miercuri, 16 martie 2011

Ce noutăţi aduc noile grile ale TVR | Romania Libera

Ce noutăţi aduc noile grile ale TVR | Romania Libera: "„Avem, la ora actuală, cele mai bune talk-show-uri culturale şi educative de televiziune din România - Garantat 100%, Profesioniştii, 50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu, dar şi cele mai bune seriale de pe piaţă - Anatomia lui Grey, CSI Crime şi Investigaţii, serialele coreene. Vom sublinia în continuare această diferenţă pe piaţa media, dar nu numai prin producţii editoriale, ci şi prin diverse proiecte care să coopteze publicul în mod inteligent, în special pe cel tânăr', a declarat Alexandru Lăzescu, Preşedinte-Director General al TVR."

Noua grilă a TVR

TVR îşi schimbă şi faţa, şi feţele: "Noile grile de programe fac parte din procesul de „împrospătare' a televiziunii publice, promis de noua conducere TVR. Printre noutăţile de la TVR 1 se numără „Perechea potrivită' (reality-show de întâlniri), „Televiziunea copiilor' şi „La vie en rose', care va avea în prima ediţie din 25 martie un interviu cu tatăl lui Nicolas Sarkozy. În plus, TVR 1 va relua emisiunile deja consacrate „Tezaur folcloric', „ÎnTrecerea anilor', „Dănutz SRL' şi „Garantat 100%'. Aproape în fiecare seară, TVR 1 va avea filme tematice. Seara de marţi este destinată Telecinematecii, miercuri - filmelor romance („Eu când vreau să fluier, fluier', „Basic Instinct 2', „Clipă de clipă'), iar vineri - filmelor de Oscar („Milk - Preţul curajului', „Tăcerea mieilor', „Orele'). "

Lista mea de enervări lingvistice

Lista mea de enervări lingvistice: "Am şi eu, ca şi Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, exasperările mele când aud „fapta care a făcut-o' în loc de „fapta pe care a făcut-o', „am decât o soluţie' în loc de „nu am decât o soluţie' sau „am numai o soluţie', „eu, ca şi politician' în loc de „eu, ca politician'. Pe lângă greşelile amintite în emisiunea de la TVR 1, aş mai avea câteva exemple de proastă utilizare a limbii, care mă irită nespus."

Filme de Oscar la TVR

Filme de Oscar la TVR: "În cel de-al 55-lea an de la prima emisie, Televiziunea Română le propune telespectatorilor programe şi seriale noi."

Ultima linie de apărare a Japoniei: cei 50 de kamikaze nucleari.

Remarcabil!
Ultima linie de apărare a Japoniei: cei 50 de kamikaze nucleari.: "Radioactivitate, incendii, explozii, intuneric, oboseala, frica - si cu toate acestea, 50 de oameni au ramas in infernul din Fukushima Daiichi, unde se lupta impotriva pericolului nuclear si pentru salvarea a milioane de vieti. Daca va trebui, acesti oameni vor muri la datorie.
O raza de lumina aruncata de becul palid al unei lanterne taie intunericul, se opreste pe un perete gri, isi continua apoi miscarea grabita, precipitata. Cativa tehnicieni, aparati de radiatia invizibila doar de ..."

Primele emisiuni B1 TV dupa relansare: gale de box, stiri si interviuri cu Sanda Nicola, talk-show-uri la pranz si seara, un nou matinal, divertisment seara

Primele emisiuni B1 TV dupa relansare: gale de box, stiri si interviuri cu Sanda Nicola, talk-show-uri la pranz si seara, un nou matinal, divertisment seara: "O buna parte dintre noile emisiuni ale B1 TV, post ce se relanseaza joi, 17 martie, intra in grila inca de saptamana aceasta. Stirile B1 TV, prezentate de Sanda Nicola, vor deschide noua grila, vor fi continuate de emisiunea lui Robert Turcescu si Ion Cristoiu, iar de la 22.30 de Gala de la Montreal din octombrie 2010. Potrivit informatiilor furnizate de B1, aceasta va include, pe langa partida de box Bute-Brinkley, si meciurile lui JoJo Dan si Adrian Diaconu. De vineri intra in grila un nou matinal, cateva talk show-uri de actualitate. Pe langa transmisia meciului Bute-Magee, in week-end sunt introduse si cateva programe noi, inclusiv o noua emisiune a Sandei Nicola."

Puya-Vestul Salbatic

Avanpremieră: Miss Preuniversitaria Botoşani 2011

ü     Finala va avea loc joi, 17 martie la ora 18:00 în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor

Începând cu luna februrie 2011 , Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit zece concursuri de Miss si Mister Preuniversitaria. Concursurile au fost organizate de licee si grupuri şcolare din Botoşani, fiecare concurs finalizându-se cu câte doi fericiţi câştigători ale titlurilor mult râvnite. Cele zece reprezentante care au reuşit să impresioneze juriul ,obţinând astfel locul 1 în competiţie, se vor întrece în finală, iar câştigătoarea va deţine titlul de Miss Preuniversitaria Botoşani. 
Finala va avea loc joi, 17 martie la ora 18:00 în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor.
Mai jos sunt prezentate participantele la concurs, care pot fi votate pewww.ccsbotosani.ro , iar în urma clasamentului final va fi desemnată câştigătoarea.
Iana candidatele în ordinea numerelor pe care le vor purta în finală: NEGRU DANIELA, ALEXOAE DIANA,  VALENCIUC ANCA, ENUŢĂ ALINA,  CLUCI LORENA, CIUBOTARIU MĂDĂLINA,  VERENCIUC GEORGIANA, BACIU DANIELA,  CHIRIAC MAGDALENA, BOBUŢANU MARIA.
În urma votului pentru Miss Popularitate,  în preziua finalei, pe locul I,  se situează BACIU DANIELA, urmată de Negru Daniela şi Chiriac Magdalena.  

Genoveva



Vezi şi:

Miss Preuniversitaria 2011 – foto galerii şi impresii de la eveniment consemnate de elevii Cursului de Eurojurnalism multimedia „ATL – Centrul Europe Direct” : 

Decizia nr. 242 din 15.03.2011 - CNA

Decizia nr. 242 din 15.03.2011 - CNA: "Potrivit dispoziţiilor invocate:
“Art. 83 - Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a asigura respectarea normelor ortografice, ortoepice şi morfologice ale limbii române, stabilite de Academia Română.
Art. 94 - (1) În scopul unei informări corecte, orice informaţie sau avertizare conţinută într-o comunicare comercială audiovizuală se difuzează astfel încât aceasta să fie clar percepută de public, în special prin asigurarea următoarelor măsuri:
a) să fie prezentată static, lizibil şi pe o durată suficientă, în cazul informaţiei difuzate sub formă de videotext; (...)”.
Membrii Consiliului au analizat spotul şi au constatat că acesta conţine o greşeală gramaticală, fapt confirmat şi de Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan-Al Rosetti” cu care CNA are un contract de consultanţă şi care prin adresa nr.3548/14.03.2011 şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la spotul monitorizat.
Astfel versul „pe drumul care voi porni” nu conţine prepoziţia “pe” varianta corectă din punct de vedere gramatical fiind “pe drumul pe care voi porni”."

Decizia nr. 240 din 15.03.2011 - CNA

Decizia nr. 240 din 15.03.2011 - CNA: "Or, potrivit legislaţiei audiovizuale, care consfinţeşte acest drept, acest demers a fost demarat de persoana lezată, în sensul că dl. Dan Radu Ruşanu a solicitat transcrierile şi copiile unor ediţii ale emisiunii „Naşul”, astfel cum prevăd reglementările legale.
Faţă de acest demers legal, radiodifuzorul avea obligaţia de a asigura persoanei care se consideră lezată de prezentarea în cadrul unui program audiovizual a unor fapte neadevărate sau informaţii eronate, accesul la revizionarea programului respectiv, prin înmânarea unei copii video, astfel cum a solicitat dl. Dan Radu Ruşanu."

Decizia nr. 240 din 15.03.2011 - CNA

Decizia nr. 240 din 15.03.2011 - CNA: "Redăm din raportul de monitorizare:

Radu Moraru: “... Şi dacă ne gândim că o pârlită de aia, o ţărancă pârlită care în loc să stea la sapă să crească ceva, a luat şpagă de la toţi infractorii din zonă 430 de mii de euro. Păi cum să nu crezi că să fii şeful vămilor dai 2 milioane de euro. Deci să vedeţi ce discuta Nicoleta Dobrescu. Domnule, am jignit ţăranii domnule, că ţăranii au un limbaj mult superior. Trebuia să stea la coada vacii, să dea bălegarul, atât putea să facă. Ea a strâns bani de la toţi infractorii. 400 de mii de euro, vă daţi seama. Ca să ia salariul lunar de 15 milioane. Baragladine din astea şi cu alţii au făcut posibil ca şmecherii ăia de sus să prospere.”."

Andra şi Cătălin Măruţă au un băieţel

Andra şi Cătălin Măruţă au un băieţel: "Cântăreaţa Andra şi vedeta Pro TV Cătălin Măruţă au devenit, miercuri dimineaţă, părinţii unui băieţel care a primit numele David, informează postul de televiziune.





"