marți, 26 aprilie 2011

Venituri mai mari pentru CME, compania condusă de Sârbu. Scădere în România

Venituri mai mari pentru CME, compania condusă de Sârbu. Scădere în România: "

Veniturile înregistrate de operațiunile Central European Media Enterprises (CME) în România au suferit o scădere de 2.2 milioane de dolari în primul trimestru al acestui an față de aceeași perioadă a lui 2010.

Astfel, veniturile afacerilor din România s-au situat în primele luni ale anului trecut la valoarea de 37 milioane de dolari.

România este în prezent singura piață din cele șase (Bulgaria, Croația, Cehia, Slovacia și Slovenia) în care CME înregistrează scăderi ale veniturilor nete.

La nivelul întregii companii, veniturile au crescut -în primul trimestru al lui 2011- cu 29.1 milioane de dolari, ajungând la 172.8 milioane de dolari.

În România, grupul de media condus de Adrian Sârbu (CME) din poziția de președinte și director executiv (CEO), deține compania Pro Tv SA, ce include canalele de televiziune Pro Tv, Acasă, Pro Tv International, Pro Cinema , sport.ro,MTV România și divizia Media Pro Entertainment .

Profitul operaţional înainte de includerea deprecierii şi amortizării (OIBDA) realizat de afacerile CME în România a scăzut cu 1 milion de dolari în primul trimestru al acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut.

CME pe alte piețe

Cea mai mare creștere a veniturilor, în primele luni ale acestui an, a fost înregistrată pe piața din Bulgaria. Aici, creșterea a fost de 18.4 milioane de dolari de la circa 1 milion de dolari, cât producea în primul trimestru din 2010. Creșterea se datorează achiziționării companiei bTV group, în aprilie 2010.

La nivelul întregii companii, profitul operaţional înainte de includerea deprecierii şi amortizării (OIBDA), a crescut în primele luni ale acestui an cu 13.4 milioane de dolari, ajungând la 14.2 milioane de dolari.

Adrian Sârbu, președinte și CEO al CME:

“Veniturile și OIBDA companiei au crescut semnificativ în primul trimestru al acestui an. Acesta este rezultatul poziției noastre de lider în piețele în care avem operațiuni, a unui riguros control al costului, a contribuției pozitive a bTV group din Bulgaria și a creșterilor înregistrate de Media Pro Entertainment și divizia New Media. Rămânem în continuare încrezători că toate piețele de publicitate TV pe care operăm vor crește în 2011.”

"

Dispariţia urâtă a celor mai mari ziarişti români

Dispariţia urâtă a celor mai mari ziarişti români: "În trecut, imediat după revoluţie, au devenit puternici şi populari. Erau stăpânii celui mai iubit intrument de manipulare a poporului: presa scrisă. Cu timpul, popularitatea şi influenţa au transformat-o în bani gheaţă. Foarte..."

Românii au talent. Vezi cate voturi au primit Cosmin Agache si Stefan Florescu!

Românii au talent. Vezi cate voturi au primit Cosmin Agache si Stefan Florescu!: "Primii doi clasaţi, Adrian Ţuţu şi Narcis Iustin Ianău, au adunat împreună, luni seară, peste 53% din sms-urile şi apelurile telefonice ale telespectatorilor care au votat la "Românii au talent".
Primul clasat a fost..."

Câştigătorul concursului "Românii au talent": "Sper să fac lumea să înţeleagă hip-hopul"

Câştigătorul concursului "Românii au talent": "Sper să fac lumea să înţeleagă hip-hopul": "Adrian Ţuţu, câştigătorul concursului 'Românii au talent', vrea să creeze piese cu mesaj pozitiv şi limbaj decent."

Igor Kostin, basarabeanul care a prins în poză tragedia de la Cernobâl

Igor Kostin, basarabeanul care a prins în poză tragedia de la Cernobâl: "Primele fotografii ale dezastrului de la Cernobâl au fost făcute, sub radiaţii, de Igor Kostin, un fotograf născut în Basarabia, în timpul României Mari. Azi, la 25 de ani de la tragedie, Kostin spune, într-un interviu EVZ, că e..."

"Băieţii deştepţi" din industria jocurilor.

"Băieţii deştepţi" din industria jocurilor.: "Cativa tineri entuziasti au renuntat la slujbele din multinationala si s-au apucat de afaceri cu jocuri de societate - boardgame-uri. Unii dintre ei sunt designeri, altii - distribuitori si patroni de magazine online. Tot ei au pus bazele unei comunitati de jucatori, care numara cateva mii de membri.
Cum intri in ceainaria Tabiet din Bucuresti, te ia pe sus mirosul de ceai de fructe, bere si sandvisuri incalzite la microunde, iar un zumzet continuu te umple de energie. O multime de tineri ..."

Oana Despa a demisionat de la Observator

Oana Despa a demisionat de la Observator: "

Jurnalista Oana Despa a demisionat din grupul Intact, scrie Adelin Petrisor. Ea conducea Sectia eveniment a redactiei de stiri Antena 1 si Antena 3.

Potrivit lui Adelin Petrisor, Oana Despa se va duce catre proiectul de stiri DigiNews, dezvoltat de cei de la RCS&RDS.

Contactata de paginademedia.ro, Oana Despa a confirmat ca va conduce Sectia eveniment a viitorului post TV.De ce a plecat?

Oana Despa, pentru paginademedia.ro:

“Nu vreau sa comentez motivele. Am lucrat totusi acolo 12 ani”.”

“Cred ca trebuie sa incerc si altceva. Poate ca o sa fie o televiziune clasica, poate ca acolo o sa fie alti oameni.”

Oana Despa va incepe lucrul la DigiNews la 15 mai.

La proiectul DigiNews au mai plecat si alti doi oameni din sectia condusa de Oana Despa la Intact: Bogdan Ocnaru și Laurențiu Rădulescu.

Foto: traiminromania.net

"

Miercuri: ISJ face publice listele privind pretransferul si restrangerile de activitate

Miercuri: ISJ face publice listele privind pretransferul si restrangerile de activitate: "Inspectoratul Scolar Judetean va afisa miercuri, 27 aprilie, lista cu punctajele obtinute in urma evaluarii dosarelor depuse de cadrele didactice pentru pretransfer si pentru rezolvarea restrangerilor de activitate.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar..."

Sfârşitul unei epoci: Calculatorul a îngropat definitiv maşina de scris.

Sfârşitul unei epoci: Calculatorul a îngropat definitiv maşina de scris.: "Godrej and Boyce, ultima companie care mai producea masini de scris si-a inchis fabrica din Mumbai, India, cu doar cateva sute de masini pe stoc.
Desi masina de scris aproape a disparut acum cativa ani in tarile vestice, aceasta era inca folosita in India, pana de curand, scrie The Huffington Post.
'Nu mai primim multe comenzi acum. Inca din 2000, calculatoarele au inceput sa domine piata. Toti producatorii de masini de scris au oprit productia cu exceptia noastra. Pana in 2009 produceam ..."

Scrisoarea lui Ghita catre angajatii Realitatea TV: Vantu e prada incompetentei unora dintre ofiterii lui credinciosi

Scrisoarea lui Ghita catre angajatii Realitatea TV: Vantu e prada incompetentei unora dintre ofiterii lui credinciosi: ""Nu era posibil se pare sa misc lucrurile spre bine fara sa deranjez cateva interese interne care in cele din urma au generat dezinformari ajunse la dl Vantu care, in opinia mea, e prada incompetentei unora din ofiterii lui credinciosi", se arata intr-o scrisoare adresata de managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, catre angajatii postului si publicata de Adevarul. In scrisoarea respectiva, el vorbeste despre relatia dintre conducere si jurnalisti, despre motivele pentru care a participat, ca manager, la sedinte de redactie si despre regretul "ca la nervi am pus si eu umarul la actiunile inconstiente si inexplicabile ale dlui Vantu si ale "prietenilor" sai"."

VIDEO. Românii au talent, 3,3 milioane de telespectatori la Marea Finală

VIDEO. Românii au talent, 3,3 milioane de telespectatori la Marea Finală: "
Marea Finală de la Românii au talent, difuzată aseară, a strâns, în medie, 3,3 milioane de români. Dintre aceștia, 2,1 au fost telespectatori din mediul urban.
Pe intervalul emisiunii, 20.30 – 24.30, concurența a fost Kanal D (cu Noră pentru mama) și Digisport, cu derby-ul Steaua – Dinamo.
Datele de aseară, dar și ratingul tuturor edițiilor Românii au talent, în continuare:
  • Cele patru ore de emisie de aseară au strâns, în medie pe minut, 3,3 milioane de români, la nivel național.
  • Pe intervalul emisiunii, următorii clasați au fost Kanal D și Digisport.
Finala Românii au talent a fost câștigată de Adrian Țuțu (foto). Premiul a fost de 120.000 de euro. Prestația lui, la finalul articolului.
Audiența posturilor TV la nivel NATIONAL, pe intervalul finalei Românii au talent (20.30-24.30):
1. Pro TV: 3,3 milioane de telespectatori
2. Kanal D: 552.000
3. Digisport: 493.000
4. Antena 1: 489.000
5. Etno TV: 223.000
  • Cea mai urmărită ediție de la Românii au talent nu a fost finala, ci emisiunile din 18 și 25 martie. La fiecare dintre cele două ediții s-au uitat, în medie, 4,3 milioane de români.

Audiența medie a emisiunilor Românii au talent, la nivel NAȚIONAL:

Mii persoaneRtg %Cota de piata %
118 februarie321215.932.2
225 februarie371418.436.4
34 martie398519.840.7
411 martie418920.841.9
518 martie430521.344.6
625 martie430421.346
71 aprilie385819.145.8
82 aprilie334916.638.8
98 aprilie359817.843.3
109 aprilie32221637.9
1125 aprilie331616.441

La nivel urban, finala s-a bătut cu derby-ul Steaua Dinamo

Meciul Steaua – Dinamo a fost următorul clasat după media la nivel urban. Finala de aseară Românii au talent a fost văzută, în medie, de 2,1 milioane de telespectatori din mediul urban.
Vârful de audiență în mediul urban a fost atins la ora 21.25: 2,82 milioane de telespectatori, adică 24,5 rating. Cota de piață în acel minut a fost de aproape 50%, ceea ce înseamnă că jumătate dintre orășenii care se uitau la televizor erau cu ochii pe Pro TV.
Pe locul doi, la mare distanță, a fost Digisport – 345.000 de telespectatori. Pe o perioadă din intervalul care s-a suprapus cu Românii au talent, pe Digisport a fost meciul Steaua – Dinamo.
Audiența posturilor TV la nivel URBAN, pe intervalul finalei Românii au talent (20.30-24.30):
1. Pro TV: 2,1 milioane de telespectatori (18,4 rating)
2. Digisport: 345.000 (3)
3. Kanal D: 299.000 (2,6)
4. Antena 1: 268.000 (2,3)
5. TVR 1: 142.000 (1,2)
  • La nivel urban, cea mai urmărită ediție Românii au talent a fost cea din 25 martie – 2,56 milioane de persoane. Audiență apropiată au avut emisiunile din 11 martie (2,55 milioane) și 18 martie.

Audiența medie a emisiunilor Românii au talent, la nivel URBAN:

Mii persoaneRtg %Cota de piata %
118 februarie20651835.8
225 februarie224019.538.9
34 martie240120.942.8
411 martie255522.244.3
518 martie25252245.8
625 martie255722.246.7
71 aprilie23032047.4
82 aprilie200217.440.5
98 aprilie21831945.7
109 aprilie201117.540.3
1125 aprilie211918.443.4
Click here to view the embedded video.
"

Lady Gaga The Monster Ball Tour HBO - "Gaga Revealed"

Televizor în loc de cultură? | Dilema Veche

Televizor în loc de cultură? | Dilema Veche: "Statistici recente plasează România pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte consumul de bunuri culturale. O cercetare Eurostat arată că, dintre toţi cetăţenii Uniunii Europene, românii alocă cel mic buget pentru teatru, cinema, expoziţii, concerte şi carte. Datele nu sînt neapărat surprinzătoare: într-un fel, era de aşteptat ca în ţara europeană cu PIB-ul cel mai mic cheltuielile pentru servicii şi produse culturale să fie extrem de scăzute."

Despre responsabilitate | Dilema Veche

Despre responsabilitate | Dilema Veche: "Nu, nu am o părere prea bună despre mass-media din România – şi asta pentru că am neşansa să cunosc situaţia din interior. Pe de altă parte, tocmai pentru că ştiu foarte bine cum se face presă la noi, am o mare admiraţie pentru puţinii care înţeleg să-şi facă meseria cu responsabilitate. Ştiu că par un idealist jalnic, dar eu continui să cred că adevăratul jurnalism e cel care se pune în slujba cetăţeanului"

Bucureşti, cea mai urâtă şi nedezvoltată capitală europeană

Bucureşti, cea mai urâtă şi nedezvoltată capitală europeană: "Bucureşti, cea mai urâtă şi nedezvoltată capitală europeană
Gropile din asfalt, sticlele din plastic aruncate pe jos sau întreruperea apei calde la baie sunt probleme de care se lovesc, mai devreme sau mai târziu, aproape toţi bucureştenii. Există însă şi cartiere unde rândurile de case nu sunt despărţite de străzi asfaltate, ci de drumuri noroioase. Nu există canalizare, aşa că oamenii folosesc W.C.-uri din scânduri de lemn aşezate în fundul curţilor. În loc de apă de la robinet scot apă din puţuri. Iar deasupra sărăciei traiului tronează mizeria care zace în mormane în spatele blocurilor sau, uneori, chiar ..."

Cele mai urâte zone din Bucureşti

Cele mai urâte zone din Bucureşti: "Cele mai urâte zone din Bucureşti
Gropile din asfalt, sticlele din plastic aruncate pe jos sau lipsa apei calde la baie sunt probleme de care se lovesc, mai devreme sau mai târziu, aproape toţi bucureştenii. Există însă şi cartiere unde rândurile de case nu sunt despărţite de străzi asfaltate, ci de drumuri noroioase. Nu există canalizare, aşa că oamenii folosesc W.C.-uri din scânduri de lemn aşezate în fundul curţilor. Iar deasupra sărăciei traiului tronează mizeria care zace în mormane în spatele blocurilor sau, uneori, chiar la bulevardele principale.
VerticalNews a luat la pas toate cartierele Bucureştiului şi ..."