luni, 16 mai 2011

Dumitru Monacu lanseaza "Culegere de... solutii"!

Dumitru Monacu lanseaza "Culegere de... solutii"!: "Miercuri, 18 mai, de la ora 16.00, in sala de marmura a Teatrului Mihai Eminescu, Dumitru Monacu lanseaza volumul "Culegere de... solutii".
Directorul Registrului Auto Roman, spune scriitorul Constantin Iftime, este "un om împăcat cu soarta,..."

INTERVIU - Florin Zamfirescu: "Pot spune ca am crescut in biserica"

INTERVIU - Florin Zamfirescu: "Pot spune ca am crescut in biserica": "Având în vedere faptul că proveniţi dintr-o familie de preoţi şi una de învăţători, ar fi interesant să aflăm câte ceva din genealogia familiei.
Familia mea din partea mamei este profund religioasă, fiind din tată-n fiu..."

Fratele Sofiei Vicoveanca, gasit mort in casa

Fratele Sofiei Vicoveanca, gasit mort in casa: "Fratele interpretei de muzica populara Sofia Vicoveanca a fost gasit mort in casa de rude. Potrivit acestora, omul zacea intins in casa si a murit singur intr-un apartament modest din orasul Aninoasa din Valea Jiului.
Constantin Fusa avea 58..."

Trofeul Lyceum, castigat de Colegiul National "M. Eminescu" Botosani, cu "Reteta dragostei"

Trofeul Lyceum, castigat de Colegiul National "M. Eminescu" Botosani, cu "Reteta dragostei": "Sambata, 14 mai 2011, s-a incheiat cea de a XV-a editie a festivalului de teatru "Lyceum", organizat de Casa de Cultura a Sindicatelor Botosani. Juriul acestui festival a evaluat evolutia trupelor de teatru prezente in festival si a acordat..."

Masacrul de la adăpostul de câini din Botoşani, un experiment pilot - CUM COMENTEZI?

35 de comentarii pană în prezent, unele într-adevăr pertinente din ambele tabere, au mai dispărut insultele şi blestemele.
Masacrul de la adăpostul de câini din Botoşani, un experiment pilot - CUM COMENTEZI?: "Un medic veterinar din Bucureşti arată că uciderea celor 230 de câini din Botoşani a fost un experiment pilot, pentru a testa opinia publică.

Liviu Gaiţă, un celebru medic veterinar din Bucureşti, a..."

TEX CLUB | JUNGLE PARTY cu Jane si Tarzan: sambata 21 mai, ora 22:30.| INTRARE LIBERA

TEX CLUB | JUNGLE PARTY cu Jane si Tarzan: sambata 21 mai, ora 22:30.| INTRARE LIBERA: "

TEX CLUB | JUNGLE PARTY – Jane si Tarzan va invita in JUNGLA, sambata 21 mai , ora 22:30 – INTRARE LIBERA







"

Rănile sufletului…

Rănile sufletului…: "
Nu am scris de ceva vreme.. şi nu am un motiv întemeiat pentru asta.. poate pentru că.. nu mai pot să-mi despletesc sufletul în cuvinte.. sau pentru simplul fapt că.. am obosit să o fac..
A trecut aşa mult timp.. de când puritatea mă înconjura.. şi nu înţeleg de ce Timpul.. mă repede în lumea rădăcinilor adânci..în lumea nefericită a maturizării peste răsărit..
Neputinţa..şi confuzia îmi stăpânesc fiinţa de ceva vreme.. şi cu toate că.. ' sunt bine '.. în aparenţă.. totuşi sufăr..
În ultima perioadă.. pierd oameni ce mi i-am legat de suflet.. şi sufletul mi-i rănit.. de atâtea rupturi..
Poate că-i vina mea că mă las lovită.. de oameni.. dar.. ştii. totuşi sunt aceeaşi.. cu zâmbete.. cu îndoieli.. cu banalităţi.. sunt tot EU.. cu vorbe multe.. cu secrete şi mărunţişuri..
Cât despre.. TINE... e cam târziu.. şi totuşi..am nevoie de tine..
"

Andreea Ionescu, sinucigaşa de pe Facebook, povesteşte de ce vrut să-şi ia viaţa.

Andreea Ionescu, sinucigaşa de pe Facebook, povesteşte de ce vrut să-şi ia viaţa.: "'Nici un ban in casa. Datorie la lumina - 350 lei. Bilet de avion la avocat - 800 lei (pentru deplasarea la Iasi). Frigiderul gol. Animalele nu mai au de mancare. Iliuta pleaca la scoala spunand ca vrea o sticla cu apa si o napolitana. In permanenta ii este foame. Are 11 ani si e in crestere. Pentru iunie nu mai avem bani de chirie. Pisica albastru de Rusia in varsta de 18 ani e pe moarte. Andreea Ionescu isi pune muzica si deschide Facebook. Plange', scrie Andreea Ionescu, femeia care ..."

Doctorul i-a spus mamei ca am cancer. Eu nu stiu ce inseamna asta, stiu doar ca ma doare capul

De groază:
Doctorul i-a spus mamei ca am cancer. Eu nu stiu ce inseamna asta, stiu doar ca ma doare capul: "Ma numesc Pop Alia Maria si m-am nascut pe data de 13.04.2008 in Cluj-Napoca. Anul acesta de ziua mea, cand am implinit 3 ani nu a fost prea frumos pentru ca ma simteam foarte rau si ma durea capul foarte tare. Mami m-a dus la doctor si doctorul i-a spus ca am o buba la cap. Niciodata nu mi-am vazut parintii plangand pana atunci."

Scandalul Vîntu-Ghiţă: RAAPPS vrea să bage Realitatea în faliment.

Scandalul Vîntu-Ghiţă: RAAPPS vrea să bage Realitatea în faliment.: "Regia Autonoma-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) a cerut Tribunalului Bucuresti declansarea procedurii insolventei (primul pas catre falimentul unei societati) in cazul societatii Realitatea Media, firma care patroneaza postul de televiziune Realitatea TV. Solicitarea RAPPS a fost inregistrata la tribunal chiar vineri, 13 mai, iar magistratii au fixat ca prim termen al procesului ziua de 20 septembrie.
Tot in aceeasi zi, RAPPS a mai introdus vizavi de Realitatea Media si ..."

Video: Un tânăr mătură în groapa cobrelor

Câinilor scăpaţi de măcel li se pregăteşte eutanasierea

Comentarii pătimaşe, cu insulte şi blesteme
Câinilor scăpaţi de măcel li se pregăteşte eutanasierea: "Puţinii câini care au supravieţuit măcelului de miercurea trecută de la padocuri vor fi probabil eutanasiaţi. Şefa Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a..."

Regio nr. 4/2011

Va anuntam ca a aparut varianta electronica a revistei Regio nr. 4/2011. Revista poate fi descarcata  aici

Irinel Columbeanu, audiat la Parchet

Irinel Columbeanu, audiat la Parchet: "Procurorii l-au audiat pe Irinel Columbeanu la Parchetul Capitalei, după ce acesta l-a reclamat pe executorul judecătoresc care a dispus să se spargă butucul porţii de la Izvorani pentru a o lua pe Irina."

Inna îşi aşteaptă fanii la Arenele Romane

Inna îşi aşteaptă fanii la Arenele Romane: "Cel mai apreciat artist român al momentului la nivel mondial, cântă şi în România. Pregătirile au intrat în linie dreaptă, căci a mai rămas doar o zi până când va avea loc primul concert de anvergură pe care Inna îl susține în..."

Coca-cola în ziare, varianta EVZ: Un articol a fost retras de pe site

Coca-cola în ziare, varianta EVZ: Un articol a fost retras de pe site: "

La numai o săptămână după scandalul Coca cola – McCann – Adevărul, un alt articol despre celebra băutură tulbură apele într-o redacție.

De data aceasta, este vorba despre Evenimentul zilei.

Un articol/comentariu semnat de un ziarist al EVZ a fost scos de pe site. De ce, în continuare:

Coca cola este o băutură proastă, dar cu reclame bune”, începea articolul. Comentariul semnat de Ionuț Stănescu a stat pe site de sâmbătă până duminică, atunci când a fost scos.

Articolul scos de pe site se numea “contemporan cu coca cola”, după cum arată “urma” lăsată la căutare (permalink, în termini tehnici). Scoaterea editorialului a fost descoperită de site-ul dollo.ro.

De a fost scos?

Vlad Macovei, redactor-șef Evenimentul zilei, spune că a fost o decizie care “a ținut de politica editorială a ziarului.

Vlad Macovei, redactor-șef Evenimentul zilei, pentru paginademedia.ro:

“Toate comentariile care sunt găzduite de printul și de site-ul evz.ro trebuie să aibă viza redactorului-șef. Un reporter a încercat să își pună un comentariu pe site, prezentându-l ca editorial EVZ. Materialul respectiv a apărut pe site dintr-o eroare de coordonare, fără a exista aprobarea mea.”

“Din motive care țin strict de politica editorială a acestui ziar, nu am considerat că respectivul comentariu trebuie să apară pe site-ul evz. Opiniile care sunt exprimate pe platforma evz.ro și pe print trebuie să fie conforme cu politica editorială a acestui ziar.”

Săptămâna trecută, Adevărul a publicat un email prin care Mihai Trandafir, directorul diviziei de media a agenției McCann Erickson, făcea presiuni ca urmare a unor articole despre Coca-cola, realizate de Think Outside the Box, site găzduit pe platforma Adevărul.

S-a sesizat agenția McCann, care deține contul Coca-cola și în cazul EVZ?

Vlad Macovei:

“Nu. Mai mult decât atât, pot aduce un argument logic: campania Coca Cola făcută de McCann nu include EVZ.

Captura foto: dollo.ro


"

Decizia nr. 358 din 12.05.2011 - CNA

Decizia nr. 358 din 12.05.2011 - CNA: "„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul DIRECT TV cu somaţie publică pentru încălcarea prevederilor privind regimul difuzării publicităţii, întrucât în cadrul emisiunii 'Direct News”, difuzată în zilele de 14 şi 15 martie 2011, a făcut publicitate în favoarea unor produse, în alte condiţii decât cele legale, încălcând astfel prevederile din domeniul audiovizualului.

Potrivit dispoziţiilor din Codul audiovizualului, este interzisă difuzarea de emisiuni, altele decât teleshoppingul, în care sunt prezentate bunuri sau servicii individualizate care pot fi identificate de public prin marcă, producător ori prin modalităţi de comercializare.”"

"Sportul" generaţiei Facebook face prima victimă. Un tânăr a murit făcând planking

"Sportul" generaţiei Facebook face prima victimă. Un tânăr a murit făcând planking: "Un sport născut dintr-o glumă devine un fenomen mondial cu ajutorul reţelelor de socializare. Moartea unui tânăr de 20 de ani stârneşte însă controverse despre siguranţa celor care ar face orice pentru o poză reuşită...."

Oana Despa: Le mulțumesc celor care mi-au crescut cota dând pe mine vina incompetenţei lor

Oana Despa: Le mulțumesc celor care mi-au crescut cota dând pe mine vina incompetenţei lor: "

Le mulţumesc şi celor care m-au făcut să înţeleg încă o dată adevărul din vorba aia care zice că nu ştii cum e omul până nu-l pui şef“, spune Oana Despa, într-un mesaj către colegi. “Şi celor care mi-au crescut cota dând pe mine vina incompetenţei lor. Pe ei îi anunţ că, de azi, au drum liber să-şi arate întreaga putirinţă.”

Oana Despa a demisionat de la Antene, pentru a pleca la viitorul post de știri al RCS.

Mesajul, în continuare:

“Repetiţia e mama învăţăturii au zis nişte oameni mai deştepti şi mai vechi decât mine. Ca să învăţ să plec, a trebuit să încerc de vreo doua ori. Îmi doresc, sincer, ca asta să fie ultima experimentare.

In ultimii 12 ani, am lucrat pentru Antene, cate or fi fost ele. Am urcat si am coborat. Am cunoscut extazul si agonia. M-am enervat, mi-am îmbogăţit colecţia de fire de păr alb şi mi-am adus hipotensiunea la o valoare normală, m-am bucurat pentru fiecare ştire “doar a mea” si m-a întristat orice pierdere. Am ales sa ajung la final şi îmi place să cred că, pe tot acest drum, nu am făcut compromisuri cu propria conştiinţă.

Am fost un ziarist norocos. Am avut noroc de ştiri şi, uneori, de oameni.

Înainte să plec, aş vrea sa-i multumesc lui Vlad Petreanu. Că m-a făcut Oana Despa.

Apoi, lui Cristi Lupu – picatura chinezească a carierei mele de reporter; Murei Frânculescu şi lui Alice Iacobescu, editorii care nu înţelegeau niciodată nicio scriere şi te obligau să o traduci de zeci de ori în limba română; lui Cosmin Silistraru, că mi-a demonstrat că o creaţie de 6 minute bate concurenţa şi PRODUCĂTORULUI Alin Romaşcan, că ştirile de 6 minute sunt întotdeauna excepţia; tuturor colegilor şi colegelor reporteri din perioada de glorie a Observatorului, pentru că ne disputam deschiderile de jurnal, că ne ajutam şi că ştiam să ne felicităm pentru un lucru bine-făcut.

Aş putea să le mulţumesc tuturor infractorilor care mi-au ocupat zilele şi nopţile, dar sunt sigură că, dacă nu ar fi fost ei, aş fi găsit pe alţii; aşa că, lor le urez zile multe acolo unde sunt sau ar trebui să fie!

Mă plec în faţa secţiei mele, celei de acum şi celei care a fost vreodată. Pentru că de la ei am învăţat că mai important ca ştirea e OMUL, că m-au provocat să le acord încrederea şi să descopăr că în fiecare suflet există o parte bună, atat de bună, că e absolut necesar să o arăt şi altora.

Lor le mulţumesc pentru că m-au acceptat şi m-au respectat. Aşa cum sunt!

Le mulţumesc şi celor care m-au făcut să înţeleg încă o dată adevărul din vorba aia care zice că nu ştii cum e omul până nu-l pui şef. Şi celor care mi-au crescut cota dând pe mine vina incompetenţei lor. Pe ei îi anunţ că, de azi, au drum liber să-şi arate întreaga putirinţă.

În ultima mea zi aici, aş vrea să vă mai spun că, dacă vă vreţi a fi jurnalişti, să nu uitaţi niciodată că meseria asta este despre iubire, oameni şi adevar, că poate muta munţi şi răsturna guverne, că nu are nimic imoral în ea şi se manifestă la fel indiferent de patronate, putere sau opoziţie.

Ştiu că par boema şi expirată, dar mai ştiu şi că adevărul e unul singur.”

Vă salut,

Oana Despa


"

TUPEU MAXIM: Autoarea falsului interviu cu Mădălina Manole a dat Agerpres în judecată

TUPEU MAXIM: Autoarea falsului interviu cu Mădălina Manole a dat Agerpres în judecată: "

Jurnalista de la Agerpres care a realizat colajul prezentat drept “ultimul interviu cu Mădălina Manole” se luptă cu instituția care a penalizat-o pentru gafa făcută.

Dacă în orice instituție de presă orice jurnalist ar fi plătit cu postul pentru o asemenea greșeală, Marina Bădulescu a fost penalizată și suspendată doar două luni, după care a revenit în poziția de redactor-șef.

Bădulescu s-a considerat nedreptățită și a dat în judecată Agerpres, iar pe 23 mai este termenul de judecată.

Dosarul de judecată a fost înregistrat încă de anul trecut, din 26 august. Obiectul lui: “contestaţie decizie modificare unilaterală contract de muncă”. Termenul: 23 mai. Contestator: Marina Bădulescu. Intimat: Agenția Națională de Presă Agerpres.

Puțină istorie:

Cu o zi înainte de moartea Mădălinei Manole, agenţia Agerpres a publicat un material în care erau compilate declaraţii mai vechi ale artistei şi citate de pe blogul ei. Paginademedia.ro a descoperit făcătura AICI. Colajul a fost făcut de Marina Bădulescu, redactor şef al agenţiei de presă. A doua zi, materialul a fost reluat drept “ultimul interviu acordat Agerpres, cu doar o zi înaintea morţii sale”. Gafa era cu atât mai mare cu cât un “citat” din “ultimul interviu” a fost reluat de toată media și chiar de către anchetatori, care nu-și explicau gestul vedetei: “Sunt o artistă implinită, o mamă şi o femeie fericită“.

În urma dezvăluirii paginademedia.ro, o Comisie de disciplină a decis suspendarea Marinei Bădulescu din funcția de redactor șef și penalizarea cu 15% din salariu, pentru doar două luni. Apoi, Marina Bădulescu a revenit pe poziția de redactor-șef.

De ce a fost penalizată doar pentru două luni?

Pentru că, au explicat membrii comisiei, “Codul muncii prevede pedepse graduale” și că „gradul de gravitate al faptelor Marinei Bădulescu nu este atât de ridicat, astfel încât să presupună desfacerea disciplinară a contractului de muncă”. Conform Codului Muncii însă, suspendarea din funcție se face pentru o perioadă de cel mult 60 de zile.

Reluăm povestea falsului interviu:

Sunt o artistă implinită, o mamă şi o femeie fericită”. Declaraţiile au fost preluate de toate posturile de televiziune şi de către ziare drept ultimele cuvinte pentru presă. Sursa: Agenţia Naţională de Presă Agerpres. O declaraţia este extrem de importantă, întrucât a fost publicată de toată presa cu câteva ore înainte de decesul artistei. Fals!

Cum au stat lucrurile?

Marţi, 13 iulie 2010

Mădălina Manole împlineşte, miercuri, 43 de ani. Agerpres se pregăteşte. “Facem un interviu cu Mădălina Manole”, se decide în redacţie. Sarcina cade pe ziaristul Petronius Craiu. O zi întreagă reporterul încearcă să dea de artistă. Eşec. “Nu mi-a răspuns la telefon”, se justifică Toni în faţa şefilor.

Redactorul-şef Marina Bădulescu găseşte o soluţie salvatoare uluitoare! Băgăm articole de pe blogul ei, declaraţii mai vechi şi-i dăm drumul ! Chiar ea este cea care face operaţia.

Textul apare pe Agerpres. Mădălina Manole declară tot felul de lucruri. Niciuna dintre declaraţii nu fusese luată marţi!

Miercuri, 14 iulie 2010

Mădălina Manole se stinge la locuinţa ei din Otopeni. Agerpres se laudă că “Mădălina Manole a acordat Agerpres ultimul interviu, cu doar o zi înaintea morţii sale“.

Redacţia Agerpres e în fierbere şi încearcă să acopere gafa monumentală. După-amiază, se găseşte soluţia: materialul cu declaraţii este modificat. Dispare referirea la “ultimul interviu“, iar Mădălina Manole “a declarat”, pur şi simplu, fără să ştim când.

Foto: Mediafax Foto


"

Fetele vor să se facă "Monici" şi băieţii fotbalişti | Romania Libera

Fetele vor să se facă "Monici" şi băieţii fotbalişti | Romania Libera: "Când eram copil, televiziunea încă mai avea un rol educativ, în timp acest rol s-a cam pierdut, mai ales în rândul tinerilor. Ei nu mai au exemple, nu mai au modele. Chiar şi generaţia mea a dus puţin lipsă de modele, şi acum cu atât mai puţin există aceşti conducători. Fetele vor să se facă Monici şi soţii de bărbaţi cu banii sau domni generoşi, iar băieţii vor să se facă fotbalişti."

Jurnalismul de cumetrie | Dilema Veche

Jurnalismul de cumetrie | Dilema Veche: "Bogdan Chireac este în continuare pus să arbitreze şi e oferit telespectatorilor drept reper al imparţialităţii. Unul este evident: mulţi jurnalişti îşi desconsideră publicul şi-l cred redus mintal, fără memorie, uşor de prostit. Poate că unii telespectatori chiar aşa sînt, dar, în cazul acesta, mi se pare de-a dreptul imoral să profiţi de handicapul lor, în loc să-i ajuţi să şi-l depăşească. Apoi, invitarea lui Chireac, în continuare, la televiziuni dovedeşte că nu e un caz izolat şi că mulţi alţi jurnalişti îi sînt cumetri."

Cum petrec cocalarii la Palatul Mogoșoaia

Cum petrec cocalarii la Palatul Mogoșoaia: "Cum petrec cocalarii la Palatul Mogoșoaia
Mogoșoaia, palat străvechi al lui Constantin Brâncoveanu, și, ulterior, al familei Bibescu, este printre puținile clădiri cu care ne mândrim, dar și o oază de verdeață la doar 15 kilometri de București. Pe vremuri, boierii de vază al Țării Românești erau primiți în casa de oaspeți din curtea palatului. Astăzi, meltenii de Ilfov își parchează mașina în fața scărilor aceleiași case de oaspeți unde şi-a deschis uşile o cafenea. Meltenii sunt proprii lor șoferi și parchează oriunde vor mușchii lor. Ce contează că acel loc are o istorie (a fost construit în ..."

Gabi Jugaru, gata cu farsele: “M-am săturat de făcături!”

Gabi Jugaru, gata cu farsele: “M-am săturat de făcături!”: "

Gabi Jugaru renunță la farsele pe care le realiza la Național TV, după zece ediții. Săptămâna aceasta, joi, este ultima emisiune Joker cu Jugaru la Național TV.

De ce renunță? “M-am săturat de făcăturile de pe piață.”

Detalii, în continuare:

Aproape toate emisiunile care își spun “reality-show” și farsele de pe TV sunt regizate! Eu le fac pe bune”, își exprimă revolta Gabi Jugaru, într-o declarație pentru paginademedia.ro.

În condițiile în care farsele jucate sunt mai ieftin de produs, este greu să ții pasul cu o emisiune adevărată, spune el. “Farsele lui Jugaru sunt 100% reale. Eu nu o să fac niciodată făcături”, spune el.

Gabi Jugaru:

“M-am săturat ca lumea să compare mere cu pere, emisiuni adevărate cu făcături. Din păcate, cu o emisiune reală 100% nu îți acoperi nici costurile de producție, dacă nu e promovată suficient, dacă nu ai un marketing și un PR funcțional”.

“Și mie mi s-a propus să fac “făcături”, acum câțiva ani, de către un alt post de televiziune. Am refuzat, niciodată nu voi accepta așa ceva.”

Gabi Jugaru realizează la Național TV emisiunea Joker cu Jugaru. În luna aprilie, cele patru ediții ale emisiunii au avut o audiență în mediul urban de 112.000 de telespectatori, adică 1% rating. Performanțele de audiență nu amortizează emisiunea.

Este o producție grea și costisitoare. La ratingul de acum, nu îmi acopăr nici cheltuielile de producție. Nu mai vreau să muncesc în gol”, spune Jugaru.

Ce va face în continuare?

“Rămân la emisiunea AntiStress, pe care o realizez la Național FM cu Denis Ciulinaru. Denis are multă experiență în radio cu care mă înțeleg și fac echipă.”

Contractul lui Gabi Jugaru cu Național TV includea o clauză de rating, mai mare decât performanțele din prezent ale emisiunii.

Gabi Jugaru a venit la Național TV în primăvara acestui an. Înainte de Național TV, a realizat Jugaru Shukaru, emisiune difuzată de Pro TV. Postul din Pache Protopopescu s-a despărțit de Gabi Jugaru, la începutul lui 2010, după trei ani de colaborare.


"

16 mai. Kamizaze: Academia Cațavencu apare ilegal

16 mai. Kamizaze: Academia Cațavencu apare ilegal: "

Apariția revistei Academia Cațavencu în condițiile în care firma a intrat în faliment este ilegală, scrie Kamikaze.

Instanța a declarat falimentul Academia Cațavencu la 3 mai. Kamikaze scrie că, după declararea falimentului, apariția revistei Academia Cațavencu este ilegală.

Astăzi, Adunare Creditorilor Cațavencu S.A se întrunește pentru a decide “continuarea apariției săptămânalului Academia Cațavencu până la finalizarea procedurii de vânzare prin licitație publică”.

Potrivit unei sentințe judecătorești publicate de Kamikaze, instanța dispune “intrarea în faliment, în procedura generală, a debitoarei SC Cațavencu SA. Dizolvă societatea debitoare.” Nu se poate ca o societate dizolvată să editeze o publicație, susține Kamikaze.
Vești bune din România: Academia Cațavencu apare ilegal și publică minciuni

"

Câştigătorii Festivalului Național de muzică folk “Nord-Est”

Câştigătorii Festivalului Național de muzică folk “Nord-Est”: "
Dorohoianca Daniela Bejinariu, locul II la Categoria 10 - 18 ani
Competiţia s-a încheiat ieri, 15 mai 2011, la Sala Teatrului din Dorohoi, cu decernarea premiilor în cadrul Galei Laureaţilor.
Premiile acordate la categoria 10-18 ani sunt:
Tobias- Raul Apăscariţei- premiul de debut; Iulia Elena Parască-menţiune; Andrei Cîşlariu- menţiune;
Claudia Zebreniuc-menţiune; Lucas- Antonio Burighean-premiul al III-lea; Daniela Bejinariu-premiul al II-lea; Ştefania Iacob-premiul I.
La categoria peste 18 ani premiile acordate sunt:
Felicia Popescu-menţiunea a III-a; Alexandru Onciu-menţiunea a II-a; Ioan Mateiciuc, Ionuţ Alexandru Sandu şi Alexandru Kvaşinschi- menţiunea I; Ionuţ Mangu şi Mihai Boicu- premiul al III-lea; Zăpârţan Roxana- premiul al II-lea; Ştefan Tivodar- premiul I
Pasionat al muzicii celor de la Pink Floyd şi nu numai, Ştefan Tivodar a ales să cânte “Wish you were here” din repertoriul acestora, ca o dedicaţie pentru oamenii dragi care au plecat dintre noi.
În cadrul spectacolului au cântat şi grupul Pro Folk de la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi,care au interpretat piesele “Nebun de alb” şi “Amintire cu haiduci.” Alexandru Cozaciuc, copilul nevăzător care cântă la 12 instrumente a pregătit două piese folk, la nai şi fluier cu care a reuşit să impresioneze juriul. Recitalul susţinut de Adi Bezna şi Cătălin Ungureanu a strâns pe scenă majoritatea concurenţilor care au cântat împreună cu aceştia piese ca “Dacă mai crezi în mine”, “Ceaţă” sau “Cu lupii laolaltă.” Vizibil încântat de melodii, publicul a dorit o revenire pe scenă a celor doi artişti. Spectacolul a fost încheiat de artistul Emeric Imre. Mai multe detalii pe http://www.dorohoinews.ro/cultura-274-%5BVIDEO%5D%5BFOTO%5D-Festivalul-Na%C8%9Bional-de-muzic%C4%83-folk-%E2%80%9CNord-Est%E2%80%9D-%C5%9Fi-a-desemnat-c%C3%A2%C5%9Ftig%C4%83torii--%C5%9Etefania-Iacob-%C5%9Fi-%C5%9Etefan-Tivodar.html
"

„Omul nu are decât o singură datorie în viaţă: aceea de a fi fericit.”

„Omul nu are decât o singură datorie în viaţă: aceea de a fi fericit.”: "

Noi nu ştim să fim fericiţi. Explicaţia care ne apără? Suntem destul de confuzi în încercarea de a defini fericirea, în sensul adevărat, pur, fără niciun fel de mască sau ocolişuri fără rost. Pentru că ştim să ne prefacem îndeajuns de bine, pretinzând că am reuşit, într-un final, s-o atingem şi, mai concret, s-o trăim.


Deşi aparenţele ar putea induce ideea că fericirea este echivalentă cu somptuozitatea, bogăţia nemăsurată şi alte aspecte materiale în jurul cărora omul îşi zideşte viaţa, intervine o realitate care, din păcate, nu e cunoscută de mulţi. Poate nu ne dăm seama, dar aproape niciodată nu căutăm motive să fim fericiţi, pentru că suntem ocupaţi să le găsim pe cele care ne ajută să ne prefacem. Totul devine de o mie de ori mai greu pentru că puţini sunt aceia care îndrăznesc să nu pretindă nimic, ci doar să trăiască.


Credem că ştim, dar de fapt, habar nu avem că lumina soarelui înseamnă fericire. Nu ştim că atunci când vântul adie într-o zi toridă de vară, ne vrea fericiţi. Pentru că şi dacă îţi e dat să iubeşti cu întreaga ta fiinţă, dacă plânsul se preface, la final, în zâmbet, dacă ai puterea să crezi în ceva anume, trebuie să ştii că universul întreg vrea acelaşi lucru. Poate n-ar fi greu să atingi, într-o vară, şi marea şi nisipul în acelaşi timp, pe acorduri de chitară şi să priveşti atunci spre răsărit, să simţi că eşti viu şi că eşti fericit. Dacă mai ştii alături şi un prieten care-i acolo chiar şi atunci când tu crezi că poţi să iei viaţa în piept de unul singur, deja eşti norocos. Nu, nu norocos, eşti fericit şi poate nu o ştii. Un joc, o melodie, o flacără şi oameni care te iubesc sunt piese despre care trebuie să ştii că în unele momente sunt mai importante decât orice altceva. Poate dacă stai întins sub cer de noapte, numai cu stele şi cu lună, crezi că însemni prea puţin pentru ca tu, tocmai tu, să poţi cu adevărat să cunoşti fericirea. Nici măcar nu ai idee cât de mult te înşeli, pentru că ea nu-i un drept care poate sau nu să fie acordat. E un dar, multiplicat de şase miliarde de ori, pe care trebuie să ştii să-l contopeşti cu viaţa ta…de unul singur.


De multe ori ai să crezi că toate astea n-au cum să funţioneze, că n-au sens şi sunt doar vorbe menite să contrazică faptul că fericirea stă numai în aspect concrete, materiale… Totuşi, ştii că sunt mai mult decât adevărate. Poate o soluţie ar fi să-ţi permiţi să vezi adevărul şi să nu laşi pe nimeni să-ţi interzică asta… De fapt, mai înţelept ar fi să-ţi dai voie să-l trăieşti.


Oboroceanu Agnes-Ioana (X D)



"

Băieţii şi dragostea

Băieţii şi dragostea: "

O temă deosebit de sensibilă!


Conveţuim într-o societate în care standardul moral devine precar. Următoarele rânduri vreau să le dedic unui subiect interesant, dar şi delicat, anume: modul în care băieţii se raportează la relaţiile cu fetele.


Primul lucru ce este prost înţeles în acest subiect este însuşi cuvântul „dragoste”. Nu se poate spune că actul sexual dintre doi parteneri este dragoste, că senzualitatea poate fi asociată cu dragostea. E drept că ideal vorbind, acestea sunt unele dintre manifestările iubirii, însă pentru actuala generaţie, în rare cazuri este valabil.Faptul că s-a ajuns la stadiul actual (confundarea relaţiilor sexuale cu iubirea, dragostea) este şi o vină a fetelor, care pur şi simplu se lasă prinse în acest laţ, ba, mai mult, unele consideră plăcut ceea ce fac şi sunt dispuse la orice tip de compromis.


Totuşi, toţi (sau aproape toţi) aruncă vina în cârca băieţilor, anume: ei nu-şi pot stăpâni hormonii şi uşor, uşor, au reuşit să coboare standardul. Aş vrea să privim din altă perspectivă: dacă asta li se oferă spre consum, ei de ce să refuze? Când ei „depun” cererea, nu înseamnă că vor neapărat să primească exact ceea ce cer, ci ceva mai bun. Dacă cineva vrea senzulitate, partenerul trebuie să vină cu alternative la aceasta, dar să îl convingă că acestea vor avea un efect pozitiv şi mult mai rodnic asupra relaţiei.


La o oră de clasă, într-un speech, o doamnă profesoară face următoarea afirmaţie: „Castitatea este cel mai frumos cadou pe care îl poţi oferi viitorului/ viitoarei partener/e în căsnicie.” (nu bag mâna în foc că sunt cuvintele exacte, dar asta era ideea), la care o „divă” excalmă: „M-aş mulţumi şi cu un diamant!”. Oarecum stupid, nu? Desigur, nu pentru toţi, dar pentru mine, DA! De o mie de ori DA! Cum să te înjoseşti într-un asemenea hal? Totuşi, se pune o întrebare: „Materialismul e cel ce transformă o fată într-o cârpă?” Nu! Ci doar propria ei voinţă, şi implicit standardul personal destul de scăzut.


Modul de a privi fetele ca pe o „achiziţie” nu este decât rezultatul a ceea ce ele au întreprins, al modului în care s-au raportat la acest tip de relaţii. Când eşti dispusă să faci fel de fel de compromisuri, doar de dragul lui, fără a te gândi la consecinţe, îţi scade foarte mult valoarea, şi devii tratată ca un bun comercial ori mai grav, serviciu prestat. Uneori, nu suntem decât rezultatul acţiunilor noastre.


Băieţii au nevoie de fete, nu pot trăi fără ele, se completează unul pe celălalt, dar ei nu consumă, nici nu vor consuma decât ceea ce li se oferă. Standardul lor, şi-l impun parţial, prea puţini sunt cei ce vor ceva diferit, rar, ceva de nepreţuit. Majoritatea se mulţumesc cu o copie nereuşită a diferitelor staruri, dar dramatic mă întreb: starurile sunt modelul nostru? Pentru cei mai mulţi, da (atât băieţi cât şi fete), însă acei ce ştiu să înveţe din greşeli (indiferent de sex), cei mai „închişi”, mai „înguşti” pot gusta adevărata valoare a dragostei, iar aceasta are o definiţie (pentru unii foarte învechită, de neînţeles) minunat formulată în Biblie: „dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată.” Nu numai că sunt de acord cu acest citat, ci spre el tânjesc, tind, indiferent de consecinţe.


Să închei acum, ar însemna să-mi leg un ştreang de gât: „Misoginule!! Huuu!!”. „Calm down!”, am câte ceva pentru ambele părţi. Dar am decis să comentez mai mult greşelile sexului frumos, întrucât acesta are o influenţă mult mai mare asupra modului în care decurge o relaţie, decât celălalt. Iar greşelile masculinităţii sunt mult mai mult scoase în evidenţă, cunoscute de toţi. Vina pentru proasta înţelegere a termenului de dragoste aparţine ambelor sexe, depinde de la individ la individ în care parte se înclină balanţa.


Am principii „comuniste”, probabil, însă cu ele aplicate în viaţa mea, cu siguranţă nu voi regreta ceea ce mi-am impus să fac, ce atitudine să abordez în această privinţă.


Nu este decât o singură modalitate spre a mă convinge că nu am dreptate: să aplici definiţia promovată de mine, să ajungi apoi dezamăgit, că nu a mers, apoi să-mi spui. Dacă vrei cu adevărat, o să reuşeşti, dacă nu, nu te obosi să te expui prin comentarii nesăbuite.


Andrei Ifrim (XII D)



"

News, News

News, News: "

În cadrul festivalului de teatru “Lyceum”, piesa “Opera de trei parale” jucată de Drama Club a obţinut următoarele premii şi nominalizări:


Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin – Rodu Roberta Renata (rolul PollyPeachum), Nominalizare la cel mai bun spectacol, Nominalizare la cel mai bun rol principal masculin – Andrei Redinciuc (rolul Mackie-Sis), Nominalizare la cel mai bun rol secundar feminin – Georgiana Ungureanu (rolul Lucy Brown) şi Diploma de onoare pentru participare.


Redacţia



"

Monica Columbeanu, aşteptată de Irina la aeroport

Monica Columbeanu, aşteptată de Irina la aeroport: "După o absenţă de două săptămâni, timp în care ar fi fost în America pentru un casting, Monica Columbeanu a revenit astăzi în România."

eXCLUSIV | Frumoasa Simona Senzual: ” Toate fetele au fost frumoase “

Galerie foto: eXCLUSIV | Frumoasa Simona Senzual: ” Toate fetele au fost frumoase “: "

INTERVIU – EXCLUSIV | Frumoasa Simona Senzual: ” Toate fetele au fost frumoase “



MULTUMIM: TEX CLUB , ZENO MEDIA & ZIAREBOTOSANI.RO


Pentru prima oara la Botosani , Simona Senzul a facut parte din juriul de la concursul de frumusete ” MISS Tex Club ” . A avut o misiune grea , deoarere fetele au fost foarte frumoase si ambitioase.Dar intr-un final premiul cel mare a fost castigat de Lavinia Furtuna, o domnisoara de 16 ani.


GALERIE FOTO: (sursa: texclub.ro)


"