sâmbătă, 30 aprilie 2011

Cum va arăta un director de şcoală nouă

Cum va arăta un director de şcoală nouă: "Directorii de şcoli vor trebui să fie buni manageri, să ştie să comunice cu presa şi să aibă în minte un singur gând: cum să facă să le fie elevilor mai bine."

Perversa sinteza: Despre fascizarea comunismului romnesc

Perversa sinteza: Despre fascizarea comunismului romnesc: "Se vor implini in curand, pe 8 mai, noua decenii de la intemeierea Partidului Comunist din România. O secta revolutionara inspirata de viziunea milenarista a bolsevismului, PCdR a acceptat deplina subjugare de catre aparatul Internationalei a III-a (Comintern), a fost practic emisarul colectiv al intereselor sovietice pe teritoriul României."

Pastele Blajinilor, in traditia locala darabaneana

Pastele Blajinilor, in traditia locala darabaneana: "În credinţa populară, în lunea de după duminica Tomei, se sărbătoreşte Paştele Blajinilor. În folclor, blajinii sunt primii oameni de pe pământ. Ei s-ar afla într-o lume nevăzută, ..."

INTERVIU – Exclusiv | STEFAN FLORESCU isi dezvaluie viata si planurile: “Vreau să fac o carieră din freestyle”

INTERVIU – Exclusiv | STEFAN FLORESCU isi dezvaluie viata si planurile: “Vreau să fac o carieră din freestyle”: "

INTERVIU CU ȘTEFAN FLORESCU

Unul dintre participanții la finala celui mai vizionat show de televiziune ”Românii au talent”, Ștefan Florescu ne-a vorbit despre participarea la concurs și ne-a dat câteva detalii despre viața lui.

Are 19 ani si e sagetator.

Ştefan, te rugăm să te prezinţi şi să ne vorbeşti puţin despre tine.

Mă numesc Ştefan Florescu , am 19 ani , sunt zodia sagetător şi am un frate pe care îl cheamă Andrei.

Te-ai gândit vreodată că vei ajunge la emisiunea ”Românii au talent” ?

Ştiam emisiunea , formatul internaţional , dar nu m-am gândit că o să fie vreodată în România. Cum am aflat , am zis că trebuie să merg să văd dacă am vreo şansă , dar nu mă gândeam că o să ajung atât de departe.

Cum ţi s-a schimbat viaţa după ce ai participat la concurs ?

În primul rând a fost o rampă de lansare. Am avut ocazia să cunosc persoane pe care le vedeam doar la televizor. Cred că e din ce în ce mai greu. Trebuie să progresez să nu dezamăgesc.

Cum te-ai simţit pe scenă ?

De fiecare dată aveam emoţii , erau milioane de telespectatori care se uitau la emisiune , un juriu şi nu puteam să mă fac de râs , dar emoţiile erau constructive.

Isi realizeaza de unul singur coregrafiile. Ii place cand este recunoscut de fani pe strada.

Cum e acum că ai atâţia fani şi eşti recunoscut oriunde ai merge?

E super ok dar e greu într-un fel, nu mai poţi să te relaxezi.

Îţi realizezi singur coregrafiile sau te ajută cineva?


Da , întotdeauna mi le realizez singur. Am fost la finală cu o altă idee de coregrafie pe care nu am putut să o pun în practică pentru că era foarte costisitoare pentru cei de la ProTv. În ultimele trei zile am luat coregrafia de la zero.

Crezi că a fost un dezavantaj pentru tine că a concurat şi Cosmin Agache , fiind tot din Botoşani ?

Da, cred că a fost un dezavantaj că era din acelaşi oraş cu mine şi voturile s-au împărţit în două , dar pentru oraş a fost foarte bine că a avut doi reprezentanţi. Ne-am înțeles foarte bine şi sperăm să avem cât mai mulţi reprezentanţi de acum .

Pastreaza legatura cu ceilalti concurenti de la show.

Cum a fost atmosfera în culise ?

În finală atmosfera a fost mult mai tensionată decât în semifinală. Toată lumea era mai stresată. În semifinală ne încurajam, era prietenie. În finală toţi erau mai retraşi.

Păstrezi legătura cu vreun concurent?

Da, păstrez legătura cu toţi finaliştii şi chiar semifinaliştii prin intermediul internetului , telefonului.

În opinia ta cine crezi că ar fi trebuit să câstige, excluzându-te pe tine?

Dacă a fost desemnat Ţuţu Adrian câştigător înseamnă că a meritat asta. Din moment ce a fost la votul publicului puteau în aceeaşi măsură vota şi cazul şi talentul. A meritat!

N-are inca prietena, insa e pasionat de literatura.

Am aflat că ai obţinut rezultate remarcabile şi în domeniul literar şi anume că ai câştigat locul I la concursul de literatură « Nicoară » timp de trei ani la rând şi că ai fost co-autorul unei cărţi publicate şi în Franţa. Cum împaci pasiunea pentru literatură şi pasiunea pentru freestyle football ?

Acum nu mai scriu decât pe blog. Mă ocup cu sportul şi am renunţat la literatură.

Deoarece cu siguranță toate fetele sunt interesate , spune-ne dacă ai o prietenă ?

Nu, nu încă. Am fost ocupat cu concursul.

Si-a incetat studiile din cauza divortului parintilor. La vara pleaca la Praga la Campionatul Mondial.

De ce nu ţi-ai continuat studiile ?

În clasa a XI-a părinţii mei au divortaţ. Mama cu fratele meu au plecat, iar eu cu tata m-am mutat în comuna Vorona. Dar vreau să le continui.

Ce planuri ai de viitor ?

Vreau să fac o carieră din freestyle. În august mă duc la campionatul European, la Praga, unde o să reprezint România şi vreau să câştig. Consider că am şanse mari !

Ai primit vreo propunere de contract ?

Încă am contract cu ProTv , vreau să lucrez în divertisment. O să mă vedeţi tot timpul, nu scăpați de mine .

Vrea sa faca o cariera in freestyle si divertisment.
Ce mesaj ai pentru cei care vor să participe la emisiunea ”Românii au talent ”?

Să nu ezite, dacă ei consideră că au talent , pentru că această emisiune este o experienţă unică şi o oportunitate uriaşă pentru cei care vor să dovedească întregii ţări că pot !

Ștefan, îți mulțumim pentru timpul acordat și îți dorim mult succes pentru a face o carieră din talentul tău !

Articol: Oana Lupu și Aburlăciței Ioana.




.

"

Cum au dispărut marii ziarişti români

Cum au dispărut marii ziarişti români: "Acum 15 ani, Cristian Tudor Popescu sau Sorin Roşca Stănescu, Ion Cristoiu sau Cornel Nistorescu, Octavian Ştireanu, Horia Alexandrescu sau Petre Mihai Băcanu fiecare în parte, mărcile imposibil de confundat ale unui succes..."

Video: "Mi-s băiatul de la ţară la Vorona" - Elena Gheorghe

Video Vorona: Proba culinara la "Mi-s baiatul de la tara"

Cine este milionarul atipic Elan Schwartzenberg, noul patron al Realitatea TV

Cine este milionarul atipic Elan Schwartzenberg, noul patron al Realitatea TV: "Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a confirmat sambata, pentru RealitateaTV, ca a achizitionat 92% din actiunile postului de televiziune, dupa ce in cursul zilei aparusera informatii legate de o tranzactie incheiata intre el si copiii lui Sorin Ovidiu Vantu. Luni, omul de afaceri romano-israelian va organiza o conferinta de presa in care va oferi detalii despre achizitionarea postului de stiri si va participa la o emisiune speciala la Realitatea TV. Noul proprietar al Realitatii este cunoscut nu doar pentru afacerile sale, avand o avere estimata la 50 de milioane de euro, dar si pentru casatoria cu vedeta de televiziune Mihaela Radulescu, de care a divortat in urma cu trei ani. In octombrie 2010, intr-un material publicat de Capital.ro, Schwartzenberg spunea ca "se considera un milionar atipic, intrucat este un tip de om care are nevoie de lucruri putine"."

"Zece strategii de manipulare" prin mediile de informare in masa. Toate sunt aplicate si in Romania

"Zece strategii de manipulare" prin mediile de informare in masa. Toate sunt aplicate si in Romania: "Politolog, filozof si lingvist nord-american, Noam Chomsky a stabilit lista celor "Zece strategii de Manipulare" prin mediile de informare in masa.

Pentru Chomsky, "libertatea de exprimare este mai importanta decat orice versiune a faptelor sustinuta..."

Vezi fotografiile oficiale de la nunta prinţului William cu Kate

Vezi fotografiile  aici!

Inventarul pălăriilor de la nunta regală - GALERIE FOTO - Mediafax

Inventarul pălăriilor de la nunta regală - GALERIE FOTO - Mediafax

UPDATE Elan Schwartzenberg a confirmat ca a cumparat 92% din trustul Realitatea * Sebastian Ghita: Am resursele financiare si energia psihica sa duc acest contract pana la capat indiferent de cine este proprietar

UPDATE Elan Schwartzenberg a confirmat ca a cumparat 92% din trustul Realitatea * Sebastian Ghita: Am resursele financiare si energia psihica sa duc acest contract pana la capat indiferent de cine este proprietar: "Siteul ImapctNews a relatat sambata ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu urmeaza sa anunte luni "vanzarea a 10% din actiunile trustului Realitatea-Cațavencu catre omul de afaceri Elan Schwartzenberg". Initial, ImpactNews precizase, citand surse proprii, ca Vantu va anunta "predarea trustului Realitatea-Catavencu" lui Schwartzenberg". Paginademedia.ro a prezentat o scrisoare pe care Sebastian Ghita le-a trimis angajatilor de la Realitatea TV, in care afirma ca "am resursele financiare si energia psihica sa duc acest contract pana la capat indiferent de cine este proprietar". Vineri, in momentul in care s-a prezentat la arestul Directiei de Cercetari Penale pentru a fi incarcerat, in urma hotararii Tribunalului Bucuresti de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile, Vantu a spus ca "luni i-am pregatit si eu o surpriza domnului Traian Basescu". Schwartzenberg a precizat pentru Paginademedia.ro ca va da mai multe detalii luni, intr-o conferinta de presa.
UPDATE: ImpactNews a citat surse care afirma ca Elan Schwartzenberg a cumpărat 90% din trustul Realitatea. Omul de afaceri a confirmat pentru RealitateaTV ca a achizitionat 92% din Realitatea TV.."

LOVITURĂ DE TEATRU: Vîntu îi predă Realitatea lui Elan Schwartzenberg!

LOVITURĂ DE TEATRU: Vîntu îi predă Realitatea lui Elan Schwartzenberg!: "

ACTUALIZARE 5: Elan Schwartzenberg a confirmat pentru Realitatea TV că de ieri este proprietarul a 92 la sută din acţiunile postului. El i-a declarat jurnalistului că vrea să participe luni seara la o emisiune specială la Realitatea TV la care să fie intervievat de toţi jurnaliştii respectabili ai postului.
ACTUALIZARE 4:Voi da mai multe detalii luni, când voi anunța o conferință de presă“, a declarat pentru paginademedia.ro Elan Schwartzenberg, fără a da alte amănunte.
ACTUALIZARE 3: Sebastian Ghiță către angajați: Am resursele financiare și energia psihică să duc acest contract până la capăt indiferent de cine este proprietar”. Paginademedia.ro vă prezintă în continuare scrisoarea lui Ghiță către angajații Realitatea TV.
ACTUALIZARE 2: Potrivit ultimelor informații paginademedia.ro, ieri, vineri 29 aprilie, Elan Schwartzenberg și cei doi copii ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ionuț și Ioana au fost în Cipru pentru perfecta datele afacerii. Discuțiile au vizat întregul pachet deținut de copiii lui SOV la Bluelink Communcazioni, firma care deține pachetul majoritar la Realitatea TV.
ACTUALIZARE 1: Sebastian Ghiță a declarat pentru paginademedia.ro că predarea postului de știri către Elan Schwartzenberg nu schimbă cu nimic contractul de manangement pe care acesta îl are la Realitatea TV.
Sorin Ovidiu Vîntu urmează să anunțe luni, potrivit unor surse Impactnews, predarea trustului Realitatea-Cațavencu omului de afaceri Elan Schwartzenberg. Conform acelorași surse, contractului de management al lui Sebastian Ghiță nu va fi afectat.
Potrivit surselor Impactnews, anunțul pe care urmează să-l facă Sorin Ovidiu Vîntu în cursul zilei de luni se referă la vânzarea trustului Realitatea-Cațavencu.
Numele celui care urmează să preia trustul este Elan Schwartzenberg, fostul soț al Mihaelei Rădulescu, un nume vehiculat chiar de la începutul scandalului dintre Vântu și Ghiță. Cu toate acestea, conform acelorași surse, Ghiță va rămâne manager al Realității TV.
Înainte să fie încarcerat la Direcția de Cercetări Penale, Vîntu a declarat că Sebastian Ghiță este doar o unealtă în mâinile președintelui Băsescu, dar că-i pregătește acestuia din urmă o surpriză, pe care o va anunța luni.
Întrebat dacă datele problemei se schimbă în contextul în care Sorin Ovidiu Vîntu i-a vândut Realitatea TV lui Elan Schwartzenberg, actualul manager al postului de știri a declarat pentru paginademedia.ro: “Absolut deloc, contractul este semnat pe cinci ani de zile între două companii din România și nu poate fi desfăcut decât în instanță“.

Ghiță, declarații cu subînțeles: “În România a dispărut demult elanul”

Managerul de la Realitatea TV a declarat ieri pentru Adevărul că „Diferenţa dintre România şi Norvegia este că în România a dispărut demult elanul“. Acesta nu a vrut să explice atunci care este sensul acestei “zicale”.
Sebastian Ghiță nu a dorit să facă alte declarații pentru că le-a promis colegilor de la Realitatea TV că nu se va implica în războiul declarațiilor.

Ghiță: Dispun de resursele financiare si energia psihica necesare sa duc acest contract pana la capat

“Vă asigur că indiferent care este sau va fi structura acţionariatului companiilor din Cipru care deţin Realitatea Media, îmi voi duce până la capăt contractul de management pe care mi l-am asumat”, spune Sebastian Ghiță într-o scrisoare trimisă astăzi angajaților Realitatea TV.
Paginademedia.ro vă prezintă integral mesajul de astăzi al lui Sebastian Ghiță:
“Dragi colege şi colegi,
Vreau să vă asigur că indiferent care este sau va fi structura acţionariatului companiilor din Cipru care deţin Realitatea Media, îmi voi duce până la capăt contractul de management pe care mi l-am asumat. Domnul Sorin Ovidiu Vântu, deşi acţionează ca atare, nu este din punct de vedere juridic acţionar al companiei, deci nu are nicio calitate legală să vorbească în numele Realitatea TV.
Faptul că fiica şi fiul dânsului sau alţi acţionari reali ai televiziunii vor fi înlocuiţi din companiile din Cipru, nu afectează cu nimic contractul meu. Acest contract se supune legilor din România şi nu poate fi reziliat decât prin decizia unei instanţe din România. Până când o decizie definitivă şi irevocabilă în acest sens nu se va lua – şi, în opinia mea, lucrul ăsta nu se va întâmpla în următorii ani , rugămintea mea este să vă faceţi în continuare treaba cu calm şi să acţionaţi corect faţă de voi şi de staţie.

“Nici o ştire, în ceea ce mă priveşte, nu are “€œembargo” de la difuzarea pe REALITATEA TV sau publicarea pe REALITATEA.NET”

Nici o ştire, în ceea ce mă priveşte, nu are “€œembargo” de la difuzarea pe REALITATEA TV sau publicarea pe [1]REALITATEA.NET [2] şi nimeni nu are dreptul să vă ceară să nu relataţi corect subiectul de presă care a ajuns, din păcate, dispută întreţinută de dl . Sorin Ovidiu Vântu şi “€œprietenii” domniei sale din Consiliul de Administraţie împotriva mea. Şi, în general, niciun subiect pe care voi îl consideraţi de interes nu poate fi “oprit”.
Când am preluat acest contract, toată lumea ne-a acuzat, pe la colţuri, că ne-am vândut lui Victor Ponta şi PSD-ului. Acum, însuşi tatăl unora dintre acţionari ne acuză public că suntem unealta lui Traian Băsescu. Tragi-comic, nu?

“Când toată lumea te acuza că eşti cu cineva e cea mai clară dovadă că nu eşti cu nimeni şi că încerci să îţi faci treaba aşa cum se cuvine”

Aşa cum ştiţi mai bine ca mine, când toată lumea te acuza că eşti cu cineva e cea mai clară dovadă că nu eşti cu nimeni şi că încerci să îţi faci treaba aşa cum se cuvine într-o instituţie mass-media; adică în echilibru şi echidistanţă faţă de toată lumea. În România de azi, o Românie a valorilor inversate, un lucru real şi de bun-simţ pare “exotic” şi ne-credibil, se pare.

“Rămân aici, nu plec nicăieri”

Eu cred că doar așa, păstrându-ne credibilitatea, obiectivul meu de business, acela de a pune pe plus Realitatea TV și de a obține un profit din această operațiune va fi mai ușor de îndeplinit. Rămân aici, nu plec nicăieri, dispun de resursele financiare și energia psihică necesare să duc acest contract până la capăt. Indiferent de cine este azi sau va fi mâine proprietar.
Vă multumesc, spor la treabă,
Sebi”


"

Cum a devenit un chin viaţa în Bucureşti, pe malul Lacului Plumbuita

Cum a devenit un chin viaţa în Bucureşti, pe malul Lacului Plumbuita: "Cum a devenit un chin viaţa în Bucureşti, pe malul Lacului Plumbuita
Prinsă între Lacul Plumbuita şi Lacul Tei, strada Paroşeni este uitată de autorităţi de zeci de ani. Ca să parafrazăm o glumă, am putea spune că aici mâna primăriilor nu a pus încă piciorul.
După Rahova, Ferentari şi Berceni, VerticalNews ajunge astăzi pe o străduţă din cartierul Tei. Un alt exemplu pe care vi-l oferim ca să vedeţi de ce Bucureştiul a ajuns cea mai de râs capitală din UE. Şi nu facem asta ca să ne lamentăm sau să potrivim la foc mic hazul cu necazul (aşa cum îi stă ..."

Strănepotul Martei Bibescu, gardian-şef la "Nunta Secolului".

Strănepotul Martei Bibescu, gardian-şef la "Nunta Secolului".: "Paza reginei si protocolul pe durata nuntii regale a fost asigurata de catre un regiment de elita, Garzile Irlandeze, echipate cu traditionalele unforme rosii si caciuli din blana de urs. Soldatii au fost condusi de catre Christopher Ghika, stra-nepotul celebrei Marta Bibescu, informeaza realitatea.net.
Tatal lui Christopher, Ion Ghika, s-a nascut la Paris, in 1928, dar si-a petrecut mare parte a copilariei in Romania. Ion Ghika a parasit Romania alaturi de Marta Bibescu la inceputul cel de-al ..."

Oana Zavoranu ramane fara avere

Oana Zavoranu ramane fara avere: "Oana Zavoranu a pierdut procesul penal pe care il intentase la Curtea de Apel Bucuresti impotriva mamei sale, dar si a notarului care, in urma cu ani buni, a parafat actele prin care vedeta ii ceda partea ei de avere mamei sale."

Stefan Florescu – reintalnire cu prietenii

Stefan Florescu – reintalnire cu prietenii: "Cunoscutul tanar de 19 ani care a participat la show-ul “Romanii au talent”difuzat la Pro TV, a revenit acasa – la Vorona. Prezent in public, dar si incurajand concurentii pretendenti la “Mi-s baiatul de la tara” care se va difuza la Prima TV, Stefan nu a mai folosit mingea in schimb a fost admirat si [...]"

Concursul Naţional de Creaţie „Copilul în familie“ şi-a desemnat câştigătorii. Vezi cine sunt ei!

Concursul Naţional de Creaţie „Copilul în familie“ şi-a desemnat câştigătorii. Vezi cine sunt ei!: "
La sediul Protopopiatului Săveni a avut loc, joi, prima etapă a Concursului Naţional de Creaţie „Copilul în familie“. Au fost prezenţi nouă copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, care au prezentat creaţii proprii cu tema „Botezul meu“. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: una literară şi una artistică.
"

CJI organizează un nou curs practic pentru jurnalişti

CJI organizează un nou curs practic pentru jurnalişti: "
Centrul pentru Jurnalism Independent organizeaza un curs practic cu tema 'Redactarea textelor pentru ecran', in zilele de 13, 14 si 15 mai, la sediul sau din Bucuresti.

"

Britanicii, revoltati ca romanul "Matrix" ar putea ajunge in finala Britain`s Got Talent

Britanicii, revoltati ca romanul "Matrix" ar putea ajunge in finala Britain`s Got Talent: "Peste 2,5 milioane de vizualizari a strans pe YouTube romanul Razy Gogonea, miscandu-se natural, la Britain`s Got Talent, intr-un fel in care Keanu Reeves a reusit sa o faca în filmul "Matrix" doar cu ajutorul efectelor..."

"Poliţia internetului" așteaptă undă verde de la Guvern

"Poliţia internetului" așteaptă undă verde de la Guvern: "Cum să te păzeşti de viruşi pe internet. Acesta va fi obiectivul nou-înfiinţatului Centru de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, care, printre altele, îşi propune să-i educe pe internauţi, anunţă..."

Florescu, pus de ProTV să-şi schimbe numărul pentru finala "Românii au talent" - VIDEO

Florescu, pus de ProTV să-şi schimbe numărul pentru finala "Românii au talent" - VIDEO: "Ezitările botoşăneanului de 19 ani calificat în finala emisiunii-concurs „Românii au talent” au o explicaţie. Iar aceasta este cât se poate de oficială deoarece este prezentată pe site-ul..."

Funeriu ia in calcul modificarea structurii anului scolar: "Sunt adeptul unor schimbari radicale"

Funeriu ia in calcul modificarea structurii anului scolar: "Sunt adeptul unor schimbari radicale": " Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat, joi, ca ia in calcul schimbarea structurii anului scolar incepand cu 2011-2012, fiind astfel posibil ca semestrele sa fie inlocuite cu trimestre, iar vacanta de vara sa fie mai..."