joi, 3 ianuarie 2013

Sergiu Nicolaescu, între artă şi propagandă - Opinii EVZ > EVZ.ro

Sergiu Nicolaescu, între artă şi propagandă - Opinii EVZ > EVZ.ro: "Eu am citit cronici de film şi de teatru semnate de Catinca Ralea, Ecaterina Oproiu, Ileana Lucaciu, Eugenia Vodă, oameni care-ţi deschideau gustul către arta teatrală şi cinematografică, te ghidau şi te învăţau ce să alegi, îţi deschideau apetitul pentru a pătrunde în lumi necunoscute, dar jinduite.
Azi nici un ziar sau revistă nu mai are în paginile sale rubrica unui critic de artă… pentru că nu mai există critici de artă! Eugenia Vodă e singura care se încăpăţânează să realizeze emisiunea “Profesioniştii”, chiar dacă TVR i-o difuzează sâmbăta, după miezul nopţii. Atunci tinerii sunt prin cluburi, iar mari artişti sau oameni de cultură pe care doamna Vodă ni-i aduce la întâlnire scapă percepţiei generale."

'via Blog this'

Ce lasă în urmă Sergiu Nicolaescu | Romania Libera

Ce lasă în urmă Sergiu Nicolaescu | Romania Libera: " „El nu a făcut filme de autor, ci era adaptatorul şi ilustratorul unor texte date de alţii. Ceea ce a făcut el valid s-a datorat, în mare parte, calităţii lui de cineast apt să îşi aleagă colaboratori buni, în primul rând scenarişti, aici mă refer mai ales la Titus Popovici (şi dacă tot vorbim de concesii făcute regimului în filmele lui Nicolaescu, în mare măsură acestea au venit din scriitura lui Titus Popovici), şi apoi actori, pentru că, să nu uităm, în peliculele lui a apărut toată elita actoriei româneşti, începând cu Amza Pellea şi continuând cu Gheorghe Dinică, Mircea Albulescu, Ion Besoiu şi mulţi alţii. "

'via Blog this'

Programe speciale în memoria lui Sergiu Nicolaescu, la TVR, Pro TV și Pro Cinema

Programe speciale în memoria lui Sergiu Nicolaescu, la TVR, Pro TV și Pro Cinema: TVR 1, Pro TV și Pro Cinema redifuzează în aceste zile filme semnate de regizorul Sergiu Nicolaescu: De la Mircea cel Bătrân și Dacii, la

ÎNCĂ UN SCHELET în dulapul lui Sergiu Nicolaescu! Un episod dezonorant din trecutul acestuia îi pătează memoria - EVZ Special > EVZ.ro

ÎNCĂ UN SCHELET în dulapul lui Sergiu Nicolaescu! Un episod dezonorant din trecutul acestuia îi pătează memoria - EVZ Special > EVZ.ro: "După descoperirea scrisorii şi interviul luat regizorului Alexa Visarion, reporterii EVZ au avut o întrevedere cu Sergiu Nicolaescu. La început, cineastul a recunoscut că scrisoarea, ca şi semnătura, îi aparţin. A început să-şi amintească inclusiv momentul legat de cererea pentru autofinanţare a cinematografiei.

Apoi, pe măsură ce discuţia a avansat la cazurile de antipatriotism, nu şi-a amintit de cerere şi a explicat că el credea că e vorba de o altă scrisoare adresată de el lui Ceauşescu, referitor la o casă în Primăverii.

După aceea, Nicolaescu s-a îndoit de "adevărul" cererii îndosariate la Arhive, iar, după interviu, a revenit cu precizări cum că a doua parte a scrisorii nu i-ar aparţine. A declarat şi că antipatriotismul menţionat în document "sună a turnătorie"."

'via Blog this'

ÎNCĂ UN SCHELET în dulapul lui Sergiu Nicolaescu! Un episod dezonorant din trecutul acestuia îi pătează memoria - EVZ Special > EVZ.ro

ÎNCĂ UN SCHELET în dulapul lui Sergiu Nicolaescu! Un episod dezonorant din trecutul acestuia îi pătează memoria - EVZ Special > EVZ.ro: "În faţa dictatorului, autorul scrisorii ar fi vrut să-i prezinte "personal o serie de probleme de mare importanţă pentru existenţa şi dezvoltarea cinematografiei naţionale". Alături de cerere – redactată la maşina de scris şi semnată de mână – era ataşat şi "rezumatul ideilor" care ar fi trebuit să fie expuse "conducătorului iubit".

Potrivit documentului, Nicolaescu ar fi vrut să-i prezinte dictatorului "apariţia unui fenomen de anti-patriotism în filmul românesc (cazul Lucian Pintilie şi A.Visarion)". Alături, scurt, se menţionează că ar fi avut inclusiv câteva "propuneri" legate de aceste "cazuri"."

'via Blog this'

DEZBATEREA ZILEI Soţia lui Sergiu Nicolaescu: ”Vă interzic să difuzați fotografii sau filme de la înmormântare”. Avocat: “Este o cerere exagerată”. Ce părere aveţi? - Dezbatere evz.ro > EVZ.ro

DEZBATEREA ZILEI Soţia lui Sergiu Nicolaescu: ”Vă interzic să difuzați fotografii sau filme de la înmormântare”. Avocat: “Este o cerere exagerată”. Ce părere aveţi? - Dezbatere evz.ro > EVZ.ro: "Avocatul timișorean Florin Kovacs, specializat în cauze care implică mass-media și Director executiv al Centrului pentru Cercetare Legislativă și Apărarea Drepturilor Femeii este de părere că pretențiile soției lui Sergiu Nicolaescu nu sunt rezonabile.
”În acest caz vorbim despre o persoană publică. Dreptul publicului să fie informat cu privire la o persoana atât de cunoscută este mai presus de interesele și dorințele unei persoane private. În plus, articolul din Codul Civil invocat se referă la cu totul altceva. Protejează imaginea decedatului în sensul în care să nu fie difuzate imagini directe, degradante, cu rămășițele acestuia, nu imagini de la înmormântare”, a declarat Kovacs pentru evz.ro. "

'via Blog this'

Cum a ieșit din SCENĂ Sergiu Nicolaescu. FILMUL ultimei zile din viața regizorului - Social > EVZ.ro

Cum a ieșit din SCENĂ Sergiu Nicolaescu. FILMUL ultimei zile din viața regizorului - Social > EVZ.ro: "Noaptea de 2 spre 3 ianuarie a fost un adevărat coșmar. În orice poziție ar fi stat, îi era aproape imposibil să mai respire. Infecția cauzată de peritonită îi afectase și plămânii. În secție s-a dat alerta. Medicii, care îi puseseră deja diagnosticul de insuficiență respiratorie, printre care și șeful secției Chirurgie a spitalului, Adrian Miron, cel care îl tratase mai bine de 12 ani de zile, au făcut cu rândul la căpătâiul regizorului, până spre dimineață. La ora la care cei mai mulți români și-au început ziua de lucru, regizorul a intrat în stop cardiac și niciuna dintre manevrele de resuscitare nu a reușit să-i readucă pulsul. La ora 8 și 20 de minute, s-a declarat decesul."

'via Blog this'

IMAGINEA emoţionantă care a făcut înconjurul LUMII: Cum îi cere un bebeluş nenăscut ajutor doctorului - VIDEO

IMAGINEA emoţionantă care a făcut înconjurul LUMII: Cum îi cere un bebeluş nenăscut ajutor doctorului - VIDEO: .





Ipocrizia in Romania. Si despre moartea lui Nicolaescu, Baltazar,Paunescu si Darie - Opinii - HotNews.ro

Ipocrizia in Romania. Si despre moartea lui Nicolaescu, Baltazar,Paunescu si Darie - Opinii - HotNews.ro: " Repet – pentru sigur ca se vor gasi oameni care nu citesc cu atentie si simt nevoia de a-mi trimite si mie o injuratura scurta – nu am niciun punct de vedere daca Nicolaescu este un regizor fenomenal sau nu, Baltazar a fost un personaj grozav sau daca Adrian Paunescu merita statuie. Inteleg ca modul meu mai nuantat de a vedea lucrurile – de a vedea si lumini si umbre si a incerca sa nici nu inmultesc luminile si sa nici nu accentuez excesiv umbrele – nu este in ton cu vremurile si mai ales in ton cu mass-media. Aici, ori trebuie sa fi un dusman nepotolit, sarind  de pe pereti pe lampadar si invers, sufocat de indignare, etc., ori un aparator darz, cu simtul soldatului ultim si al datoriei implinite"

'via Blog this'

Doi ziarişti ieşeni, condamnaţi cu suspendare pentru şantaj. Printre părţile vătămate era şi Fenechiu

Doi ziarişti ieşeni, condamnaţi cu suspendare pentru şantaj. Printre părţile vătămate era şi Fenechiu: Doi jurnalişti din Iaşi au fost condamnaţi, joi, de Curtea de Apel Cluj, la închisoare cu suspendare pentru şantaj, după ce au fost acuzaţi că între 2001-2004 au cerut mai multor persoane politice şi oameni de afaceri bani pentru publicitate, între părţile vătămate fiind ministrul Relu Fenechiu.





INTERVIU Sergiu Nicolaescu: "M-am temut că voi fi OMORÂT după difuzarea peliculei Mihai Viteazul la Moscova", pagina 1 | Romania Libera

INTERVIU Sergiu Nicolaescu: "M-am temut că voi fi OMORÂT după difuzarea peliculei Mihai Viteazul la Moscova", pagina 1 | Romania Libera: "Chiar si comisarul Moldovan e de partea comunistilor.

Nu, niciodata. Daca te uiti la scenarii, niciodata n-am facut nici o concesie. Comisarul Moldovan spune doar: "Voi sinteti multi, voi hotariti, eu fac ce cred eu". Asta-i maximum ce spune. Am jucat pe maiorul intr-un film, dar nu am nici o fraza politica. In Zile fierbinti, eu mi-am batut joc de comunisti. Acest film, daca-l vezi acum, ramii uimit. Sa te uiti. Este o secventa cind directorul santierului naval vorbea la telefon si pe linga el trec niste insi cu niste pancarte in mina. Toate lozincile erau cu fundul in sus. Poate nicaieri n-am fost mai dur cu regimul ca-n filmul ala. Unii au ramas cu impresia ca am facut un film comunist. Nu se poate ca eu sa fac ceva de genul asta. Maximul de fraza comunista pe care eu l-am acceptat este: "Vrem sa facem o lume mai buna", spusa de un activist. Din cauza asta eram simpatic, iar poporul ma iubea."

'via Blog this'

Văduva Lui Sergiu Nicolaescu Către Presă: Fără Imagini De La înmormântare | Pagina de media – Petrişor Obae



Văduva Lui Sergiu Nicolaescu Către Presă: Fără Imagini De La înmormântare | Pagina de media – Petrişor Obae: "REMIERĂ. Văduva lui Sergiu Nicolaescu, Dana Nicolaescu, cere televiziunilor să trateze „cu decență și respectul cuvenit” dispariția regizorului și interzice difuzarea imaginilor de la înmormântare, potrivit unui document trimis mass-media.

„Totodată vă interzic să publicați/difuzați materiale de presa scrisă, și/sau audiovizuală ori internet, respectiv fotografii sau filme audio/video de la înmormântarea soțului meu. Precizez că aceste lucruri au legătură cu viața mea intimă, personală și de familie, într-un moment dramatic al vieții mele”, a mai precizat Dana Nicolaescu."
'via Blog this'

Brandul “Sergiu Nicolaescu” este pe numele soţiei sale. Moştenirea: imobile, drepturile de autor şi conturi de sute de mii de euro

Brandul “Sergiu Nicolaescu” este pe numele soţiei sale. Moştenirea: imobile, drepturile de autor şi conturi de sute de mii de euro: Conform declaraţiei de avere depuse de Sergiu Nicolaescu în iunie 2012, publicată pe site-ul Senatului Romaniei, acesta lasă în urmă o avere constând din două terenuri intravilane, unul în sectorul 1 din Bucureşti şi unul la...

Reacția ULUITOARE a lui Nicu Covaci la auzul veștii că a murit Sergiu Nicolaescu: "Să-l ia mama dracului" - Vedete > EVZ.ro

Reacția ULUITOARE a lui Nicu Covaci la auzul veștii că a murit Sergiu Nicolaescu: "Să-l ia mama dracului" - Vedete > EVZ.ro: ""Să îl ia mama dracului. Câtă iubire i-am purtat de-a lungul anilor, cu atât mai mult m-am convins că a fost un om lipsit de caracter. Am să îi atac firmele! Trebuie să vorbesc cu avocații mei, pentru că nu obișnuiesc să mă dau bătut. Omul ăsta îmi datora 800.000 de euro. Fiind securist, în gașcă cu mârlanii și mitocanii care conduc țara, nici cei de la Finanțe nu au reacționat. Am trimis experți care au descoperit că are să îmi dea drepturile de autor pe 40 de ani de zile. A fost mână în mână și cu avocații, m-au scos de pe genericul filmului - un film de succes, de altfel. Nu mai continui... Mesajul meu este că nu mă dau bătut!", a declarat Nicu Covaci la auzul știrii că regizorul a încetat din viață, citat de libertatea.ro."

'via Blog this'

Geo Saizescu: Sergiu Nicolaescu a crezut în filmul românesc

Geo Saizescu: Sergiu Nicolaescu a crezut în filmul românesc: Regizorul Geo Saizescu a declarat pentru MEDIAFAX că Sergiu Nicolaescu rămâne un luptător pentru destinul culturii naţionale în film, care a ţinut ca filmele sale să fie autentic româneşti.





SCHELETUL DIN DULAP al lui Sergiu Nicolaescu. SECRETE dezonorante care ar putea să îi UMBREASCĂ memoria - Actualitate > EVZ.ro

SCHELETUL DIN DULAP al lui Sergiu Nicolaescu. SECRETE dezonorante care ar putea să îi UMBREASCĂ memoria - Actualitate > EVZ.ro: "N-am fost omul să mă duc undeva să pârăsc pe un coleg”

Întrebat de ce îl considera antipatriot pe Pintilie în scrisoare, Sergiu Nicolaescu a răspuns: ”Dacă îi judec pe Pintilie sau Visarion acum, nu găsesc nimic antipatriotic. Eu nu-mi aduc aminte nici de scrisoare. E ciudat. E iscălitura mea, dar aici, pe foaia cealaltă nu am nicio iscălitură. Când reporterii Evz i-au spus ”Aşa este îndosariată scrisoarea la Arhivele Naţionale”, Sergiu a răspuns: ”Probabil. Nu pot să spun nimic, pentru că nimic nu m-a supărat la Visarion şi Pintilie. Visarion era chiar, aş putea spune, un prieten. Cu Pintilie nu eram în cele mai bune relaţii, dar eram în relaţii normale. Niciodată nu am avut un conflict cu el sau ceva de genul ăsta (...). Nu-mi aduc aminte de ce apare asta în scrisoare."

'via Blog this'

Traian Băsescu: Sergiu Nicolaescu a fost creator de școală pentru cinematografia românească

Traian Băsescu: Sergiu Nicolaescu a fost creator de școală pentru cinematografia românească: Președintele Traian Băsescu a adresat un mesaj de condoleanțe la încetarea din viață a regizorului Sergiu Nicolaescu, mesaj în care afirmă că filmele acestuia sunt înscrise în „istoria cinematografiei mondiale”.

Horaţiu Mălăele: Sergiu Nicolaescu a răscolit lumea cinematografică.

Horaţiu Mălăele: Sergiu Nicolaescu a răscolit lumea cinematografică.: Actorul Horatiu Malaele a declarat ca Sergiu Nicolaescu "a rascolit lumea cinematografica si nu numai cu o forta rar intalnita" si a lasat in urma sa o mostenire fara precedent, relateaza Mediafax.
"Energie, tenacitate si dreptate ar putea fi cateva cuvinte atotcuprinzatoare. Sergiu Nicolaescu a rascolit lumea cinematografica si nu numai, cu o forta rar intalnita, impunand o noua ordine si lasand in urma-i o mostenire fara precedent. Sa ne rugam pentru sufletul lui si sa fim mandri ca am ...

EXCLUSIV RL. Maia Morgenstern, despre moartea lui Nicolaescu: Să păstram un moment de ...

EXCLUSIV RL. Maia Morgenstern, despre moartea lui Nicolaescu: Să păstram un moment de ...: Actrita Maia Morgenstern a declarat, joi, pentru Romania Libera, cu privire la moartea lui Sergiu Nicolaescu ca cel mai bine, in astfel de momente, este ca fiecare sa se gandeasca la ce au insemnat filmele regizorului pentru ei, la cum se raporteaza ei la creatiile artistice ale acestuia.
"Sa pastram un moment de reculegere, de piosenie , sa ne gandim fiecare la cum ne raportam la filmele lui", a afirmat Maia Morgenstern.
"Vreau sa tac si sa ma gandesc la ce a insemnat el pentru imaginatia ...

Jojo, despre Sergiu Nicolaescu: Sufletul cinematografiei româneşti nu ne mai poate fi alături

Jojo, despre Sergiu Nicolaescu: Sufletul cinematografiei româneşti nu ne mai poate fi alături: Actriţa Cătălina Grama (Jojo) a declarat, joi, că inimile noastre plâng pentru că Sergiu Nicolaescu, "un om unic, sufletul cinematografiei româneşti şi unul dintre cei mai mari creatori şi iubitori de artă", nu ne mai poate fi alături fizic.





SECRETELE lui Sergiu Nicolaescu. Până şi Securitatea i-a dat nume de cod: „Comisarul”. Regizorul a denunţat un atentat la adresa lui Ceauşescu! EXCLUSIV EVZ - Justiţie > EVZ.ro

SECRETELE lui Sergiu Nicolaescu. Până şi Securitatea i-a dat nume de cod: „Comisarul”. Regizorul a denunţat un atentat la adresa lui Ceauşescu! EXCLUSIV EVZ - Justiţie > EVZ.ro: "Ameninţările
În acest dosar (fond infomativ nr. I 380- cotă CNSAS) sunt menţionate mai multe informaţii. “În ziua de 9 noiembrie 1977, regizorul Sergiu Nicolaescu a comunicat organelor Ministerului de Interne că în noaptea de 5/6 noiembrie a.c. a fost vizitat la domiciliu de fostul său coleg, /…/P.M., prilej cu care (P.M. n.a.) i-a adus grave ameninţări la adresa persoanei sale, /…/, a lansat versiunea că [va încerca un atentat împotriva şefului statului, ori a unui membru al familiei sale], a afirmat că a făcut şcoala de spionaj şi va lucra în străinătate pentru securitatea română şi că are o legătură în Ministerul de Interne care l-a ţinut mereu la current cu mersul formalităţilor sale de paşaport”."

'via Blog this'

Ştefan Bănică despre Sergiu Nicolaescu: A lăsat moştenire filme ce au făcut istorie

Ştefan Bănică despre Sergiu Nicolaescu: A lăsat moştenire filme ce au făcut istorie: Actorul şi cântăreţul Ştefan Bănică regretă decesul cineastului alături de care a lucrat pentru lungmetrajul "Triunghiul morţii" şi pe care îl consideră un om impresionant.





Ioana Moldovan: L-am întâlnit pe Nicolaescu când aveam cea mai mare nevoie.

Ioana Moldovan: L-am întâlnit pe Nicolaescu când aveam cea mai mare nevoie.: Actrita Ioana Moldovan, eroina unuia dintre cele mai apreciate filme ale lui Sergiu Nicolaescu, "Orient Express", vorbeste despre regizor ca despre un prieten si un profesionist desavarsit, scre Mediafax.
Sergiu Nicolaescu a fost un om care s-a ridicat de fiecare data. Sunt oameni despre care mi-e greu sa cred ca pot sa moara si Sergiu este unul dintre ei. A avut o viata lunga si frumoasa, a facut tot ce si-a propus. Mai avea doua filme in plan si, desigur, ne gandeam ca ar fi frumos sa i se ...

Ministrul Culturii Daniel Barbu, despre Sergiu Nicolaescu: A dispărut o personalitate a ...

Ministrul Culturii Daniel Barbu, despre Sergiu Nicolaescu: A dispărut o personalitate a ...: Ministrul Culturii Daniel Barbu a declarat ca regreta disparitia cineastului Sergiu Nicolaescu, despre care spune ca a fost o personalitate marcanta a cinematografiei romanesti, potrivit Mediafax.
"Este regretabil ca a disparut o persoanlitate atat de strans legata de industria cinematografiei romanesti. Filmele lui sunt parte a imaginarului colectiv. Dumenzeu sa-l odihneasca!", a spus Daniel Barbu.
Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare ...

DE TREI ORI A DUS REVOLVERUL LA TÂMPLĂ ȘI A APĂSAT PE TRĂGACI! Din MĂRTURISIRILE lui Sergiu Nicolaescu

DE TREI ORI A DUS REVOLVERUL LA TÂMPLĂ ȘI A APĂSAT PE TRĂGACI! Din MĂRTURISIRILE lui Sergiu Nicolaescu: Îndrăgitul regizor Sergiu Nicolaescu a murit la vârsta de 82 de ani, din cauza unor complicații pulmonare și cardiace.


La 78 de ani am învățat să scriu din nou”

”Și am revenit la stadiul de copil mic. Am luat totul de la zero. Am învățat să merg din nou, să vorbesc din nou, îmi repetam în cap Deșteaptă-te, române și mă chinuiam să-l recit, mă gândeam la colegii mei de regie și asa am pronunțat primele nume: Blaier, Pița, Mihu... La 78 de ani am învățat să scriu din nou... nu mai știam nimic... era o senzație cumplită. (...) Dar totul a depins de voința mea. Și am luat recuperarea ca pe o altă 
muncă. Trei luni de zile de muncă asiduă. Gimnastica fizică și gimnastica minții. Le fac și azi, zilnic. Medicii nu au crezut nicio clipă că îmi voi mai reveni. Înainte de prima operatie eu eram complet paralizat...”

Vasile Muraru: Sergiu Nicolaescu a fost un monument al cinematografiei române.

Vasile Muraru: Sergiu Nicolaescu a fost un monument al cinematografiei române.: Actorul Vasile Muraru a declarat ca Sergiu Nicolaescu a fost un monument al cinematografiei romane, filmele sale istorice fiind capodopere vazute de milioane de oameni, potrivit Mediafax.
"Il stiam de foarte mult timp. I-am admirat filmele, am crescut cu ele, nici nu visam vreodata sa joc in filmele lui. Am jucat pentru prima data intr-un film de-al lui in 1982 si am jucat si in ultimele doua filme ale lui, «Poker» si «Ultimul corupt»", a declarat Vasile Muraru.
El a ...

Sebastian Papaiani: Sergiu Nicolaescu a fost pionierul zilelor bune ale cinematografiei româneşti

Sebastian Papaiani: Sergiu Nicolaescu a fost pionierul zilelor bune ale cinematografiei româneşti: Actorul Sebastian Papaiani a declarat pentru MEDIAFAX că regizorul Sergiu Nicolaescu a fost pionierul zilelor bune şi foarte bune ale cinematografiei româneşti.





Valentin Uritescu: Sergiu Nicolaescu avea mari calităţi şi mari defecte, dar era extraordinar

Valentin Uritescu: Sergiu Nicolaescu avea mari calităţi şi mari defecte, dar era extraordinar: Actorul Valentin Uritescu, care a fost distribuit în filmul "Noi cei din linia întâi", regizat de cineastul Sergiu Nicolaescu, a spus pentru MEDIAFAX că păstrează de la acesta cele mai frumoase amintiri din cariera sa, subliniind totodată că Sergiu Nicolaescu a fost un regizor de o mare profunzime.





Doina Levintza despre Sergiu Nicolaescu: Eram foarte buni prieteni. Vestea dispariţiei lui m-a şocat

Doina Levintza despre Sergiu Nicolaescu: Eram foarte buni prieteni. Vestea dispariţiei lui m-a şocat: Creatoarea de modă Doina Levintza, cu care cineastul Sergiu Nicolaescu a avut numeroase colaborări pentru costumele filmelor sale, spune că regretă dispariţia maestrului.





Vladimir Găitan: Sergiu Nicolaescu rămâne pentru mine un părinte uriaş

Vladimir Găitan: Sergiu Nicolaescu rămâne pentru mine un părinte uriaş: Actorul Vladimir Găitan a declarat pentru MEDIAFAX că a avut o prietenie de-o viaţă cu regizorul Sergiu Nicolaescu, precizând că îl consideră pe acesta un "părinte uriaş".





Besoiu: Sergiu Nicolaescu rămâne un nemuritor pentru că a dus faima cinematografiei în toată lumea

Besoiu: Sergiu Nicolaescu rămâne un nemuritor pentru că a dus faima cinematografiei în toată lumea: Actorul Ion Besoiu a declarat joi că regizorul Sergiu Nicolaescu rămâne un nemuritor pentru că a dus faima cinematografiei în toată lumea, precizând că acesta mai avea multe lucruri de spus în cinema.





Mircea Albulescu: Sergiu Nicolaescu a fost toată viaţa lui un câştigător

Mircea Albulescu: Sergiu Nicolaescu a fost toată viaţa lui un câştigător: Actorul Mircea Albulescu îşi aminteşte atât de de profesionistul, cât şi de omul Sergiu Nicolaescu, despre care spune că a fost "un câştigător" şi, mai mult decât atât, "un om minunat".





Tudor Caranfil: Sergiu Nicolaescu a fost un om frumos, care o să-mi lipsească

Tudor Caranfil: Sergiu Nicolaescu a fost un om frumos, care o să-mi lipsească: Criticul de film Tudor Caranfil a declarat pentru MEDIAFAX că Sergiu Nicolaescu a fost "un om frumos" care o să-i lipsească enorm, descriindu-l pe regizor drept un pionier şi un profesionist al cinematografiei.





Dichiseanu, despre Nicolaescu: Simţea arta ca nimeni altul

Dichiseanu, despre Nicolaescu: Simţea arta ca nimeni altul: Actorul Ion Dichiseanu a declarat pentru MEDIAFAX că l-a şocat puternic vestea decesului lui Sergiu Nicolaescu, precizând că au fost prieteni înainte ca acesta din urmă să îşi înceapă cariera cinematografică.





Stela Popescu, despre decesul lui Sergiu Nicolaescu: Regret profund

Stela Popescu, despre decesul lui Sergiu Nicolaescu: Regret profund: Actriţa Stela Popescu, aflată în vacanţă în India, spune că regretă profund vestea dispariţiei cineastului Sergiu Nicolaescu.





Alexandru Arșinel, îndurerat la moartea lui Sergiu Nicolaescu: "Iată că nu suntem nemuritori"

Alexandru Arșinel, îndurerat la moartea lui Sergiu Nicolaescu: "Iată că nu suntem nemuritori": Moartea regizorului Sergiu Nicolaescu a zguduit astăzi lumea artistică din România. Printre cei care îl regretă se află și Alexandru Arșinel.

Mesajul emoţionant al lui Sergiu Nicolaescu în Senat: Mai am puţini ani de trăit, vă spun sincer "La revedere!"

Mesajul emoţionant al lui Sergiu Nicolaescu în Senat: Mai am puţini ani de trăit, vă spun sincer "La revedere!": .





A MURIT SERGIU NICOLAESCU. Val impresionant de emoție. Sute de mseaje din partea cititorilor

A MURIT SERGIU NICOLAESCU. Val impresionant de emoție. Sute de mseaje din partea cititorilor: Sute de persoane au postat deja pe rețelele sociale mesaje impresionante în memoria cunoscutului regizor și actor.

Filmografie Sergiu Nicolaescu - video












Stiri.Botosani.ro - Medicul care s-a ocupat de Sergiu Nicolaescu: Nu a dorit sa vina la spital. A vrut sa isi petreaca sarbatorile acasa, timp in care nu a mancat. Avea dureri! : Stiri Botosani, Evenimente, Administratie, Politic, Sanatate, Invatamant, Cultura, Economie, Monden

Stiri.Botosani.ro - Medicul care s-a ocupat de Sergiu Nicolaescu: Nu a dorit sa vina la spital. A vrut sa isi petreaca sarbatorile acasa, timp in care nu a mancat. Avea dureri! : Stiri Botosani, Evenimente, Administratie, Politic, Sanatate, Invatamant, Cultura, Economie, Monden: "Dr Safta: "Era inapetent de nenumarate zile. M-a sunat pentru dureri toracice. Nu a dorit sa vina la spital. A vrut sa isi petreaca sarbatorile acasa, timp in care nu a mancat. Avea durere in etajul abdominal superior si incetinirea tranzitului intestinal. Din cauza aceasta a ajuns pe data de 26 decembrie la spital, nu mancase de multe zile".

Seful sectiei ATI: "Pe fondul varstei, al contuziei pulmonare a intervenit acest sfarsit"."

'via Blog this'