duminică, 6 martie 2011

Irina Columbeanu, copil cu doi părinţi-problemă

Irina Columbeanu, copil cu doi părinţi-problemă: "În goana după avere, carieră şi publicitate, soţii Columbeanu au uitat că pentru copilul de 4 ani iubirea şi educaţia sunt mai importante decât orice."

Cum stau 3 milioane de români pe Facebook şi care sunt cei mai iubiţi dintre ei

Cum stau 3 milioane de români pe Facebook şi care sunt cei mai iubiţi dintre ei: "

Serviciul de monitorizare Facebrands.ro se pregăteşte să anunţe zilele acestea că s-a depăşit cifra de 3 milioane de utilizatori din România pe Facebook. Adică, 14% din populaţia oficială a ţării.

Dacă în 2007 doar trei români aveau pagină pe Facebook, la 1 ianuarie 2010, 500.000 de utilizatori ai reţelei aveau cont, iar azi vorbim deja de 3 milioane de “tricolori” care ţin jurnal pe Facebook. În ritmul acesta, probabil că de Revelion am putea sărbători şi intrarea României în Anul Facebook, cu toţi cei 20 de milioane de cetăţeni având cont pe reţeaua de inventată şi administrată de Mark Zuckerberg.

Priza cea mai mare la public o au persoanele tinere, trei sferturi având între 18 şi 24 de ani. O pondere însemnată, două treimi, o reprezintă românii cu vârstă cuprinsă între 25 şi 34 de ani, iar un sfert dintre utilizatori au între 13 şi 17 ani. Printre utilizatorii Facebook sunt şi bătrâni, aproximativ 3.000 de persoane având peste 65 de ani.

Să mai amintim că jumătate din userii Facebook România sunt femei, iar peste 32% dintre utilizatori sunt într-o relaţie. Nu este loc de mirare pentru faptul că Bucureşti are cel mai mare număr de utilizatori, la polul opus aflându-se judeţele Covasna (peste 3.600 de utilizatori) şi Giurgiu (4.000 de utilizatori).

Cei mai iubiţi români de pe Facebook

Aproape fiecare dintre cei logaţi sunt fani Inna, dacă luăm în calcul că frumoasa cântăreaţă are peste 2,2 milioane de fani, fiind astfel cel mai iubit român de pe Facebook. În urma ei, trupa Akcent are de aproape zece ori mai puţini fani (aproape 290.000), situându-se pe poziţia a doua. Smiley, Edward Maya sau câteva posturi de radio sunt în top 10 fani. Ritmul de creştere al fanilor al primilor zece clasaţi este de 600-700 de unici pe zi.

Luptă mare între Hagi şi Mircea Badea

Când vine vorba de celebrităţi, altele decât din zona muzicală, prima poziţie se imparte între Gheorghe Hagi şi Mircea Badea, ambii cu aproape 100.000 de fani.

Despre spectaculoasa creştere a numărului utilizatorilor români pe Facebook s-a mai scris şi aici.

Maria Dumitran

"

Colegiul “Mihai Eminescu” Botoşani - Premiul III în cadrul concursului naţional European Language Label

Colegiul “Mihai Eminescu” Botoşani - Premiul III în cadrul concursului naţional European Language Label: "
Vineri, 3 martie 2011, echipa Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani a primit Premiul III în cadrul concursului European Language Label, pentru proiectul Amazing Europe. Echipa botoşăneană a fost formată din doamna director Loredana Botezatu, împreună cu elevele Iacob Mădălina şi Onofrei Ioana. Membrii echipei s-au deplasat la Bucureşti alături de doamna inspector Rodica Mighiu. Proiectul Amazing Europe constă în promovarea conceptului de cetăţenie europeană prin schimburi de experienţă între cele douăsprezece ţări partenere.
Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, din Bucureşti. Au participat ca invitaţi speciali domnii: Leonard Orban, din partea Preşedinţiei României, Iulia Deutsch, Reprezentanţa Comisiei Europene şi consilier Augustin Mihalache, din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
'Învăţarea şi promovarea limbilor străine trebuie să se facă într-o manieră cât mai inteligentă şi mai largă', a declarat Leonard Orban. Cităm din mesajul transmis de Daniel Petru Funeriu, Ministrul Educaţiei:” Învăţarea limbilor străine este o activitate care se adresează tuturor, indiferent de vârsta sau de motivul care a dus la decizia de a studia. Mai mult decât atât, cunoaşterea altor limbi străine contribuie la înlăturarea barierelor personale şi naţionale, permiţând europenilor să comunice, să lucreze împreună şi să se deplaseze în alte ţări.”
În continuare, invitaţii şi-au exprimat opinia privind importanţa proiectelor europene multi-lingvistice, apoi fiecare dintre cele 13 echipe şi-a prezentat proiectul. Echipajul botoşănean a primit cu bucurie premiul.
Festivitatea s-a încheiat, bineînţeles, cu o cupă de şampanie din partea doamnei Monica Calotă, director ANPCDEFP.
Mãdãlina Iacob


Ediţia a treia a emisiunii "Românii au talent" a înregistrat un record absolut de audienţă - VIDEO

Ediţia a treia a emisiunii "Românii au talent" a înregistrat un record absolut de audienţă - VIDEO: