vineri, 20 mai 2011

Concert de manele la nunta lui Pandele

Concert de manele la nunta lui Pandele: "Florentin Pandele şi aleasa lui, Gabriela Vrânceanu Firea, mai fac, pe 9 iulie, o petrecere în cinstea căsătoriei lor de anul trecut. Cel care nu putea lipsi de la chef este Adi Minune."

EXCLUSIV: Directorul general Publika TV a cumpărat postul de la Elan Schwartzenberg pentru 1,5 milioane de euro

EXCLUSIV: Directorul general Publika TV a cumpărat postul de la Elan Schwartzenberg pentru 1,5 milioane de euro: "

Elan Schwartzenberg a vândut postul Publika TV, din Moldova, lui Dumitru Țâra, partener local și director general al televiziunii de peste Prut.

Contactat de paginademedia.ro, Elan Schwartzenberg a confirmat tranzacția, dar și prețul acesteia: 1,5 milioane de euro.

Detalii, în continuare:

Dumitru Țâra deține, de acum, integral, postul Publika TV, al cărui director general este.

În urmă cu două săptămâni, Ioana Vîntu a fost mandatată de Elan Schwartzenberg să discute vânzarea postului către omul de afaceri Vladimir Plahotniuc. Schwartzenberg nu a comentat informația, dar a admis că a avut mai multe discuții.

Elan Schwartzenberg, pentru paginademedia.ro:

“Am avut mai multe oferte de la mai multe grupuri, dar, pentru continuitate, dar și din respect pentru el, am ales să preia postul.”

“Poate ceilalți nu îl susțineau în continuare, poate nu ar fi urmat aceeași linie editorială, poate ar fi optat pentru un alt management.”

Din respect pentru el, pentru linia editorială începută, deși oferta lui a fost ceva mai mică decât a celorlalți, am optat pentru el”, a mai spus Elan pentru paginademedia.ro.

Prețul tranzacției:

1,5 milioane de euro.

Foto: Laurențiu Obae

"

Redactorul-șef adjunct de la Gândul pleacă redactor șef la Jurnalul online

Redactorul-șef adjunct de la Gândul pleacă redactor șef la Jurnalul online: "

Adrian Cercelescu, fost redactor-șef adjunct al ziarului Gândul, trece la Jurnalul național. El va fi redactor șef la ediția online a ziarului din trustul Intact.

Potrivit informațiilor paginademedia.ro, alți trei jurnaliști de la gandul.info vor urma aceeași direcție: Jurnalul online.

Despre cine este vorba, în continuare:

Din redacția gandul.info pleacă la Jurnalul național:

  • Gabriela Ștefan – șef departament investigații Gândul
  • Robert Veress – investigații
  • Alina Turcitu Bădălin – social

Un alt redactor șef adjunct al Gândul a plecat în ultima lună. Este vorba de Marius Nițu, care a trecut la Realitatea TV.

"

Redactorul-șef de la Capital și-a dat demisia

Redactorul-șef de la Capital și-a dat demisia: "

Iulian Bortoș și-a dat demisia din poziția de redactor-șef al săptămânalului Capital.

El conducea redacția săptămânalului economic din septembrie 2005.

Are legătură decizia lui cu ultimele mișcări de la Evenimentul zilei și Capital?

Iulian Bortoș, pentru paginademedia.ro:

“Este o decizie asupra căreia mă gândesc de mai multă vreme. Ce s-a întâmplat în ultima perioadă m-a făcut să grăbesc luarea deciziei. Mi-am oferit disponibilitatea de a ajuta în continuare revista, cât timp este nevoie de mine”.

Bortoș a fost numit redactor-șef al Capital în septembrie 2005. Anterior, a fost șef de departament (Companii), timp de un an. Înainte de Capital, a lucrat șapte ani la Mediafax.

În ultimele zile, trei oameni au fost restructurați de la săptămânalul. Alți doi redactori au ales să plece de la Capital cu salarii compensatorii.

Foto: Capital


"

Claudiu Şerban: Nu mă aşteptam să plece atât de mulţi oameni

Claudiu Şerban: Nu mă aşteptam să plece atât de mulţi oameni: "

“Nu m-am aşteptat la acest număr de oameni (care vor să părăsească EvZ – n.r.), dar le doresc succes”, a declarat Claudiu Şerban, managerul EvZ şi Capital, pentru HotNews.ro.

În cursul zilei de ieri, acesta estima că “în momentul acesta, circa 10-12 oameni, din redacţia de 50 de jurnalişti, au hotărît să plece”.


El a spus că “ziarul se va lupta în continuare pentru poziţia lui pe piaţă” şi că “ziarul va continua politica editorială de acum”.

Intenţia conducerii Evenimentul Zilei este “să creştem conţinutul ziarului” şi să angajeze oameni pentru a reconfigura echipa redacţională, a mai spus ieri Claudiu Şerban.

Declaraţia lui a fost făcută pe fondul deciziei mai multor angajaţi de a părăsi redacţia EvZ. Despre plecările de la EVZ paginademedia.ro a scris aici.

"

20 mai: Lazarus și-a lansat Zeus TV

20 mai: Lazarus și-a lansat Zeus TV: "

Televiziunea Zeus TV a început să emită în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01.00, fiind disponibilă în momentul de faţă unui număr de circa 400.000 de abonaţi ai UPC Digital şi ai unor operatori de cablu mai mici din ţară, după cum a declarat pentru Mediafax Luis Lazarus, proprietarul postului.

Luis Lazarus a notificat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că televiziunea lui, Zeus TV, a început să emită pe UPC, potrivit unui anunţ făcut în şedinţa de joi a CNA de către Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului.

“Ne-am lansat pe UPC Digital şi am semnat şi contractul cu firma ESS care administrează fragmente pe satelitul Thor“, a spus Lazarus, precizând că, în momentul de faţă, postul Zeus TV este disponibil şi în grilele altor operatori mai mici din ţară. Potrivit lui Lazarus, Zeus TV ar urma să fie preluat şi de Dolce, platforma de satelit a Romtelecom, dar şi de alte companii de cablu din ţară.
Televiziunea lui Lazarus, Zeus TV, s-a lansat

Omul de afaceri Dinu Patriciu susţine că investiţiile în piaţa media vor fi profitabile după depăşirea perioadei de criză, şi s-a decis să-şi extindă trustul media cu o televiziune, scrie România liberă.

“În câteva luni, ne vom uita la Adevărul TV. Nu voi cumpăra însă Naţional TV, aşa cum se speculează: de ce să iau pagubele altora?”, se întreabă miliardarul.

Acesta a mai adăugat că Adevărul Holding va supravieţui, “în ciuda celor care îi cântă prohodul”.
“Am închis Adevărul de Seară doar pentru ca, în curând, să revenim cu un nou concept, contra cost, nu gratis acum”, a mai spus Patriciu.
Patriciu, pe urmele lui Vântu şi Voiculescu: În câteva luni, ne vom uita la Adevărul TV

Înscrierile pentru cea de-a patra ediţie a Concursului pentru Jurnalism de Agenţie Rador 2011 au început ieri şi se încheie pe 5 iunie, scrie Mediafax.
Concursul cuprinde şase categorii – “cea mai bună depeşă de agenţie”, “cea mai bună acoperire a unui eveniment”, “cel mai bun documentar de agenţie”, “cel mai bun feature de agenţie”, “cel mai bun interviu de agenţie”, “cel mai bun produs de agenţie realizat de un corespondent local/internaţional”.
Înscrierile pentru Concursul pentru Jurnalism de Agenţie Rador 2011 au început

Playboy a lansat, ieri, un serviciu de abonamente online, numit iPlayboy, care le permite internauţilor să vadă fiecare pagină din toate revistele apărute în istoria titlului, de la cele de acum circa 60 de ani cu Marilyn Monroe până la cele mai recente, scrie Mediafax.

Celebra revistă Playboy a înregistrat o scădere considerabilă a tirajului, de la 3,15 milioane de copii, în 2006, la 1,5 milioane de copii în prezent. Astfel, conducerea revistei încearcă să aplice tot felul de strategii pentru a atrage noi clienţi. De exemplu, recent, revista s-a vândut cu o pereche de ochelari speciali pentru conţinuturi 3D pentru ca cititorii să poată vedea mai bine imaginea de la centrul revistei, care ilustrează o femeie goală.
Playboy a lansat un serviciu de abonamente online pentru arhiva sa digitalizată

Companiile specializate pe outdoor şi-au propus ca obiectiv menţinerea veniturilor obţinute la finalul lui 2010, chiar dacă în acest început de an s-a simţit un uşor reviriment. Unul dintre motivele de îngrijorare îl constituie prevederile proiectului de lege privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate , scrie Financiarul.

,,Din punctul meu de vedere, există două scenarii de evoluţie a pieţei de outdoor în acest an: unul optimist, în care piaţa va stagna, şi unul pesimist, în care, în cazul adoptării proiectului de Lege privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, piaţa se va prabusi”, declară Ilona Fodoreanu, mana­ger general al Media Advertising.
Companiile specializate pe outdoor estimează afaceri în stagnare

BrandTailors – companie de consultanţă şi design de brand – finalizează procesul de restructurare şi regândire a proceselor de lucru în companie şi defineşte competenţele funcţie de patru linii de business, scrie Financiarul.

BrandTailors finalizează procesul de specializare a echipei de lucru şi definire a competenţelor profesionale în funcţie de patru linii de business principale: branding de produs, branding de servicii, branding digital şi comunicare de brand.

În conformitate cu noua structură a companiei, coordonatorii celor patru divizii sunt: Anca Tazlaoanu – responsabilă de proiectele de branding de servicii din poziţia de Brand Consultant, Andreea Florea – Brand Strategy Coordinator – se ocupă de proiectele de branding de produs, iar Beatrice Danis coordonează proiectele de branding digital şi de comunicare de brand din poziţia de Brand Strategist.
BrandTailors se reorganizează după patru linii de business

The Practice a primit trofeul Gold SABRE Awards pentru cea mai bună campanie din categoria Employee Communications. Programul premiat, “€œCrazy About Computers”, realizat pentru TechTeam Global, a concurat cu proiecte din ţări precum Marea Britanie sau Spania, cât şi cu o altă campanie românească, scrie Wall-Street.ro. Agenţia a avut 5 nominalizări la ediţia de anul acesta a premiilor SABRE, dintr-un total de peste 2.000 de intrări, cel mai mare număr de lucrări înscrise din istoria SABRE Awards. Noul trofeu al The Practice este al 6-lea obţinut de agenţie în cadrul competiţiei (5 Gold şi 1 Platinum).
The Practice, premiată la SABRE pentru o campanie TechTeam Global

Piaţa de media a scăzut în primul trimestru al lui 2011 cu circa 10% faţă de perioada similară a anului trecut, peste estimările din luna ianuarie, potrivit Roxanei Buhă, Buying Director la Starcom MediaVest Group .”€œLucram pe scenariu de scădere şi sperăm să ne oprim la acest minus 10% până la sfârşitul anului”, a spus Roxana Buhă pentru Wall-Street.ro.
Şi Dan Balotescu, general manager la Media Investment, estimează o scădere de 10% a pieţei de media în primul semestru al anului. “€œExtrapoland pentru întregul an, aceasta înseamnă că investiţia netă în media din acest an este aproximativ egală cu jumătate din investiţia media a anului 2008”, spune el.
Piaţa de media a scăzut cu 10% în primul trimestru

Şeful reţelei internaţionale Discovery a vorbit în exclusivitate pentru ziarul „Adevărul“ despre viitorul televiziunii 3D şi despre investiţiile companiei. Reţeaua de televiziune Discovery nu este pregătită să investească în televiziuni 3D, care are costuri de producţie cu 50% mai mari decât televiziunea standard.
Care este cea mai populară emisiune din lume?
Cea mai performantă producţie, în mod constant, la nivel mondial este probabil „O pradă mortală”. Emisiunea are succes peste tot.
Mark Hollinger, preşedinte şi CEO Discovery Networks International: „Televiziunea 3D se va dezvolta mai încet decât cea HD“

Sute de specialişti în sănătate şi nutriţie, medici şi reprezentanţi ai unor organizaţii non-guvernamentale din SUA au adresat gigantului Mcdonald’s o scrisoare deschisă prin care solicită retragerea mascotei Ronald Mcdonald’s. Motivul: acesta ademeneşte copiii să consume hrană tip fast-food, scrie a1.ro.

În replică, reprezentanţii gigantului american susţin, potrivit cotidianului britanic The Independent, că mascota Ronald Mcdonald, promovată în ultimii 40 de ani, încurajează stilul de viaţă echilibrat şi sănătos. Mcdonald’s nu uită să amintească actele caritabile făcute în numele binecunoscutului clovn cu perucă roşie şi subliniază că în celebrele meniuri pentru copii, Happy Meal, sunt incluse fructele ori laptele degresat.
Mcdonald’s, şomată să renunţe la mascotă

"

Patriciu, pe urmele lui Vântu şi Voiculescu: În câteva luni, ne vom uita la Adevărul TV | Romania Libera

Patriciu, pe urmele lui Vântu şi Voiculescu: În câteva luni, ne vom uita la Adevărul TV | Romania Libera: "Omul de afaceri Dinu Patriciu susţine că investiţiile în piaţa media vor fi profitabile după depăşirea perioadei de criză, şi s-a decis să-şi extindă trustul media cu o televiziune.

'În câteva luni, ne vom uita la Adevărul TV. Nu voi cumpăra însă Naţional TV, aşa cum se speculează: de ce să iau pagubele altora?', se întreabă miliardarul.

Acesta a mai adăugat că Adevărul Holding va supravieţui, 'în ciuda celor care îi cântă prohodul'.

'Am închis Adevărul de Seară doar pentru ca, în curând, să revenim cu un nou concept, contra cost, nu gratis acum', a mai spus Patriciu."

Sorin Oancea: Mi-am exprimat intenţia de a vinde acţiunile de la Antena 3, dar Intact nu le cumpără - Mediafax

Sorin Oancea: Mi-am exprimat intenţia de a vinde acţiunile de la Antena 3, dar Intact nu le cumpără - Mediafax: "El a explicat pentru presă că a făcut oferta de vânzare a acţiunilor sale de la Antena 3 în vara anului trecut. 'Am făcut oferta de vânzare astă vară, în momentul în care s-a făcut schimbarea de conducere la Antena 3. Nu mi-au răspuns în niciun fel', a spus Sorin Oancea, precizând că în prezent se preocupă doar de televiziunea B1. 'De Antena 3 nu mai pot să mă preocup, pentru că nu mai am niciun fel de acces la informaţii sau decizii de acolo', a mai spus Oancea."

Video - Oana Tabultoc - Vis de tigan (www.oanatabultoc.tk)