duminică, 16 octombrie 2011

"Sanctus", noul "Cod al lui Da Vinci", ajunge şi în România

"Sanctus", noul "Cod al lui Da Vinci", ajunge şi în România: Începând din această săptămână, românii au la îndemână romanul "Sanctus", prima parte a trilogiei de Simon Toyne. Potrivit presei internaţionale, cartea i-ar putea da lecţii lui Dan Brown.

Video clipuri "cum vede ochiul uman"


Landscapes: Volume Two from Dustin Farrell on Vimeo.






Timp de un an de zile, Dustin Farrell a lucrat la un proiect care se anunța a fi mai mult decât spectaculos: o compilație de peisaje fotografiate într-un mod similar celui în care vede ochiul uman. Pentru a putea capta diferențele enorme de contrast care sunt redate în mod normal de ochi, artistul american a suprapus pentru fiecare cadru mai multe imagini, care să reflecte intr-un tot unitar atât părțile luminoase, cât și părțile întunecate ale unui cadru. Repetând de mii de ori acest procedeu, Dustin a creat cadrele unui scurt film care impresionează în primul rând prin naturalețe.
Vă recomandăm să vizionați clipul în mod full-screen, cu difuzoarele pornite.

Jojo, un cremshnit într-o formă maximă

Jojo, un cremshnit într-o formă maximă: Astfel ar fi descrisă vedeta de la SRC de către coregraful de la "Dansez pentru tine", dacă ar fi s-o compare cu un desert.

Care sunt cele mai îndrăgite emisiuni care transformă anonimii în vedete

Care sunt cele mai îndrăgite emisiuni care transformă anonimii în vedete: Care sunt cele mai îndrăgite emisiuni care transformă anonimii în vedete
Emisiunile care aduc românii în fața televizorului reprezintă, fără doar și poate, rețete de succes. Bineînțeles, la acest capitol excelează Pro Tv, grație unui bun model de promovare. Deloc surprinzător, îi succedă Antena 1, cândva neîntrecută în emisiunile de divertisment. Pentru că TVR a pierdut de mult trenul acestor emisiuni (de când a renunțat la Surprize, surprize și Iartă-mă), locul a fost luat de Kanal D, care a ținut românii în pe acest post cu Noră pentru mama. Prima Tv se menține, de asemenea, în top cu câteva reality-showuri. Aceste ...

Mugur Ciuvică și Monica Tatoiu, cei mai toxici români

Mugur Ciuvică și Monica Tatoiu, cei mai toxici români: Mugur Ciuvică și Monica Tatoiu, cei mai toxici români
Mugur Ciuvică și Monica Tatoiu sunt cei mai toxici români. Simpla lor apariție în televiziunile de știri provoacă, celor mai mulți dintre noi, o iritare teribilă. Chiar toxică. Astfel reiese în urma unui sondaj care vine ulterior altor două cercetări de piață, în care am realizat topul celor mai nesuferiți invitați la tv, precum și a celor mai enervante invitate în studiourile de televiziune. Toate acestea vin după ce anul trecut VerticalNews v-a prezentat cele mai enervante moderatoare de talk-showuri televizate.

Revenind la toxicitatea prezentată de Mugur Ciuvică și Monica Tatoiu, ...

Teo Trandafir despre Huidu: "Lupta cea mare se va duce între Şerban şi el însuşi"

Teo Trandafir despre Huidu: "Lupta cea mare se va duce între Şerban şi el însuşi": Teo Trandafir a comentat tragicul accident rutier provocat de Şerban Huidu în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire", difuzată de Antena3.

Ziaristul Mihai Munteanu, premiu internațional pentru investigație

Ziaristul Mihai Munteanu, premiu internațional pentru investigație: Premiu internațional pentru jurnalismul românesc de investigație. Jurnalistul Mihai Munteanu a câștigat Premiul Daniel Pearl pentru o serie de materiale de investigație despre corupție și crimă organizată, grupate sub genericul Offshore Crime Inc. Mihai Munteanu, jurnalist la Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) a condus o echipă internațională de reporteri pentru acest proiect, coordonat de un alt român, Paul Cristian Radu. Acum... mai mult »

Tatăl Mădălinei Mnole şi-a făcut propria anchetă despre moartea fiicei sale. Mădălina Manole s-a luptat cu soacra în noaptea morţii!

Tatăl Mădălinei Mnole şi-a făcut propria anchetă despre moartea fiicei sale. Mădălina Manole s-a luptat cu soacra în noaptea morţii!:




News Tatăl Mădălinei Manole va fi audiat săptămâna următoare de procurorii Parchetului Capitalei în dosarul morţii Mădălinei Manole, dosar redeschis după decizia magistraţilor. Ion Manole le va pune pe masă anchetatorilor un memoriu cu toate întrebările rămase fără răspuns după moartea fiicei sale, dar şi versiunea sa asupra evenimentelor din noaptea morţii îndrăgitei cântăreţe.

HORIA TABACU: Sunt convis că Şerban Huidu îşi va ispăşi pedeapsa cu demnitate

HORIA TABACU: Sunt convis că Şerban Huidu îşi va ispăşi pedeapsa cu demnitate: Când un om face asemenea nenorociri şi din vina lui mor alţi oameni, când îi zăpăceşte atât de des pe toţi din jurul lui, nu poţi să-i ţi partea în niciun fel, oricât de mult ai ţine la el şi oricât de mult l-ai aprecia în sinea...

Andreea Marin Bănică se întoarce la TVR

Andreea Marin Bănică se întoarce la TVR: Andreea Marin Bănică va reveni în fața telespectatorilor mâine, într-o transmisiune live, de la ora 17.00, la TVR 2, la invitația Iulianei Marciuc

Lungmetrajul de animatie Crulic, regizat de Anca Damian - mentiune speciala la Festivalul de Film de la Varsovia

Lungmetrajul de animatie Crulic, regizat de Anca Damian - mentiune speciala la Festivalul de Film de la Varsovia: Filmul de animatie "Crulic- Drumul spre dincolo", in regia Ancai Damian, a primit o mentiune speciala la Festivalul International de Film de la Varsovia, incheiat duminica, anunta Mediafax. Trofeul festivalului a revenit productiei "Roza/Rose" de Wojciech Smarzowski, in timp ce premiul pentru cel mai bun regizor i-a fost acordat lui Santiago Amigorena, pentru "Another Silence". Cea de-a 27-a editie a Festivalului International de Film de la Varsovia s-a desfasurat in perioada 7 - 16 octombrie.

Catalogul online, sistemul care îi ajută pe părinţi să vadă notele de acasă - VIDEO

Catalogul online, sistemul care îi ajută pe părinţi să vadă notele de acasă - VIDEO: Şcoala românească nu mai e nici pe departe ce a fost, dar nici părinţii nu mai pot fi păcăliţi uşor, cu un carnet în care fiecare elev îşi poate modifica singur notele.





Au rămas cei mai buni! X Factor şi-a desemnat semifinaliştii

Au rămas cei mai buni! X Factor şi-a desemnat semifinaliştii: Au fost 600, au rămas 260, iar dintre aceştia au fost selectaţi 24 cei mai buni, semifinaliştii emisiunii X Factor.

Cum te poţi angaja la Google. La ce întrebări ciudate trebuie să răspunzi

Cum te poţi angaja la Google. La ce întrebări ciudate trebuie să răspunzi: "Câte mingi de golf au loc într-un autobuz ce transportă şcolari? Cât ar trebui să ceri pentru a spăla toate ferestrele din Seatle? De câte ori se suprapun acele unui ceas, pe timpul unei zile?". Sunt doar câteva exemple de întrebări ciudate la care sunt puşi să răspundă cei care vor să se angajeze la Google.