luni, 8 decembrie 2014

Patriarhul Daniel cere Senatului să respingă legea care scoate religia din şcoli

„PSD, PNL – aceeaşi mizerie!” Baronii liberali, trai pe vătrai. Azi, Rareş Mănescu
Pe măsură ce se stinge euforia victoriei lui Iohannis ies la suprafaţă vechile bube nu doar ale PSD, ci şi ale partidului care a câştigat alegerile prezidenţiale: PNL. Deunăzi, cele două făceau parte din USL, acum PNL e „anti-PSD”, dar puţini dintre cei care s-au năpustit la vot în 16 noiembrie cred că liberalii sunt prea diferiţi de PSD. „PSD, PNL – aceeaşi mizerie” ar putea striga Generaţia Facebook vâzând cum şi baronii PNL îşi perpetuează afacerile şi metehnele.
Eduard HelwigNici nu s-a uscat bine cerneala de pe buletinele de vot din căsuţa cu numele lui Klaus Iohannis că un liberal din „elita” partidului evoca nostalgic „succesul” USL din 2012! EraEduard Hellvig (stânga) şi nu-şi imputa nimic din atacul la statul de drept petrecut în 2012. Scăparea lui Hellvig era gura păcătosului…Simplu de înţeles că trecerea PNL în opoziţie a însemnat pentru mulţi foşti uselişti doar o mişcare de imagine, iar pofta de bani publici sălăsluieşte încă în minţile celor ahtiaţi de putere. Pe Eduard Hellvig l-a trădat gura, dar mulţi îi împărtăşesc nostalgia după USL.
bigiuLa scurt timp, chiar în ziua de Moş Nicolae, un alt baron liberal – şeful judeţului Buzău – era săltat de către DNA după ce luase şpagă în parcare – Cristinel Bîgiu (dreapta)! Omul trecuse între timp în partidul cel mai penal – PSD, dar nimeni nu-i mai poate şterge eticheta de liberal.
Iar ultimul pe această listă neagră a baronilor PNL este primarul sectorului 6, favorit al lui Crin Antonescu, precum Hellvig.
Rares ManescuPotrivit Hotnews, liberalul Rares Manescu (centru, în imagine) a facut achizitii publice de peste 51 de milioane euro (fara TVA) in cei doi ani la conducerea Primariei sectorului 6 din Bucuresti. HotNews – Freedom House au monitorizat toate contractele acordate si publicate in SEAP (Sistemul electronic de achizitii publice – www.e-licitatie.ro ) de catre Primaria si Administratia domeniului public (ADP) sector 6 incepand cu luna iunie 2012 de cand Manescu a devenit primar.
Cele mai mari sume s-au dus pentru credite, modernizare urbanistica – strazi, trotuare, parcari – si amenajarea spatiilor verzi. Banii au mers la companii acuzate ca dau spaga pentru contracte sau la firme de partid.
Incredintarile directe, licitatiile cu un singur participant si descalificarea competitorilor prin intermediul caietului de sarcini sunt metodele intalnite in achizitiile Primariei lui Manescu. Firme care faceau afaceri bune in sectorul 6 pe vremea fostului primar de la PDL, Cristian Poteras, castiga contracte in continuare.
Rares Manescu este considerat omul lui Crin Antonescu (în stânga lui Mănescu, în imagine) si exponent al grupului de la Monaco, al carui lider informal ar fi omul de afaceriDragos Dobrescu de la compania de salubritate Romprest.
Visit Website
Nadia Comăneci s-a întâlnit cu Barack Obama la Casa Albă. „Mare onoare!”
Fosta gimnastă Nadia Comăneci s-a întâlnit, luni, la Casa Albă, cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, şi a postat o fotografie de la eveniment pe pagina sa de Facebook.

Visit Website

YESTERDAY

Patriarhul Daniel cere Senatului să respingă legea care scoate religia din şcoli
Patriarhul Daniel cere Senatului să respingă legea care scoate religia din şcoli

Visit Website
Un nou proiect de lege pentru castrarea chimica a violatorilor a trecut tacit de Senat
Senatul a adoptat, luni, in mod tacit, un nou proiect de lege privind castrarea chimica a violatorilor, masura care ar putea fi aplicata pe finalul ispasirii pedepselor cu inchisoarea printr-o decizie a instantei, insa decizia finala a adoptarii initiativei legislative apartine Camerei Deputatilor, anunta Mediafax.
Visit Website
Un nou proiect de lege pentru castrarea chimică a violatorilor a trecut tacit de Senat

Visit Website
La 52 de ani, la capătul a 14 ani la BBC şi a patru romane, Tatiana Niculescu - Bran a acceptat astăzi oferta lui Klaus Iohannis de a-i deveni purtător de cuvânt, după 21 decembrie, la Palatul Cotroceni.

Visit Website


Rares Manescu (PNL) a facut achizitii publice de peste 51 de milioane euro (fara TVA) in cei doi ani la conducerea Primariei sectorului 6 din Bucuresti. HotNews - Freedom House au monitorizat toate contractele acordate si publicate in Sistemul electronic de achizitii publice de catre Primaria si Administratia domeniului public (ADP) sector 6 incepand cu luna iunie 2012 de cand Manescu a devenit primar. Cele mai mari sume s-au dus pentru credite, modernizare urbanistica – strazi, trotuare, parcari - si amenajarea spatiilor verzi. Banii au mers la companii acuzate ca dau spaga pentru contracte sau la firme de partid. Incredintarile directe, licitatiile cu un singur participant si descalificarea competitorilor prin intermediul caietului de sarcini sunt metodele intalnite in achizitiile Primariei lui Manescu. Firme care faceau afaceri bune in sectorul 6 pe vremea fostului primar de la PDL, Cristian Poteras, castiga contracte in continuare.
Visit Website
Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat, luni, ca TVR se afla "intr-o situatie financiara extrem de critica", iar conducerea Televiziunii Romane a transmis catre autoritatile statului, inclusiv ANAF, "propuneri de solutii la problemele grave ale televiziunii".
Visit Website
Senatorii PSD l-au votat in aceasta seara in plen pe presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, pentru pozitia de membru in Consiliul National de Integritate, acesta fiind propus de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania. Tutuianu (PSD) a trecut de plen cu peste 90 de voturi, in timp ce senatorii au respins propunerile opozitiei, Cyntia Curt (fosta sefa de cabinet a premierului Emil Boc) la un nou mandat de membru simplu si Cristina Traila (fosta sefa ANRMAP), pentru mandat de supleant. Potrivit surselor HotNews.ro, Adrian Tutuianu este verificat in prezent chiar de catre institutia pe care ar urma sa o verifice (ANI), fiind suspectat de conflict de interese.
Visit Website
Redactorul Gândul Sorina Ionaşc se află printre marii câştigători ai programului Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti.

Visit Website
Fost ofiter de contraspionaj in Romania comunista, deputat, condamnat la inchisoare cu executare in Romania capitalista, proprietar de aerodrom in SUA. Aceasta este povestea lui Mihai Tanjala, pe care autoritatile romane il cauta pentru a-l inchide, in timp ce el sta bine-merci in America, potrivit unei anchete publicate de jurnalistul Robert Turcescu pe blogul sau.
Visit Website
Patriarhul le cere senatorilor sa respinga initiativa lui Remus Cernea de eliminare a obligativitatii Religiei in scoala. Senatorul Cristian Dumitrescu a anuntat ca Biroul Permanent al Senatului a primit "o scrisoare din partea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, privitoare la initiativa unui deputat care propune eliminarea din programa scolara a obligativitatii orelor de religie. Patriarhul solicita respingerea aceastei initiative legislative".
  • Cererea Patriarhului vine in conditiile in care Curtea Constitutionala a decis ca Religia nu mai este obligatorie in scoala, in sensul in care parintii care vor sa isi inscrie copiii la materia Religie sunt cei cei trebuie sa depuna cerere
Visit Website
Trans-Semenic, drumul judetean DJ 582 Valiug - Slatina Timis care strabate muntele Semenic, a fost recent reabilitat, iar traficul auto a fost deschis oficial. Drumul modernizat are o lungime de circa 40 de kilometri si se alatura altor drumuri montane realziate sau modernizate in ultimii ani precum Transalpina, Transbucegiul sau drumul de la Campulung Molodvenesc pana la Pietrele Doamnei si Rarau.
Visit Website
Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al Capitalei, cere Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) sa abroge Planul Urbanistic de Detaliu prin care s-a aprobat construirea unor blocuri cu trei etaje pe Soseaua Kiseleff la nr. 45-45A, unde se afla in prezent o copie in miniatura a gradinilor din Versailles. Chiliman si Consiliul Local sectorului 1 au facut deocamdata plangere prealabila, iar daca situatia nu se rezolva, urmatorul pas este inceperea unei actiuni in instanta. Chiliman cere abrogarea acestei hotarari pe motiv ca o parte din terenul pe care s-au apropbat blocurile de trei etaje este spatiu verde, iar legea interzice construirea pe spatiile verzi, lucru sesizat atat de presa cat si de societatea civila inainte de aprobarea PUD-ului de catre CGMB.
Visit Website
ANI cere DNA să îl cerceteze pe Radu Mazăre pentru conflict de interese
ANI cere DNA să îl cerceteze pe Radu Mazăre pentru conflict de interese

Visit Website
Radu Mazăre, cercetat penal la sesizarea ANI. A dat contracte asociatului său cu ajutorul lui Nicușor Constantinescu. Prejudiciul, peste 4,5 milioane euro
Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, are dosar penal la DNA pentru conflict de interese. Sesizarea a fost făcută de Agenția Națională de Integritate, care a descoperit faptul că primarul Mazăre a dirijat contracte către firme apropiate, prejudiciul fiind de 4.582.571 euro ( 20.621.572,49 lei). ...
Visit Website
Reacţia MApN în cazul lui Max, câinele-erou al Armatei
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a dispus, luni, constituirea unui colectiv de lucru care să elaboreze un set de acte normative, privind utilizarea în M.Ap.N. a animalelor de serviciu, în urma reacţiilor din mass-media apărute despre situaţia lui Max, câinele-veteran al Armatei române.

Visit Website
Reacţia MApN în cazul lui Max, câinele-veteran al Armatei române
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a dispus, luni, constituirea unui colectiv de lucru care să elaboreze un set de acte normative, privind utilizarea în M.Ap.N. a animalelor de serviciu, în urma reacţiilor din mass-media apărute despre situaţia lui Max, câinele-veteran al Armatei române.

Visit Website
NINSORI în aproape toată ţara. AVERTIZAREA meteorologilor
.

Visit Website
Comitetul ONU pentru drepturile economice, sociale şi culturale a cerut României revizuirea legilor pentru asigurarea accesului la îngrijiri de sănătate sexuală, dar şi adoptarea unei strategii naţionale în domeniu, arătând că este ţara cu cel mai mare număr de naşteri la adolescente sub 15 ani.

Visit Website
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a dispus, luni, constituirea unui colectiv de lucru care să elaboreze un set de acte normative, privind utilizarea în M.Ap.N. a animalelor de serviciu, în urma reacţiilor din mass-media apărute despre situaţia lui Max, câinele-veteran al Armatei române.

Visit Website
Tatiana Niculescu Bran, viitor purtător de cuvânt al președintelui Iohannis: Mi-ar plăcea să contribui la restaurarea demnității jurnaliștilor
Scriitoarea și fosta jurnalistă, Tatiana Niculescu Bran, a anunțat pe Facebook că va fi purtătorul de cuvânt al președintelui ales Klaus Iohannis. Într-un interviu pentru Rl, aceasta a declarat că a acceptat această funcție nu atât pentru președinte, cât „pentru foștii colegi din presă”, pe care vrea să-i ajute cu „știri la timp, adevărate”. Echipa lui Iohannis ar trebui să fie compusă din oameni din afara partidului, dar și din interiorul acestuia, consideră Niculescu Bran. ...
Visit Website
Realizatorul de documentare despre natură Paul Rosolie, care a dorit să se lase înghiţit de viu de un anaconda, nu a avut în cele din urmă forţa necesară pentru a duce acest experiment până la capăt, în emisiunea "Eaten Alive", produsă de Discovery Channel.

Visit Website
Compania Nationala de Autostrazi (CNADNR) intentioneaza sa contracteze servicii estimate intre 4 si 6 milioane de lei (fara TVA) pentru realizarea documentatiei tehnice pentru exproprieri necesare constructiei autostrazii Sebes - Turda, cu o lungime de 70 de kilometri si o valoare totala a lucrarilor de executie de peste jumatate de miliard de euro.
Visit Website
Federaţia Operatorilor de Transport din România (FORT) solicită autorităţilor includerea autostrăzii "Moldova", Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, în Master Planul de Transport, argumentând că realizarea acestei şosele va genera apariţia de noi locuri muncă şi creşteri pentru turism şi exporturi.

Visit Website
Sorin Ovidiu Vîntu ar fi fost diagnosticat cu o maladie gravă
Sorin Ovidiu Vîntu a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, scrie Libertatea. Concluzia ar aparţine unei comisii medicale, iar diagnosticul a fost pus în data de 7 octombrie, informează sursa citată.

Visit Website
Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, prezentat adesea drept "cel mai sărac" preşedinte din lume, a dat bani unui bărbat sărac în timpul unui interviu televizat.
Visit Website
Scriitoarea si jurnalista Tatiana Niculescu Bran a anuntat, pe Facebook, ca a acceptat propunerea lui Klaus Iohannis de a fi purtatoarea sa de cuvant. "Presedintele ales al Romaniei, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus sa-i fiu purtator de cuvant si consilier de comunicare. Sunt onorata ca s-a gandit la mine. Las deoparte cartea pe care ma apucasem s-o scriu, si devin, asadar, din purtatoare de cuvinte, purtatoare de cuvant", a scris luni dimineata jurnalista pe Facebook.
Visit Website