miercuri, 23 martie 2011

Ce cuvânt este interzis în convorbirile telefonice din China

Ce cuvânt este interzis în convorbirile telefonice din China: "Guvernul de la Beijing a pus la punct un sistem care monitorizează conversaţiile telefonice şi taie automat liniile telefonice când sunt pronunţate anumite cuvinte interzise, scrie New York Times.





"

Cat de reale sunt datele SNA, privind numarul mediu de cititori pe editie, in cazul unui ziar tiparit?

Cat de reale sunt datele SNA, privind numarul mediu de cititori pe editie, in cazul unui ziar tiparit?: "Recent a fost dat publicitatii noul SNA (Studiu National de Audienta), pentru perioada ianuarie 2010 - ianuarie 2011. Dincolo de faptul ca intr-o majoritate covarsitoare numarul de cititori ai editiilor tiparite ale unor publicatii sunt in scadere (de parca trebuie facut un studiu, ca sa-ti dai seama de asta!), ma intriga numarul cititorilor oferiti de acest SNA. Cand spun "ma intriga", ma refer la faptul ca datele nu prea sunt corelate cu datele BRAT (desi sunt impreuna, ca entitati), privind numarul de bucati vandute pe editie, scrie Gelu Florea intr-un comentariu pe blogul sau."

Sorina Matei şi-a dat demisia de la Antene

Sorina Matei şi-a dat demisia de la Antene: "

Sorina Matei, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din trustul Intact, a demisionat astăzi. Motivul? Opoziţia conducerii postului Antena 3 de a realiza un interviu cu Traian Băsescu, scrie ImpactNews.

După ce duminică Şeful Statului a acordat un interviu în exclusivitate TVR-ului, posturile Realitatea TV şi Antena3 au solicitat la rândul lor interviuri cu Traian Băsescu.

Preşedintele a pus însă nişte condiţii ambelor posturi de ştiri. În cazul Antena3, acesta a cerut ca moderator să fie Sorina Matei, reporterul acreditat la Cotroceni, după cum scrie impactnews.

Potrivit aceleiasi surse, Mihai Gâdea, directorul postului Antena3, nu a fost de acord cu condiţiile puse de Traian Băsescu, motiv pentru care interviul nu a mai avut loc.

Ca urmare, Sorina Matei a demisionat de la postul de televiziune.

Sursa foto: Blogul Sorinei Matei

"

Monica Columbeanu: Irinel se trata cu Xanax şi alcool

Monica Columbeanu: Irinel se trata cu Xanax şi alcool: "'Am fost fascinată de lumea în care trăia Irinel Columbeanu şi în care mă introducea, o lume total diferită de cea din care veneam eu', scrie Monica Columbeanu, încă soţia miliardarului de la Izvorani, în cererea prin care a..."

Zile şi Nopţi ameninţă că se retrage din BRAT din cauza ultimelor cifre SNA

Zile şi Nopţi ameninţă că se retrage din BRAT din cauza ultimelor cifre SNA: "

Reprezentanţii ghidului de petrecere a timpului liber Zile şi Nopţi sunt nemulţumit de felul în care Biroul Român de Audit al Tirajelor a realizat cel mai recent raport al Studiului Naţional de Audienţă.

Aceştia anunţă, printr-un comunicat de presă, că vor cere explicaţii BRAT pentru ultimele cifre referitoare la audienţa Zile şi Nopţi.

“În funcţie de răspunsul primit, reţeaua de publicaţii Zile şi Nopţi îşi rezervă dreptul de a se retrage complet şi pe termen nedeterminat din SNA”, se arată în comunicat

Iată câteva fragmente din comunicatul Zile şi Nopţi:

“La ultima livrare de date al Studiului Naţional de Audienţă s-au observat discrepanţe evidente între cifre, atât la nivelul audienţei, cât şi al numătului de cititori per exemplar difuzat pe piaţa ghidurilor de petrecere a timpului liber.

Cu un tiraj difuzat mediu de 49.910 exemplare per apariţie, Zile şi Nopţi Bucureşti are o audienţă de 6.000 de cititori. Rezultă astfel 0.1 cititori per ecxemplar difuzat”.”

Reprezentanţii publicaţiei fac referire şi la unul dintre concurenţii săi, Şapte Seri Bucureşi, care a înregistrat o audienţă de 43.000 de cititori, la un tiraj de 44.931.

“Publicaţia Şapte Seri Bucureşti are un tiraj mai mic, de 44,931 exemplare difuzate şi o audienţă de 43.000 de cititori. Rezultă deci 1 cititor per exemplar difuzat.”

  • La jumătatea lunii noiembrie 2009, ghidul Zile şi Nopţi a reapărut pe piaţa din Bucureşti, după o pauză de circa opt ani. În 2003, la câteva luni după lansarea publicaţiei 24 FUN, ghidul Zile şi Nopţi se retrăgea de pe piaţa Bucureşteană.

Citeşte şi:

"

Vezi care sunt cele mai cautate joburi în UE.

Vezi care sunt cele mai cautate joburi în UE.: "In aceasta luna sunt peste 1.103.000 de posturi vacante in tarile europene, potrivit portalului Eures. La inceputul acestui an, cele mai cautate joburi in Europa erau ca: specialist in finante si vanzari, vanzatori si personal de prezentare de produse in magazine, ingrijitori de batrani si copii si personal in domeniul sanatatii, potrivit raportului 'European Job Mobility Bulletin'. In ianuarie erau 55.800 de locuri de munca libere pentru vanzatori si personal de prezentare de produse in ..."

Video: A murit Elizabeth Taylor



Elizabeth Taylor, in "Cui ii este teamă de Virginia Woolf"


...şi în Cleopatra



Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Comentarii


euronews le mag - Rétrospective des créations du couturier Yamamoto

3D Anaglyph Stereoscopic musical videoclip - Letter to the Winter - Bernice

FOTO. Vezi fotografiile câştigătorilor la Premiile Mondiale Sony.

FOTO. Vezi fotografiile câştigătorilor la Premiile Mondiale Sony.: "Zece fotografi amatori au fost alesi drept castigatorii in cadrul editiei 2011 a competitiei Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie.
'Calibrul si calitatea fotografiilor inscrise in competitie au fost la un nivel superior si de multe ori, la standardele imaginilor din competitia fotografilor profesionisti. Acest fapt ne demonstreaza ca un entuziast poate sa comunice atat bine printr-o singura fotografie, la acelasi nivel calitativ atins de o serie de fotografii', a declarat Astrid ..."

The Economist citeaza inovatia unui ziar romanesc

The Economist citeaza inovatia unui ziar romanesc: "In ultimul sau numar, revista The Economist face o analiza despre situatia dificila a presei scrise din intreaga lume. Articolul ofera insa si citeva modele de succes, pe care le pune pe seama eforturilor redactiilor de a se reinventa. Ziarele sportive care se straduiesc sa gindeasca diferit sint intr-o situatie mai buna decit titlurile generaliste, iar integrarea print - on-line functioneaza mai bine la un ziar sportiv, scrie The Economist."

Monitorul de Botosani - 23 Mart 2011 » Premiu+judetean+pentru+un+site

Monitorul de Botosani - 23 Mart 2011 » Premiu+judetean+pentru+un+site: "Etapa judeţeană a Concursului “Made for Europe”, organizată recent la Casa Corpului Didactic Botoşani, a vizat valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor de cooperare europeană, stimulând creativitatea, inovaţia şi spiritul competitiv. La final, echipa Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani a fost recompensată cu premiul I, pentru site-ul proiectului “Amazing Europe”. Echipa a fost formată din directorul colegiului, profesor Loredana Botezatu şi elevele Mădălina Iacob (membră a cursului de eurojurnalism multimedia organizat de Centrul Europe Direct Botoşani şi autoare a relatării - n. red) , Cătălina Finaşcu şi Bianca Sofian."

13 ONG-uri confirmate pentru Earth Hour. Înscrierile continuă!

 13 ONG-uri confirmate pentru Earth Hour. Înscrierile continuă!

Iniţiativa de a crea un lanţ uman cu prilejul Earth Hour 2011 se bucură de o reacţie pozitivă din partea ONG-urilor botoşănene.

Lanţul uman face parte din Campania Earth Hour, derulată la nivel naţional de WWF România. La Botoşani, evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Botoşani, în parteneriat cu Asociaţiile “B-Right Media”, “Vis de Artist”, “Cheia Sol”, Academia Shotokan, Consiliul Judeţean al Elevilor şi Liceul de Artă “Ştefan Luchian”. Timp de o oră, luminile mai multor instituţii din Botoşani vor fi stinse, în mod simbolic, în scopul responsabilizării comunităţii faţă de mediul înconjurător. Botoşănenii sunt invitaţi, în data de 26 martie, începând cu orele 20.30, în faţa Primăriei, pentru a asista la momente artistice şi demonstraţii sportive, la lumina lumânărilor, spectacolul culminând cu realizarea lanţului uman pentru salvarea Planetei. 

Până în prezent, au confirmat prezenţa la eveniment 13 organizaţii reprezentante ale societăţii civile botoşănene: Asociaţia B-Right Media, Asociaţia Culturală „Vis de Artist”, Asociaţia Culturală „Cheia Sol”, Asociaţia „Ne Trebuie Speranţă”, Asociaţia pentru Copii „Il Girotondo”, Asociaţia Judeţeană de Karate – Academia Shotokan, Fundaţia Estuar – Filiala Botoşani, Asociaţia ADOR, Centrul Europe Direct/Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Optim, Asociaţia pentru Copii şi Tineri cu CES „Împreună vom reuşi”, Asociaţia „Şcoala şi Familia” şi Asociaţia Edu-San.

De asemenea, şi-au anunţat participarea Consiliul Judeţean al Elevilor, Colegiul Economic şi Liceul de Artă şi elevi de la Colegiile „A.T.Laurian” şi „Mihai Eminescu”. O sută de persoane au confirmat deja prezenţa la eveniment pe Facebook.
Înscrierile continuă până vineri, pe blogul Asociaţiei B-Right Media (http://b-rightmedia.blogspot.com/2011/03/lant-uman-pentru-earth-hour-la-botosani.html).

Reamintim că pentru a înscrie oficial un ONG sau o instituţie de învăţământ, botoşănenii trebuie să asigure participarea a minimum 5 persoane şi un coordonator din partea organizaţiei respective. Partenerii care se înscriu oficial vor primi diplome de participare. Persoanele care nu fac parte dintr-un ONG dar doresc să participe se pot înscrie individual la aceeaşi adresă.

23.03.2011

Google, Miscrosoft şi IBM angajează sute de români. Vezi care sunt cerinţele

Google, Miscrosoft şi IBM angajează sute de români. Vezi care sunt cerinţele: "Dacă în urmă cu câţiva ani a lucra pentru Google, Miscrosoft sau IBM era doar un vis al românilor, iar cei care ajungeau să se angajeze la sediile centrale din America puteau fi număraţi pe degete, 2011 pare a fi anul în care tinerii absolvenţi de informatică pot da lovitura. Marile companii IT sau de componente fac angajări pe bandă rulantă, fie pentru birourile deschise recent în România, fie în ţări din Uniunea Europeană. Atuul pe care tinerii trebuie să-l aibă este să ştie limbi străine cât mai multe şi cât mai variate.





"