sâmbătă, 26 februarie 2011

Ce pferă un un job la Google?

Cristian Strat - Omul care a spus "NU" unui job la Google - Interviu > EVZ.ro: "e cerinte are Google la angajare si ce oferă într-un job?
Google oferă un salariu competitiv, bonusuri anuale semnificative, un pachet de acţiuni - stock options, şi asigurare medicală. E o ofertă tipică pentru o astfel de companie.
Pe lângă aceastea, Google e renumit pentru facilităţile 'extra' pe care le oferă angajaţilor, cum ar fi cele trei mese pe zi gătite de bucătari renumiţi, masaj, băuturi, snacks-uri nelimitate, sală de fitness, piscină, birouri amenajate cu jocuri şi spaţii de relaxare."

Săptămâna modei la Milano

De ce ne umilim eroii? Cazul Horia Agarici.

De ce ne umilim eroii? Cazul Horia Agarici.: "Daca va plimbati pe faleza din Constanta si admirati celebrul Cazinou este si pentru ca, pe 23 iunie 1941, pilotul Horia Agarici a luptat, singur, impotriva a sase bombardiere sovietice. Una din tintele lor era, se spune, cladirea construita in stil art nouveau de arhitectul francez Daniel Renard, in 1910. In pofida tuturor asteptarilor, Agarici doboara trei avioane inamice, iar restul se retrag. Constanta, nu numai Cazionul, este salvata. Puteti (re)citi un material amplu pe aceasta tema aici. ..."

Facebook şi Twitter îi fac pe tineri mai empatici

Facebook şi Twitter îi fac pe tineri mai empatici: "Aproape jumătate din tinerii care folosesc reţele de socializare recunosc că au devenit mai receptivi la nevoile altora de când îşi petrec timpul pe Facebook sau Twitter. Unul din trei spun că urmăresc, le plac sau sunt prieteni cu organizaţiile de caritate pe care le susţin, relevă un studiu World Vision, citat de Huffington Post.

"

Teo Trandafir, dependentă de pastile tot restul vieţii.

Teo Trandafir, dependentă de pastile tot restul vieţii.: "'Cu siguranta, Teo va ramane dependenta de pastile toata viata', este verdictul pe care il da doctorul Mircea Beuran dupa ce deputatul PDL a efectuat o operatie foarte complicata la Clinica AKH din Viena, informeaza click.ro.
Printre efectele necrozelor din pancreas, care nu i-au putut fi extirpate lui Teo pe de-a-ntregul la ultima operatie la Viena, s-ar putea numara si diabetul, mai spune doctorul Beuran.
'In aceasta boala este alterata serios secretia enzimelor pancreatice si a hormonilor. ..."

VOLEI | PRO VOLEI lupta acum la Polivalenta pentru locul 5 cu Tg Mures.| Pro Volei – Medicina 2-0 (25-15, 25-20)

VOLEI | FUNDULETELE lupta acum la Polivalenta pentru locul 5 cu Tg Mures.| Pro Volei – Medicina 2-0 (25-15, 25-20): "


Sala Polivalenta (Botosani)

Spectatori:

PRO VOLEI – MEDICINA TG MURES ………. 2-0 (25-15, 25-20, meci-live)


PRO VOLEI (locul 7) – 23 de puncte

MEDICINA TG MURES (locul 5) – 25 de puncte


Articol: Cosmin Ciobanu, Calin Radulescu

"

Decenţă judiciară în cazul ”Animalului” care l-a ucis în bătaie pe taximetrist

Decenţă judiciară în cazul ”Animalului” care l-a ucis în bătaie pe taximetrist: "

Săptămâna trecută, un incident grav petrecut ân Bucureşti, uciderea unui om în bătaie, a făcut rapid înconjurul României. Un tânăr de 22 de ani a bătut un taximetrist până când acesta şi-a dat ultima suflare. Imediat, stârnită de cruzimea incidentului, presa a început linşajul mediatic al agresorului. S-au făcut reportaje, interviuri cu taximetrişti înspăimântaţi, talk-showuri, iar o seamă de psihologi cunoscuţi s-au grăbit să-şi dea cu părerea. Nu au contat nici bunul simţ, nici raţiunea, nici decenţa în astfel de cazuri. „Animalul” trebuia arestat şi băgat după gratii cel puţin 15 ani, pedeapsa dată de jurnaliştii-inchizitori fiind pentru omor deosebit de grav.

Iată însă că după câteva zile, anchetatorii au scos la iveală înregistrarea video (o puteţi urmări în finalul articolului) a teribilului incident care demonstrează că ziariştii s-au cam pripit. Iată că lucrurile nu stau aşa. Avocaţii tânărului vor obţine zilele acestea încadrarea juridică, din omor deosebit de grav, în lovituri cauzatoare de moarte. Se va ţine cont de faptul că tânărul a fost provocat, taximetristul fiind şi cel care, în toiul disputei, şi-a lovit primul, cu pumnul în figură, rivalul. Cum tânărul a ripostat, între cei doi s-a iscat o bătaie în toată regula în urma căreia taximetristul a fost învins, el decedând din cauza loviturilor primite. Cel mai probabil, în faţa judecătorilor se va aminti, spre comparaţie, şi cazul lui Cosmin Răzvan Drăgan, un recidivist din Craiova care a ucis un pensionar, tot din bătaie, dar în alte condiţii, mult mai agravante.

Şi atunci, presa a prezentat tragedia cu aceeaşi patimă oarbă. Numai că justiţia i-a „acordat” lui Drăgan doar 6 ani de închisoare, deşi el şi-a ucis victima fără să fie deloc provocat, doar pentru că traversa prea încet!

De ce acest text?

Pentru că milităm ca presa şi, în general, societatea să dovedească decenţă în asemenea cazuri, să privească faptele cu maturitate şi înţelepciune, pentru că împreună cu acestea vine şi civilizaţia. Numai dacă revenim la civilizaţie şi bun-simţ vor dispărea provocările, bătăile şi ura care ne apasă tot mai greu. Şi astfel, nu o să mai ajungem să facem dintr-un fost sportiv, ucis într-o cârciumă de doi ţigani unguri, un erou naţional. Iar din taximetrişti, cei mai oropsiţi români.Voi ce părere aveţi?

"