marți, 12 aprilie 2011

Elevul roman este rasist si dornic de dictatura

Elevul roman este rasist si dornic de dictatura: "Mare parte dintre elevii din tara noastra nu se simt mandri ca sunt romani si nu vor sa aiba in apropiere persoane de alta orientare sexuala sau bolnave de SIDA."

URGENT! Vezi aici ultima prostituţie de presă! - Opinii EVZ > EVZ.ro

URGENT! Vezi aici ultima prostituţie de presă! - Opinii EVZ > EVZ.ro: "Anul trecut, un concern american a ameninţat că va deveni cel mai mare angajator din lume de jurnalişti pentru mediul virtual. Au apărut şi aşa-numitele „ferme de conţinut”, companii care dau de muncă unor „textieri” independenţi, plătiţi pentru a potrivi cuvinte care să gâdile algoritmul motorului de căutare?! Fireşte, supraproducţia de sintagme prefabricate şi-a încasat parodiile necesare, existând un site specializat care toarnă gogoşi pentru a demonstra cât sunt de ridicole aceste sub-materiale jurnalistice („Cum să mănânci o portocală. Înghite-o. Fă acest lucru prin intermediul propriului tău gât” sau „Cum se toarnă laptele. Truc: înainte de toate, ar fi bine să cumperi nişte lapte”)."

Vânzătoarea lui Cioran, scoasă la lumină de EVZ

Multe foto cu Cioran.
Vânzătoarea lui Cioran, scoasă la lumină de EVZ: "Cea care a scos la vânzare manuscrisele lui Emil Cioran, punând literaţii de la Bucureşti pe jar, a fost, recent, oaspete al Institutului Cultural Român din Paris şi al Ambasadei României din Franţa, în cadrul unor evenimente..."

Mihaela Rădulescu: "Nu frecventez posturile româneşti aproape deloc"

Mihaela Rădulescu: "Nu frecventez posturile româneşti aproape deloc": "Mihaela Rădulescu, prezentatoarea ediţiilor speciale de la Antena 1, spune că nu are dependenţă de televizor, iar canalele româneşti le urmăreşte doar când vine în ţară."

CNA: Amenda de 12.500 lei pentru un interviu cu un criminal la Acasa TV. OTV - amendat cu 10.000 de lei

CNA: Amenda de 12.500 lei pentru un interviu cu un criminal la Acasa TV. OTV - amendat cu 10.000 de lei: "Un reportaj despre un criminal in serie a atras, marti, o amenda de 12.500 de lei pentru postul Acasa TV. Postul a difuzat materialul despre criminalul Marius Csampar in dupa-amiaza zilei de 8 februarie, in cadrul emisiunii "PoveStiri adevarate", incadrata cu AP. Potrivit CNA, Acasa TV a incalcat astfel reglementarile privind protectia minorilor si incadrarea productiilor audiovizuale in functie de ora de difuzare."

VIDEO Presedintele Cehiei, in atentia presei pentru ca si-a insusit un stilou in timpul unei conferinte de presa

VIDEO Presedintele Cehiei, in atentia presei pentru ca si-a insusit un stilou in timpul unei conferinte de presa: "Presa din Cehia l-a criticat pe presedintele Vaclav Klaus marti, dupa ce un video viral il arata insusindu-si, discret, un stilou ceremonial in timpul unei vizite in Chile, mai multi numindu-l pe seful statului "hot", potrivit Reuters."

Comunicat de presă - CNA

Comunicat de presă - CNA: "Decizie de intrare în legalitate posturilor de televiziune care difuzează spotul publicitar pentru „Colon Help”. Art. 126 alin. 1 din Decizia CNA 220/ 2011 (art. 144 alin. 1 din Decizia CNA 187/ 2006, în vigoare la data săvârşirii faptei) stipulează că „Este interzisă difuzarea de publicitate şi teleshopping pentru medicamente şi tratamente medicale sau suplimente alimentare prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane, care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja consumul acestor produse sau tratamente.”"

Comunicat de presă - CNA

Comunicat de presă - CNA: "• Amendă în cuantum de 10.000 de lei postului OTV. În emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, difuzată în data de 17.02.2011, s-au adus prejudicii de imagine unei persoane publice, prin prezentarea unor acuzaţii nesusţinute cu dovezi. Consiliul a constatat că s-au încălcat prevederile art. 34 alin. 1 din Decizia CNA 220/ 2011 (art. 42 alin. 1 din Decizia CNA 187/ 2006, în vigoare la data săvârşirii faptei). De asemenea, nu s-au respectat nici dispoziţiile art. 40 alin. 1 şi 2 din Decizia CNA 220/ 2011 (art. 42 alin. 2 şi 3 din Decizia CNA 187/ 2006, în vigoare la data săvârşirii faptei). Art. 40 alin. 2 din Decizia CNA 220/ 2011 precizează obligaţia moderatorilor de a solicita interlocutorilor „să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile.”;"

Comunicat de presă - CNA

Comunicat de presă - CNA: "• Câte o amendă în cuantum de 12.000 de lei posturilor Antena 3 şi Realitatea TV. În unele emisiuni de ştiri şi dezbatere (difuzate în perioada 14.02- 14.03.2011) care au avut ca subiect corupţia din vămi, Consiliul a constatat că s-au încălcat prevederile art. 3 alin. 2 din Legea audiovizualului nr. 504/ 2002, cu modificările şi completările ulterioare referitoare la principiul informării corecte şi cele ale art. 34 alin. 1 din Decizia CNA 220/ 2011 (art. 42 alin. 1 din Decizia CNA 187/ 2006, în vigoare la data săvârşirii faptei) care reglementează dreptul oricărei persoane la propria imagine, ale art. 40 alin. 1 din Decizia CNA 220/ 2011 (art. 42 alin. 2 din Decizia CNA 187/ 2006, în vigoare la data săvârşirii faptei). Conform art. 3 alin. 2 din Legea audiovizualului, „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.“"

Cum trebuie sa lesini in direct!


Adevăr sau trucaj TV?

Elevii pot depune dosarele pentru banii de calculator pana pe 20 aprilie!

Elevii pot depune dosarele pentru banii de calculator pana pe 20 aprilie!: "Elevii care provin din familii cu venituri reduse au ocazia sa isi cumpere si anul acesta calculatoare, cu ajutor financiar de la Ministerul Educatiei, in cadrul Programului EURO 200.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean termenul limita de depunere a..."

Acasă TV va plăti 12.500 de lei pentru difuzarea unui interviu cu un criminal

Acasă TV va plăti 12.500 de lei pentru difuzarea unui interviu cu un criminal: "

Postul Acasă TV a încasat o amendă de 12.500 de lei pentru difuzarea unui interviu cu un criminal, la Poveştiri adevărate.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale privind protecţia minorilor, prin difuzarea interviului la o oră accesibilă minorilor.

Interviul a fost difuzat, pe 8 februarie, în jurul orei 17.00.

Maria Moldovan, prezentatoarea emisiunii Poveştiri Adevărate, a introdus subiectul astfel:

“În orice faci, există plăcere, mărturiseşte Marius Csampar, unul dintre cei mai sângeroşi criminali români. Recunoaşte că asta a simţit şi el când a ucis 6 oameni. (…)

I-a fost mai simplu, spune el, să ucidă decât să fure sau să tâlhărească, chiar dacă unele victime l-au implorat să le lase în viaţă. (…) Cumulate, pedepsele pentru cele 6 crime, ar totaliza 135 de ani, din care ar mai avea de ispăşit 121”.

"

Ringier lanseaza o revista dedicata exclusiv tabletelor

Ringier lanseaza o revista dedicata exclusiv tabletelor: "Grupul media elvetian Ringier a anuntat marti lansarea primei reviste destinate exclusiv tabletelor din portofoliul sau. Noua revista, numita “the collection”, va avea o abordare mono-tematica, aprofundand in fiecare editie cate un singur subiect. Publicatia digitala va folosi posibilitatile tehnice disponibile pe tablete pentru a oferi continut multimedia utilizatorilor si va fi disponibila in engleza, germana si chineza, conform unui comunicat de presa care anunta lansarea. “the collection” va fi disponibila pentru inceput doar in magazinul de aplicatii Apple la un pret de 5, iar in trimestrul al doilea al anului va avea loc si lansarea pe platforma Google Android."

Amenzi pentru cazul Blejnar: Antena 3 şi Realitatea TV – 12.000 de lei fiecare

Amenzi pentru cazul Blejnar: Antena 3 şi Realitatea TV – 12.000 de lei fiecare: "

Posturile Antena3 şi Realitatea TV au fost amendate cu câte 12.000 de lei pentru mai multe emisiuni de dezbatere, din 14 martie, în care s-a vorbit despre o presupusa scrisoare prin care Radu Mărginean (fostul şef ANAF) ar fi spus că Sorin Blejnar este “regina” corupţiei din vămi.

Sancţiunea vine ca urmare a unei reclamaţii primite de CNA din partea lui Sorin Blejnar, preşedintele ANAF. Acesta a sesizat Consiliul că cele două posturi de ştiri au condus o campanie împotriva sa şi institutiei pe care o conduce.

“Constatăm că opiniei publice i-au fost prezentate, în mod deliberat şi distorsionat, informaţii privind activitatea instituţiei, prin crearea unei imagini generale corupte a instituţiilor aflate în subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, se arată în sesizarea semnată de Sorin Blejnar.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a constatat că posturile Antena3 şi Realitatea TV au încălcat legislaţia audiovizuală privind informarea corectă şi dreptul la propria imagine. De asemenea, forul audiovizual a considerat că cele două canale de ştiri i-au adus acuze lui Sorin Blejnar fără să prezinte dovezi care să le susţină.

CNA a monitorizat emisiunile difuzate de Antena3 şi Realitatea TV, în perioada 14-28 februarie şi pe 14 martie – ziua în care a apărut presupusa scrisoare a lui Mărginean.

La ordinea zilei (din 14 martie) este una dintre emisiunile pentru care postul Antena3 a fost sancţionat de CNA.

În emisiunea moderată de Dana Grecu a fost abordat subiectul unei presupuse scrisori primită de Victor Ciutacu (redactor-şef Jurnalul Naţional) prin care fostul şef ANAF, Radu Mărginean, i-ar fi adus o serie de acuzaţii lui Sorin Blejnar, preşedintele ANAF.

Din sesizarea trimisă de Sorin Blejnar la CNA:

  • Constatăm că opiniei publice i-au fost prezentate, în mod deliberat şi distorsionat, informaţii privind activitatea instituţiei, prin crearea unei imagini generale corupte a instituţiilor aflate în subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. (…)
  • În emisiunile prezentate publicului s-au făcut afirmaţii prin care a fost afectată grav imaginea corpului funcţionarilor publici, asupra cărorar s-a indus prezumţia de corupţie şi lipsa de profesionalism în activitatea desfăşurată.
  • Posturile de televiziune menţionate (Antena3 şi Realitatea TV – n.r.) au creat în faţa opiniei publice o imagine denaturată, prin emisiuni succesive, cel puţin în ultimele 2 săptămâni, cu tendinţa de a induce o falsă reprezentare a acţiunilor şi atribuţiilor acestei instituţii, cu consecinţa unei false realităţi, fără a fi asigurată o minimă informare şi documentare în legătură cu cele relatate ăn respectivele emisiuni.
  • Astfel, în mod obsesiv, se reiau aceleaşi acuze grave la adresa instituţiei, fără a se aduce vreo dovadă în sensul celor afirmate, fiind în mod evident încălcate principiile obiectivităţii, profesionalismului şi imparţialităţii.”

Emisiunile reclamate de Sorin Blejnar:

  • Antena3 (14-25 februarie): Se întâmplă în România, Esenţial, 100 de minute, Subiectiv, Sinteza zilei, La ordinea zilei, Punctul de întâlnire (20, 27 februarie), Emisiunile de ştiri (1-28 februarie).
  • Realitatea TV: Deschide lumea (14-25 februarie), Ediţie specială (14-25 feb), Ora de foc (1-15 feb), Zona de impact (16-25 feb), Bursa pariurilor (16-27 feb), Emisiunile de ştiri (1-28 feb).

Cum au decurs discuţiile din şedinţa CNA?

Narcisa Iorga:

“Din primul moment, trebuia să puneţi sub semnul întrebării veridicitatea informaţiilor din scrisoare.”

Mirela Bomboe, reprezentantul trustului Intact:

“Chiar în emisiune (din 14 martie -n.r.) sunt pasaje întregi în care Victor Ciutacu a pus sub semnul întrebării veridicitatea informaţiilor.”

Narcisa Iorga:

Gabriela Vrânceanu Firea a avut inspiraţia să pună sub semnul întrebării scrisoarea, asta este diferenţa dintre experienţa mai veche şi cea mai nouă.”

Narcisa Iorga:

“În situaţia cu domnul Blejnar avem pentru prima oară un caz de campanie dusă, de cel mult o lună, prin toate mijloacele de comunicare sunt aduse acuze unei persoane. Această persoană a intervenit de multe ori, la cele doua posturi, pe o perioadă lungă de timp, iar noi ce ar trebui să înţelegem, că e rau?

Faptul că un om a intervenit în anumite emisiuni nu însemnă că acea emisiune a fost echilibrată, că postul şi-a făcut datoria. Faptul că domnul Blejnar a avut disponibilitatea de a interveni nu cred că ar trebui să absolve radiodifuzorul de orice vină.”

Roxana Niculescu, director de programe Realitatea TV:

“Jurnaliştii nu au fost interesaţi de persoana domnului Blejnar. Era normal ca domnul Blejnar să răspundă, pentru că dumnealui este preşedintele ANAF.
Evident că focul atenţiei era îndreptat către această zonă.”

Narcisa Iorga, membru CNA:

“Chiar dacă ar fi stat tot timpul în faţa televizorului, e aproape imposibil să intervii pentru fiecare acuzaţie.”

Mirela Bomboe:

“Discutăm de un interes public, în modul în care a fost realatat un subiect.”

Narcisa Iorga, membru CNA:

“Un interes public poate fi satisfăcut prin prezentarea corectă a faptelor, lucru pe care nu l-aţi făcut, este părerea mea.”

Christian Mititelu, membru CNA:

“Se foloseşte poate cu uşurinţă cuvântul acuzaţie. Acest cuvânt înseamnă ceva mai précis, de cele mai multe ori e vorba de nişte pareri, nu de acuzaţii. A spune că cineva este regina este o părere, nu este tocmai o acuzaţie.

Sub aspectul informării corecte, cred că situaţia cu scrisoarea prezentată, care în câteva minute se discreditează total, aici este o greşeală sancţionabilă în baza art. 3.”

Narcisa Iorga:

“Din punctul dumneavoastră de vedere imaginea domnului Blejnar nu a fost afectată?”

Christian Mititelu:

“Eu cred că imaginea domnului Blejnar este afectată de arestarea atâtor vameşi. Tocmai am spus ca nu este o acuza concretă.

Narcisa Iorga:

“Eu mă gândesc că este o acuză, nu o opinie.”

Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

“Eu cred că este o situaţie care s-a corectat pe parcurs, nu a fost o campanie dusă de posturi.”

"

Realitatea TV si Antena 3 - amenzi de 12.000 de lei in cazul Blejnar

Realitatea TV si Antena 3 - amenzi de 12.000 de lei in cazul Blejnar: "Antena 3 si Realitatea TV au fost sanctionate, marti, de CNA cu amenzi de cate 12.000 de lei, in urma unei sesizari venite de la presedintele ANAF Sorin Blejnar. Acesta a acuzat o campanie a acestor posturi impotriva sa si institutiei pe care o conduce. Posturile au fost sanctionate pentru incalcarea prevederilor legale privind informarea corecta si dreptul la imagine al persoanelor. Amenzile au vizat emisiuni din 14 martie, in care a fost discutata presupusa scrisoare trimisa de fostul sef al Vamilor, Radu Marginean, lui Victor Ciutacu, dar si emisiuni din februarie, in care Sorin Blejnar nu si-a putut expune punctul de vedere."

Irinel Columbeanu ar putea ajunge după gratii - Vedete > EVZ.ro

Irinel Columbeanu ar putea ajunge după gratii - Vedete > EVZ.ro: "Pentru că Monica nu a reuşit nici de această dată să ajungă să-şi vadă fetiţa care, potrivit tatălui, este izolată la domiciliu, fiind bolnavă de rubeolă, Irinel va fi acuzat de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare între şase luni şi trei ani."

yuri gagarin flight video

Video: Monica Columbeanu a mers la Izvorani pentru a-şi lua copilul. Irinel nu a lăsat-o să intre.

Monica Columbeanu a mers  marţi, la casa din comuna ilfoveană Izvorani, pentru a o lua pe Irina, însă nu a putut vorbi cu Irinel Columbeanu decât prin telefon el refuzând să-i permită să-şi vadă fetiţa.

CONCURS Trimite-ne povestea ta despre reciclarea deseurilor electrice si electrocasnice, iar noi te premiem cu un sistem audio

CONCURS Trimite-ne povestea ta despre reciclarea deseurilor electrice si electrocasnice, iar noi te premiem cu un sistem audio: "Reciclezi? De ce o faci? Nu reciclezi? De ce? E la moda sa fim “verzi”, cu alte cuvinte sa adoptam un comportament ecolologic. Multa lume o face doar pentru imagine, dar sunt si altii care pun suflet si recicleaza din principiu. Iar acestia din urma o fac deoarece au ajuns la concluzia ca, in spatele unor cuvinte precum tendinta, moda etc. se ascunde o actiune utila de pe urma careia fiecare are de beneficiat.
  • Afla pe SmartWoman.ro ce trebuie sa faci pentru a castiga un sistem audio
"

Sanoma Hearst caută Marketing Manager

Sanoma Hearst caută Marketing Manager: "

Sanoma Hearst angajează Marketing Manager pentru Divizia Glossy pentru femei, care include revistele Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Marie Claire, Beau Monde și Story.

Mai multe detalii, în rubrica de Joburi de pe paginademedia.ro, AICI.

"

Inspectoratul Scolar Judetean monitorizeaza elevii care sunt la un pas de a abandona scoala!

Inspectoratul Scolar Judetean monitorizeaza elevii care sunt la un pas de a abandona scoala!: "Inspectoratul Scolar Judetean va monitoriza si anul acesta toate cazurile de elevi care au tendinta de a abandona cursurile cu doar cateva luni inainte de incheierea anului scolar. Daca in 2010, au fost 52 de elevi exmatriculati dupa luna martie, din cauza absentelor pe care le-au acumulat,..."

Târgul liceelor se organizează în perioada 6-7 mai

Târgul liceelor se organizează în perioada 6-7 mai: "



News Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean va organiza în perioada 6-7 mai la Sala Polivalentă Elisabeta Lipă „Târgul liceelor”, o acţiune la care instituţiile de învăţământ vor avea posibilitatea să-şi expună ofertele pentru anul şcolar viitor.

"

Proiectul Comenius – Botosani, Romania, Europa | 4Botosani.ro

Proiectul Comenius – Botosani, Romania, Europa | 4Botosani.ro: "Proiecte se desfasoara de ceva vreme in scolile Uniunii Europene, Botosaniul fiind cuprins in derularea lui prin participarea unor scoli cum ar fi: Scoala nr. 6 Botosani, Scoala nr. 8 Dorohoi, Scoala nr. 10 Botosani, Scoala nr. 14 Botosani, Grup Scolar “Petru Rares” Botosani, Scoala Dorobanti – Nicseni, Scoala Hiliseu – Horia, . Acesta se desfasoara pe parcursul a doi ani, iar ca regula de baza are cooptarea a trei scoli diferite din trei tari diferite din Uniunea Europeana."

Teo Trandafir a fost mutata de la Terapie Intensiva in salon. Va fi externata in cel mult doua saptamani

Teo Trandafir a fost mutata de la Terapie Intensiva in salon. Va fi externata in cel mult doua saptamani: "Deputatul PDL Teo Trandafir a fost mutata de la sectia de Terapie Intensiva a Clinicii AKH din Viena intr-un salon normal si ar putea fi externata in cel mult doua saptamani, anunta reprezentantii unitatii medicale austriece intr-un comunicat de presa de marti, citat de Mediafax."

Verdictul unui profesor american de jurnalism: "Presa politizată din România arată ca ...

Verdictul unui profesor american de jurnalism: "Presa politizată din România arată ca ...: "Jerome Aumente este profesor de jurnalism din anul 1969, atunci cand adunase deja aproape 10 ani in presa scrisa din Statele Unite ale Americii. Omul care a pregatit 14.000 de jurnalisti de pe mai multe continente se afla in aceasta saptamana in Romania, unde dezbate impreuna cu jurnalistii din Bucuresti si din alte orase importante subiecte precum presa economica, standardele etice si viitorul jurnalismului. Desi abia a luat contactul cu presa din Romania, profesorul Aumente identifica deja - ..."

Cele mai bune funcționalități pe care le va avea Firefox 5

Cele mai bune funcționalități pe care le va avea Firefox 5: "O veste bună pentru iubitorii de Mozilla, care nici n-au temrinat bine de explorat în totalitate funcționalitățile Firefox 4: Mozilla pregătește lansarea Firefox 5, care va avea loc pe 21 iunie."

Presa online, pe bani in Slovacia. De ce n-ar functiona in Romania

Presa online, pe bani in Slovacia. De ce n-ar functiona in Romania: "In Slovacia, noua publisheri au hotarit sa-si vinda continutul pe bani. Trei ziare quality, un tabloid, doua reviste si un post TV vor folosi Project Piano, un nou sistem de plata dezvoltat de fostul redactor-sef al celei mai importante publicatii online din tara, SME.sk. De altfel, in Piano a investit si Etarget, reteaua de publicitate contextuala prezenta si in Romania. Totusi, sistemul este un pic diferit de ce-am vazut pina acum, fie la Times-ul englezesc, fie la cel din State, scrie Alex Mihaileanu pe blogul sau."

ANI verifică averea lui Adi Minune. A făcut tranzacţii bancare suspecte de 800.000 de euro şi nu poate justifica alţi 100.000 de euro

ANI verifică averea lui Adi Minune. A făcut tranzacţii bancare suspecte de 800.000 de euro şi nu poate justifica alţi 100.000 de euro: "ANI verifică averea lui Adi Minune şi sesizează ANAF, constatând că există diferenţe de peste 100.000 de euro între veniturile dobândite şi cele realizate în perioada mandatului de consilier local la CL Ştefăneştii de Jos, precum şi că a făcut tranzacţii bancare suspecte de 800.000 de euro.





"