marți, 17 ianuarie 2012

Poliţia Română, eroul promovat de Discovery peste hotare

Poliţia Română, eroul promovat de Discovery peste hotare: Forţele speciale din ministerul de Interne au devenit subiectul câtorva episoade dintr-un serial documentar realizat de canalul TV.

FOTO Diana Dumitrescu s-a relaxat în Republica Dominicană

FOTO Diana Dumitrescu s-a relaxat în Republica Dominicană:


În toiul iernii, actriţa Diana Dumitrescu a avut parte de o vacanţă exotică printre palmieri, în Republica Dominicană. Vedeta spune că s-a relaxat pe deplin, a profitat de plajele însorite şi nu a ezitat să guste din mânărurile preparate din carne de crocodil.


"Deşi pare că am avut o vacanţă extrem de activă, de fapt a fost una foarte relaxantă, în care am stat foarte mult la plajă, sub umbrelă, am citit şi m-am relaxat. Am dormit foarte mult şi mi-am reîncărcat bateriile pentru noul sezon de filmări la serialul Pariu cu viaţa. În Republica Dominicană am făcut şi o scurtă excursie cu buggy-urile. A fost amuzant şi interesant în acelaşi timp, pentru că am aflat prin prisma acestei excursii cum se face cafeaua şi am vizitat o peşteră plină de apă dulce în care puteai să faci baie", a mărturisit Diana.


A mâncat carne de crocodil


Pentru actriţă, vacanţa în Republica Dominicană a înseamnat şi experienţe culinare noi. "Sunt pasionată de gătit, îmi place să experimentez, aşa că, atunci când am avut ocazia, am gustat carne de crocodil. Pot spune doar că nu mi-a plăcut deloc", spune Diana. Vedeta TV a fost impresionată de modul în care

Citeşte mai mult...

Studenţii care îi educă pe elevi.

Studenţii care îi educă pe elevi.: Organizatia studentilor economisti din Cluj se implica in educarea non-formala a copiilor de 12 - 13 ani.
AIESEC Cluj-Napoca vine in sprijinul tinerilor din Cluj care doresc sa isi dezvolte cunostintele si deprinderile pe partea de cultura, arta, sa devina mai constienti de lumea in care traiesc, sa creada mai mult in ei si sa descopere sau sa dezvolte diverse hobby-uri. Acest lucru va fi realizat intr-un cadru non-formal , cu ajutorul a zece studenti internationali. Proiectul se va desfasura ...

Pe motiv că-s ”de la diavol”, Oana Zăvoranu și-a ”ars” casa, mașina și aurul

Pe motiv că-s ”de la diavol”, Oana Zăvoranu și-a ”ars” casa, mașina și aurul: ”Vrăjitoarele” Roxana Lider şi Rada Mincă au convins-o pe Oana Zăvoranu că autoturismul şi aurul pretinse ”sunt de la diavol” și i-au garantat că vor fi arse, potrivit judecătorilor care le-au arestat pe cele două pentru...

Amendă în cuantum de 50.000 de lei postului OTV

Comunicat de presă - CNA: "• Amendă în cuantum de 50.000 de lei postului OTV. În ediţiile emisiunii „Dan Diaconescu Direct” difuzate în perioada 18 – 30.08.2011, care au dezbătut activitatea profesională cu referiri la viaţa privată a primarului Capitalei, Sorin Oprescu, s-au adus acuzaţii fără ca moderatorul „să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile” (art. 40, alin. 2 din Codul audiovizualului). Consiliul a constatat că radiodifuzorul a încălcat grav şi în mod repetat dispoziţiile din legislaţia audiovizuală privind asigurarea informării corecte şi respectarea principiului imparţialităţii „prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor” (art. 3 alin 1 şi 2 din Legea Audiovizualului). "

'via Blog this'

Amendă 60.000 lei Antena 1

Comunicat de presă - CNA: "Amendă în cuantum de 60.000 de lei postului Antena 1. În emisiunea „Acces Direct” difuzată în zilele de 22, 23, 25 noiembrie şi de 5 decembrie, au fost abordate într-un limbaj injurios mai multe subiecte la ore de audienţă generală, fapt care contravine legislaţiei audiovizuale privind protecţia minorilor (art. 39, alin. 2 din Legea audiovizualului nr. 504/ 2002, cu modificările şi completările ulterioare). Radiodifuzorul nu a ţinut cont de prevederile art. 19, alin. 1 şi 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizualul, conform cărora „(1) Criteriile în funcţie de care se clasifică programele difuzate au drept scop asigurarea protecţiei minorului şi informarea publicului cu privire la conţinutul acestora. (2) Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii: f) psihologia personajelor şi reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor; k) calitatea şi tipologia limbajului”."

'via Blog this'

Jurnalişti la demonstraţii - Recomandare - CNA

Recomandare - CNA: "Conform art. 3 (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, posturile de televiziune şi radio au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.

Radiodifuzorii trebuie să se asigure că nu oferă informaţii trunchiate ori neverificate, iar în cazul în care constată pe parcursul erori semnificative, să facă resctificările necesare în cel mai scurt timp.

Imaginile difuzate în reluare trebuie să fie datate ori să conţină menţiunea “Arhivă”, astfel încât să fie evitate eventualele confuzii.

Radiodifuzorii trebuie să evite reluarea repetată şi nejustificată a mesajelor violente, obscene ori incitatoare.

Jurnalistul are datoria de a respecta drepturile fiecărui membru al societăţii, pluralismul şi libera formare a opiniei.

CNA face apel către Jandarmerie şi participanţii la mitingurile de protest să ofere jurnaliştilor posibilitatea de a-şi exercita meseria în condiţii cât mai sigure.

Răsvan Popescu,

Preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului"

'via Blog this'

Eminescu, Eminem şi PUYA - LUCEAFARUL (Concurs poezie HipHop)

Ion Mircea - Premiul National de Poezie "Mihai Eminescu" 2011 (3)

Ion Mircea - Premiul National de Poezie "Mihai Eminescu" 2011 (3):

Ion Mircea - Premiul National de Poezie "Mihai Eminescu" 2011 (2)

Ion Mircea - Premiul National de Poezie "Mihai Eminescu" 2011 (2):

Ion Mircea - Premiul National de Poezie "Mihai Eminescu" 2011

Ion Mircea - Premiul National de Poezie "Mihai Eminescu" 2011:

Crista Bîlciu - Premiul Mihai Eminescu pentru Opera Prima 2011

Crista Bîlciu - Premiul Mihai Eminescu pentru Opera Prima 2011:

Președintele CNA, despre Colindul Romtelecom: “Riscă să lezeze convingerile religioase”

Președintele CNA, despre Colindul Romtelecom: “Riscă să lezeze convingerile religioase”: Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să trimită o scrisoare de atenţionare tuturor porturilor care au difuzat reclamele “Rom – rom – telecom” în perioada sărbătorilor. “Pe mine personal mă jigneşte, eu cred că şi oamenii care mi-au spus că sunt jighniţi şi revoltaţi au dreptul să fie apăraţi”, a spus Dan Grigore, membru CNA.... mai mult »

EXCLUSIV. Povestea unui jurnalist Mediafax luat la bastoane de jandarmi: “Ce presă, băi?”

EXCLUSIV. Povestea unui jurnalist Mediafax luat la bastoane de jandarmi: “Ce presă, băi?”: Jurnalistul Mediafax Cătălin Lupăşteanu povesteşte în exclusivitate pentru paginademedia.ro cum şi-a luat „şuturi şi bastoane pe spate”. Cătălin Lupăşteanu a fost trimisul Mediafax la protestele din Capitală. Nu a fost ocolit de bastoanele jandarmilor. Paginademedia.ro a stat de vorbă cu reporterul. “Mi-am mai luat încă una peste picioare pentru că am strigat Presa!”, povestește el. Povestea jurnalistului Mediafax, în continuare: Sâmbătă... mai mult »

Doar doua consortii scolare infiintate la Botosani. VEZI care sunt

Doar doua consortii scolare infiintate la Botosani. VEZI care sunt: Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean a avizat, luni, infiintarea a doua consortii scolare in judetul Botosani, in baza solicitarilor venite de la unitatile de invatamant care au dorit sa se constituie intr-o astfel de forma organizatorica.

Este...

Doar doua consortii scolare infiintate la Botosani. VEZI care sunt

Doar doua consortii scolare infiintate la Botosani. VEZI care sunt: Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean a avizat, luni, infiintarea a doua consortii scolare in judetul Botosani, in baza solicitarilor venite de la unitatile de invatamant care au dorit sa se constituie intr-o astfel de forma organizatorica.

Este...

Campania OTV-vistă “Ciocoiul” Oprescu, penalizată cu jumătate de miliard

Campania OTV-vistă “Ciocoiul” Oprescu, penalizată cu jumătate de miliard: Postul OTV a fost amendat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) cu 50.000 de lei pentru o serie de ediţii ale emisiunii Dan Diaconescu Direct care au avut ca subiect viaţa publică şi privată a primarului general Sorin Oprescu, fără a prezenta şi punctul de vedere al acestuia. În timpul emisiunii s-au prezentat mai multe... mai mult »

CNA: Antena 1, amendată pentru insultele aduse Oanei Zăvoranu de C.V. Tudor

CNA: Antena 1, amendată pentru insultele aduse Oanei Zăvoranu de C.V. Tudor: Oana Zăvoranu a reclamat Antena 1 la CNA, spunând că în emisiunea "Acces Direct" a fost jignită de Corneliu Vadim Tudor, Consiliul hotărând să amendeze cu 60.000 de lei televiziunea din cauza limbajului injurios folosit de politician, dar şi de alţi invitaţi din alte ediţii ale programului

Sancţiunea a fost aplicată în baza articolelor art. 39, alin. 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective", a art. 19, alin. 1 şi 2 din Codul audiovizualului, potrivit cărora "(1) Criteriile în funcţie de care se clasifică programele difuzate au drept scop asigurarea protecţiei minorului şi informarea publicului cu privire la conţinutul acestora. (2) Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii: f) psihologia personajelor şi reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor; k) calitatea şi tipologia limbajului" şi a art. 34, alin. 1 din Cod - "Orice persoană are dreptul la propria imagine".

Madonna nu o poate suferi pe Lady Gaga

Madonna nu o poate suferi pe Lady Gaga: Toată lumea credea că cele două icon-uri ale muzicii, respectiv Madonna şi Lady Gaga sunt în relaţii amicale, deşi dovada cea mai clară părea a fi păruiala dintre cele două în timpul unei emisiuni.

Mâine va fi o zi fără Wikipedia

Mâine va fi o zi fără Wikipedia: Enciclopedia online Wikipedia nu va putea fi accesată mâine, timp de 24 de ore, în semn de protest împotriva Legii de oprire a pirateriei online, a anunţat, ieri, fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, informează Reuters.

Astfel, în loc de Wikipedia, utilizatorii vor găsi instrucţiunile cum să ajungă la membrii locali ai Congresului care, speră Wales, "vor topi sistemele de telefonie din Washington". Casa Albă a emis, sâmbătă, un avertisment referitor la legea SOPA (Stop Online Piracy Act), precum şi la legislaţia conexă privind proprietatea intelectuală PIPA (Protect Intellectual Property Act) şi OPEN (Online Protection and Digital Enforcement Act), care ar da guvernului şi companiilor care produc conţinut mai multe drepturi de a pedepsi răspândirea ilegală a proprietăţii intelectuale.