luni, 9 ianuarie 2012

„Tu faci lista scurtă!": consultare publică derulată de MECTS

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului demarează o consultare publică în rândul cadrelor didactice, ce are ca obiectiv eliminarea documentelor a căror elaborare sau completare duc la supraîncărcarea muncii de zi cu zi a dascălilor.
„Tu faci lista scurtă!", pentru că ne dorim ca fiecare dascăl să spună răspicat ce anume consideră util. Mai mult, ne interesează să ştim ce apreciază ca fiind lipsit de utilitate, din numărul total al documentelor solicitate.
În perioada 18 noiembrie 2011-15 ianuarie 2012, pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, www.edu.ro, se va afla un chestionar cu  lista documentelor pe care, potrivit legislaţiei în vigoare, MECTS şi ARACIP le solicită cadrelor didactice. Ne dorim de la dascăli să răspundă cu onestitate şi să ne spună cât de util, sau inutil pentru activitatea zilnică, este fiecare document din cele care se regăsesc în listă.
Aşteptăm răspunsurile şi propunerile cadrelor didactice. Rezultatele consultării vor conduce la reducerea timpului consumat de dascăli pentru completarea documentelor necesare. Nu în ultimul rând, acestea vor fi sistematizate şi clasificate, din punct de vedere al gradului de standardizare sau individualizare.
Tot ce este inutil trebuie să dispară! Dar ceea ce convenim, în urma acestei consultări, ca fiind util pentru îmbunătăţirea activităţii de zi cu zi la clasă va trebui să fie interiorizat de fiecare dascăl şi tratat cu responsabilitate.
Pentru a răspunde întrebărilor din chestionar, vă rugăm să accesați următorul link
Vă mulţumim!



Sursa: 
edu.ro

Bianca Drăgușanu are grave probleme de sănătate

Bianca Drăgușanu are grave probleme de sănătate: Asistenta lui Dan Capatos a anunțat că este posibil sa facă o operație la picior
și se retrage pentru o perioadă din echipa emisiunii Un show păcătos.

Un tată nu a putut să îşi vadă copiii din cauza lui Beyonce

Un tată nu a putut să îşi vadă copiii din cauza lui Beyonce: Faptul că Beyonce a născut în spitalul în care se născuseră şi gemenii săi, prematur, l-a împiedicat pe un proaspăt tătic să-şi vadă copiii, scrie 7sur7.be citat de Agerpres.

Marea Britanie: Internetul se apropie de TV ca principala sursa de informare, insa doar 3,8% dintre consumatori platesc pentru continut online

Marea Britanie: Internetul se apropie de TV ca principala sursa de informare, insa doar 3,8% dintre consumatori platesc pentru continut online: ​Internetul se apropie din ce in ce mai mult de televiziune ca principala sursa de informare in Marea Britanie, insa doar 3,8% dintre consumatori platesc pentru stirile online, se arata intr-un studiu privind obiceiurile de consum citat de Paidcontent.org. Studiu, realizat de compania de consultanta Oliver & Ohlbaum, arata ca 75% dintre respondenti au apelat la televiziune ca principala sursa de informatie, in vreme ce internet a fost preferat de 68% dintre acestia.