luni, 31 ianuarie 2011

Naomi Campbell i-a luat interviu lui Vladimir Putin

Brand cu brand se întâlneşte
Naomi Campbell i-a luat interviu lui Vladimir Putin: "

foto: jezebel.com

Da. Ați citit bine! Naomi Campbell i-a luat interviu lui Vladimir Putin în numele revistei British Go. Manechinul nu face pentru prima oară pe jurnalista, aceasta realizând, pentru aceași publicație, un interviu cu Hugo Chavez. Mai interesant este faptul că Naomi nu a discutat cu Putin despre probleme pe care le are Rusia cu terorismul, despre gazul rusesc sau viitoarele alegeri prezidențiale de la Moscova (dar se pricepe, oare sau nu era prevăzut?). L-a întrebat cum se menține în formă, au discutat despre dragostea premierului pentru tigri şi despre pasiunea acestuia pentru motoare. Nu a uitat să-i ceară opinia în legătură cu scandalul Calendarului Universității din Moscova. Mai jos o frântură din dialogul celor doi. De remarcat că interviul a debutat oficial, politicos, dar care a continuat prietenesc, la pertu.

Naomi: Sunteți într-o stare fizică foarte bună. Cum reușiți să vă mențineți ?

Putin: Probabil la fel cum reușești și tu.

Naomi: Care este regimul tău de fitness?

Putin: Mă duc la sală, înot zilnic și din când în când mă mai întâlnesc cu câțiva prieteni și facem și alte activități. Am avut o zi bună de antrenament alaltăieri.

Naomi: Astă vară ai fost fotografiat, în Ucraina, pe un Harley-Davidson, în timpul unui festival al motocicliștilor. Cum ai fost primit de către aceştia?

Putin: Ei, motocicliştii erau niște băieți mișto, bărbați duri. Unul dintre ei a fost un tip foarte curajos care a călătorit câteva mii de kilometri pe motocicletă. Este un băiat cu handicap, are doar un singur picior – și l-a pierdut undeva în războiul din Iugoslavia. Eu nu sunt un bărbat puternic, acei băieți sunt. (modest, ce să spunem...)

Naomi: Faceți impresie bună femeilor. Ce părere aveți despre studentele care au pozat pentru dumneavoastră într-un calendar?

Putin: Îmi plac mult fetele, sunt frumoase. Îmi place și calendarul, dar nu este cel mai important lucru. Celălalt calendar, ce să zic, în orice țară, probabil în Rusia în particular, este la modă să-i critici pe oamenii care sunt la putere. Dacă vii în sprijinul unuia ca mine, vei fi considerată o ingrată. Fetele din calendarul erotic au fost curajoase și nu au fost fricoase. Ca studente la jurnalism, au știut ce li se va spune referitor la gestul lor. Chiar și așa, nu au fost intimidate și au făcut oricum calendarul.(formula brandul + fundul gol)


Maria Dumitran

"

Egipt: Google a facut posibila comunicarea de pe telefonul mobil pe Twiteer, fara conexiune la Internet

Egipt: Google a facut posibila comunicarea de pe telefonul mobil pe Twiteer, fara conexiune la Internet: "Grupul american de internet Google a anuntat luni ca a cooperat cu Twitter ca sa creeze un sistem care sa permita egiptenilor sa trimita mesaje pe site-ul de microblogging prin telefon, sfidand astfel blocarea Internetului. Nu este necesara nicio conexiune la internet."

Cât plătesc băncile locale ca să-şi facă reclamă la credite pe Google

Cât plătesc băncile locale ca să-şi facă reclamă la credite pe Google: "Băncile din România care şi-au făcut în luna ianuarie reclamă prin intermediul Google, cel mai mare motor de căutare din lume, la ofertele de împrumuturi au plătit şi şase dolari pentru a folosi cuvântul-cheie 'credit' în anunţuri, potrivit datelor agregate de agenţia de web marketing Today's.

Mircea Badea şi Mihai Bendeac, despre femeile frumoase

Mircea Badea şi Mihai Bendeac, despre femeile frumoase: "

Vedetele Antenei, prezentatorul emsiunii “În gura presei”, Mircea Badea, şi colegul de trust, Mihai Bendeac de la show-ul “În puii mei”, bârfesc ca fetele la telefon. Informaţia vine de la Bendeac. Actorul a postat pe blog concluzia unei conversaţii pe care a avut-o cu Badea.

“Bârfind azi ca fetele cu Badea la telefon, mi-a atras atenţia asupra unei chestii pe care n-o observasem. O ştiţi pe Antonia? Cântăreaţa? Mie mi se pare talentată şi, nah, de ce să mâncăm rahat, e frumoasă. Dar, şi-aici observaţia lui Mircea e corectă, nu vi se pare că prea găsesti peste tot articole gen: “Iat-o pe Antonia abia trezită dimineaţa. Ce frumoasă e!” sau “Antonia s-a mânjit cu frişca pe năsuc. Ce bine îi stă mânjita!” sau “Antonia a născut. Ce repede a redevenit frumoasă şi slabă!” sau “Uite ce frumoasă e Antonia când conduce maşina”.

Aşa că Bendeac inspirat de aceasta campanie de presa, s-a gândit să exprim şi el cât de frumoasa e Antonia. Iată primele două motive.

1. Antonia e atât de frumoasă încât, atunci când se spală, gelul de duş se sfieşte să-i atingă pielea perfectă. 2. Huidu nu a văzut copacul fiindcă se uita la Antonia.

"

Curiozităţi despre Facebook

Curiozităţi despre Facebook: "

Manafu ne promite de acum încolo cât mai multe informaţii despre reţeaua de socializare Facebook. Acum ne oferă câteva curiozităţi în cifre despre Facebook.97 % dintre români au auzit de Facebook, 2,6 milioane de conturi sunt deschise de români, 33% dintre utilizatorii români de internet folosesc Facebook, 20 de zile dintr-o lună accesează Facebook un utlizator român, petrece 2 ore pe sesiune, urmăreşte în medie 3 branduri pe reţeaua de socializare, iar 46% dintre ei sunt mulţumiţi de conţinutul Facebook.

"

Liana Stanciu: “Nu mai există respect pentru telespectator. Nu m-ar mira să-şi facă nevoile la televizor”

Liana Stanciu: “Nu mai există respect pentru telespectator. Nu m-ar mira să-şi facă nevoile la televizor”: "

Cunoscuta realizatoare de emisiuni de radio şi televiziune, Liana Stanciu se înscrie în rândul celor care nu sunt de acord cu ceea ce se vede astăzi pe sticlă, scrie Tiberiu Lovin.Liana spune că peisajul media a involuat, regulile de radio şi televiziune fiind răstrurnate. “CNA dă amenzi minuscule în comparaţie cu încasările unui show tv. Nu mai există respect pentru telespectator. Dacă vine unul într-o emisiune tv, aduce o budă în direct, într-un platou imens, şi-şi face nevoile, nici asta nu m-ar mira”, a declarat jurnalista.

"

Despre media şi voluntariat cu Dragoş Bucurenci

Despre media şi voluntariat cu Dragoş Bucurenci: "

Pe 1 februarie, de la 19:00, în Club A, Bucurenci vorbeşte despre voluntariat şi responsabilitate socială cu studenţii de la Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, la invitaţia Asociaţiei Consumatorilor de Media. Gazda întâlnirii va fi Horea Bădău.

Intrarea este liberă pentru toţi cei interesaţi de subiectul dezbaterii, anunţă invitatul pe blogul său.


"

Memorialul Durerii (DVD IV/X, partea 3). Drama bisericii greco-catolice

Memorialul Durerii (DVD IV/X, partea 3). Drama bisericii greco-catolice: "

Memorialul Durerii, (DVD IV/X, partea 3). Episodul "Drama bisericii greco-catolice" Regizor / Realizator: Lucia Hossu Longin / Televiziunea Română Memorialul Durerii este un serial documentar de televiziune care prezintă persecuţia, închisorile, lagărele de muncă forţată, securitatea din perioada comunistă în România. Pentru „Memorialul durerii" au fost filmate peste 100.000 de minute cu supravietuiţori ai închisorilor comuniste. Memorialul Durerii (The Memorial of Suffering) is a Romanian Television documentary series about persecution, the labor camp system, anti-communist resistance and the secret police in communist Romania. It started airing in 1991. The main producer is Lucia Hossu-Longin.

"

Memorialul Durerii (DVD IV/X, partea 2). Sistemul concentraţionar / Noua academie

Memorialul Durerii (DVD IV/X, partea 2). Sistemul concentraţionar / Noua academie: "

Memorialul Durerii, (DVD IV/X, partea 2). Episodul "Sistemul concentraţionar / Noua academie" Regizor / Realizator: Lucia Hossu Longin / Televiziunea Română Memorialul Durerii este un serial documentar de televiziune care prezintă persecuţia, închisorile, lagărele de muncă forţată, securitatea din perioada comunistă în România. Pentru „Memorialul durerii" au fost filmate peste 100.000 de minute cu supravietuiţori ai închisorilor comuniste. Memorialul Durerii (The Memorial of Suffering) is a Romanian Television documentary series about persecution, the labor camp system, anti-communist resistance and the secret police in communist Romania. It started airing in 1991. The main producer is Lucia Hossu-Longin.

"

“Cuibuşorul de nebunii “ al lui Marica a devenit reşedinţă de ambasador

“Cuibuşorul de nebunii “ al lui Marica a devenit reşedinţă de ambasador: "

Fotbalistul Ciprian Marica dovedeşte că nu are doar simţul golului, ci şi al afacerilor. Chiar dacă doar salariul anual de două milioane de euro pe care îl primeşte de la echipa germană VfB Stuttgart îi permite să trăiască precum un prinţ, şi acum, dar şi la bătrâneţe, atacatul român a găsit şi alte resurse de bunăstare. Începând din acest an, Marica a închiriat vila sa din Pipera (socotită printre cele mai frumoase din zonă) ambasadorului unui bogat stat din Golful Persic. Suma lunară pe care fotbalistul o încasează este “modică şi nu are nicio relevanţă”, după cum susţine tatăl lui Ciprian, Mircea Marica. Potrivit unor informaţii ale specialiştilor în imobiliare, suma minimă pe care Marica ar putea să o încaseze este de minimum 8.000 de euro, iar maxima 25.000 de euro. Casa din Pipera a fotbalistului (peste 300 mp locuibili) a fost, de-a lungul ultimilor trei ani, loc de distracţie şi răsfăţ pentru câteva dintre frumuseţile autohtone ce au trăit poveşti de dragoste cu junele atacant. Aici s-au cuibărit pe rând, Denisa Tănase, Gabriela Pavel, Marilena Avădanei, Gina Pistol sau Ilinca Vandici. Tatăl fotbalistului, el însuşi milionar în euro şi afacerist de succes în domeniul construcţiilor, a declarat pentru VerticalNews.ro , că important pentru Ciprian este că a reuşit să dea casa, pentru a scăpa de costurile de întreţinere, dar şi pentru a se evita degradarea acesteia.

Fraţii Becali, milionari şi din chirii

Marica nu este însă singurul “om de fotbal” care face bani frumoşi în urma închirierilor unor case afalate în Pipera. Lideri în top sunt fraţii Ioan şi Victor Becali care strâng anual peste un million de euro numai din chirii. În palatele fraţilor (cele mai impunătoare locuinţe din zonă) se fac de circa doi ani lecţii ]n limba engleză.

Renumita British School plăteşte pentru asta o chirie lunară de 110.000 de euro (1.320.000 de euro pe an). Tot multe mii de euro încasează Ioan şi Victor Becali şi de pe urma închirierii casei părinteşti. Acolo stă de câţiva ani un diplomat al unei importante ţări africane. Rămaşi o perioadă fără o locuinţă, cei doi fraţi, împreună cu familiile, au stat la bloc. În Floreasca, acolo unde au şi serviciul. Acum, ei impart o vilă situată pe un teren aflat în spatele casei vărului Gigi.

O afacere moartă este, pentru Ioan Becali, cartierul “tricolorilor”, 11 vile construite în stil grecesc care stau nelocuite de mulţi ani şi pe care impresarul de fotbalişti nu reuşeşte să le înstrăineze. Iniţial, planul procuratorului prevedea vânzarea câte unei vile fiecărui fotbalist ce a făcut parte din “generaţia de aur”. Din păcate pentru el, a fost refuzat. Gică Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu sau Ionel Ganea au ales să-şi construiască, în Pipera, propriile locuinţe .

Senatorul Anghel Iordănescu primeşte o avere de la Mark Twain


Cel supranumit “antrenorul secolului” deţine în Pipera una dintre cele mai mari vile, cu peste 30 de camere. “Am făcut-o aşa de mare pentru că am patru copii”, declara, în 2003, fostul antrenor al celei mai valoroase echipe naţionale de fotbal a Românei. Acum vila, aflată gard în gard cu palatal lui Victor Piţurcă şi vecină cu imobilele lui Gabi Balint şi Gică Hagi, este închiriată renumitei şcoli particulare “Mark Twain”. Generalul politician, naşul ministrului Gabi Oprea, încasează anual din chirie, potrivit propriei declaraţii, fix 228.000 de euro.

Să mai spunem că fosta locuinţă a politicianului agricultor Triţă Făniţă, cea mai scumpă din zonă (10 milioane de euro), este închiriată de un înalt diplomat chinez.

Maria Dumitran

"

Poveştile jocurilor video. Super Mario nu avea bani de chirie, Pac-Man – inspirat dintr-o felie de pizza

Poveştile jocurilor video. Super Mario nu avea bani de chirie, Pac-Man – inspirat dintr-o felie de pizza: "

Verticalnews continuă campania despre jocurile video, cu personajele legendare din jocurilor video. Dacă ieri am explorat faţa violentă a jocurilor, descoperind că pentru a câştiga puncte sau numai a rămâne în viaţă jucătorii trebuie să tortureze sau să ucidă oameni, în episodul de astăzi le vom reîntâlni pe câteva dintre personajele noastre preferate.

Mario (sau Super Mario) este poate cel mai cunoscut personaj din lumea jocurilor video, însă în spatele numelui său stă chiar povestea începuturilor dificile ale industriei jocurilor video. În 1980, sucursala americană a companiei nipone Nintendo avea mari probleme financiare – atât de mari încât nu îşi putea permite nici plata chiriei. Numele proprietarului imobilului în care îşi desfăşurau munca programatorii de la Nintendo se numea Mario Seagale. Creatorii jocului i-au promis acestuia că personajul principal din următoarea lor producţie îi va purta numele dacă vor fi păsuiţi o vreme de plata chiriei. În timpul dezvoltării jocului, vândut în peste 40 de milioane de copii în toată lumea, Mario s-a numit mai întâi “Jumpman”, iar apoi “Mr. Video”.

Inspirat din “Alice în Ţara Minunilor”

Shigeru Miyamoto, omul care l-a creat pe Mario, era fascinat de “Alice în Ţara Minunilor”. “Ideea jocului”, spunea Miyamoto, într-un interviu acordat în urmă cu câţiva ani, “a fost una cât se poate de simplă. M-am gândit să fac un joc cu un personaj care să sară pe ecran. I-am propus ideea unui programator şi am început să lucrăm. La un moment dat, Mario ocupa prea mult spaţiu pe ecran şi am decis să îl micşorăm. Apoi ne-am gândit – cum am putea să facem asta mereu în joc? Va trebui să mănânce o ciupercă magică! Apoi am început să vorbim despre Alice în Ţara Minunilor şi am decis ca Mario să aibă şi o iubită”.

Creatorul jocului nu era mulţumit de felul în care desena părul personajelor sale, astfel că a decis ca Mario să poarte o şapcă. Mustaţa şi salopeta au fost adăugate din cauza limitărilor tehnologice ale vremii, dar şi pentru a uşura munca programatorilor, care nu mai erau nevoiţi să facă vreo modificare asupra expresiei feţei personajului.

Acelaşi Shigeru Miyamoto a realizat un alt personaj legendar din lumea jocurilor video, iar numele său - Donkey Kong - este poate cel mai neinspirat dintre toate. Creatorul jocului credea că donkey (n.r. măgar în limba engleză) înseamnă prost sau încăpăţânat, în timp ce kong este denumirea populară în limba japoneză a gorilelor.

Pac-Man este poate cel mai uşor de recunoscut personaj din istoria jocurilor video. S-a născut în 1980 şi are o poftă insaţiabilă pentru puncte albe. Pac-Man este galben şi arată ca o pizza din care lipseşte o felie. De fapt, Toru Iwatani, omul care a realizat jocul, a conceput personajul în timp ce lua cina. Numele său, care iniţial a fost “Puck-man”, vine din expersia japoneză pakupaku – în traducere liberă, a închide şi a deschide.

Şi cei patru inamici ai săi au o poveste interesantă. Porecliţi Blinky (fantoma roşie), Pinky (roz), Inky (albastru) şi Clyde (portocaliu), aceştia au personalităţi diferite în cadrul jocului. Blinky şi Pinky tind să îl urmărească direct pe Pac-Man, fiind mai previzibili decât Inky, a căruit tactică preferată este ambuscada. Cel mai imprevizibil este Clyde, ale cărui mişcări sunt adesea întâmplătoare.

Doar şase oameni au reuşit să “termine” jocul cu scorul perfect până în prezent, iar în decembrie 1982, un copil în vârstă de 8 ani, pe nume Jeffrey R. Yee, a primit o scrisoare de la preşedintele american Ronald Regan, care îl felicita pe acesta pentru că stabilise un nou record mondial de puncte acumulate.

Cel mai important erou creat de SEGA este fără îndoială Sonic the Hedgehog. Celebrii pantofi roşii ai rapidului arici au fost inspiraţi atât de stilul vestimentar al lui Michael Jackson – un mare admirator al jocului -, cât şi din cel al lui Moş Crăciun. Conceptul original al personajului nu era unul prea prietenos. Ariciul albastru avea gheare, făcea parte dintr-o formaţie şi avea o iubită pe nume Madonna.

Regretatul Michael Jackson s-a implicat chiar şi în realizarea jocului Sonic 3. “A venit la Institutul Tehnic Sega şi s-a întâlnit cu echipa pentru a discuta despre muzica jocului, cât şi despre povestea lui. A realizat coloana sonoră pentru mai multe părţi”, spunea managerul proiectului, Roger Hector, în urmă cu ceva vreme. Din păcate, din cauza unor neînţelegeri, muzica realizată de Regele muzicii pop nu a fost niciodată folosită în cadrul jocului.

Cel mai enervant personaj din toate timpurile este, aproape fără îndoială, câinele din jocul Nintendo “Duck Hunt”. Câinele, care nu are un nume, se pricepe la două lucruri: să adune raţele împuşcate şi să râdă de jucător atunci când acesta ratează ţinta. Mai mult ca sigur, toţi cei care au jucat cel puţin o dată acel joc au apăsat pe trăgaciul pistolului de plastic, încercând să îl împuşte.

Ovidiu Adam

Campanie verticalnews:

"

Just Go With It - You Asked For This

Pe scurt: Romtelecom cere licenta pentru Dolce Info. Music FM se lanseaza marti. Casa mea apare cu un nou concept

Pe scurt: Romtelecom cere licenta pentru Dolce Info. Music FM se lanseaza marti. Casa mea apare cu un nou concept: "O cerere de licenta audiovizuala pentru postul Dolce Info (Romtelecom) va fi discutata marti la CNA. Tot marti se lanseaza un nou post din portofoliul ProFM, Music FM. Publicatia "Casa mea" apare cu un nou concept grafic si editorial. Iar agentia Lowe&Partners ofera servicii de comunicare pentru zece branduri din portofoliul Johnson&Johnson."

EDITORIALUL CAPITAL: Pensiile «nesimţite» şi tărăboiul TV

EDITORIALUL CAPITAL: Pensiile «nesimţite» şi tărăboiul TV: "După tot tărăboiul televizat cu privire la aşa-zisele 'pensii ne­simţite“ ale pensionarilor mili­tari botezaţi 'îndureraţi de patrie“ de preşedinte, se constată că primele 25.600 de pensii recalculate (din peste 150.000) vor..."

FOTOGALERIE Premiile Sindicatului Actorilor: vedetele si-au expus statuetele si diamantele

FOTOGALERIE Premiile Sindicatului Actorilor: vedetele si-au expus statuetele si diamantele: "Duminica noaptea, in Los Angeles, s-au acordat Premiile Sindicatului Actorilor iar rezultatele nu au fost, ca si la Globurile de Aur, o surpriza: Natalie Portman a fost regina serii iar regele – cine altul decat Colin Firth? “Lebada neagra” i-a adus actritei din rolul principal inca un premiu. Insarcinata si aratand de milioane, la propriu, Natalie Portman a pasit pe covorul rosu intr-o rochie simpla, alba, semnata de Azarro si purtand o pereche de cercei in valoare de 2 milioane de dolari, oferiti de Tiffany’s."

FOTOGALERIE Comertul online in Romania: cartile si revistele sunt cele mai cumparate produse pe internet

FOTOGALERIE Comertul online in Romania: cartile si revistele sunt cele mai cumparate produse pe internet: "Doar 4 la suta dintre romani au folosit internetul in 2010 pentru a face cumparaturi, cel mai scazut procent din Uniunea Europeana, sub nivelul Bulgariei si chiar al Serbiei si al Turciei, conform statisticilor EuroStat. Romania se situeaza la acelasi nivel ca si in anul 2008, dupa ce in 2009, pe fondul crizei, procentul celor care si-au facut cumparaturile online s-a injumatatit, pana la 2%. Cartile, revistele, ziarele si materialele pentru instruire reprezinta principalele bunuri cumparate de romani de pe internet, conform datelor Institutului National de Statistica. Intra in articol pentru a vedea cum a evoluat piata retail-ului online romanesc in ultimii ani."

TV Alpha Media Medgidia, tăiată de la cablu

TV Alpha Media Medgidia, tăiată de la cablu: "Emisia singurului post local de televiziune din Medgidia, TV Alpha Media, a fost întreruptă vineri seara, în jurul orei 22.00, fără ca operatorul de cablu RCS&RDS să dea până astăzi vreo explicaţie."

Florin Piersic, primul actor cu stea pe Walk of Fame din Bucureşti. Vezi cine urmează

Florin Piersic, primul actor cu stea pe Walk of Fame din Bucureşti. Vezi cine urmează: "Florin Piersic a primit, luni, prima stea pe Walk of Fame din Bucureşti, un spaţiu dedicat artiştilor români, inaugurat în Piaţa Timpului din centrul Capitalei, în cadrul unei ceremonii la care au participat câteva sute de persoane.

Polanski începe luni filmările pentru primul său proiect după eliberarea din închisoare

Polanski începe luni filmările pentru primul său proiect după eliberarea din închisoare: "Cineastul Roman Polanski începe luni la Paris filmările pentru noul său film, o adaptare a unei piese de teatru semnate de Yasmina Reza, acesta fiind primul său proiect după eliberarea din închisoare, au declarat surse din anturajul regizorului.

Şase jurnalişti de la Al-Jazeera, arestaţi pentru scurt timp în Egipt

Şase jurnalişti de la Al-Jazeera, arestaţi pentru scurt timp în Egipt: "Şase jurnalişti de la canalul de limbă engleză al postului Al-Jazeera au fost arestaţi luni, pentru scurt timp, la Cairo, a doua zi după ce activitatea postului de televiziune a fost suspendată în Egipt.

Proiectul Bugetului local al municipiului Botoşani pe anul 2011

Proiectul Bugetului local al municipiului Botoşani pe anul 2011:
Buget local/2011 Municipiul Botoşani - proiect

Egiptenii fenteaza blocada internet-ului ajutati de tehnolgii mai vechi si de activisti binevoitori din strainatate

Egiptenii fenteaza blocada internet-ului ajutati de tehnolgii mai vechi si de activisti binevoitori din strainatate: "Desi cei mai mari patru furnizori de servicii internet au fost fortati sa blocheze orice continut web inca de vineri, unii egipteni reusesc sa pacaleasca embargoul, reusind sa se conecteze pe internet fie utilizand modem-uri dial-up si numere din strainatate, fie folosind singura retea care inca mai functioneaza. In plus, fax-urile redevin importante fiindca activitisti Wikileaks trimit la universitati telegrame secrete ale diplomatilor americani si egipteni, dar si instructiuni despre cum sa folosesti unele telefoane mobile pe post de modem dial-up."

DIN ȚARĂ: Soții Stafie au dat Pietricica FM lui Radio ZU. Lazarus iar la CNA.

DIN ȚARĂ: Soții Stafie au dat Pietricica FM lui Radio ZU. Lazarus iar la CNA.: "

Pietricica FM, cel mai nou post de radio din Piatra Neamț își schimbă proprietarul. Licența pentru Pietricica FM a fost cedată către Grupul Media Camina, care deține Radio ZU.

Mâine, CNA va discuta decizia soților Ileana și Constantin Stafie de a renunța la Pietricica din Piatra Neamț. Tot mâine, Lazarus vine din nou la CNA, cu Zeus TV.

Aglomerată tare piața FM de la poalele Ceahlăului. În oraș pot fi auzite nu mai puțin de patru posturi locale, unul regional și șase naționale. Pe plan local activează Radio M, Radio M Plus, Terra Piatra Neamț și Radio Unu. Impact FM este o rețea regională. Dintre rețele naționale sunt la Piatra Neamț Europa FM, Kiss FM, Radio 21, Guerrilla și Vocea Speranței.

Pietricica FM este ultima apariție în eterul urbei Neamțului. Postul familiei Stafie a luat licența în 2008 și a început să emită anul trecut, în octombrie.

Lazarus, din nou la CNA cu Zeus TV

Luis Lazaru încearcă din nou să convingă CNA cu proiectul lui. După ce a luat un post de teleshopping și a reușit, cu greu, să obțină aprobarea pentru noul nume – Zeus TVLazarus trebuie să primească și un OK pentru grila televiziunii.

Acum două săptămâni, grila provizorie a postului Zeus TV (din care nu lipsea o emisiune proprie de patru ore – Lazarus Show) a fost respinsă de CNA.

Citeşte şi:

"

Fondatorul Facebook s-a întâlnit cu actorul care a jucat rolul său pe marele ecran - Mediafax

Fondatorul Facebook s-a întâlnit cu actorul care a jucat rolul său pe marele ecran - Mediafax: "Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi Jesse Eisenberg, actorul care l-a întruchipat în filmul 'Reţeaua de socializare/ The Social Network', s-au întâlnit pentru prima oară, la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul emisiunii 'Saturday Night Live'."

Hotel FM: Suntem încrezători în participarea la Eurovision

Hotel FM: Suntem încrezători în participarea la Eurovision: "Membrii trupei Hotel FM s-au declarat încrezători în ceea ce priveşte participarea lor la Eurovision 2011 şi, întrebaţi dacă simt vreo presiune, după ce reprezentanţii României de anul trecut, Paula Seling şi Ovi, au obţinut locul al treilea, au spus că ei vor avea propria performanţă.

Andrei Gheorghe, dorit de B1 pentru un show de noapte

Andrei Gheorghe, dorit de B1 pentru un show de noapte: "

Planurile B1 TV pentru emisiunea de noapte îl vizează pe Andrei Gheorghe.

Potrivit informațiilor paginademedia.ro, există discuții pentru venirea prezentatorului la postul de televiziune.

Emisiunea ar urma să fie difuzată de la ora 23.00.

“Nu am discutat personal cu nimeni de la B1”, a declarat Andrei Gheorghe, contactat de paginademedia.ro

Foto: Click Citește și:

"

Asociatia Ad Astra: Prin noua lege a educatiei nationale, se creeaza conditiile necesare pentru transformarea scolii

Asociatia Ad Astra: Prin noua lege a educatiei nationale, se creeaza conditiile necesare pentru transformarea scolii: "La ultima evaluare PISA, Romania s-a clasat in urma tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, situandu-se in compania unor tari slab dezvoltate din America Latina si Asia. Lucrurile nu stau mai bine nici in domeniul invatamantului superior si al cercetarii. In clasamente internationale care ierarhizeaza performanta academica, universitatile si institutele romanesti de cercetare ocupa locuri modeste in raport cu potentialul tarii."

Beijingul urmăreşte îndeaproape şi cenzurează evenimentele din Egipt

Beijingul urmăreşte îndeaproape şi cenzurează evenimentele din Egipt: "China a declarat luni că urmăreşte îndeaproape evenimentele din Egipt, dar, pe de altă parte, continuă să cenzureze informaţiile asupra manifestaţiilor antiguvernamentale, care durează de aproape o săptămână şi în care au fos ucise 125 de persoane, iar alte câteva mii au fost rănite.

31 ianuarie: Mitică Dragomir vrea ca licitația pentru Liga I sa plece de la 36 de milioanede euro

31 ianuarie: Mitică Dragomir vrea ca licitația pentru Liga I sa plece de la 36 de milioanede euro: "

Licitaţia pentru campionatul intern va fi unul dintre cele mai importante evenimente din an pentru companiile de cablu şi pentru televiziunile româneşti. Mitică Dragomir, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, se aşteaptă ca licitaţia să înceapă de la circa 36 de milioane de euro pe an pentru drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I.

Liga a întocmit deja caietul de sarcini ce va putea fi cumpărat de companiile ce doresc să participe cu preţul de 40.000 de euro, potrivit lui Mitică Dragomir. El a declarat pentru Adevărul că acesta va fi disponibil, cel mai probabil, începând cu 1 martie.
Bătaie mare pe meciurile din Liga I

Adevărul Holding a renunţat la colaborarea cu Ioan Groşan - care a început să scrie editoriale în cotidianul Adevărul începând din 2010 -, după ce CNSAS a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a scriitorului, scrie Mediafax. Într-un editorial, publicat în ediţia de sâmbătă a cotidianului Adevărul, Ioan Groşan scrie: “Prin dl Cartianu, înţeleg că stafful Adevărului nu mai doreşte colaborarea mea. Asta e. (Deşi constat cu amar umor că zilele acestea am făcut în mass-media un “rating” de catastofă ecologică…). În consecinţă, rămas bun cititorilor Adevărului“.
Adevărul a renunţat la colaborarea cu scriitorul Ioan Groşan

Adelin Petrişor, corespondent special al Ştirilor TVR din septembrie 2010, a câştigat un concurs de realizator de emisiuni organizat miercuri de Televiziunea Publică, devenind astfel angajat permanent al Televiziunii Române, după cum a declarat pentru Mediafax jurnalistul. De la 1 septembrie 2010, Adelin Petrişor este corespondent special la Ştirile TVR. La momentul respectiv, Adelin Petrişor a semnat un contract pentru un an cu Televiziunea Publică.
Adelin Petrişor a devenit angajat permanent al TVR

Postul de radio CityFM are un nou director general. Cristian Răileanu îl înlocuiește, din 10 ianuarie, pe Gabriel Oprea în funcția de director general, scris Wall-Street.ro. “Deși CityFM are vechime pe piaţa românească, o direcţie muzicală consecventă şi o echipă de profesionişti, radioului îi lipsea o strategie coerentă. În 2011, ne propunem să implementăm această strategie, care să vizeze consolidarea postului de radio. Am mare încredere în oamenii cu care lucrez şi ştiu că vom reuşi să ne îndeplinim target-ul propus”, a declarat Cristian Răileanu.
CityFM are un nou director general

Vlad Popa, până acum şeful vânzărilor publisherului online InternetCorp, a preluat poziţia de director executiv al companiei, scrie Marius Pahomi pe blogul sau. Potrivit sursei citate, “se pare că această mişcare se datorează focusului lui Mihai Seceleanu, fondator şi Director General al IC, pe proiectul Kuponiada.ro“, site de reduceri colective. Iar compania RCS&RDS relansează, la 1 februarie, postul de filme Digi Film, ce va fi disponibil în reţeaua digitală de televiziune a RCS&RDS prin cablu digital şi Digi TV prin satelit.
PE SCURT: Vlad Popa – director executiv InternetCorp. RCS relansează Digi Film

Mâine se împlinesc trei ani de la prima emisiune Neatza cu Răzvan şi Dani, la Antena 1, scrieFinanciarul. În tot acest timp, Răzvan şi Dani au realizat zeci de ediţii speciale, cu invitaţi precum Kat De Luna, Inna, Compact, Iris, Paula Seling și Octavian Bellu.
Matinalul Antenei 1 împlineşte 3 ani pe 1 februarie

Agence France-Presse (AFP) consideră “legitim” planul său de a-şi extinde prezenţa pe internet, potrivit lui Emmanuel Hoog, preşedinte-director general al instituţiei, notează Mediafax, care citează agenția franceză. În timpul unei întâlniri cu presa, Hoog a pus accentul pe necesitatea AFP “de a câştiga notorietate pe internet, în special în străinătate”. El a mai spus că “AFP trebuie să fie la egalitate cu principalii săi competitori pe piaţa mondială, Associated Press şi Thomson Reuters“.
AFP vrea să îşi extindă prezenţa pe internet

Televiziunea naţională din China este ironizată tot mai mult de utilizatorii de internet care au remarcat faptul că un reportaj despre manevrele aviaţiei chineze, prezentat de acest post, conţineau imagini extrase din filmul american “Top Gun“, lansat pe marile ecrane în 1986, notează Mediafax și HotNews, care citează Wall Street Journal. China Central Television (CCTV) a difuzat pe 23 ianuarie imagini din timpul unui exerciţiu efectuat de forţele aeriene ale Armatei de eliberare a poporului, care arătau un avion ce trăgea o serie de rafale de gloanţe către un alt avion. Acesta din urmă a explodat spectaculos, iar aceste imagini erau însoţite de interviuri acordate de ofiţerii chinezi. Însă pasionaţii de filme americane au remarcat că acele imagini erau în realitate pasaje extrase din “Top Gun“, un film lansat în 1986, cu Tom Cruise în rolul principal, care glorifica meritele aviaţiei militare americane.

Cuvântul “Egipt” a fost cenzurat sâmbătă pe mai multe site-uri de micro-blogging din China, unde reformele politice, revendicările democratice şi protestele de stradă nu reprezintă subiectele favorite ale Partidului Comunist, scrie Mediafax, care citează AFP. Pe site-urile de micro-blogging sina.com şi sohu.com, echivalentele chinezeşti ale Twitter (cenzurat şi el în China), o căutare cu cuvântul “Egipt” generează următorul rezultat: “Potrivit legilor în vigoare, rezultatul căutării dvs. nu poate fi comunicat“.
China a cenzurat cuvântul “Egipt” pe site-urile de micro-blogging

Fostul jurnalist Jay Carney a fost numit purtător de cuvânt al Casei Albe în locul lui Robert Gibbs, care şi-a anunţat plecarea la începutul lui ianuarie, scrie DailyBusiness.ro, care citează presa internaţională. Carney a fost purtătorul de cuvânt al vicepreşedintelui american Joe Biden. De asemenea, el este fost director al biroului din Washington al saptamanalului Time, publicaţie pentru care era acreditat la Casa Albă, în special în timpul administraţiei George W. Bush.
Fostul jurnalist Jay Carney este noul purtător de cuvânt al Casei Albe

Ministrul egiptean al Informaţiilor a ordonat interzicerea transmisiunilor postului de televiziune Al-Jazeera şi ridicarea legitimaţiilor de presă a angajaţilor postului care a relatat pe larg despre manifestaţiile anti-guvernamentale, scrie HotNews, care citează AFP.
Canalul de televizune Al-Jazeera a fost interzis în Egipt

Agenţia OMD, membră a grupului de comunicare Omnicom, a câştigat contul de media al companiei producătoare de îmbrăcăminte Levi Strauss & Co, în valoare de 70 de milioane de lire sterline, după un pich care a durat cinci luni, scrie DailyBusiness.ro, care citează BrandRepublic.
OMD şi-a adjudecat contul de 70 mil. lire sterline al Levi’s

Sursa foto: GSP

"

Fondatorul WikiLeaks ameninţă cu dezvăluirea a numeroase documente secrete

Fondatorul WikiLeaks ameninţă cu dezvăluirea a numeroase documente secrete: "Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a dezvăluit duminică un plan pentru difuzarea a numeroase documente secrete, în cazul în care site-ul său ar rămâne închis definitiv.

De ce nu-mi place Mihaela Rădulescu?

De ce nu-mi place Mihaela Rădulescu?: "

foto: myidol.ro

Despre Mihaela Rădulescu s-au scris romane, astfel că mă voi limita la câteva rânduri. Citeam zilele trecute un interviu acordat de aceasta publicației Pro Tv Magazin. Un interviu pueril, neinteresant (lipsit de amănunte) în care fosta-actuala-viitoare vedetă de televiziune a vorbit despre copilul său și relația minune cu un alt “copil” - Dani Oțil. A pozat într-o mamă perfectă (lucru pe care toate dintre noi l-am face), dar și în femeia cu relația perfectă, în care nimic nu e complicat, acea relație de care noi, muritorii de rând nu avem parte.

Citind interviul cu pricina, mi-am amintit de ce nu o mai plac pe Mihaela. În urmă cu ani buni, pe vremea când făcea emisiuni apreciate de public, când se lupta cu Andreea Marin pentru titlul de cea mai tare femeie din România, îmi plăcea. Sau mai bine spus, nu-mi displăcea. Emisiunile aveau un format bun, chema nume mari în cea mai mare parte a timpului, era o prezență plăcută. Lăsăm la o parte divorțul de Elan (lucru care a dus și la declinul ei, cel puțin asta cred), faptul că s-a combinat cu Dani Oțil și că face reclamă la mezeluri, fiind pusă într-o postură care nu o avantajează deloc (eleganta Mihaela vorbește cu gura plină în timp ce înfulecă cu poftă dintr-un sandvici).

Să ne amintim însă, momentul în care Mihaela a renunțat la ”Duminica în familie” pentru Monaco, declarând în stânga și în dreapta că nu se mai întoarce în România pentru televiziune, că se retrage DEFINITIV din meserie. Se întâmpla în mai 2009. Tabloidele au umplut pagini și pagini cu plecarea Mihaelei, nu a mai dat interviuri în publicații, s-a rupt de Românica. Mi-am zis la vremea respectivă, că și-a ales un moment bun, s-a retras în glorie.

Nu a trecut jumătate de an și retrasa din televiziune, Mihaela Rădulescu, a revenit pe platourile de filmare pentru o emisiune difuzată de ziua Națională a României, la Antena 1. Relaxată, după câteva luni printre străini, și-a făcut apariția într-o rochie mulată care nu i-a permis să poarte sutien și chiloți. Și publicul a ovaționat! A realizat și ”Crăciun în familie”, apoi un interviu cu Dan Brown. Și publicul a ovaționat, din nou! Și Mihaela s-a întors apoi cu Viața în Mov! Nu știu când a fost difuzată, audiențe etc, însă la nici o lună, vedeta era și pe Prima Tv, prezentând un show aniversar pentru Florin Piersic. Printre picături, a prezentat ”Mărțișoare sub acoperire” și ”Cu divele nu-i de glumit”. O da, și era să uit! I-a ținut și locul lui Dani Oțil într-o dimineață când acesta era ocupat cu altceva. Dar, ea, Mihaela, face emisiuni ”doar dacă sunt sporadice și de calitate”, după cum declara în Pro Tv Magazin.

Ei bine, pentru toate aceste emisiuni ”sporadice și de calitate” nu-mi mai place Mihaela Rădulescu. Fițele ei și teatrul jucat la despărțirea DEFINITIVĂ de televiziune mă deranjează. Mi se pare că oricât încearcă să pară o interesantă, prin astfel de interviuri, decade pe zi ce trece. Probabil că n-aș fi reacționat așa dacă zicea că dispare o perioadă, însă felul în care a pus problema atunci și a acționat ulterior nu se pupă. Și e jenant să vii să vorbești în ziare de calitate când tu una declari și alta faci. Spunea cândva că au renunțat la televiziune niște oameni pe care-i respectă, făcând referire la Marius Tucă și Andreea Marin. Ambii nu au mai apărut la tv în postura de prezentatori pentru că AU RENUNȚAT!

Aaa, apropo. O prietenă de-a ei, care se recomandă simplu Simona, a declarat în presă că vedeta primește ”de o lună de zile mesaje de amenințare care durează de ani buni”. Să curgă cerneala la tabloide!

Maria Dumitran

"