marți, 25 ianuarie 2011

Luiza Vasiliu, jurnalista: Pustanii de liceu asa o sa ia contact cu literatura - nu de la profii lor, nu de la critica literara, ci in spatiu virtual

Luiza Vasiliu, jurnalista: Pustanii de liceu asa o sa ia contact cu literatura - nu de la profii lor, nu de la critica literara, ci in spatiu virtual: "De ce editurile nu incurajeaza crearea de bloguri si de site-uri pentru scriitori: "pentru ca editurile stau foarte prost cu PR-ul si nu se pricep sa faca lucruri de baza", a explicat jurnalista Luiza Vasiliu cu ocazia dezbaterii "Blogul in literatura romana contemporana", desfasurata la inceputul acestei saptamani, in Club A. "Ma uit la blogurile culturale din afara. Acolo e cu totul altceva, vorbesti de cu totul alt nivel de a trata povestea asta. Desi avem treaba asta de cativa ani, nu suntem atat de profesionisti pe bucata asta incat sa se poata crea, in cadrul premiilor literare, o categorie speciala. De site-uri ce sa mai zic? Le numeri pe doua degete de la o mana...""

Gabriel Cotabita: «Bianca Dragusanu e defecta. Nu este bine proportionata»

Gabriel Cotabita: «Bianca Dragusanu e defecta. Nu este bine proportionata»: "Cantaretul Gabriel Cotabita le-a pus la zid pe asistentele TV din Romania. Prezent in platoul emisiunii „Agentul VIP”, artistul a spus ca nu intelege de ce acestea sunt promovate si de ce subiectele cu ele vand."

Cum să scoţi nunta din tipare

Cum să scoţi nunta din tipare: "Tot mai mulţi tineri aleg să-şi organizeze cel mai important eveniment într-un mediu neobişnuit."

Cadouri de Sfântul Valentin

Cadouri de Sfântul Valentin: "

Dacă nu aţi găsit încă un cadou pentru iubitul dumneavoastră de Ziua Îndrăgostiţilor, trebuie să ştiţi că Louis Vuitton va deschide în curând un nou magazin în Place Vendôme. Ultima colecţie pentru bărbaţi, al cărei designer este Paul Helbers, are un aer auster, în tonuri mai degrabă mohorâte, cu ţesături în straturi compacte. Se poartă genţile de voiaj şi cele gen ghiozdănel în roşu aprins numit „roşu motel“, scrie Catchy.

Şi colecţia lui Rick Owens degajă un aer de bărbat care se ascunde, mai mult decât îi stă de obicei în fire acestui creator. Design-ul curat, în linii drepte, sugerează vulnerabilitate şi dorinţa de a se adăposti, precum şi simplitate şi confort.

Jean Paul Gaultier excelează în folosirea croiurilor care urmează cam prea îndeaproape linia corpului, pentru a crea o vitalitate brută. Pantalonilor strâmţi şi jachetelor lucioase li se adaugă teribile hanorace supradimensionate din piele capitonată şi alte materiale care strălucesc.

"

Bianca Drăguşanu ar trebui să promoveze oraşul Cernăuţi

Bianca Drăguşanu ar trebui să promoveze oraşul Cernăuţi: "

Oraşul din Nordul Bucovinei prin care trece Prutul, cu vreo 200.000 de locuitori printre care încă mulţi români, Cerăuţiul, ar trebui să fie mult mai promovat. Aşa că Dan Negru o roagă pe “Bianca Drăguşanu ca în timpul unei sesiuni foto să poarte un tricou pe care să scrie CERNAUŢI. Atât doar…Numele oraşului. Ar fi o şansă că mii de români apoi să încerce măcar să “googlălească” oraşul cândva românesc”.

Recent, “Cernauţiul azi e un oraş ucrainian în care există destule ziare ostile românilor, din motive uşor de înţeles. Pe Popas’s l-au chemat la Cernauţi ca să-i includă câteva opere în Muzeul de Artă din Cernauţi şi ziarele ostile românilor au omagiat, prima dată, dupa mulţi ani, un roman”, scrie Dan Negru.

"

“Reţetă de succes” de la Victor Ciutacu: “Singura şansă de a te realiza în România e să te faci curva de televizor”

“Reţetă de succes” de la Victor Ciutacu: “Singura şansă de a te realiza în România e să te faci curva de televizor”: "

Din categoria “ce-i provoacă scârbă” şi cel mai probabil oripilat de scandalul cu Daniela Crudu, Victor Ciutacu scrie pe blog cum poţi să ajungi celebră în România.

“Vreau să te anunţ, dacă încă n-ai aflat, ca singura ta şansă de a te realiza în România e să te faci curva de televizor. Poţi să-i spui, pentru uz public, asistentă tv, dacă ţi-e ruşine să recunoşti din prima că ţi-o tragi pe bani şi/sau produse. Nu încerca să obţii emisiunea ta, necesită ceva creier şi – ce oribil! – muncă. Cheia succesului e să taci ca un cuier în studio, să te ţigăneşti prin tabloide, să te-mbeţi ca vaca prin cluburi şi să-ţi arăţi fanta de lumină prin revistele deşucheate. Sigur te va remarca un interlop, o beizadea sau un fotbalist. Vei primi cheia unui apartament dintr-un bloc de 10 etaje poreclit ansamblu rezidenţial şi a unei maşini în leasing”.

"

Cronica Cârcotaşilor fără Şerban Huidu

Şerban Huidu se recuperează mai greu: "

La mai bine de o lună de la accidentul suferit pe pârtie, recuperarea lui Şerban Hudiu se pare că decurge mai greu decât se aşteptau apropiatii “cârcotaşului” de la Prima TV, anunţă Tiberiu Lovin.

“Profesorul care se ocupă de Şerban nu vrea să-l externeze până când nu e refăcut complet. E la cheremul medicilor. Mai e puţin şi se face o lună şi nu e tocmai bine. Problema este că lucrurile sunt mai grave din prisma recuperării. Pe de altă parte, îi este mult mai bine acolo pentru că este departe de orice presiune mediatică. El are nevoie de linişte în aceste momente”, a declarat unul din apropiaţii familiei.

Între timp, „Cronica Cârcotaşilor” de la Kiss FM a început fără Huidu.

"

De ce să citim povestea lui Dracula

De ce să citim povestea lui Dracula: "

Bookblog ne recomandă una dintre puţinele poveşti de groază care au atins statusul de capodopere ale literaturii universale, Dracula este, totodată, un roman psihologic, de aventuri şi de critică socială.

De ce prefer versiunea lui Bram Stoker tuturor reciclărilor contemporane? Pentru că este imaginea unei lumi dispărute, văzută printr-o pereche de ochi naiv-încrezători, ce încă nu cunoşteau cinematograful, dar intuiau conceptul de ficţiune 3D.

Plusuri: plurivalenţa, analiza socială şi psihologică, elementele gotice, imaginea de ansamblu a epocii victoriene, limbajul cu buchet de vin vechi.

Minusuri: detaliile istorice comic eronate, conservatismul poveştilor de dragoste.

Recomandare: fanilor Anne Rice, Stephenie Meyer, True Bood et comp.; fanilor Mary Shelley, E. A. Poe, H. P. Lovecraft.

"

euronews cinema - Festival de Sundance: de "The Devil's Double" à "Mon...

Săptămâna modei la Paris - parade masculine



Suntem în  săptămâna modei din Paris. Paradele  de modă masculină  Givenchy au avut probleme de machiaj, plus o pană de curent, care a întârziat evenimentul  o oră şi jumătate. 
Pentru  sezonul de toamna-iarnă   2011,  
colecţia masculină a lui John Galliano şi-a găsit inspiraţie în persoana dansatorului  rus Rudolf Nureyev.

Video: Téhéranul lansează o poliţie pe net



Unitatea de poliţie iraniană împotriva criminalităţii cibernetice este în primul rând responsabilă pentru lupta împotriva reţelelor sociale. Grupurile ţintă ar fi "contra-revoluţionarii" şi disidenţi care au folosit Internetul pentru a lansa proteste împotriva realegerii în 2009 a actualulului preşedinte.

Comentarii deplasate la postul "Sky Sports"

Comentarii deplasate la postul "Sky Sports": "Richard Keys şi Andy Gray, comentatori ai canalului TV 'Sky Sports', urmează să fie daţi afară de conducerea postului britanic, după ce au făcut aprecieri răutăcioase, chiar jignitoare, la adresa unei femei, arbitrul-asistent..."

Kaboom - Official Trailer [HD]

Concursul National ,,±POEZIE"

Concursul National ,,±POEZIE": "

Rezultatele obtinute de elevii botosaneni la concursul National ,,±Poezie' interdisciplinar etapa judeteana
"

VIDEO GENIAL!!! | Ronaldinho a inventat golul din spatele portii! Vezi cum a marcat asa de 3 ori la rand!

VIDEO GENIAL!!! | Ronaldinho a inventat golul din spatele portii! Vezi cum a marcat asa de 3 ori la rand!: "

Ronaldinho a reusit sa inventeze o noua lovitura GENIALA. Brazilienii i-au gasit deja un nume: “Efectul Gaucho!”
video: sport.ro
"

Antena 3, amendată cu 15.000 de lei pentru lezarea imaginii lui Traian Băsescu

Antena 3, amendată cu 15.000 de lei pentru lezarea imaginii lui Traian Băsescu: "
Postul Antena3 a fost amendat de CNA cu 15.000 de lei pentru încălcarea dreptului la propria imagine a preşedintelui Traian Băsescu.Sancţiunea vine ca urmare a unei reclamaţii venite de la Preşedinţie în care se spune că în emisiunea La ordinea zilei, difuzată pe 13 ianuarie, s-au făcut o serie de “acuzaţii grave, de trafic de influenţă” la adresa şefului statului.

Cum au sunat acuzaţiile de trafic de influenţă?Moderatorul Radu Tudor a sugerat că președintele Traian Băsescu ar putea fi implicat într-un caz de corupție:
Dacă aş avea acele dovezi, pe care le-am văzut, dar nu le am, aş spune (…) că ceea ce se întâmplă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNSAS – n.r.) e premisa unui scandal uriaş de corupţie, în care ar putea fi implicat chiar preşedintele României”.
Unul dintre subiectele emisiunii La ordinea zilei a fost situaţia de la CNSAS, provocată de blocarea noului sistem informatic. Moderatorii au insistat pe faptul că inaugurarea sistemului informatic, de pe 20 decembrie, s-a făcut în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi că ar fi costat 36 de milioane de euro.
Antena3 este nevoită să dea drept la replică Guvernului
Tot în şedinţa de astăzi, Consiliul Naţional al Audiovizualului a mai hotărât că postul de ştiri al trustului Intact va trebui să-i acorde dreptul la replică purtătorului de cuvânt al Guvernului.
Măsura a fost luată pentru că Antena 3 a încălcat principiul informării corecte prin tratarea subiectului “Cât ne costă premierul Emil Boc în acest an?”, în emisiunile 100 de minute şi La ordinea zilei, difuzate pe 13 ianuarie.
E vorba de dezinformare, spune Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:
“Eu cred că este vorba de dezinformare pentru că se încearcă acreditarea ideii că cele 24 de milioane de euro sunt cheltuielile premierului Emil Boc, pentru Palatul Victoria.”
În reclamaţia trimisă la CNA de purtătorul de cuvânt al Guvernului se spune că moderatoarele Alessandra Stoicescu (100 de minute) şi Dana Grecu (La ordinea zilei) “au insinuat că la dispozitia premierului Emil Boc s-ar afla 24 de milioane de euro, sumă care reprezintă, de fapt, bugetul a 19 instituţii aflate în subordonarea sau în coordonarea Secretariatului General al Guvernului, pentru 4.600 de angajati.
"

Chrome Google lanseaza Păstraţi My Opt-out pentru a proteja intimitatea

TechBytes: Google Chrome Adaugă Privacy Protection New - ABC News


Google a adăugat un nou instrument pentru browser-ul său web Chrome, care va ajuta la protejarea intimitatii dumneavoastra online. 


Oscar 2011 - Cursa e relansata: The King's Speech - 12 nominalizari

Oscar 2011 - Cursa e relansata: The King's Speech - 12 nominalizari: "Nominalizarile la Premiile Oscar, anuntate marti, ar putea reface previziunile facute imediat dupa Globurile de Aur. De fapt, ele urmaresc foarte bine nominalizarile la Premiile BAFTA (Academia Britanica de Film si Televiziune) anuntate in 18 ianuarie. Daca la BAFTA, "The King's Speech", film finantat pe jumatate de UK Film Council, are cele mai multe nominalizari - 14, si la Oscaruri a devenit lider cu 12 nominalizari. Impulsul decisiv a venit din partea Sindicatului Producatorilor Americani."

Facebook, o cale mai uşoară către sex

Facebook, o cale mai uşoară către sex: "
Aproximativ patru din cinci femei şi trei din cinci bărbaţi consideră că folosirea reţelelor de socializare precum Facebook sau Twitter, a sms-ului sau a messengerului determină cuplurile nou formate să ajungă mai devreme la relaţii intime, arată un studiu recent.
Cu toate acestea, doar 38% dintre femei spun că s-au culcat cu partenerul încă de la primele întâlniri doar pentru că relaţia lor intimă debutase deja pe Internet.
Aceeaşi cercetare mai arată că smart phone-urile şi laptopurile sunt jucăriile de ultimă generaţie care duc la … dormitor. 80% dintre femeile şi 58% dintre bărbaţii care le folosesc sunt de părere că aceste ”instrumente” de socializare facilitează accesul la sex. În acest sens, sms-ul este numărul unu, mai ales în rândul femeilor, pentru că permite iubiţilor să păstreze legătura în permanenţă.
Fericirea e pe net
Studiul mai arată că 70% dintre femei şi 63% dintre bărbaţi continuă să folosească Google sau alte instrumente online pentru a identifica potenţialii parteneri. Nici Facebook nu se lasă mai prejos, astfel că aproape jumătate dintre utilizatorii celebrului site de socializare au lansat sau au primit o ofertă de întâlnire romantică prin mesajele sau chat-ul Facebook. Dacă aceasta a fost acceptată sau nu se vede imediat din schimbarea profilului la secţiunea ”Stare civilă”, unde apare menţionat, chiar după prima întâlnire: ”Într-o relaţie cu…”
Cu inima frântă, dar prieteni
Dar Facebook-ul rămâne primul şi la capitolul ”Cum ne despărţim”, 43% dintre femeile şi 27% dintre bărbaţii prezenţi la cercetare mărturisind că le este mult mai comod să dea papucii printr-un mesaj privat pe Facebook decât faţă în faţă. Cu toate acestea, aproape toţi cei cărorara reţeaua de socializare le-a frânt inima nu au ales să îi scoată pe ”foşti” din lista de prieteni, ci chiar le vizitează cu regularitate profilul.
O cercetare realizată de FaceBrands.ro arată că în România sunt 2.591.100 utilizatori de Facebook, dintre care aproape jumătate (1.252.440) şi-au completat la profil şi oraşul de provenienţă. Astfel, cei mai mulţi facebook-işti sunt din Bucureşti, (303.360), urmaţi de cei din Cluj-Napoca (105.100) Timişoara ( 90.780), Iaşi ( 84.440), Constanţa (61.860) şi Braşov (56.720).


Nadina Dobrogeanu


N. red. Atenţie la aplicaţiile care vi se propun!
"

Oscar 2011: Lista nominalizărilor

Cel mai bun film:

  • "The King's Speech", de Tom Hooper,
  • "127 Hours", de Danny Boyle,
  • "Black Swan", de Darren Aronofsky,
  • "The Fighter", de David O. Russell,
  • "Începutul/ Inception", de Christopher Nolan,
  • "The Kids Are All Right", de Lisa Cholodenko,
  • "Reţeaua de socializare/ The Social Network", de David Fincher,
  • "Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3", de Lee Unkrich,
  • "Adevăratul curaj/ True Grit", de Ethan şi Joel Coen,
  • "Winter's Bone", de Debra Granik
Cea mai bună actriţă în rol principal:
  • Anette Benning ("The Kids are Allright"),
  • Natalie Portman ("Black Swan"),
  • Nicole Kidman ("Rabbit Hole"),
  • Michelle Williams ("Blue Valentine"),
  • Jennifer Lawrence ("Winter's Bone")
Cel mai bun actor în rol principal:
  • Javier Bardem ("Biutiful")
  • Jeff Bridges ( "True Grit")
  • Colin Firth ("The King's Speech"),
  • James Franco ("127 Hours") şi
  • Jesse Eisenberg ("The Social Network").
Cel mai bun regizor:
  • David Fincher ("Reţeaua de socializare/ The Social Network"),
  • Darren Aronofsky ("Black Swan"),
  • Tom Hooper ("Discursul regelui/ The King's Speech"),
  • David O. Russell ("The Fighter") şi
  • Ethan şi Joel Coen (Adevăratul curaj/ True Grit)
Cel mai bun actor în rol secundar:
  • Christian Bale ( "The Fighter")
  • John Hawkes ("Winter's Bone")
  • Jeremy Renner ("The Town")
  • Mark Ruffalo ("The Kids Are All Right")
  • Geoffrey Rush ("The King's Speech")
Cea mai bună actriţă în rol secundar:
  • Amy Adams ("The Fighter")
  • Helena Bonham Carter ("The King's Speech")
  • Melissa Leo ("The Fighter")
  • Hailee Steinfeld ("True Grit" )
  • Jacki Weaver ("Animal Kingdom")
Cel mai bun scenariu adaptat:
  • Danny Boyle şi Simon Beaufoy ("127 Hours"),
  • Aaron Sorkin ("The Social Network"),
  • Michael Arndt (Povestea jucăriilor 3/ Toy Story 3"),
  • Joel Coen şi Ethan Coen (Adevăratul Curaj/ True Grit) şi
  • Debra Granik ("Winter's Bone")
Cel mai bun scenariu original:
  • Mike Leigh ("Another Year"),
  • Scott Silver, Paul Tamasy şi Eric Johnson ("The Fighter")
  • Christopher Nolan ("Inception"),
  • Lisa Cholodenko şi Stuart Blumberg ("The Kids Are All Right") şi
  • David Seidler ("The King's Speech")
Cel mai bun film de animaţie:
  • How to Train Your Dragon (Chris Sanders şi Dean DeBlois)
  • The Illusionist (Sylvain Chomet)
  • Toy Story 3 (Lee Unkrich)
Cea mai bună regie artistică:
  • Alice in Wonderland (Robert Stromberg şi Karen O'Hara)
  • Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1(Stuart Craig ş Stephenie McMillan (Set Decoration)
  • Inception (Guy Hendrix Dyas, Larry Dias şi Doug Mowat)
  • The King's Speech (Eve Stewart şi Judy Farr)
  • True Grit (Jess Gonchor şi Nancy Haigh)
Cea mai buna imagine:
  • Black Swan (Matthew Libatique)
  • Inception (Wally Pfister)
  • The King's Speech (Danny Cohen)
  • The Social Network (Jeff Cronenweth)
  • True Grit (Roger Deakins)
Cele mai bune costume:
  • Alice in Wonderland (Colleen Atwood)
  • I Am Love (Antonella Cannarozzi)
  • The King's Speech (Jenny Beavan)
  • The Tempest (Sandy Powell)
  • True Grit (Mary Zophres)
Cel mai bun machiaj:
  • The Way Back",
  • "The Wolfman",
  • "Barney's Version"
Cel mai bun lungmetraj documentar:
  • Exit through the Gift Shop
  • Gasland
  • Inside Job
  • Restrepo
  • Waste Land
Cel mai bun scurtmetraj documentar:
  • Killing in the Name
  • Poster Girl
  • Strangers No More
  • Sun Come Up
  • The Warriors of Qiugang
Cel mai bun mixaj de sunet:
  • "Inception",
  • "The King's Speech",
  • "Salt",
  • "The Social Network",
  • "True Grit"
Cel mai bun montaj de sunet:
  • "Inception",
  • "Toy Story 3",
  • "Tron: Legacy",
  • "True Grit",
  • "Unstoppable"
Cel mai bun montaj:
  • "Black Swan",
  • "The Fighter",
  • "The King's Speech",
  • "127 Hours",
  • "The Social Network"
Cel mai bun film străin:
  • "Biutiful" (Mexic),
  • "Dogtooth" (Grecia),
  • "In a Better World" (Danemarca),
  • "Incendies" (Canada),
  • "Outside the Law (Hors-la-loi)" (Algeria)
Cel mai bun scurtmetraj:
  • "The Confession",
  • "The Crush",
  • "God of Love",
  • "Na Wewe",
  • "Wish 143"
Cel mai bun scurtmetraj animat:
  • "Day & Night",
  • "The Gruffalo",
  • "Let's Pollute",
  • "The Lost Thing",
  • "Madagascar, carnet de voyage"
Cele mai bune efecte vizuale:
  • "Alice in Wonderland",
  • "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1",
  • "Hereafter",
  • "Inception",
  • "Iron Man 2"
Cea mai bună coloană sonoră:
  • "How to Train Your Dragon" - John Powell,
  • "Inception" - Hans Zimmer,
  • "The King's Speech" - Alexandre Desplat,
  • "127 Hours" - A.R. Rahman,
  • "The Social Network" - Trent Reznor şi Atticus Ross
Cel mai bun cântec:
  • "Coming Home" din "Country Strong" - muzica şi versurile de Tom Douglas,
  • Troy Verges şi Hillary Lindsey, "I See the Light" din "Tangled" - muzica de Alan Menken, versuri de Glenn Slater,
  • "If I Rise" din "127 Hours" - muzica de A.R. Rahman, versuri de Dido şi Rollo Armstrong,
  • "We Belong Together" din "Toy Story 3" - muzica şi versurile de Randy Newman