marți, 7 august 2012

Ce faci in dictatura absurdului

Ce faci in dictatura absurdului: Ideea acestui editorial e inspirata de cativa prieteni de pe Facebook. Lichefierea statului roman a produs o stare de deruta in randul celor care inca mai cred in lege, etica si morala, in stat si institutiile lui. Unii se intreaba ce pot face, daca se mai poate repara ceva. Altii doar tin sa sublinieze ca nu consimt la aceasta dictatura a absurdului. Mai stiu ca sunteti tot mai multi cei care va ganditi, tot mai exasperati, la plecarea din tara. Cu totii ne-am cam saturat de balciul asta, am obosit, simtim cum orice impotrivire devine, parca, inutila. Stop. Gandirea resemnata nu ajuta la nimic acum. De ce este chiar periculoasa?

FOTO Cum se inspiră revistele de modă din Jocurile Olimpice de la Londra.

FOTO Cum se inspiră revistele de modă din Jocurile Olimpice de la Londra.: Odata cu inceperea Jocurilor Olimpice, revistele de moda si-au gasit o noua sursa de inspiratie, incercand diferite fuziuni intre moda si sport, anunta blogul mauvert.
Un astfel de exemplu este editorialul din Vogue US, in care celebrul model Karlie Kloss apare in ipostaze extrem de elegante alaturi de sase sportivi ai lotului olimpic american, campioni mondiali si olimpici in sporturile pe care le practica.
Cei sase sportivi care apar in editorial alaturi de Karlie Kloss sunt:
Dwyane Waide ...

Realitatea Media, trei departamente închise. Gușă: “au fost externalizate”

Realitatea Media, trei departamente închise. Gușă: “au fost externalizate”: Trei departamente ale Realitatea Media (care operează postul de știri Realitatea TV), companie în insolvență, au fost închise de către administratorul judiciar al companiei. Este vorba

Primul site web mai functioneaza inca, la 21 de ani de cand a fost creat

Primul site web mai functioneaza inca, la 21 de ani de cand a fost creat: Primul website, creat in 6 august 1991 de Tim Berners Lee, parintele internet-ului, este inca accesibil, rolul lui in momentul cand a fost lansat fiind sa explice ce inseamna World Wide Web. Site-ul a fost mai intai accesibil cercetatorilor de la CERN si, desi a fost actualizat in acesti ani, mai pastreaza cateva cadre ale imaginii austere de la inceputuri, scrie Huffington Post.

Blog afiliat The Economist: Scot scolile romanesti tampiti?

Blog afiliat The Economist: Scot scolile romanesti tampiti?: "Unul din doi tineri a picat examenul de Bacalaureat in Romania anul acesta, dupa 12 ani de studiu. Asta inseamna ca peste 100.000 de tineri ar putea ajunge someri, afectand economia si asa fragila a tarii", se arata intr-o analiza publicata pe un blog afiliat publicatiei The Economist, sub titlul: "Scot scolile romanesti tampiti?". Articolul semnaleaza, insa, ca "paradoxal, Romania este si tara unde se nasc unele dintre cele mai stralucite minti din lume. (…) In iulie, tara s-a clasat pe primul loc in Europa la Olimpiada Internationala de Matematica".

Francis Ford Coppola, apariţie spectaculoasă în scurtmetrajul românesc "În film la Naşu'"

Francis Ford Coppola, apariţie spectaculoasă în scurtmetrajul românesc "În film la Naşu'": Cineastul Francis Ford Coppola, creatorul trilogiei "Naşul", are o intervenţie telefonică plină de umor în comedia "În film la Naşu'", unul dintre cele trei scurtmetraje româneşti din proiectul cinematografic "Hot Shorts", ce va fi lansat în cinematografe pe 17 august.





Sharon Stone a ajuns în România

Sharon Stone a ajuns în România:
Celebra acrtiţă a ajuns, ieri după-amiază, în România. Aşteptată la aeroport de o armată de bodyguarzi, Sharon Stone a încercat să stea cât mai departe de ochii presei.
Provocatoarea blondă din „Basic Instinct” va fi cazată, timp de două săptămâni, la o vilă luxoasă din Pipera.
Sharon Stone se află în ţara noastră pentru a filma pentru pelicula "What about love", în regia lui Klaus Menzel, în care a fost distribuit şi Andy Garcia. Din distribuţie mai fac parte şi actorii români Maia Morgenstern, Radu Iacoban şi Ioan Ionescu. Productor, alături de Klaus Menzel, este şi românul Bogdan Moncea. La realizarea filmului participă şi tehnicieni români Călin Cătălin (şef de echipă) şi Irina Scurt (coordonator al departamentului artistic).

Maia Morgenstern va juca alături de Sharon Stone

Citeşte mai mult...

Pro TV S.A. şi UPC au încheiat un parteneriat pentru distribuţia Voyo

Pro TV S.A. şi UPC au încheiat un parteneriat pentru distribuţia Voyo: Accesul la Voyo, cel mai modern portal de entertainment, poate fi achiziţionat şi de la magazinele UPC din toată ţara, precum şi prin intermediul site-ului companiei - www.upc.ro -, din data de 6 august, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.





Cum vor arăta Prințul William și Catherine la BĂTRÂNEȚE | VIDEO

Cum vor arăta Prințul William și Catherine la BĂTRÂNEȚE | VIDEO: Teri Blythe, o specialistă britanică în reconstrucția facială pe calculator, a realizat o serie de portrete ale unor membri marcanți ai Casei Regale Britanice așa cum ar putea arăta ei la vârsta de 60 de ani, potrivit...

Ucraina: Un jurnalist moldovean este deţinut, fiind acuzat de spionaj.

Ucraina: Un jurnalist moldovean este deţinut, fiind acuzat de spionaj.: Un jurnalist moldovean este in detentie in Ucraina, fiind acuzat de spionaj, anunta autoritatile ucrainene citate de publicatia Kommersant, transmite Mediafax.
Conform Kyiv Post, serviciile secrete ucrainene suspecteaza ca Simion Nikulin, cetatean moldovean si fost jurnalist la Nezavisimaia Moldova si la agentia Moldpres, se ocupa cu activitati de spionaj.
Nikulin se afla in detentie in Ucraina din 13 aprilie, la Odesa, intr-un penitenciar al Serviciului ucrainean de securitate.
Informatia a ...

Natalie Portman mireasă: Imagini de la nunta actriţei cu Benjamin Millepied - GALERIE FOTO

Natalie Portman mireasă: Imagini de la nunta actriţei cu Benjamin Millepied - GALERIE FOTO: Actriţa americană Natalie Portman s-a căsătorit cu logodnicul ei, balerinul şi coregraful francez Benjamin Millepied, în California, iar imagini de la nunta celor doi au apărut în presă.





Botoşăneanul Andrei Roşu va juca în "Pariu cu viaţa"

Botoşăneanul Andrei Roşu va juca în "Pariu cu viaţa": Actorul botoşănean se alătură distribuţiei celui de-al treilea sezon al serialului "Pariu cu viaţa", ce va reîncepe în această toamnă.

Andrei Roşu, cunoscut pentru rolurile din "Războiul sexelor", "Regina" şi "State de România", dar si "Narisa sălbatică", va interpreta rolul...

VEZI notele la titularizare, la nivelul judetului Botosani!

VEZI notele la titularizare, la nivelul judetului Botosani!: Ministerul Educatiei a afisat pe site notele obtinute la titularizare de candidatii care au sustinut examenul pe data de 2 august.

Candidatii nemultumiti de note pot depune contestatii pe 7 august, pana la ora 21.00, precum si pe 8 august, intre orele 8.00 si 14.00,...

Le Figaro: In tara lui Eugene Ionesco, absurdul nu mai ucide. USL a ales sugestia lui Bertolt Brecht - Nu ar fi mai simplu pentru guvern sa dizolve poporul si sa aleaga altul?

Le Figaro: In tara lui Eugene Ionesco, absurdul nu mai ucide. USL a ales sugestia lui Bertolt Brecht - Nu ar fi mai simplu pentru guvern sa dizolve poporul si sa aleaga altul?: "Nu ar fi mai simplu pentru guvern sa dizolve poporul si sa aleaga altul?", sugera odata Bertolt Brecht. Aceasta este, in fond, solutia aleasa de coalitia de guvernare USL, de centru-stanga, aflata la putere la Bucuresti, scrie Le Figaro. La o saptamana dupa esecul referendumului care viza destituirea presedintelui de centru-dreapta Traian Basescu, USL refuza sa ingroape securea razboiului. Din contra, situatia politica tulbure s-a amplificat pana la punctul in care ministrul de Interne Ioan Rus a preferat luni sa arunce manusa invocand presiuni "inacceptabile".