sâmbătă, 7 mai 2011

Scoala „Leon Danaila”, un nou popas in „Calatoria virtuala in Darabani”

Scoala „Leon Danaila”, un nou popas in „Calatoria virtuala in Darabani”: " Călătorie virtuală în Darabani reprezintă un proiect mai vechi Darabaneni.ro (colţul din dreapta sus a site-ului) prin care încercăm să facem cunoscute publicului larg, anumite ..."

Peste 250 de elevi se întrec la un concurs de chimie

Peste 250 de elevi se întrec la un concurs de chimie: "Aproximativ 250 de elevi din județ și municipiu au participat în cursul zilei de sâmbătă, cu începere de la ora 9:00, la un concurs de chimie care s-a derulat la sediul Liceului Teoretic ”Nicolae..."

Târgul Liceelor Botoşani- Interviu la cu Violeta Zamfirescu, profesor la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”

Târgul Liceelor Botoşani- Interviu la cu Violeta Zamfirescu, profesor la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”: "
  • Bună ziua! Numele meu este Mădălina Iacob, de la cursul de euro- jurnalism multimedia Botoşani şi aş vrea să aflu câteva lucruri despre Colegiul Naţional Mihai Eminescu, în cadrul evenimentului Târgul Liceelor 2011.
  • Bună ziua!
  • Pentru început aş dori să vă prezentaţi.
  • Sunt Violeta Zamfirescu, profesor de limba şi literatura română, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi am bucuria să vă primesc la standul nostru, alături de ceilalţi copii, profesori şi diriginţi.
  • Spuneţi-ne câteva lucruri despre Colegiul Naţional Mihai Eminescu.
  • Despre liceul nostru pot fi spuse foarte multe lucruri, dar pentru aceste zile noi am ales câteva elemente reprezentative. Credem că în colegiul nostru copiii au şansa să înveţe strategia reuşitei în viaţă. Dintre aceste elemente simbol sunt diplomele de la olimpiade şi concursuri judeţene, naţionale sau internaţionale.
  • Care este oferta educaţională a acestui an?
  • Oferta educaţională a liceului vizează elevi cu o foarte bună pregătire pentru admiterea în clasa aIX-a. Se oferă 300 de locuri distribuite astfel: 4 clase de matematică informatică, 3 clase de ştiinţe ale naturii, 2 clase de ştiinţe sociale şi 1 de filologie bilingv, limba engleză.
  • Cu ce proiecte se mândreşte colegiul?
  • Liceul se mândreşte cu o multitudine de proiecte în care sunt implicaţi elevi, profesori, părinţi, alături de parteneri educaţionali, dintre care: Strategia de Acţiune Comunitară prin Programul Naţional de Voluntariat”, proiecte ecologiste ca “Şi Nouă Ne Pasă”, Patrula Eco, Şcoala Pentru Un Viitor Verde, proiecte cu profil sportiv, cultural şi proiecte europene ca “Amazing Europe”.
  • A fost vizitat standul Colegiului “Mihai Eminescu” pe parcursul evenimentului?
  • A fost vizitat în primul rând în ziua de vineri pentru că diriginţii din judeţ au ales să facă acţiuni cu clasele. Copiii au pus întrebări de cele mai multe feluri, chiar şi mai neconformiste: dacă au voie să vină cu un anumit stil vestimentar la şcoală sau dacă profesorii sunt aşa severi cum se aude, dar elevii liceului nostru le-au răspuns pe măsură şi ei au aflat că colectivul de elevi şi profesori este unul deschis. Susţinem strategia de carieră: mulţi dintre elevii noştri aleg să susţină examene de admitere la facultăţi din Europa.
  • Vă mulţumesc!
Cum este sa fii elev la Colegiul National “Mihai Eminescu”?
  • Să fii elev aici este foarte interesant pentru că este unul dintre cele mai bune licee din judeţ, un liceu de elită, cu un nivel înalt. Profesorii sunt înţelegători cu noi şi de aceea vom reuşi în viitor, a declarat Catinca Balinisteanu, elevă a colegiului.
"

Ziua Europei la Botoşani

Ziua Europei la Botoşani: "
În ziua de 6 mai 2011 a avut loc sărbătorirea “Zilei Europei”, la Instituţia Prefectului Botoşani. S-au rememorat repere istorice importante prin cuvântul doamnei subprefect Silvana Tudorache, a consilierului superior Constantin Uriciuc şi a şefului secţiei memoriale a Muzeului Judeţean Botoşani, Sergiu Balanovici. De asemenea, s-a discutat despre semnificaţia declarării de către Uniunea Europeană a anului 2011 ca “Anul European al Voluntariatului”, prezentat de doamnele Carmen Potârniche şi Cornelia Paicu.
La această acţiune au participat profesori şi elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Economic Octav Onicescu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi şi Grup Şcolar Industrial Elie Radu, care şi-au exprimat gândurile legate de tema zilei prin glasul elevei Madalina Iacob.
“Consider că întâlnirea de azi a fost un real succes pentru legătură care s-a creat între specialişti în diferite domenii de activitate şi elevii liceelor botoşănene, reamintindu-ne ce reprezintă ziua de 9 mai pentru noi, ca români.”, a declarat încântată doamna subprefect Silvana Tudorache.
În final, participanţii au fost invitaţi să vizioneze o expoziţie de picturi realizată de elevii Şcolii Primare Nr.7 Botoşani, subliniind semnificaţia “Zilei Europei” prin talentul micilor artiştilor.

"

Târgul Liceelor la Botoşani

Târgul Liceelor la Botoşani: "
Pe 6 mai 2011 a avut loc deschiderea oficială a celei de-a opta ediţii a Târgului Liceelor la Sala Polivalenta Elisabeta Lipa, din Botoşani. Acest eveniment are ca scop promovarea de către toate liceele botoşănene a ofertelor şcolare pentru toţi elevii interesaţi să le urmeze cursurile. Anul acesta participă la târg 15 unităţi de învăţământ din municipiu.
"Vă doresc să aveţi parte de o orientare profesională de calitate!" , a declarat la inceput Ada Macovei, Inspector Şcolar General Botoşani. Toate liceele botoşănene şi-au pregătit standuri cu pliante, diverse materiale şi informaţii cu care pot surprinde şi atrage în acelaşi timp viitorii elevi.
Târgul liceelor va fi deschis pana sâmbăta la ora 17:00.
Mădalina Iacob.

"

Lista locuri licee

Lista locuri licee: "Pentru anul scolar 2011-2012 au fost aprobate prin planul de scolarizare un numar de 5.610 locuri in liceele din judetul Botosani. Toate aceste locuri vor participa la repartizarea computerizata. De asemenea, in anul scolar 2011-2012 mai sunt 390 de locuri in liceele vocationale si 90 de..."

Video:Succes total la Targul Liceelor

SPORT – INEDIT | Un pusti botosanean a devenit din nou campion national la GO.

SPORT – INEDIT | Un pusti botosanean a devenit din nou campion national la GO.: "

Juniorul botosanean Alexandru Pitrop a castigat pentru al doilea an consecutiv titlul de campion national la GO, la categoria de varsta destinata participantilor pana in 12 ani.


Sportivul legitimat la CS GO Botosani a reusit in cadrul aceleiasi intreceri desfasurate in Bucuresti si o clasare pe locul doi la categoria destinata juniorilor pana in 16 ani si un loc patru la categoria sub 18 ani.


La aceasta editie a campionatului national au fost invitati de marca precum ambasadorul Japoniei la Bucuresti si presedintele Federatiei Romane de GO.


.


Sursa: BotosaniNews.ro


.

"

Video:Cosmin Agache feat CRBL - Live

Seminarul Botoşani: Succes la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale şi Arhitectură

Seminarul Botoşani: Succes la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale şi Arhitectură: "
Eleva Alina Ioana Ilaş a reprezentat cu succes Seminarul Teologic Liceal “Sfântul Gheorghe” la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale şi Arhitectură. Tânăra, elevă în clasa a XII-a la seminar, a obţinut premiul I la olimpiada naţională, la specializarea pictură icoane.
"

VIDEO Viitorii liceeni, interesaţi de Târgul ofertei educaţionale de la Polivalentă

VIDEO Viitorii liceeni, interesaţi de Târgul ofertei educaţionale de la Polivalentă: "
Târgul Liceelor s-a deschis, astăzi, la Sala Polivalentă “Elisabeta Lipă” din municipiul Botoşani. Ajuns la a VIII-a ediţie, târgul oferă viitorilor liceeni cele mai noi oferte educaţionale şi îi ajută să facă alegerea potrivită în privinţa liceului pe care doresc să-l urmeze.

"

"La circ", o noua premiera a Teatrului Vasilache Botosani!

"La circ", o noua premiera a Teatrului Vasilache Botosani!: "Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani anunta pentru duminica, 8 mai, de la orele 11.00 si 12.30, premiera spectacolului "La circ", o productie care se doreste a fi in primul rand un protest la reprezentatiile companiilor de circ...."

Elevi, profesori și tinere în rochii de gală la Târgul Liceelor – GALERIE FOTO

Elevi, profesori și tinere în rochii de gală la Târgul Liceelor – GALERIE FOTO: "Sute de elevi dar și un număr însemnat de cadre didactice au fost prezenți încă de la ora 10:00 a dimineții de vineri, 6 mai 2011 în prima zi a Târgului Liceelor din Botoșani. Acțiunea a fost..."

Sute de elevi la Targul Liceelor (FOTO VIDEO)

Sute de elevi la Targul Liceelor (FOTO VIDEO): "
Targul liceelor, organizat la Sala Polivalenta s-a dovedit a fi un succes, sute de elevi interesandu-se de ofertele
"

ANIVERSARE | Speranta fotografiei botosanene, Edy Blaga implineste azi, 16 ani.

ANIVERSARE | Speranta fotografiei botosanene, Edy Blaga implineste azi, 16 ani.: "

Unul dintre cei mai tari fotografi botosaneni, Eduard Blaga isi aniverseaza azi (6 mai), ziua de nastere, acesta implinand vineri 16 ani.

Echipa Botosaneni.ro tine sa ii ureze colegului nostru (“ticalos&#8221winking, care e si fotograful oficial al FC Botosani un sincer “La Multi Ani” si cat mai multe succese in cariera.


.


.


.



.

"

Târgul Liceelor Botoşani 2011: Ofertă mult mai generoasă decât în anii trecuţi



   
În perioada 6-7 mai, între orele 10:00 şi 17:00, a avut loc cea de-a VIII-a ediţie a Târgului liceelor din Botoşani, eveniment desfăşurat la Sala Polivalentă “Elisabeta Lipa” din Municipiu.  
   În cadrul evenimentului, colegiile şi liceele din Botoşani au avut ca scop prezentarea şi promovarea ofertei educaţionale pentru anul ce urmează, ofertă mult mai generoasă decât în anii trecuţi. Atât elevii din clasele a VIII-a, cât şi părinţii acestora au venit cu paşi repezi pentru a se orienta asupra avantajelor oferite.
   Entuziasmaţi şi dornici de a păşi pragul unei prestigioase institutii, elevii au căutat curioşi printre oferte, în speranţa de a găsi un profil potrivit şi o şcoală pe care să o reprezinte cu mândrie. Pe parcursul vizitării târgului, părinţii le-au fost alături, încercând să-i îndrume pe copii către locurile cele mai bune.
    Au fost 15 unităţi liceale prezente în aceste zile, fiecare împărţind o şansă şi un zâmbet de încurajare viitorilor bobocei.

Alexandra Obreja

Profesor Violeta Băltuţă: “Laurianul nu e doar un liceu, e o familie.”

La Târgul Liceelor Botoşani 2011  doamna profesoară de limba franceză Violeta Băltuţă a ne-a vorbit despre oferta educaţională a Colegiului Naţional “A.T.Laurian”.
  












V.B. :  Bineînţeles . Cine nu cunoaşte numele de Laurian? Liceul Laurian este un liceu de elită, cu cea mai însemnată şi îndelungată tradiţie din judeţ . De curând a implinit 150 de ani de existenţă, eveniment cu prilejul  căruia s-au desfăşurat  multe activităţi. Liceul are chiar şi o faimoasă echipă de teatru 
“ Drama Club “, care a câştigat, de-a lungul timpului,  un frumos buchet de premii la concursurile judeţene şi naţionale. Se organizează , deasemenea , o serie de proiecte, unde elevii apar pe primul plan,  în vederea creării de valori.

  • Ce ne puteţi spune despre oferta educaţională a colegiului Laurian?


V.B. : Oferta educaţională Laurian pentru anul 2011-2012 cuprinde următoarele :
Pentru clasa a IX-a  sunt 12 clase cu 360 de locuri.
Profilul real are 210 locuri în 7 clase, distribuite astfel :
·         Matematică-informatică, intensiv informatică - 2 clase
·         Matematică-informatică, intensiv engleză - 1 clasă
·         Matematică-informatică - 2 clase
·         Ştiinţe ale naturii - 1 clasă
·         Ştiinţe ale naturii, intensiv franceză - 1 clasă, specializare nouă

Profilul uman are 150 de locuri în 5 clase, distribuite astfel :
·         Filologie, bilingv engleză - 2 clase
·         Filologie, bilingv franceză - 1 clasă
·         Ştiinţe sociale - 2 clase-

  • În cadrul evenimentului  ,,Târgul Liceelor  au fost mulţi tineri interesaţi să devină elevi de Laurian?

 V.B. : Da, în special ieri. Elevi de clasele a VIII-a si chiar si cei de a VII-a , însoţiţi de profesori sau părinţi de la şcoli din oraş şi judeţ au venit si s-au aratat interesaţi de liceul Laurian . Au pus intrebări despre profesori, profile şi chiar despre noua uniformă a liceului. Au primit informaţii în  legatură cu tot ceea ce au întrebat, oferta educaţională şi broşuri care să îi ajute să se orienteze cât mai bine.
  •    De ce ar trebui elevii de clasele a VIII-a să aleagă Colegiul Naţional” A.T.Laurian”?

V.B.: Viaţa din Laurian este foarte vie. Totul este într-o continuă mişcare şi toată lumea este implicată.  Elevii studiază în condiţii foarte bune şi la un nivel ridicat . Laurianul nu este doar un liceu, este o familie . Pe site-ul liceului www.laurian.roputeţi găsi o sumedenie de informaţii utile şi avantajele elevului din Laurian.
  • Vă  mulţumim pentru timpul acordat!

V.B..: Mulţumesc şi eu! 

Genoveva Rauţu – Colegiul Naţional “A.T.Laurian”, Cursul de euro-jurnalism multimedia Botoşani

Ruxandar Cătălin: Nu aş schimba Laurianul cu alt liceu!



Ne-am întâlnit la  ,,Târgul liceelor’’ cu un reprezentant de frunte al gimnaziului din Laurian . 
Numele lui este Ruxandar Cătălin şi a obţinut locul III la Olimpiada Naţională de Fizică. Ne-a mărturisit că doreşte să urmeze în continuare cursurile liceului deoarece  „ Este un colegiu foarte bun, reprezintă Botoşaniul . Îmi plac activităţile care se desfăşoară în A.T.L. şi nu aş schimba acest liceu cu altul.”.
Iată-l pe Cătălin în foto îmbrăcat în uniforma liceului. 



Genoveva Rauţu – Colegiul Naţional “A.T.Laurian”, Cursul de euro-jurnalism multimedia ED Botoşani 

Târgul Liceelor Botoşani 2011: Ofertă mult mai generoasă decât în anii trecuţi

  În perioada 6-7 mai, între orele 10:00 şi 17:00, a avut loc cea de-a VIII-a ediţie a Târgului liceelor din Botoşani, eveniment desfăşurat la Sala Polivalentă “Elisabeta Lipa” din Municipiu.  
   În cadrul evenimentului, colegiile şi liceele din Botoşani au avut ca scop prezentarea şi promovarea ofertei educaţionale pentru anul ce urmează, ofertă mult mai generoasă decât în anii trecuţi. Atât elevii din clasele a VIII-a, cât şi părinţii acestora au venit cu paşi repezi pentru a se orienta asupra avantajelor oferite.
   Entuziasmaţi şi dornici de a păşi pragul unei prestigioase institutii, elevii au căutat curioşi printre oferte, în speranţa de a găsi un profil potrivit şi o şcoală pe care să o reprezinte cu mândrie. Pe parcursul vizitării târgului, părinţii le-au fost alături, încercând să-i îndrume pe copii către locurile cele mai bune.
    Au fost 15 unităţi liceale prezente în aceste zile, fiecare împărţind o şansă şi un zâmbet de încurajare viitorilor bobocei.

Alexandra Obreja

Elev la Târgul Liceelor Botoşani: Am venit să-mi reprezint şcoala

Târgul Liceelor Botoşani 2011: Profesor Violeta Băltuţă - despre Laurian

raducaj

Prof. Mariana Fortoeş prezintă C.T. "Gheorghe Asachi" la Târgul Liceelor

Audio: Ruxandar Cătălin, viitor elev al Laurianului la Târgul Liceelor

Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” la Târgul liceelor




















Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” ii asteapta pe noii elevi cu  conditii foarte bune, in care pot studia.Cadrele didactice deosebit de bine pregatite ii vor ajuta  si pe „bobocei” sa ajunga la rezultatele mult dorite.
      Institutia este dotata cu 3 sali de calculatoare performante, două  săli de sport si un teren in curtea liceului, o sala de fitness, un laborator de chimie si unul de fizica dar si cu un cabinet  de asistenta psihopedagogica. Liceul mai  beneficiaza  de o biblioteca bine dotata, de o sala de muzica,un cabinet medical si unul de stomatologie.
Între profesorii  de renume ai liceului  se numără: Geanina Ipate profesor de limba franceza si inspector, Romeo Lehadus, profesor de chimie, Nelu  Tibichi director adjunct , profesor de chimie si fizica, Marinela  Mardari,  directoarea liceului care  este si profesor de psihologie, Gheorghe Carmocanu specializat in IT, Monica Nicolau profesor specializat in informatica si IT.
La limba romana pe elevi ii asteapta profesori precum Mihaela Caslariu, iar  la engleza - profesoarele  Monica  Papuc si Mihaela Epure.
      Liceul are o echipa de fotbal si una de handbal masculin. Cele două  echipe, coordonate de Liviu  Caslariu, au obtinut numeroase premii la diversele competitii la care au participat.
      Pe langa zecile de activitati scolare elevii vor fi implicati si in diverse concursuri si activitati extrascolare precum : ”Patrula ECO-TISA”,  activitaţi de colectare a deseurilor si de colectare a materialelor reciclabile.
In desfasurare se află un proiect educativ “Pledoarie pentru lectură” inițiat de liceu,  care se derulează în anii şcolari 2010-2011, 2011-2012 și își propune să valorifice și să implice în activități extracurriculare elevii cu vădite înclinații literar-artistice.Scopul proiectului este de a determina elevii să pătrundă în universul fascinant al lumii cărților și de a le da o alternativă la timpul lor liber, răspunzând nevoii de creație în formarea personalității lor.
    Misiunea şcolii noastre este să insufle elevilor siguranța de sine, astfel ca, la terminarea ei,  aceştia să fie capabili să înfrunte obstacolele şi să-şi afirme personalitatea în orice competiție viitoare. Fiecare elev să se simtă o forță fizică şi morală, o entitate bine definită. 


Geanina Conţac

Ziua Europei 2011 la Botoşani


Vineri, 6 mai 2011, la Instituţia Prefectului Botoşani, a avut loc sărbătorirea “Zilei Europei”,. S-au rememorat repere istorice importante,  prin cuvântul doamnei subprefect Silvana Tudorache, al consilierului superior Constantin Urigiuc şi al şefului secţiei memoriale de la  Muzeul Judeţean Botoşani, Sergiu Balanovici. De asemenea, s-a discutat despre semnificaţia declarării de către Uniunea Europeană a anului 2011 ca “Anul European al Voluntariatului”, prin cuvântul doamnelor Carmen Potârniche şi Cornelia Paicu, din partea organizatorilor.
La activitate  au participat profesori şi elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Economic Octav Onicescu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi şi Grupul  Şcolar Industrial Elie Radu.  În numele elevilor botoşăneni prezenţi au fost  exprimate gândurile legate de tema zilei prin glasul Mădălinei Iacob (C.N. “Mihai Eminescu”),  de la Cursul de Eurojurnalism multimedia organizat de Centrul Europe Direct Botoşani .
“Consider că întâlnirea de azi a fost un real succes pentru legătura care s-a creat între specialişti în diferite domenii de activitate şi elevii liceelor botoşănene, reamintindu-ne ce reprezintă ziua de 9 mai pentru noi, ca români.”, ne-a declarat în exclusivitate doamna subprefect Silvana Tudorache.
În final, participanţii au fost invitaţi să vizioneze o expoziţie de pictură realizată de elevii Şcolii Nr.7 Botoşani, care iluctrează nsemnificaţia “Zilei Europei” prin talentul micilor artişti.
 Mădălina Iacob

Târgul Liceelor 2011 la Botoşani





























Pe  6 mai 2011, la Sala Polivalenta Elisabeta Lipa din Botoşani a avut loc deschiderea oficială a celei de-a opta ediţii a Târgului Liceelor. Evenimentul  are ca scop promovarea de către toate liceele botoşănene a ofertelor şcolare pentru toţi elevii interesaţi să le urmeze cursurile. Anul acesta participă la târg 15 unităţi de învăţământ din municipiu.
"Vă doresc să aveţi parte de o orientare profesională de calitate!" , a declarat la inaugurarea târgului Ada Macovei, Inspector Şcolar General Botoşani. Toate liceele botoşănene şi-au pregătit standuri cu pliante, diverse materiale şi informaţii cu care pot surprinde şi atrage în acelaşi timp viitorii elevi. 
Târgul liceelor este deschis şi sâmbăta, între orele 10.00 şi 17.00.

Mădalina Iacob.