proba de  800 m, unde s-a impus autoritar cu un timp bun – 2’02″69/100 – cea mai bună performanţă a ei în acest sezon.
Totodată, Sorin Vătămanu merge în continuare spre medalii în proba masculină de 400 m, fiind cronometrat în preliminarii în 46″58/100.
The post Nicolae Soare, argint european în proba de 10.000 metri appeared first onexclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Astra Giurgiu s-a calificat în turul doi al Europa League
Astra Giurgiu a învins joi seară echipa slovenă NK Domzale, cu scorul de 2-0, și s-a calificat în turul doi al Europa League, unde va juca cu Omonia Nicosia.
astra giurgiuAstra Giurgiu va juca joia viitoare în turul doi preliminar al Europa League, cu Omonia Nicosia, grație victoriei în dubla cu echipa NK Domzale.
După 1-0 în manșa tur, joi seară, în returul disputat pe Național Arena din București, Astra Giurgiu s-a impus cu scorul de 2-0.
Fatai a deschis scorul pe Național Arena în minutul 50, iar Bukari a mărit diferența la 2-0, în minutul 62.
Omonia Nicosia din Cipru, adversara giurgiuvenilor, a terminat campionatul intern pe locul patru. În turul doi se mai află și echipele Petrolul Ploiești și Pandurii Târgu Jiu.
Pandurii vor juca în turul doi cu formaţia estoniană Levadia Tallinn. În timp ce Petrolul Ploiești va întânli echipa Vikingur, campioana  din Insulele Feroe.

The post Astra Giurgiu s-a calificat în turul doi al Europa League appeared first onexclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG