luni, 7 februarie 2011

Victor Rebengiuc, a doua stea pe Walk of Fame-ul romanesc

Victor Rebengiuc, a doua stea pe Walk of Fame-ul romanesc: "Victor Rebengiuc va fi al doilea actor, dupa Florin Piersic, care va avea o stea pe Walk of Fame-ul autohton din Piata Timpului (langa magazinul Cocor din Capitala). Teatrul Metropolis si Cocor in colaborarea cu Asociatia de Turism Bucuresti va invita joi, 10 februarie, de la orele 14.00, la evenimentul de celebrare al maestrului Victor Rebengiuc, in ziua in care marele actor implineste 78 de ani."

Primul documentar despre WikiLeaks, pe Discovery

Primul documentar despre WikiLeaks, pe Discovery: "Producţia 'WikiLeaks: Războaie, minciuni şi casete video' va avea premiera absolută duminică, de la ora 22.00, la Discovery Channel."

Filmul documentar Hodorkovsky a disparut din biroul regizorului

Filmul documentar Hodorkovsky a disparut din biroul regizorului: "Varianta editata a filmului documentar despre oligarhul rus Hodorkovski a fost furata din biroul de la Berlin al regizorului. Furtul a avut loc cu cateva zile inainte de premiera mondiala a filmului. ​"

Publicitatea din România, în criză de bani şi de idei

Publicitatea din România, în criză de bani şi de idei: "În pauza dintre ştiri sau în cele câteva momente de răgaz din timpul unui film, eram obişnuiţi să ne delectăm în faţa televizorului cu reclame bune. Idei originale, cuvinte cu har sau rimate, imagini memorabile care ne-au atras..."

Rusia a expulzat un corespondent al ziarului The Guardian

Rusia a expulzat un corespondent al ziarului The Guardian: "Luke Harding, corespondentul ziarului The Guardian la Moscova, a fost expulzat luni din Rusia, la sosirea sa pe aeroportul din capitala moscovita. El este primul ziarist britanic de anvergura expulzat din Rusia in ultimii 21 de ani."
Vedeţi şi comentariul din Guardian referitor la interviul cu Naomi Cambell din care v-am dat ieri un fragment.

România, văzută de cei care au ales străinătatea

România, văzută de cei care au ales străinătatea: "Confesiunile incomode a 30 de tineri români plecaţi după ’89 în lumea largă sunt reunite în volumul 'Revoluţia din depărtare', de Cristina Hermeziu."

CNSAS oferă dovezile crimei de pe Dealul Crucii

CNSAS oferă dovezile crimei de pe Dealul Crucii: "Documente de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor fostei Securităţi arată cum au fost ucişi trei partizani anticomunişti din Bistriţa-Năsăud."

Cum poti ajunge rector publicand “maculatura”?.

Cum poti ajunge rector publicand “maculatura”?.: "Peste 60% dintre profesorii universitari - doctori care conduc universitatile din Romania - au depus o activitate stiintifica demna de un incepator, potrivit unui studiu de specialitate.
Ecaterina Andronescu ocupa ultimul loc intr-un clasament al persoanelor care conduc Consiliile rectorilor din statele Europei de est.
Raspunsul lui Liviu Giosan la intrebarea din titlu este: 'Activezi in Romania!'. Liviu Giosan , initiatorul si unul din fondatorii asociatiei 'Ad Astra' a oamenilor de ..."

Computer controlat prin gesturi

Blestemul Oscarului: Majoritatea actriţelor premiate au divorţat

Blestemul Oscarului: Majoritatea actriţelor premiate au divorţat: "Deşi starurile de la Hollywood vorbesc de mulţi ani despre un "blestem al Oscarului", oamenii de ştiinţă au demonstrat abia recent că acesta există cu adevărat, deoarece peste 60% dintre actriţele premiate cu Oscar s-au despărţit ulterior de partenerii lor de viaţă, informează dailymail.co.uk.

"Operaţiunea SMS".

"Operaţiunea SMS".: "Incepand cu ora 22.30, pe site-ul RL veti afla cati din cei 460 de membri ai Parlamentului Romaniei au raspuns pozitiv la un SMS capcana, in care un pretins investitor le propunea sa faca afaceri impreuna. Veti putea citi SMS-urile primite de la alesi, precum si ce demnitari s-au intalnit cu reporterul RL la hoteluri de cinci stele in timpul programului de lucru pentru a discuta afaceri. RL a realizat o pagina clona a paginii Parlamentului Romaniei, in care fiecare alegator poate verifica daca ..."

Directorul Google din Egipt, dat disparut pe 27 ianuarie, a fost eliberat

Directorul Google din Egipt, dat disparut pe 27 ianuarie, a fost eliberat: "Directorul departamentului de marketing al Google pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord, Wael Ghonim, care a disparut pe 27 ianuarie in Cairo, a fost eliberat luni, informeaza televiziunea Al Arabyia, citata de Reuters. Potrivit organizatiei Amnesty International, care citeaza martori oculari, el fusese arestat de persoane in civil, probabil membri ai serviciilor de securitate egiptene, in cursul manifestatiilor anti-guvernamentale, in cartierul Mohandessin din Cairo."

Ordinea de zi a şedinţei de marţi, 8 februarie 2011, ora 10.00 - CNA

Ordinea de zi a şedinţei de marţi, 8 februarie 2011, ora 10.00 - CNA: "2. Rapoarte de monitorizare: *Antena 3 – emisiunea ,,În gura presei”, difuzată în data de 12, 13 şi 18 ianuarie 2011, reclamaţiile nr.539/18.01.2011, 588/19.01.2011 şi 622/19.01.2011. *10 TV – emisiunea ,,Naşul”, difuzată în data de 27.01.2011, reclamaţia nr. 1350/02.02.2011. *Realitatea TV – emisiunile ,,Realitatea de la 13”, ,,Deschide lumea” şi ,,Ediţie specială”, difuzate în data de 16.01.2011, reclamaţia nr. C160/28.01.2011. *Emisiuni Teleshopping difuzate de TVR1, TVR2, B1TV, Antena1, Naţional TV, Prima TV, Kanal D, Acasă TV, Antena2, OTV."

Mirel Palada, partener al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding, discuta online cu cititorii HotNews.ro, marti, de la ora 11.00

Mirel Palada, partener al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding, discuta online cu cititorii HotNews.ro, marti, de la ora 11.00: "Sondajele de opinie - se adapteaza statistica realitatii sau invers? Cum se imparte piata institutiilor de sondare si de unde apar diferentele uneori consistente intre diferitele pool-uri? Cat adevar e in sloganul: “cine comanda un sondaj isi comanda si rezultatele?” Cum a modificat criza comportamentul social? Despre sondaje si teorii sociale sau despre cine si cum ne “modeleaza” socialmente, Mirel Palada (alias Turambar), partener al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding, va discuta online marti cu cititorii HotNews.ro, incepand cu ora 11.00.
  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul articolului.
"

Arianna Huffington, una dintre cele mai influente femei din industria media

Arianna Huffington, una dintre cele mai influente femei din industria media: "Arianna Huffington, inclusă de revista Forbes într-un clasament al celor mai influente femei din industria media, este cofondatoarea site-ului The Huffington Post, care s-a bucurat de un mare succes printre cititorii din întreaga lume şi care a adus în discuţie un nou model de media business.

"

Aproape trei milioane de români sunt pe Facebook

Aproape trei milioane de români sunt pe Facebook: "Numărul utilizatorilor de Facebook din România a ajuns la 2.811.800, depăşind astfel cu peste 400.000 de utilizatori cifra înregistrată pe 7 ianuarie, conform serviciului Facebrands.ro."

Doi jurnalişti polonezi ce realizau un reportaj despre accidentul de la Smolensk, reţinuţi în Rusia

Doi jurnalişti polonezi ce realizau un reportaj despre accidentul de la Smolensk, reţinuţi în Rusia: "Doi jurnalişti de la publicaţia poloneză Nasz Dziennik au fost reţinuţi în Rusia în timp ce colectau date pentru un material despre accidentul aerian de la Smolensk, în care a murit fostul preşedinte polonez Lech Kaczynski, informează site-ul postului Radio Polonia.

"

Al Jazeera va lansa un canal pentru Balcani

Al Jazeera va lansa un canal pentru Balcani: "Postul de televiziune Al Jazeera va lansa cel mai tarziu in luna aprilie un canal propriu ce va acoperi regiunea balcanica, mai exact tarile fostei Iugoslavii. Noua retea de televiziune isi propune sa depaseasca in audienta CNN-ul si, totodata, sa instituie standarde profesioniste intr-o zona inca divizata in urma razboaielor inter-etnice."

Julia Roberts face cumpărături cu sacoşă de Obor

Bravo ei, le dă clase moftangioaicelor de Dâmboviţa care nu mai pot fără "Vuitoane"
Julia Roberts face cumpărături cu sacoşă de Obor: "Julia Roberts a fost fotografiată de paparazzi la cumpărături, actriţa folosind aceeaşi sacoşă ca cea din Bucur Obor sau complexul Europa, potrivit www.apropo.ro.


Christina Aguilera uită un vers din imnul american



Începând de la min. 1,05 devine penibilă. Încearcă să acopere gafa printr-un fel de răgete dezarticulate.

Concurs de eseuri în limba lui Shakespeare

Concurs de eseuri în limba lui Shakespeare: "Copiii şi adolescenţii între 11 şi 19 ani care sunt pasionaţi de limba engleză şi sunt talentaţi la scris pot participa la a treia ediţie a concursului naţional de creaţie în limba engleză organizat de Centrul de învăţare a..."

Jurnaliştii prezenţi la Cairo continuă să fie hărţuiţi - Mediafax

Jurnaliştii prezenţi la Cairo continuă să fie hărţuiţi - Mediafax: "Forţele de securitate egiptene au continuat să deţină jurnalişti şi militanţi pentru drepturile omului, în timp ce unele grupuri de opoziţie s-au întâlnit cu reprezentanţii Guvernului egiptean pentru a găsi o soluţie diplomatică la criza politică din ţară, relatează CNN."

Top audienţe Radio 30 august - 19 decembrie 2010

Ce ascultăm? Radio ZU, Kiss FM și postul public de radio își împart piața: "
Grosul audienței radio se împarte la trei jucători. Zu, Kiss FM și Radio România Actualițăți sunt în top și în București și la nivel urban.
Radio Zu are Capitala, Kiss FM este primul pe urban. Postul public e pe locul secund în ambele topuri, potrivit ultimelor măsurători, făcute în toamna lui 2010 și publicat astăzi.
Clasamentele, dar și alte comparația cu toamna lui 2009, în continuare:
Studiul de audiență a fost realizat în perioada 30 august – 19 decembrie 2010 de către IMAS și Mercury Research, pe 6.515 persoane. În București au fost 1.863 de interviuri.

Capitala este Zu

  • Cele mai mari felii din aglomerata piață a Capitalei le au Radio Zu (239.500 de ascultători), postul public Radio România Actualități (203.000) și Kiss FM (201.000).
  • Restul plutonului este mult în urmă. Radio 21 coboară la 105.800 de telespectatori, iar Europa FM și Pro FM scad sub suta de mii în toamna lui 2010, comparativ cu anul precedent.
  • De remarcat în București creșterea Magic FM, cu un plus de aproape 23.000 de persoane în 2010, față de toamna lui 2009.
  • Alte creșteri notabile: Radio Zu (17.900) și Antena satelor (8900).
  • Cele mai mari scăderi, comparativ cu toamna lui 2009: Radio 21 (minus 45.200), Europa FM (22.600) și Kiss FM (18.000).

Audiența posturilor de radio în București:

Audienta medie zilnica in Bucuresti - total populatie 11+Toamna 2010Toamna 2009Diferenta
Radio ZU239.500221.60017.900
Romania Actualitati203.300202.2001.100
Kiss FM201.700219.700-18.000
Radio 21105.800151.000-45.200
Magic FM105.00082.10022.900
Europa FM92.700115.300-22.600
Pro FM91.200103.500-12.300
Vibe FM63.00075.300-12.300
Romantic FM61.20059.8001.400
Antena Satelor48.40039.5008.900
Realitatea FM36.10040.200-4.100
National FM31.500-
Gold FM27.50022.8004.700
Radio Guerrilla19.90028.200-8.300
One FM15.10029.000-13.900
Romania Cultural13.6009.6004.000
City FM11.60013.300-1.700
Radio Romania Regional9.7009.800-100
ProFM Dance7.10013.200-6.100
Radio InfoPro-11.600
Smart FM-7.900-7.900
RFI Romania-3.600

Doar trei posturi peste milion în mediul urban. Kiss FM, lider detașat

La nivelul orașelor, primele trei locuri sunt disputate de aceiași jucători, dar într-o altă ordine.
  • Kiss FM își consolidează poziția de lider la nivel urban. Postul crește cu 130.000 de ascultători (față de toamna anului trecut), ajungând la un total de 1,6 milioane.
  • Crește și Radio Zu, care trece în fața postului public de radio.
  • Europa FM scade sub un milion. Minusul este de 170.000 de persoane, cea mai mare scădere.
  • Scade puternic și Radio 21: minus 164.000 de persoane și un total de sub 450.000 de ascultători. În schimb, ia avânt Pro FM, care câștigă peste 90.000 de ascultători.
  • Magic FM crește și la nivel urban: plus 90.000 de ascultători.

Audiența posturilor de radio la nivel urban:

Audienta medie zilnica la nivel urban - total populatieToamna 2010Toamna 2009Diferenta
Kiss FM1.602.4001.472.300130.100
Radio ZU1.146.6001.094.10052.500
Romania Actualitati1.058.6001.116.400-57.800
Europa FM954.3001.124.300-170.000
Pro FM613.000522.80090.200
Romania Regional599.100609.700-10.600
Radio 21436.300600.000-163.700
Magic FM332.200242.60089.600
Antena Satelor192.100219.400-27.300
National FM109.000-
One FM52.300-
Romania Cultural52.10051.1001.000
InfoPro-209.400
RFI Romania-38.800
"

Paşapoartele şi camera video a jurnaliştilor Realitatea Tv au fost confiscate de poliţia egipteană | REALITATEA .NET

Paşapoartele şi camera video a jurnaliştilor Realitatea Tv au fost confiscate de poliţia egipteană | REALITATEA .NET: "Jurnalistul Cristian Zărescu şi cameramanul Dan Timofte au fost reţinuţi de poliţia egipteană. Ei au fost duşi la secţie de poliţie unde li s-au verificat imaginile filmate şi le-au fost reţinute paşapoartele."

Noi şi "externele" noastre | Dilema Veche

Noi şi "externele" noastre | Dilema Veche: "Televiziunile noastre – cu excepţia TVR – nu prea îşi bat capul cu ştiri externe. Cu atît mai puţin cu dezbateri sau comentarii despre un subiect de dincolo de hotarele ţărişoarei. (PRO TV a avut, pînă la un moment dat, ştiri externe bine făcute; dar le-a abandonat, dedicîndu-se în exclusivitate formării unui public de „guvizi“ – sau, pe americăneşte, couch potatoes...). Cine vrea să afle ce se mai întîmplă în lume trebuie s-o ia agale pe Internet – unde, ce-i drept, găseşte tot ce vrea. La televizor – mai nimic."

La noi, în sat... | Dilema Veche

La noi, în sat... | Dilema Veche: "Mi-am amintit de aceasta şi vinerea trecută, cînd urmăream la Al Jazeera online transmisiunile live de pe străzile din Cairo sau Alexandria, în timp ce marile noastre televiziuni de ştiri aveau studiourile pline cu analişti care se ocupau cu veşnicele miuţe din ograda noastră. Nu interesa pe nimeni că-n alte părţi se scrie istoria, că harta politică a lumii e pe cale să fie reconfigurată."

Cartoon Network în 2011: producţii în premieră, lansarea aplicaţiei Toonix şi un show live Ben 10 - Mediafax

Cartoon Network în 2011: producţii în premieră, lansarea aplicaţiei Toonix şi un show live Ben 10 - Mediafax: "Seriale noi de desene animate, filme în premieră şi evenimente organizate la Bucureşti se numără printre proiectele TBS pentru televiziunile Cartoon Network, Boomerang şi Turner Classic Movies (TCM), în acest an, după cum au anunţat Andreea Spasova şi Cristina Valasutean."

Se dezgheaţă piaţa de publicitate TV?

Se dezgheaţă piaţa de publicitate TV?: "291.733 reprezintă numărul de reclame cu care au fost bombardaţi românii în ianuarie 2011."