luni, 21 martie 2011

Neuronul stingher: Oana Zavoranu spune ca Pepe este o prostituata ieftina rau;

Neuronul stingher: Oana Zavoranu spune ca Pepe este o prostituata ieftina rau;: "Oana Zavoranu: "Pepe e o prostituata ieftina rau, ia putini bani de la emisiunile la care participa. El nu mai canta pentru ca zice ca il tineam eu de corzile vocale...""

Eurovision 2011 - Hotel FM - Change (Romanian entry)

Piesa "Change" a trupei Hotel FM ne va reprezenta în mai la Eurovision

Utile: Cum sa va construiti un CV online; 5 greseli grave pe care le fac parintii; Usturoiul, folosit in tratamentul intoxicatiilor alimentare; Tigarile mentolate au dus la cresterea numarului de fumatori tineri

Utile: Cum sa va construiti un CV online; 5 greseli grave pe care le fac parintii; Usturoiul, folosit in tratamentul intoxicatiilor alimentare; Tigarile mentolate au dus la cresterea numarului de fumatori tineri: "Cancerul sedentarului stresat. Cand beti cafeaua pe stomacul gol, cand prajelile sunt baza alimentatiei, iar din dieta lipsesc legumele, fructele, lichidele si miscarea, riscul sa apara cancerul intestinului gros este major. Daca mergeti pe principiul ca ziua nu incepe bine fara cafea si tigara pe stomacul gol sau ca "masa nu...

Alimentele bogate in vitamina C, remediul impotriva asteniei. Aproape o treime dintre romanii cu varsta peste 14 ani au suferit de astenie de primavara in ultimii ani, arata studiile de specialitate. Potrivit datelor, astenia de primavara este mai rar intalnita in randul tinerilor, ponderea fiind mai ridicata in randul persoanelor..."

Videocracy un documentari interzis în Italia



Un film documentar despre televiziunile lui Silvio Berlusconi, care au inceput sa arate dupa chipul si asemanarea politicianului a fost interzis in Italia. Regizorul si familia acestuia au fost amenintati, trailerul filmului evident a fost fost interzis pe ecranele televiziunilor patronate de premierul italian.

Irinel rămâne "răul cel mai mic" pentru micuţa Irina

Irinel rămâne "răul cel mai mic" pentru micuţa Irina: "Tribunalul Bucureşti a dispus ca fetiţa cuplului să rămână mai departe în custodia tatălui, confirmând decizia Tribunalului Buftea, care avea ca argument condiţiile superioare oferite de Irinel."

OPINIE CR | 1.200 de vizitatori! Plus culisele transmisiei de cosmar de la Pro Volei.

OPINIE CR | 1.200 de vizitatori! Plus culisele transmisiei de cosmar de la Pro Volei.: "
.

Tin sa multumesc botosanenilor pentru ca in acest week-end am reusit sa atingem zilnic cate 1.200 de vizitori (vineri, sambata, duminica). E adevarat ca nu e foarte mult, insa noi continuam sa fim foarte nisati pe sport si atunci e complicat sa atingem un trafic mai mare deocamdata.

REPORTER DE TEREN – UN CALVAR ADEVARAT.

Din nebunia mea, care doream sa vad daca putem face un LIVE-AUDIO de la meciuri s-a nascut si transmisia de sambata de la Dinamo – PRO VOLEI (3-0), care e adevarat se poate spune ca a fost o subproductie din cauza deselor mele balbaieli, rasetelor nervose si lipsei de cunostinte in domeniu… insa per total a fost de utilitate publica.
In rest un calvar…
- Echipe pauza.... (ce foi cu echipe… deja vreau prea mult),
- Sala n-avea tribune. Si comenteazata tata meciul de pe parchet, dintr-un colt cu agenda in brate si telefonul intr-o mana, pe un scaun de coferinte. E adevarat ca le vedem posterioarele jucatorelor destul de bine, dar era ultimul lucru care ma interesa, pentru ca trebuia sa vad bine meciul despre care trebuia sa relatez.
- In sala destul de cald. Si dezbracate… imbracate… Dupa ora de transmitie la telefon zicei ca jucam si eu putin.. deja curgeau apele… Vocea ma cam lasase. Stiu ca au fost pauze insa eu tot timpul ii dadeam indicatii lui Cosmin ce sa faca, astfel ca am vorbit o ora si ceva ca TRENUL la telefon
- La sfarsit alta daravela…
- Alearga-l pe seful Buhaianu, care aproape ca plecase… sa ne zica si noua acolo ceva….. despre marele meci… CAZ REVOLVAT insa afara din sala

“Doamne ce marisoara e Cody…”.

- Le caut cu privirea pe jucatorele lui Pro Volei si nimic… nimic… Le vad in sfarsit… Saracile erau cam terminate (obosite) ca si mine, tocmai trageau de niste genti mari cat o zi de post.| O fractiune de secunda ma gandesc: “Imi trebuie Ivana Dinici pt ca ea pare a fi VEDETA… dupa care ma succesc instantaneu: “Doamne dar cum facem traducere pe audio. E prea complicat…. imi trebuie o romanca”….
Cea mai facila (apropiata): Alina Covrig, care tragea saracuta de un geamantan mare… mare… sa-l scoata din vestiar… Si hop sar eu si incep s-o hartuiesc in timp ce fata avea treaba… Hai nu-mi zici si mie ceva de meci.. uitandu-ma in sus. Intr-o fractiune de secunda sesizez acut diferenta de inaltime: “Domne ce marisoara e… (185 ea -180 eu)… De mult nu m-am mai simtit asa pitic. Aoleu daca e suparata si imi da una, la ce alonja are, ma face KO”.
Am noroc, nu e suparata si e chiar tare de treaba… Si tare dezinvolta… Bine ca nu mi-a bagat-o pe aia ca “gazdele si-au dorit mai mult victoria”… Mai intreb eu ceva probabil stupid si caz rezolvat.

Misune cat de cat indeplinita…

Am transmis live (ca o goarna stricata)… Am alergat si hartuit oamenii prin sala (ca un derbedeu)…. Ce mai o zi ingrozitoare , dar asa e sa te joci pe teren de-a reporterul.
"

Greva în ochii elevilor eminescieni

Greva în ochii elevilor eminescieni: "
Cu toate că a trecut deja o săptămână de grevă, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu se anunţă prelungirea protestelor, până când profesorii îşi vor primi drepturile.

"

Iuliana Tudor, cu emoţii la "O dată-n viaţă"

Iuliana Tudor, cu emoţii la "O dată-n viaţă": "După ce a stat departe de public 139 de zile şi 13 ore, după cum a numărat chiar prezentatoarea emisiunii 'O data-n viaţă', proaspăta mămică Iuliana Tudor a revenit în Studioul I al Televiziunii Române cu cea de-a opta ediţie a..."

Pepe: Oana pare deşteaptă, dar nu e - Mediafax

Pepe: Oana pare deşteaptă, dar nu e - Mediafax: "Pepe a declarat luni, în emisiunea 'Poveştiri adevărate' de la Acasă - referitor la injuriile şi acuzaţiile aduse de soţia sa, Oana Zăvoranu, de furt şi părăsire a domiciliului conjugal - că 'Oana pare deşteaptă, dar nu e' şi adus din nou în prim plan o presupusă relaţie extraconjugală a acesteia."

Oana Zăvoranu: De mai mult de şase luni nu mă mai simţeam atrasă de Pepe

Oana Zăvoranu: De mai mult de şase luni nu mă mai simţeam atrasă de Pepe: "Oana Zăvoranu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu s-a mai simţit atrasă de soţul ei, Ionuţ Pascu (Pepe) de peste şase luni, acesta fiind unul dintre motivele despărţirii lor, vedeta menţionând că doreşte să recupereze jumătate din investiţia făcută în apartamentul conjugal.

Un secret din 1967: astronautul rus care ştia că va muri în Soyuz 1

Un secret din 1967: astronautul rus care ştia că va muri în Soyuz 1: "Când a urcat la bordul navetei Soyuz 1, astronautul sovietic Vladimir Komarov ştia că va muri. De ce nu a refuzat? Pilotul de rezervă ar fi fost prietenul său, Iuri Gagarin. De ce Soyuz 1, cu peste 200 de probleme tehnice, nu a..."

Jos Labele de pe Sunday Times!

Jos Labele de pe Sunday Times!: "Voi reveni la scandalul Severin, oricum mi-e clar ca omul nu mai are nici un viitor in Parlamentul European si ar trebui sa plece singur. Dar m-a enervat ce spune el despre The Sunday Times:

`Un ziar specializat in producerea si colportarea scandalurilor, un ziar care a exprimat si exprima in permanenta puncte de vedere eurosceptice, eurofobe`

Asta e peste poate. Poate ca Severin crede ca toti citim doar Libertatea si CanCan si ne ia de prosti.

​"

Finanţare pentru firmele care angajează absolvenţi

Finanţare pentru firmele care angajează absolvenţi: "
Din bugetul asigurarilor pentru somaj sunt alocate fonduri privind subventionarea locurilor de munca pentru angajatorii care incadreaza absolventi.

"

Moise Guran va realiza la Europa FM emisiunea Romania in direct

Moise Guran va realiza la Europa FM emisiunea Romania in direct: "Talk-show-ul "Romania in direct", difuzat de Europa FM, va fi realizat din 28 martie de Moise Guran, potrivit unui anunt al statiei. Jurnalistul, care realizeaza si "Ora de business" la TVR 2, va fi in direct cu ascultatorii Europa FM de luni pana vineri, intre 13.30-14.00."

Află cum poţi lua bani de la bancă şi să nu plăteşti rata pe perioada studenţiei

Află cum poţi lua bani de la bancă şi să nu plăteşti rata pe perioada studenţiei: "Băncile şi-au schimbat politica faţă de cei care sunt pe băncile universităţilor. Studenţii pot obţine împrumuturi în conditii avantajoase pentru a-şi termina studiile în ţară sau în străinătate. Mai nou, sunt finanţate şi programele MBA, care îţi garantează promovarea în cadrul marilor companii. Sumele împrumutate de la bancă pot ajunge la câteva zeci de mii de euro, iar în unele cazuri se acordă chiar şi perioada de graţie (timp în care studentul nu este obligat să plătească rate pentru creditul luat).





"

Sorin Oancea (2): Vor fi două etape ale lansării B1

Sorin Oancea (2): Vor fi două etape ale lansării B1: "
Relansarea B1 TV se va face în două etape, spune Sorin Oancea într-un interviu acordat paginademedia.ro.
Sorin Oancea: „Deja, dacă vă daţi seama, e evident că vor fi două etape ale lansării. Va fi acum prima etapă, cu ştirile, talk-show-ul, emisiunile de divertisment din weekend şi o etapă ulterioară, la începutul lunii următoare, când vor intra Cancan-ul şi Late Night-ul.”
Emisiunile din grila B1, prezentate de Sorin Oancea:
Petrișor Obae: Puteţi să treceţi în revistă practic, de dimineaţa şi până seara emisiunile şi cine le va face?
E cam aşa: luni-joi vor fi matinal de ştiri – 07:00-10:00, 10:00 – matinal de lifestyle, 12:00-13:40 – ştiri şi talk-show-uri de actualităţi, 14:00-15:00 – evenimentul zilei, cu emisiunea „Ediţia de prânz”, aşa se va numi, Silviu Sergiu şi cu Horia Ghibuţiu. 15:00-16:00 – emisiune de ştiri.
Segmentul de după-amiază va fi prezentat alternativ de Adi Bucur şi de Mădălina Puşcalău. 16:00-17:00 – va fi Vlad Petreanu, cu un talk-show de autor, de actualităţi, 17:00-18:00 va fi o telenovelă, sau un serial, încă nu ştim exact. 18:00-18:30 – ştiri, 18:30-20:00 – Cancan TV, 20:00-21:00 -ştirile principale ale zilei, cu Sanda Nicola, 21:00-23:00 – Cristoiu şi Robert Turcescu.
Şi 23:00 până la 0:30 – Late Night, cu Radu Banciu şi Radu Naum.
De ce aţi ales formula aceasta cu doi jurnalişti şi care sunt de sport la bază?
Pentru că ei sunt doi oameni foarte cultivaţi, cu o mare experienţă jurnalistică, cu o mare experienţă de direct şi pentru un Late Night e foarte important ca să aibă aceste calităţi – experienţă de viaţă, experienţă de direct, cultură şi spirit. Şi cred că împreună, au făcut o echipă grozavă în perioada în care comentau turul Franţei şi lumea i-a ţinut minte şi reacţiile au fost excelente acum, vizavi de refacerea acestei echipe.
Şi altă treabă, e şi altceva decât există la ora actuală pe toate televiziunile din România. Va fi altceva.
Tabloid?
În niciun caz tabloid. Avem o emisiune tabloid la ora 18:30.
Serialul de care va fi, telenovelă sud-americană, turcesc, coreean, din ce naţiune?
O să vedeţi. Nu pot spune, pentru că negociem.
Dintr-o zonă exotică, sau din zona telenovelelor sud-americane?
Fie din zona europeană, fie dintr-o zonă mai exotică.
În prima săptămână a lui aprilie vom vedea Cancan şi Late Night şi matinalul de lifestyle, cel de la 10:00 la 12:00.
Dar primul matinal începe acum.
Matinalul de ştiri începe acum. Este un matinal de ştiri. Sunt, practic, trei ore de emisiune de ştiri.

Weekend de divertisment

Dar în weekend ce tip de producții vor fi programate?
De divertisment. Vineri seara avem Nemuritorii, care nu e chiar divertisment, deşi pe alocuri va stârni şi zâmbete. Este o emisiune realizată de colaboratorii noştri Dumitru Moroşanu cu Tavi Iordăchescu, care au fost producătorii Duminicii în familie.
Iar sâmbătă va fi emisiunea cu Mărgineanu, Bazar Bizar, produsă tot de ei.
Şi în timpul zilei vom avea emisiunea Urania, vom avea emisiunea 360 de grade. Sunt toate emisiunile astea de hobby sau de lifestyle, sau de celebrity, produse de B1 de până acum.

95% din investiție s-a dus la departamentul știri

Când aţi venit, unde aţi găsit postul?
Avea dotările, mă rog, suficiente, pentru tipul de emisiuni pe care le realiza atunci B1.
E o exprimare eufemistică.
Da. Dotările nu erau grozave pentru că nici solicitările nu erau extraordinare la momentul ăla. Acum investiţia în tehnică s-a dus în proporţie de 95% în dotarea departamentului de ştiri.
Deci practic acesta va fi nucleul postului. Cam câţi oameni sunt concentraţi pe zona de ştiri?
200 de persoane.
Din câţi?
Din 280.
Deci puteţi spune că e aproape un post de ştiri?
Da. Bun. Dar multe din producţii sunt externalizate. Emisiunea CanCan TV este o coproducţie cu CanCan. Emisiunile Nemuritorii şi Bazar Bizar sunt de asemenea externalizate. Multe alte emisiuni sunt făcute de realizatori independenţi. Tehnic însă, ştirile nu le poţi externaliza.

Ponderea divertismentului în programele B1 va creşte

Dar sunt cele mai costisitoare producţii din câte ştiu eu şi dumneavoastră ştiţi mai bine decât mine.
Da. Sunt costisitoare sau extrem de costisitoare atunci când difuzezi precum un canal generalist, 2-3 ore jumătate de ştiri pe zi. Atunci sunt costisitoare. Când, însă, producţia de ştiri difuzată pe post depăşeşte 6 ore, costul pe oră scade foarte mult.
Şi e mai multă publicitate care poate amortiza. Şi fie că faci trei ore, fie că faci 6 ore de ştiri pe zi, având dimineaţă la prânz şi seara şi noaptea, ai practic aceeaşi oameni pe care îi foloseşti. E o chestie de decizie şi de programming câte ore de ştiri difuzezi până la urmă.
Ce e iarăşi de reţinut, pe măsură ce producţia de divertisment a postului, ca şi achiziţia de programe externe va creşte, numărul de ore va scădea, de ştiri. Deci ponderea divertismentului în programele B1 va creşte.
Ştirile acum acoperă multe din segmentele astea şi pentru că în cazul unui canal la început de drum, cum e B1 acum, nu avea acces la pachetele mari de firme, nu avea acces la meciurile de fotbal din Liga Naţională. Dar noi sperăm că într-un an de zile, doi, să putem şi noi prezenţi în zona asta.
Veţi participa la licitaţia pentru meciuri?
Nu, acum nu. La modul foarte cinstit, nu avem bani pentru chestia asta.
Când vom vedea următorul pas în materie de divertisment?
Probabil că cel mai consistent pas în materie de divertisment va fi pentru perioada de toamnă, în septembrie.
Sursa foto: DailyBusiness.ro.
"

EXCLUSIV: Sorin Oancea, primul interviu la B1: „Conţinutul o să vorbească de la sine, dacă suntem sau nu partizani politici”

EXCLUSIV: Sorin Oancea, primul interviu la B1: „Conţinutul o să vorbească de la sine, dacă suntem sau nu partizani politici”: "
Conţinutul o să vorbească de la sine, dacă suntem sau nu partizani politici” spune Sorin Oancea, managerul B1 TV, într-un interviu acordat în exclusivitate paginademedia.ro. „Sunt într-o situaţie în care nu o să poată să mai vină acţionarul majoritar şi să îmi spună să fac într-un fel sau în altul”, continuă el.
Este primul interviu de la plecarea din Intact, anul trecut și după preluarea a 50% din postul B1 TV. „Au găsit un om mai tânăr şi mai talentat şi mai ambiţios decât mine”, spune ironic Oancea despre îndepărtarea lui de la conducerea Antena 3.
Cât despre B1 TV, în care a investit 2 milioane de euro, cash și împrumuturi bancare, va fi „o relansare treptată”. Spune că au fost discuții deocamdată fără rezultatcu Mihaela Rădulescu, dar „o așteaptă să se hotărască”.
Un interviu despre B1 TV, despre regrete, despre Antena 3 și despre relația cu familia Voiculescu.
Din interviu:
  • „Postul n-a avut orientare politică şi nu o să aibă în continuare orientare politică. Mi-am luat toate măsurile ca să nu mai existe acest risc. Faptul că eu controlez 50% din acţiunile companiei şi am drept de decizie editorială.”
  • „Sunt într-o situaţie în care nu o să poată să mai îmi vină acţionarul majoritar şi să îmi spună să fac într-un fel sau în altul.”
  • Din 2 milioane de euro investiți, „Investiţia în echipamente este de vreo 600.000 de euro şi restul s-au dus pe programe, preproducţie şi salarii.”
  • Ținte de publicitate: „Estimările noastre sunt la 5 milioane de euro vânzări anul ăsta.”
  • Despre Mihaela Rădulescu: „Deocamdată, ea a declinat acea ofertă, urmând să se mai gândească, să mai analizeze. (…) O aşteptăm să se hotărască şi să îşi lămurească chestiunile de familie, care deocamdată, nu îi permit să facă o astfel de emisiune săptămânală.
  • Despre plecarea din Intact: „Nu a fost împotriva voinţei mele. A fost de comun acord. Numai că din punctul meu de vedere condiţiile acestei schimbări nu au fost respectate şi de partea cealaltă.
  • Despre acțiunile pe care le mai are la Radio Zu și la Antena 3: „Le-am făcut cunoscută disponibilitatea mea de a le vinde acţiunile. Ei deocamdată nu şi-au manifestat interesul pentru a le cumpăra.”
Interviul, pe larg (transcrierea interviului paginademedia.ro a fost realizată de compania Monitoring Media)
Petrişor Obae: Aţi condus câţiva ani Antena 1, apoi aţi lansat Antena 3 şi aţi dus-o până la un punct. Cum va fi acum B1, mai mult ca Antena 1 sau mai mult ca Antena 3?
Sorin Oancea: B1 va fi un post cu pretenţii generaliste, dar informaţiile, ştirile şi talk-show-urile vor avea o pondere foarte mare. Ziua, nevoia de informaţii e destul de mare, oamenii s-au obişnuit să consume ştiri, chiar de televiziune, şi în spaţiile de office, de tranzit şi cred că asta este o abordare mai bună. Va fi câte un pic din amândouă, dacă vreţi.
Adică în timpul zilei va fi ca un post de ştiri.
Da. Şi spre seară, va mai apărea şi ceva divertisment. Începând cu Cancan TV, terminând cu Late Night-ul, dar în mijlocul prime-time-ului va domina tot un talk-show de actualităţi.
Nu film sau divertisment, ca la o generalistă.
Deci nu film sau divertisment, de luni până joi, inclusiv. Pentru weekend lăsăm loc divertismentului.
Ca strategie de programe, cam cum aţi structura segmentele orare ale unei zile?
De dimineaţă până seara ştiri şi talk-show-uri, informaţii. În accesul prime-time-ului vom avea divertisment. De fapt, este o emisiune celebrity news magazine, deci tot ştiri, dar despre celebrităţi, despre vedete.
Cancan TV o să fie la bătaie cu Happy Hour, Acces Direct şi toate emisiunile tabloide de pe celelalte posturi?
Nu. E mai rău, o să fie la bătaie cu principalele emisiuni de ştiri de la celelalte televiziuni mari. Va fi între 18:30-20:00.
De ce aţi ales această variantă, şi nu la bătaie cu ele?
Pentru că am vrut să dăm o alternativă în materie de programming telespectatorilor. Sunt staţiile aşa-zis mari – Pro TV, Antena, care domină piaţa şi după aia, un pluton mai mare de staţii. Noi aici, în zona asta vom încerca să intrăm şi să ne batem.
Va avea şi ceva din Prima, şi ceva din Kanal D, şi ceva din TVR. Adică asta e zona în care noi vrem să intrăm, până la sfârşitul anului.
Lipseşte ceva de aici. Lipsesc filmele.
Filmele vor fi mai puţine, pentru început. Cu filmele nu e aşa simplu, te-ai dus la piaţă şi ai cumpărat filme şi ai venit cu ele acasă şi le-ai pus pe post. Sunt negocieri îndelungate, în special cu majorii, contractele sunt făcute pe câte trei, poate chiar cinci ani de zile şi toate celelalte staţii, fiind în piaţă de mai multă vreme, şi-au făcut contractele. Acum la Cannes, în luna aprilie, o să fim şi noi prezenţi cu o delegaţie de trei oameni, care vor începe negocieri.

Mihaela Rădulescu e așteptată la Duminica în familie

Aţi atacat şi vedete, precum Andreea Marin, Mihaela Rădulescu, Florin Călinescu, pentru proiectul dumneavoastră?
Am avut discuţii cu mai multe vedete. Unele s-au concretizat, altele nu.
S-a vehiculat că pentru emisiunea Duminica în familie v-aţi fi dorit-o pe Mihaela Rădulescu.
Da.
Aţi discutat cu ea?
Nu personal.
Dar s-au purtat discuţii pentru a o aduce la B1?
Da.
Şi la ce rezultat au dus?
La niciun rezultat. Deocamdată, ea a declinat acea ofertă, urmând să se mai gândească, să mai analizeze. Nu am înţeles că ar avea o problemă cu B1, ci cu ideea de emisiune de televiziune. Ea nu poate veni săptămânal în ţară. Şi asta e o problemă. Dacă ai o emisiune săptămânală, trebuie să vii şi să o faci.
Dar este exclusă total o colaborare cu ea?
Nu, dimpotrivă. Noi ne dorim. O aşteptăm să se hotărască şi să îşi lămurească chestiunile de familie, care deocamdată, nu îi permit să facă o astfel de emisiune săptămânală.
Până atunci, cine va prezenta Duminica în familie?
Nu va fi o Duminică în familie acolo. Va fi o reluare a emisiunii Bazar Bizar cu Mărgineanu.

Implicarea lui Bobby Păunescu: din punct de vedere editorial, zero

Veniți de la Antena 3, un post cu o poziţie clară anti Băsescu, la B1 TV, un post cunoscut până acum pentru atitudinea pro preşedinţie. Ce iese din ciocnirea aceasta, care va fi orientarea politică a postului?
Eu v-aş răspunde aşa. Mie nu mi-a fost evidentă orientarea politică a postului, a anumitor emisiuni, dumneavoastră aţi spus-o, da? Postul n-a avut orientare politică şi nu o să aibă în continuare orientare politică.
Nu credeţi că există acest risc, dată fiind experienţa dumneavoastră anterioară, la Antena 3?
Nu.
De ce?
Mi-am luat toate măsurile ca să nu mai existe acest risc. Faptul că eu controlez 50% din acţiunile companiei şi am drept de decizie editorială.
Sunt într-o situaţie în care nu o să poată să mai vină acţionarul majoritar şi să îmi spună să fac într-un fel sau în altul.
Dar care este nivelul de influenţă al lui Bobby Păunescu, de exemplu, în această televiziune?
Din punct de vedere editorial, zero.
Dacă el vine şi spune: domnul Oancea, am şi eu o mică problemă. Uitaţi ce mi s-a întâmplat, hai să o cotim şi noi într-un fel. Ce-i spuneţi?
Nu cred că Bobby Păunescu este genul ăsta de om, care să vină cu astfel de intervenţii. Noi am avut nişte discuţii, bineînţeles, înainte de a semna contractul de asociere şi nu cred că vor fi astfel de situaţii.
Nu vor fi. Bobby nu mi-a dat această impresie, ar fi putut să o spună foarte clar, de la bun început. N-a făcut-o. Şi eu nu cred, după cum am vorbit şi mai devreme, eu nu cred că postul avea o anumită orientare până acum, ci unele emisiuni de pe acest post. Spuneţi dumneavoastră că ar fi avut o anumită orientare. Eu nu vreau să comentez.
Şi credeţi că, după plecarea lui Radu Moraru, s-a dus şi această percepţie, că B1 este un post portocaliu?
Probabil că nu.
Şi cum o să contracaraţi această percepţie?
Prin conţinut. Conţinutul o să vorbească de la sine, dacă suntem sau nu partizani politici.

Întotdeauna managerul are partea lui de vină în orice poziţionare sau orientare

Dar aţi stabilit în contract că Bobby Păunescu nu poate interveni în niciun fel în politica editorială?
Da. Dacă vom avea parti-pris-uri politice, e numai vina mea şi răspunderea mea de data asta. Nu o să mai am pe cine da vina.
La Antena 3 dumneavoastră aţi avut un rol în orientarea politică a postului? În poziţionarea politică a postului?
Întotdeauna managerul are partea lui de vină în orice poziţionare sau orientare o are un post televiziune sau de radio, mă rog. Întotdeauna şi directorul are partea lui de vină. Că e de acord sau că nu e de acord, astea sunt alte discuţii.
Atunci la Antena 3 care a fost raţiunea pentru care aţi decis totuşi să poziţionaţi postul pe o anumită aripă politică?
Antena 3 a început să emită în 2005. Din 2005 şi până în prezent postul a avut cam aceeaşi linie critică la adresa puterii. Diferenţele au fost de intensitate. Şi ăsta e tot comentariul pe care vreau să îl fac vis-a-vis de subiectul ăsta.
Şi de ce spuneţi că la B1 nu veţi fi tentat să poziţionaţi în niciun fel postul, strategic, din punct de vedere politic? De ce spuneţi că de data asta nu veţi mai face?
Pentru că mi se pare că e cea mai inteligentă atitudine pe care pot să o am. Că într-o piaţă media extrem de polarizată pro şi contra, după atâţia ani de campanie susţinută, nu vorbim de stânga, de dreapta. Cred că pur şi simplu multă lume s-a săturat de atâta campanie.
Nu comentăm acum dacă e bine sau nu e bine ceva sau altceva, ci pur şi simplu cred că oamenii s-au săturat de campanie politică şi pro şi contra. Şi vor şi ştiri şi informaţii normale, diverse şi despre altceva decât ce au făcut conducătorii acestei ţări sau ce au făcut cei din opoziţie sau aşa. Nu înseamnă că nu vom da şi asta.
Dar informaţiile şi talk-show-urile nu vor fi centrate numai pe aşa ceva, numai pe politică. Sunt multe alte domenii ale vieţii cotidiene care pot fi abordate şi trebuie să fie abordate.
Din moment ce există două posturi de ştiri susceptibile a face anumite jocuri, de ce al treilea post de ştiri n-ar face acelaşi lucru?
După părerea mea, în cazul Realităţii şi Antenei 3, nu mai e nimic de demonstrat. Mai e ceva de demonstrat? E vreo bănuială sau vreo suspiciune? Sau este cât se poate de evident? Lăsăm cu semnul întrebării, da?
Cred că pentru B1 trebuie să lăsăm măcar acea prezumţie de nevinovăţie, până va da măsura valorii sale, măcar aici nu există demonstraţia adevărului pe hârtie. Măcar atât. De-asta zic să plecăm de la prezumţia că ne vom face treaba în mod obiectiv şi corect.

Din păcate am fost nevoit să plec din trustul Intact

Petrişor Obae: După atâţia ani în televiziune, într-o zonă extrem de stresantă, dumneavoastră aţi decis să investiţi banii tot în televiziune. De ce?
Păi banii pe care i-am câştigat, i-am câştigat tot din domeniul ăsta. Cred că asta e ce ştiu eu să fac cel mai bine. Şi pentru că din păcate am fost nevoit să plec din trustul Intact, am vrut să rămână aproape tot de un domeniu care îmi e drag şi pe care îl cunosc.
Aţi fost nevoit. Simt un regret în ce spuneţi dumneavoastră.
Da. Se poate spune că e şi un regret, e adevărat.
Şi de ce aţi fost nevoit să plecaţi?
Nu aş vrea să dezvălui subiectul ăsta. Sunt încă multe lucruri de lămurit între mine şi trustul Intact, aşa că aş prefera să nu comentez pe tema asta.
Dacă v-aţi permis să cumpăraţi un post de televiziune, aţi câştigat destul de bine ca om de televiziune în aceşti ani.
Da. Am câştigat destul de bine. Corect.
Cam cât aţi investit în B1 TV, partea dumneavoastră de investiţii?
Să zicem, 2 milioane.
Două milioane. Sunt toţi banii aduşi de dumneavoastră.
Da.
Există destul de multe zvonuri pe piaţă cum că de fapt banii care se investesc acum în B1 nu ar veni de la Sorin Oancea, ci de la oameni din zonă politică. Cum comentaţi aceste lucruri?
La fel se poate spune şi despre alte televiziuni. Nu e adevărat. Şi se poate demonstra foarte simplu chestia asta, printr-o discuţie cu banca care a girat toată această investiţie.
Să înţeleg că e vorba de un împrumut bancar, nu de cash.
E vorba de ambele variante. Şi cash personal şi credit bancar.
Pe ce s-au dus aceşti bani?
În echipamente şi programe şi salarii. Investiţia în echipamente este de vreo 600.000 de euro şi restul s-au dus pe programe, preproducţie şi salarii.
Unde sunt studiourile? De unde emite?
Studioul de ştiri şi cel de talk-show-uri sunt aici în Calea Victoriei. Şi studioul de acces, mă rog, Cancan, late night şi matinal la Palatul Copiilor.

Estimările noastre sunt la 5 milioane de euro vânzări anul ăsta

În termene obiective clare, de unde porneşte acum B1 şi unde vrea să ajungă? Şi mă refer aici la rating, dar şi la bani, evident.
Bun, ca bani e greu de spus pentru că este o situaţie de criză acum, este o situaţie de tranzit economic, de tranziţie economică către redresare. Dar ca market share suntem acum aproape de 1% și sperăm ca la sfârşitul anului, în ultimul trimestru, să fim la minimum 3% și un rating mediu de 1-1,5.
Ca bani?
Estimările noastre sunt la 5 milioane de euro vânzări anul ăsta. În condiţiile de programe de anul trecut am făcut 2.5 milioane. În condiţiile de programe de anul ăsta cred că o dublare e realistă. Şi dacă aţi văzut creşterea de audienţă am vrea să o triplăm. Eu zic că sunt realiste.
De ce aţi preferat să luaţi un canal care exista pe piaţă în loc să luaţi unul de la zero cu aceeaşi investiţie?
B1 există şi va fi relansat. Cred mai mult într-o astfel de abordare de business decât în lansarea unui canal de la zero. E foarte greu în ziua de azi să faci loc unui canal de la zero din multe, multe motive: obiceiuri de consum, poziţia pe telecomandă, relaţiile cu operatorii de cablu şi platforme digitale.
Sunt multe probleme cărora trebuie să le faci faţă în a lansa. În afară de asta, în momentul în care noi vom pune nişte programe bune pe post, ele vor produce de a doua zi. Oamenii trec pe la B1, se vede din frecvenţa butonărilor. În momentul în care vom avea programe mai bune sunt convins că oamenii se vor uita.
Cu un canal nou, şi ştiu bine că am trecut prin asta cu Antena 3, e foarte greu şi poate dura până la 1 an de zile ca oamenii să se obişnuiască să treacă pe la tine pe post să vadă ce e.

Ce se întâmplă cu acțiunile de la Antena 3? „Deocamdată nimic”

Să intru într-un alt subiect acum, legat de Intact. În ce relaţii aţi rămas cu familia Voiculescu?
În nici un fel de relaţii.
Nu aţi mai vorbit după plecarea dumneavoastră?
Nu.
Credeţi că sunt supăraţi că le-aţi luat oameni?
Nu vreau să fiu ipocrit. Bănuiesc că nu le convine. Dar să ştiţi că nu e corect spus că le-am luat oamenii. Cei mai mulţi oameni, dacă nu cumva toţi care au venit de acolo, fie au fost îndepărtaţi de ei, fie au urmat oameni îndepărtaţi de ei care au venit alături de mine.
Noi nu am fost în poziţia să licităm la oameni. Nu aveam resursele Intactului să le oferim oamenilor mai mulţi bani. Am făcut eforturi foarte mari şi facem în continuare ca să le dăm măcar atât cât aveau acolo. Dar unii dintre ei chiar au preferat să vină. Nu vorbesc de mine, dar după Aura (Țițirigă-n.r.), după alţii, nu mai dau nume.
Aţi plecat din Intact, dar sunteţi încă acţionar în două companii media acolo. Aveţi 10% parcă la Radio Zu şi 25% încă la Antena 3. Ce se întâmplă cu aceste acţiuni?
Deocamdată nimic.
Deci dumneavoastră practic acum sunteţi acţionar la un concurent, nu?
Da.
V-a făcut familia Voiculescu vreo ofertă de a prelua acţiunile pe care le deţineţi dumneavoastră acolo?
Încă nu.
Aţi avut discuţii în acest sens?
A fost un început de discuţie chiar înainte de a pleca.
Şi concluzia?
Fără concluzii.
Şi când vor fi reluate aceste discuţii?
Nu ştiu, iniţiativa le aparţine.
Dar dumneavoastră cum vă simţiţi ca acţionar la un concurent?
Eu, din poziţia mea, cu 25% la Antena 3, nu pot iniţia nimic. Le-am făcut cunoscută disponibilitatea mea de a le vinde acţiunile. Ei deocamdată nu şi-au manifestat interesul pentru a le cumpăra.
Eu acolo nu am niciun cuvânt de spus, nici în calitate de acţionar. Şi deocamdată managementul de acolo face ce doreşte, nu mă întreabă şi nu îmi raportează absolut nimic mie. Deci eu nu am acces la informaţii de acolo.
Dar acolo la un moment dat aţi fost dat la o parte de la conducerea Antena 3. De ce s-a întâmplat acest lucru?
Nu ştiu. Întrebaţi-l pe domnul Voiculescu.
Vă întreb pentru că presupun că vi s-a dat o explicaţie.
Aş vrea să nu dezvoltăm subiectul ăsta. Am spus de la bun început că nu vreau să dezvoltăm subiectul ăsta. Dar cred că cel mai bine întrebaţi-l pe domnul Voiculescu.

Despre înlăturarea de la Antena 3: Au găsit un om mai tânăr şi mai talentat şi mai ambiţios decât mine

Vroiam să vă întreb care este motivul comunicat dumneavoastră atunci. Şi atunci e o întrebare pentru dumneavoastră.
Nu a fost chiar aşa. Adică, haideţi să spunem altfel, nu a fost împotriva voinţei mele. A fost de comun acord. Numai că din punctul meu de vedere condiţiile acestei schimbări nu au fost respectate şi de partea cealaltă. Deci schimbarea se produce în anumite condiţii.
Plecarea, renunţarea mea la conducerea Antenei 3 se producea în anumite condiţii. Eu mi-am respectat partea mea de condiţie şi am renunţat la conducerea Antenei 3, deşi firma era pe creştere ca audienţă şi pe profit din punct de vedere financiar. Iar partenerii mei nu şi-au respectat partea lor de înţelegere.
Ne puteţi detalia ce înseamnă asta?
Nu, nu.
Anul trecut aţi primit sau veţi primi dividende de la aceste vânzări?
Nu ştiu. Nu mi-a fost prezentat bilanţul. Mai e timp până în mai.
Am observat că cei mai mulți dintre oamenii care au început televiziunea în Intact, televiziunea Antena 1, nu mai sunt acolo, vorbesc de cei din management. De ce credeţi că trupa de început de la Antena 1 nu se mai regăseşte acum în echipa Intact?
Probabil pentru că au fost găsiţi alţi oameni mai buni, care să îi înlocuiască.
Simt o doză de ironie în tonul dumneavoastră.
Am zis probabil, nu am de unde să ştiu ce a stat la baza acestor decizii.
Dar ştiţi ce s-a întâmplat în cazul dumneavoastră.
Ştiu. Au găsit un om mai tânăr şi mai talentat şi mai ambiţios decât mine.
"

Greva pentru elevii de la Eminescu : “Se vor grăbi să predea toată materia”, “Haos total”

Greva pentru elevii de la Eminescu : “Se vor grăbi să predea toată materia”, “Haos total”: "Profesorii de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” au fost săptămâna precedentă printre cei mai vehemenţi în a-şi cere drepturile salariale. Mai nimeni nu i-a întrebat însă pe elevi cum sunt afectaţi, ce părere au despre protestul cadrelor didactice. A făcut-o însă Mădălina Iacob, cursant la acest colegiu, care a strâns câteva păreri pe care le redăm mai jos. "