marți, 29 aprilie 2014

Înscrie-te la Atelierele BUZZ – jurnalism pentru copii

Înscrieri la Atelierele BUZZ – jurnalism pentru copii. Premii pentru cei mai buni dintre cursanți
Asociația Buzzmedia dă startul înscrierilor pentru noi cursuri de jurnalism pentru copii. De data aceasta, cursul va fi gratuit și se va desfășura sub forma unor ateliere de lucru bazate mai mult pe învățarea jurnalismului de televiziune.
Atelierele BUZZ se vor desfășura în perioada mai-iunie în cadrul proiectului  “Atelierele BUZZ-jurnalism pentru copii”, finanțat de Primăria Botoșani și se vor adresa copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani.
Cursul se va finaliza cu un concurs de reportaje video la care vor participa cei 10 copii selectați în urma înscrierilor, ce vor face echipă cu actualii reporteri ai ziarului Buzz, singura publicație scrisă de copii și adolescenți din Botoșani.
Concursul este dotat cu premii în bani, astfel premiul I= 500 lei, premiul II =300 lei, iar premiul III= 200 lei. Toți copiii participanți vor primi diplome de participare la concurs!
 Înscrierile la Atelierele BUZZ se pot face în perioada 1-15 mai la adresa contact4buzz@gmail.com cu următoarele precizări: nume, prenume, școala, vârstă, număr telefon și adresă de email.
 Înscrieri se vor putea face și în ziua de vineri, 2 mai, în intervalul orar 10.00 – 12.00, în parcul Mihai Eminescu (lângă fântâna arteziană) în cadrul unei activități pe care reporterii Buzz o vor organiza, în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret, cu ocazia zilei Tineretului.
În cazul în care numărul celor înscrisi va depăși 10 participanți, va exista o preselecție, copiii urmând a fi supuși unei probe practice care va fi anunțată ulterior.
Proiectul “Atelierele BUZZ- jurnalism pentru copii” finanțat de Primăria Botoșani și derulat de Asociația Buzzmedia cuprinde mai multe activități, având ca scop descoperirea, susținerea și promovarea copiilor și a tinerilor cu potențial în domeniul jurnalistic  din Botoșani. În afară de Atelierele BUZZ și concursul de reportaje video, proiectul mai cuprinde un simpozion de jurnalism în cadrul căruia  ne propunem să studiem posibilitatea introducerii în școli a jurnalismului ca materială opțională cel puțin, pornind de la succesul înregistrat în ultimii 4 ani de ziarul Buzz în rândul copiilor din Botoșani. Totodată, ne propunem să finalizăm activitățile proiectului cu lansarea unui manual de jurnalism pentru copii