duminică, 23 ianuarie 2011

Cele mai frumoase fotografii făcute în spaţiu în ultimii cinci ani

Cele mai frumoase fotografii făcute în spaţiu în ultimii cinci ani: "Lunile planetei Saturn sau un apus de soare de pe Marte sunt doar câteva fotografii alese de Observatorul Regal din Londra pentru un concurs menit să atragă fotografii amatori către astronomie.

4.500 de studenţi români pleacă anual să lucreze în SUA şi Europa pe timpul verii şi vin acasă cu câte 7.000 de dolari

4.500 de studenţi români pleacă anual să lucreze în SUA şi Europa pe timpul verii şi vin acasă cu câte 7.000 de dolari: "Cel puţin 4.500 de studenţi români au plecat anul trecut să lucreze în SUA sau în Franţa, Italia şi Spania prin intermediul programului de schimb de experienţă Work & Travel, pe salarii lunare cuprinse între 500 şi 1.000 de euro pe lună.

Păi să nu scrie şi să treacă la cratiţă!

Neti Sandu: «Urasc sa scriu horoscoape»: "Scrisul horoscoapelor a epuizat-o pe vedeta Pro TV Neti Sandu, care marturiseste ca a fost nevoita sa faca numeroase sacrificii in viata pentru pasiunea sa."

Infidelitatea ca reclamă

Daniela Gyorfi: «Daca fetita va fi blonda cu ochii albastri, nu e a lui George Tal»: "Daniela Gyorfi asteapta cu nerabdare venirea pe lume a fetitei sale si marturiseste ca emotiile o coplesesc cand se gandeste la ziua cea mare."

Supa re-re-re-încălzită: Mihaela Radulescu şi Dani Otil

Mihaela Radulescu crede in relatia la distanta cu Dani Otil: "Mihaela Radulescu crede ca o relatie la distanta are sanse sa reziste mai mult decat una in care partenerii se vad zilnic, locuiesc impreuna sau sunt uniti cu acte."

" Biata"Bianca Dragusanu...

Bianca Dragusanu: «Trec printr-o perioada grea si nu am mancat mai nimic saptamana aceasta»: "Oana Daria, sora Biancai Dragusanu, a debutat ca model in clubul Princess din Bucuresti, unde a defilat pe podium alaturi de asistenta emisiunii „Un show pacatos”."

Crudu le «bate» pe Bianca si Adelina la popularitate pe Internet

Vedete sau pseudo-vedete? 
Crudu le «bate» pe Bianca si Adelina la popularitate pe Internet: "Daniela Crudu, Bianca Dragusanu si Adelina Pestritu, trei prezente ravnite in orice emisiune mondena, trei foste sau actuale asistente TV, trei dive cu multe pictoriale la activ. Dintre cele trei, Adelina este singura care are in prezent propria emisiune, „D-Paparazzi”, la Kanal D."

Actorul Mitica Popescu, operat la umar, dupa ce a cazut pe scena

Actorul Mitica Popescu, operat la umar, dupa ce a cazut pe scena: "Actorul Mitica Popescu (foto) a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, pentru ca si-a dislocat umarul dupa ce a cazut in timpul unei piese"

Cuba va beneficia de internet de mare viteza

Cuba va beneficia de internet de mare viteza: "Cuba este pregatita sa intre in epoca internetului de mare viteza, urmand sa fie racordata printr-un cablu de fibra optica subacvatic la reteaua existenta in Venezuela. Astfel tara cu una dintre cele mai putin dezvoltate infrastructuri comunicationale va putea avea acces la internet de mare viteza."

Telenovela "Iubire şi onoare", exportată în ţările din Africa

Telenovela "Iubire şi onoare", exportată în ţările din Africa: "În timp ce la noi azi începe cel de-al doilea sezon, telespectatorii 'continentului negru' se vor întâlni pentru prima dată cu eroii telenovelei."

Facebook, „ţara” de peste 600 de milioane de oameni

Facebook, „ţara” de peste 600 de milioane de oameni: "

„Dacă luam în considerare datele SocialBakers.com, în acest moment sunt peste 600 de milioane de utilizatori de Facebook în lume şi peste 2,5 milioane în România. Mai precis, sunt 610.746.800 la nivel mondial şi 2.590.400 în ţara noastră”, scrie Manafu.

"

Marele "Ciuc": Mihai Bendeac, Chuck Norris de România

Mihai Bendeac, Chuck Norris de România: "

Actorul din show-ul marca Antena 1, “În puii mei”, Mihai Bendeac este la rândul lui parodiat, scrie acesta pe blog. Recent a apărut pe YouTube un clip în care Bendeac este comparat cu Chuck Norris.

Se cunosc bancuri despre vitejia actorului american expert în arte marţiale, iar acum Mihai Bendeac are decalogul lui. Iată câteva:

“Bendeac este singurul bărbat care poate săruta o femeie fără să o atingă”

„Bendeac este singurul care poate schia la deal”

Manifestaţie - monstru la KIev

Ce nu ştiai despre DEX

Ce nu ştiai despre DEX: "

Am crescut crezând că “teleenciclopedie” este cel mai lung cuvânt din DEX. Am aflat apoi că există cuvinte mai lungi. Dar care este totuşi cel mai lung cuvânt din DEX?

Prin secolul al XIX-lea, când îşi puneau costumul cel bun şi plecau la o nuntă, bărbaţii nu uitau să asorteze un gâtlegău. Un ce? Da, oricât de urât ar suna, înainte să împrumutăm din franceză cuvântul “cravata”, foloseam “gâtlegău”. Mult mai explicit: ceva ce se leagă la gât. Dar acum şi vremea francezei pare să fi trecut, iar DEX-ul s-a împrietenit mai tare cu vecinii francezilor de peste Canal. De la cine mai importăm cuvinte şi cum le adaptăm limbii?

Cine este creatrorul dexonline.ro?

Avem cu toţii un DEX acasă, dar, până scoatem cartea groasă din bibiliotecă şi căutăm un cuvânt care ne dă bătăi de cap, dexonline.ro ne dă deja răspunsul. Creatorul DEX-ului de pe internet, un informatician şcolit la Politehnică şi apoi prin State, ne spune cine e şi cum a reuşit ca dicţionarul său să fie de vreo două ori mai mare decât cel scos de specialiştii de la “Iorgu Iordan”.

Culmea, şi o carte ca DEX-ul are erori. Da, există cuvinte care nu sunt definite în dicţionar, dar apar în explicaţia altor cuvinte din acelaşi dicţionar. Care sunt aceste cuvinte şi cine a descoperit aceste erori aparent de neobservat?

Sunt cuvinte de care ne ferim fără un motiv. Spre exemplu, câţi dintre voi i-aţi spune prietenului/prietenei, atunci când vedeţi că sunteţi minţit/minţită în faţă, că este futil să mai inventeze scuze. Sau, într-un magazin de piese, aţi avea curajul să cereţi o pulie? Care sunt cuvintele care nu sunt ce par a fi? Încercăm să completăm lista cu ajutorul vostru.


  • În această săptămână, verticalnews.ro te invită să descoperi partea spectaculoasă a cuvintelor (mai sus am enumerat doar câteva dintre temele ce vor fi dezbătute) şi câţiva oameni care au făcut lucruri frumoase pentru limba română. Vă invităm să aduceţi completări articolelor noastre deoarece, la sfârşitul campaniei, vom scrie despre curiozităţile pe care le-am descoperit cu ajutorul vostru.


Dan Micu

"

Angela Gheorghiu, aproape de a câştiga un milion de dolari

Angela Gheorghiu, aproape de a câştiga un milion de dolari: "

foto: culturevulture.net

Soprana Angela Gheorghiu este favorită la câștigarea premiului The Birgit Nilsson Prize, distincție în valoare de un milion de dolari, acordată o dată la doi sau trei ani unei cântărețe de operă sau unui dirijor. Valoarea premiului este cea mai mare din istoria muzicii clasice. Juriul, format din membrii boardului fundației Birgit Nilsson, va decide câștigătorul pe baza recomandărilor unei instanţe internaționale.

Primul care a câștigat această distincție a fost Placido Domingo, în 2009. Anul acesta, pentru cea de-a doua ediție, se preconizează că românca Angela Gheorghiu va fi câștigătoarea, dacă ar fi să ne luăm după cota de 4 pe care aceasta o are la casele de pariuri. Este urmată de Stockholm RoyalCourt Orchestra.

Iată şi o mostră a talentului frumoasei soprane născută în Moldova, la Adjud.


Maria Dumitran

"

Fanfara Ciocarlia da lovitura la Reutlingen, incepand un mega-turneu european

Fanfara Ciocarlia da lovitura la Reutlingen, incepand un mega-turneu european: "„Incepe ca o inmormantare si se incheie ca o nunta” scria The Times, laudand „circul de sunet” al Fanfarei Ciocarlia, dintr-un concert tinut in Marea Britanie. Clarinetistul Oprica Ivancea explica ce se intampla: „Noi cantam pentru toti: mai intai niste melodii lente, mai batranesti, si apoi un program de melodii ritmate, pentru ca asta se cauta. Intai se ridica tinerii si joaca printre randuri, dar pana la urma se ridica toata sala, chiar daca sunt oameni la costum si cravata. Danseaza toata lumea”. Chiar asa s-a intamplat si in concertul de sambata, de la Reutlingen, unul din primele orase cuprinse in mega-turneul european 2011, al Fanfarei Ciocarlia."

Cronica Carcotasilor de la Kiss FM va fi reluata de luni, fara Serban Huidu

Cronica Carcotasilor de la Kiss FM va fi reluata de luni, fara Serban Huidu: "Emisiunea matinala "Cronica Carcotasilor" de pe postul de radio Kiss FM va fi reluata de luni, fiind prezentata de Mihai Gainusa si Oana Paraschiv, a declarat Corina Valcu, PR al radioului, relateaza Mediafax. "Serban va fi doar ascultator. Nu se stie exact cand va reveni ", a declarat Valcu, adaugand ca este posibil ca luni cei doi prezentatori ai emisiunii sa intre in legatura directa prin telefon cu Huidu."

Mai multe scrisori ale lui John Lennon vor fi publicate anul viitor

Mai multe scrisori ale lui John Lennon vor fi publicate anul viitor: "Mai multe scrisori ale lui John Lennon vor fi publicate anul viitor, după ce văduva sa, Yoko Ono, a acceptat să le vândă unei edituri britanice, pentru suma de 500.000 de dolari, informează contactmusic.com.

Meryl Streep, actriţa de comedie care a generat cele mai mari încasări în box office

Meryl Streep, actriţa de comedie care a generat cele mai mari încasări în box office: "Meryl Streep este actriţa de comedie care a generat cele mai mari încasări în box office-ul mondial, deşi este cunoscută şi a fost premiată în principal pentru interpretarea unor roluri dramatice.

Washington Post: Dragoş Bucur, "un actor excepţional" în "The Way Back"

Washington Post: Dragoş Bucur, "un actor excepţional" în "The Way Back": "Dragoş Bucur, dar şi un alt actor român, Alex Potocean fac parte dintr-o distribuţie de excepţie în filmul lui Peter Weir 'The Way Back', rolurile principale fiind adjudecate de Colin Farrell şi Ed Harris."

23,34%, gradul de indatorare a Consiliului Judetean Botosani!

23,34%, gradul de indatorare a Consiliului Judetean Botosani!: "Gradul de indatorare a Consiliului Judetean este de 23,34%. Potrivit unui raport privind situatia imprumuturilor contractate/garantate de Consiliul Judetean Botosani, pana la finele trimestrului IV, din 2010, institutia a platit o dobanda de 15,2 milioane de lei, in contul unui credit..."

INTERVIU: Silviu Ispas: Midas Media şi Presa Bună vor să scadă preţurile la publicitate la jumătate

INTERVIU: Silviu Ispas: Midas Media şi Presa Bună vor să scadă preţurile la publicitate la jumătate: "Regia de presă locală Midas Media şi partenerii săi, reuniţi sub brandul Presa Bună, anunţă că vor scădea preţurile de publicitate la jumătate, începând cu 1 februarie, într-un interviu acordat MEDIAFAX de Silviu Ispas, managing partner Midas Media.

Patru povestiri miraculoase

Patru povestiri miraculoase: "Nu mi-a fost greu sa-l inteleg pe Andrei Ujica cand a spus ca documentarele de pe Discovery sunt un soi de manele. Pentru ca, in 2010, am vazut cateva documentare care mi-au provocat acea stare de gratie ce apare doar dupa o carte foarte buna. Iar anul trecut mi-a adus cel mai bun documentar pe care l-am vazut vreodata. Patru documentare miraculoase prezentate pe Contributors.ro.​"

Vă prezentăm femeile din spatele celor mai puternici dictatori ai lumii

Vă prezentăm femeile din spatele celor mai puternici dictatori ai lumii: "
O vorbă veche spune că în spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie. Dacă ar fi să extrapolăm zicala, am putea afirma că în spatele oricărui tiran avid după pradă se află, de obicei, soția lui, o persoană de zece ori mai periculoasă decât însuși dictatorul. Istoria ne-a dat nenumărate exemple astfel încât să putem susține acest lucru.
Postul de soție de tiran nu este tocmai unul pe care să-l vezi postat în anunțurile companiilor de recrutare. Însă, odată ajunsă acolo, sunt lucruri mult mai profitabile și poleite cu aur decât preluarea numelui de familiei a soțului influent. Femeile acestea ar putea să-și petreacă întreaga viață în compania unui bărbat nu tocmai plăcut, însă în schimbul acestui inconvenient, ele primesc palate, putere, trăind o viață somptuoasă, chiar și atunci când lucrurile merg rău pentru țara lor. Jet-uri puse la dispoziție, diamante și bijuterii la care noi nu îndrăznim să ne gândim, conturi umflate în offshoruri, sunt printre avantajele postului de primă doamnă, însă există întotdeauna o șansă mică ca pleaba să se răscoale, iar cele care conduceau lumea, să se trezească a doua zi cu funcția de soție de dictator înlăturat de la putere. Morala este una singură: cine se visează soție de tiran, trebuie să aibă întotdeauna bagajele pregătite.
Exilul, soluția salvatoare
Mulții dintre despoții lumii, precum Charles Taylor, Slobodan Milosevic, Sadam Hussein, au ajuns în închisoare, însă ”inocentele” lor soții nu au avut mare treabă cu judecata.
Pe măsură ce dictatorii au fost înlăturați de revoluțiile populare, soțiile lor au decis să se stabilească în Europa sau Statele Un ite ale Americii. Spre exemplu, soția șahului din Iran, Farah Pahlavi, încă își împarte timpul între Paris și Washington, în timp ce Imelda Marcos s-a reîntors în politica filipineză.
În ultima vreme, Arabia Saudită a devenit fievul preferat pentru dictatorii lumii arabe. Președintele tunisian Ben Ali a călcat pe urmele dictatorului din Ughanda, Idi Amin, și a fostului premier pakistanez Nawaz Sharif, cerând azil în Arabia Saudită după ce a părăsit țara în plină răscoală.
Însă, nu toate zborurile către exil ies conform planului. Să ne amintim că, la Revoluție, Elena și Nicolae Ceaușescu au încercat să fugă cu un elicopeter. Au ajuns până la Târgoviște până când revoluționarii susținuți de armată i-au forțat să aterizeze, le-au organizat o judecată rapidă și i-au executat.
Celor care reușesc să fugă, nu le este garantată o viață o viață luxoasă. Sarah Kyolaba Amin, cea de-a cincea soție a dictatorului ughandez, și-a câștigat existența după divorț în Germania, ca model pentru o firmă de lenjerie intimă. Apoi s-a mutat în Marea Britanie unde și-a deschis o cafenea, care ulterior i-a fost închisă de către inspectorii sanitari-veterinari.
Cea care a tremurat ceva mai mult după înlăturarea de la putere, a fost soția lui Mussolini. După ce partizanii italieni au executat-o pe Claretta Petacci, amanta dictatorului, Rachele Guidi Mussolini a reușit să supraviețuiască războiului și și-a petrecut restul vieții administrând un restaurant de paste în orașul său natal, Pradappio.
Ce-au fost și ce-au ajuns cele mai celebre soții de dictatori

foto: businessinsider.com
Leila Trabelsi (54 de ani)
Leila Trabelsi, cea de-a doua soție a lui Ben Ali, este fiica unui vânzător de legume. Și-a petrecut copilăria într-un cartier sărăcăcios din capitala Tunis. Gurile rele spun că și-a luat bacalaureatul abia în anul 2000, în urma unui examen online, la fel întâmplându-se și cu diploma universitară. De profesie coafeză, Leila s-a căsătorit cu președintele Ben Ali în 1987. Aparent, în ultimul deceniu, fosta prima doamnă a Tunisiei s-a implicat în tot felul de organizații de ajutoarere a femeilor arabe. Leila Trabelsi stă la originea generalizării corupției în țara sa, principalii beneficiari fiind membrii familiei sale, clasificați drept un ”clan de cvasi-mafioți”. Simțindu-și sfârșitul, Leila a scos din Banca Centrală a Tunisiei tablete de aur în valoare de 37,5 milioane de lire, înainte să-și ia zborul către Arabia Saudită, via Dubai. Oficialii băncii au negat retragerea aurului, o surpriză pentru poporul răzvrătit, convins că parvenita doamnă și-a asigurat un exil luxos.

foto: vanityfair.de
Michele Bennett (61 de ani)
Sofisticata doamnă Bennett s-a căsătorit cu liderul haitian Jean-Claude ”Baby Doc” Duvalier în 1980, factura nunții fiind în valoare de 3 milioane de dolari, Michele aflându-se la a doua căsătorie. Este fata unui om de afaceri haitian ale cărui afaceri au prosperat în urma căsătoriei fiicei sale cu “Baby Doc”. Fratele lui Michele, Frantz, a făcut închisoare pentru trafic de droguri în Puerto Rico.
În Haiti, regimul Duvalier a sădit teamă și represiune în rândul poliției secrete Tonton Macoute. Duvalier a transferat milioane de dolari în conturile băncilor din Europa, astfel încât la înlăturarea de la puterea statului, cuplul a zburat către Franța pentru a duce o viață luxoasă pe riviera franceză, etalându-și mașinile Ferrari deținute și multiplele proprietăți.
În 1986, o razie a poliției la vila lor din Mougins a scos la iveală cheltuielile nesăbuite ale cuplului: 168.780 de dolari pentru haine Givenchy, 68.500 de dolari pentru un ceas, 13.000 de dolari pentru o săptămână de cazare în Paris și 270.200 de dolari pentru bijuterii Boucheron. Michele și Jean Claude au divorțat după zece ani de căsnicie, iar Duvalier și-a pierdut o bună parte din avere la partaj. În prezent, Michele Bennett trăiește în Franța, tot luxos, sub numele de fată.
Sarah Kyolaba Amin (55 de ani)
Sarah Kyolaba s-a căsătorit cu liderul ugandez Idi Amin în 1975, ceremonia nunții costând aproximativ două milioane de lire sterline, cavelerul de onoare al mirelui fiind Yasser Arafat, fostul lider palestinian. Nu costul nunții a atras atenția presei internaționale, ci felul în care Amin a tăiat tortul miresei, folosindu-se de o sabie. În 1979, când Idi Amin a fost îndepăratat de la putere de către trupele tanzaniene și ugandezi exilați, Sarah Kyolaba, cea de-a cincea soție a dictatorului, l-a urmat în Libia. În 1982, aceasta l-a părăsit și a cerut azi în Germania, unde a lucrat ca model pentru o companie de lenjerie intimă. S-a mutat apoi la Londra, unde și-a deschis o cafenea cu specific african, însă în 1997, inspectorii sanitari veterinari i-au închis localul, deoarece l-au găsit plin cu gândaci. În prezent, femeia ex-dictatorului este organizator de evenimente în Tottenham. Anul trecut, a ridicat un premiu acordat lui Amin, care a fost numit post mortem, cel mai bun președinte al Ugandei.


foto: theage.com
Farah Pahlavi (73 de ani)
Este singura împărăteasă pe care a avut-o Iranul modern. Farah s-a căsătorit cu fostul șah al Iranului în 1959 pe când avea doar 21 de ani. Pentru majoritatea populației era o figură populară, chiar dacă regimul politic se îndepărta din ce în ce mai mult de oameni. În 1979, după luni întregi de proteste ce au sfârșit cu o revoluție, ea a părăsit Iranul împreună cu soțul și copiii săi. Fostul șah, despre care se presupune că a plecat cu o avere impresionantă din țară, și-a mutat familia dintr-o țară în alta. După ce au părăsit țara, ea a trăit o tragedie personală, fiind la un pas de sinucidere. În 1980 rămâne văduvă, însă reușește să se mute în Statele Unite, unde locuiește și în prezent. În 2003, Farah și-a scris memoriile, lucru care a atras atenția presei internaționale, devenind în scurt timp un best seller în Europa.

foto: listverse.com
Mirjana Markovic (69 de ani)
Se spune că ea era cea care conducea căsnicia cu Slobodan Milosevic, supranumit și ”Măcelarul din Balcani”. Acesta din urmă a murit de inimă în timp ce era judecat la Curtea de la Haga pentru crime împotriva umanității. Cei doi s-au cunoscut la liceu și s-au căsătorit în 1965. Cu o educație aleasă, Mirjana a fost profesor de sociologie la Universitatea din Belgrad. Când Slobodan Milosevic a fost arestat, aceasta a cerut azil în Rusia. Deși autoritățile sârbești au emis mandat de arestare pe numele ei pentru comiterea de fraude, rușii au refuzat să o predea. În 2006, s-a cerut arestarea ei pentru ordonarea uciderii unui ziarist sârb
Printre altele, Mirjana este acuzată de procurorii sârbi de implicare în contrabanda cu țigări, lucru ce i-a umplut conturile cu milioane de lire sterline. Se spune că are o pasiune pentru blănuri, caviar, votcă și parfumuri franțuzești. De asemenea, se vorbește că are o legătură cu un chirurg estetician din Italia.
Catherine Martine Denguiade (62 de ani)
Catherine s-a căsătorit cu împăratul Jean-Bedel Bokassa în 1963. Liderul african a început să piardă din putere în Africa Centrală în 1977, când a decis ca toții copiii care merg la școală să poarte uniformă. Protestele în masă au început, poate și pentru că, singurul producător de uniforme era o companie deținută de soția sa, Catherine. Când Bokassa a fost înlăturat de la putere în 1979, cuplul a fugit în Franța pentru a locui într-un castel situat în apropierea Parisului, care a fost vândut anul trecut unui cumpărător care și-a păstrat anonimatul, pentru suma de 762.000 de lire sterline. În 2010, Catherine a primit o medalie de onoare din partea actualului președinte al Africii Centrale.

foto: bdbphotos.com
Bobi Ladawa
Căsătorindu-se cu Mobutu Sese Seko, în 1980, Bobi Ladawa a devenit cea de-a doua soție a liderului din Zair. În 1997, Zairul trece printr-o criză politică puternică și câteva incursiuni rebele, astfel încât după 32 de ani la puterea țării, Sese Seko părăsește statul (pentru riviera franceză), însă nu cu mâna goală, ci delapidând aproape 10 milioane de dolari. Ulterior, s-au refugiat în Maroc, însă la finalul acelui an, Mobutu Sese Seko moare de cancer la prostată. În prezent, Bobi se îmnparte între Franța și Belgia și conduce clanul Mobutu.

foto: spiegel.de
Margot Honecker (84 de ani)
Politician de seamă al Germaniei de Est, Margot a fost ministrul al educației, rămasă în istorie drept cea care a introdus, în 1978, lecțiile militare la clasele a 9-a și a 10-a, deși biserica și părinții s-au opus acestei măsuri. Aceasta a demisionat din funcție în 1989, împreună cu tot Guvernul. În 1990, i s-au adus acuzații potrivit cărora a aranjat aresturi pe bază politică.
Soția fostului lider al Germaniei de Est a fugit alături de soțul său, în 1991, la Moscova pentru a evita acuzațiile penale relaționate de politicile comuniste practicate înainte de unificarea Germaniei. Supranumită ”vrăjitoarea violet” ca urmare a culorii părului și politicile dure, “Regina Margot” a fost alungată din Rusia în 1992 de către Boris Elţîn. De atunci, trăiește în Chile și primește o pensie de 1300 de dolari.

Samira Shahbandar
Născută într-o familie de negustori din Baghdad, ce-a de-a doua soție din cele patru ale lui Sadam Hussein, Samira a avut o relație amoroasă cu liderul irakian pe vremea când amândoi erau căsătoriți. Îndrăgostindu-se până peste urechi de frumoasa Samira, Sadam i-a răpit soțul, l-a forțat să divorțeze și a luat-o de soție.După invazia americană în Irak, Samira a fugit în Liban. Într-un interviu acordat The Sunday Times, în 2003, a declarat că Sadam i-a dat 5 milioane de dolari cash și o grămadă de bijuterii și aur înainte de a părăsi țara.

foto: thebignm.net
Imelda Marcos (83 de ani)
Imelda s-a căsătorit cu Ferdinand Marcos în 1965. A fost considerată cea mai frumoasă și tânără primă doamnă pe care Filipine a avut-o vreodată. Cei doi au dus o viață extravagantă, incluzând tururi de shopping de 5 milioane de dolari la New York, Roma și Copenhaga în 1983. În 1980, Imelda a cumpărat proprietăți în Manhattan, incluzând clădirea Crowne Building (51 milioane de dolari) și Herald Center (60 de milioane de dolari), refuzând achiziția Empire State Building, pe care a catalogat-o drept prea ”ostentativă”.De-a lungul perioadei în care soțul său a deținut puterea, Imelda a ocupat diferite funcții în Guvern până în 1986.
Regimul despotic al lui Ferdinand Marcos a însemnat o violare a drepturilor omului, dar și o represiune politică puternică. Mii de oameni au fost ucisi și economia țării ruinată. Ferdinand a fost înlăturat de la putere în 1986, cei doi fugind în Hawai. În urma percheziției la reședința familiei, umblând prin lucrurile Imeldei, s-au găsit mai mult de 3.000 de perechi de pantofi, 1.000 de genți, 508 rochii și 15 haine de nurcă. Se presupune că Ferdinand Marcos a scos din țară miliarde de dolari.
Imelda s-a reîntors în Filipine în 1991 și a fost condamnată pentru corupție, însă verdictul a fost anulat un an mai târziu. În 1992 a candidat la președenția Filipine, clasându-se pe locul al 5 lea.
Maria Dumitran
"

Seara Voluntarilor Botoşăneni

Seara Voluntarilor Botoşăneni: "
Centrul Europe Direct Botoșani, împreună cu Asociația B-Right Media, organizează miercuri, 26 ianuarie, începând cu orele 18.00, sub egida Anului European al Voluntariatului, prima ediție a evenimentului “Seara Voluntarilor Botoșăneni“. Manifestarea își propune să le ofere recunoaștere acelor persoane care își pun timpul, experiența și talentul în slujba concetăţenilor, la Botoșani, fără a primi vreo retribuție financiară.

"

Seara Voluntarilor Botoșăneni

Centrul Europe Direct Botoșani, împreună cu Asociația B-Right Media organizează miercuri, 26 ianuarie 2011, începând cu orele 18.00, sub egida Anului European al Voluntariatului, prima ediție a evenimentului “Seara Voluntarilor Botoșăneni“. Manifestarea își propune să le ofere recunoaștere acelor persoane care își pun timpul, experiența și talentul în slujba concetăţenilor, la Botoșani, fără a primi vreo retribuție financiară.
În cadrul evenimentului își vor premia voluntarii organizații din toate domeniile de activitate, de la social, la cultură, media, informare europeană, tineret, educație, protecția mediului: Asociația B-Right Media, Centrul Europe Direct, Fundația Estuar – Filiala Botoșani, Crucea Roșie România – Filiala Botoșani, Asociația pentru Copii „Il Girotondo”, Asociația „Ne Trebuie Speranță”, Asociația Culturală „Vis de Artist”, Grupul de Explorări și Operațiuni Speciale Botoșani, Asociația Triumf, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală. De asemenea, vor fi premiaţi voluntari implicaţi în  organizarea și desfășurarea, la Botoșani, a două importante evenimente. Este vorba despre campania  „Let’s Do It Romania”  și Târgul ONG. Lista rămâne deschisă și îi invităm pe alţi colegi ai noştri din sectorul ONG botoşănean  să ni se alăture,  până în preziua evenimentului.
ONG-urile botoșănene vor acorda diplome voluntarilor de toate vârstele și profesiile, de la elevi de școală și liceu sau studenți până la personalități locale botoșănene. Printre laureați se numără cetățeni români, italieni și americani. Diplomele  vor fi oferite în cadrul unui spectacol a cărui regie artistică este semnată de prof. Cătălina Constantinovici, din care nu vor lipsi muzica, dansul și teatrul, asigurate de Asociația Culturală Vis de artist, Clubul de Dans Sportiv Unik Dance, Școlile nr. 12 și 13, trupa Katharsis de la Colegiul A.T. Laurian, corul de la Liceul Pedagogic.
Pentru mai multe detalii referitoare la eveniment,  organizatorii vă stau la dispoziție la adresele de e-mail apcbotosani@yahoo.fr (Centrul Europe Direct) și asociatiabrm@gmail.com (Asociația B-Right Media).
23 ianuarie 2011

The King's Speech: cel mai bun film la gala Sindicatului producătorilor americani (PGA),



Drama britanică "The King's Speech", de Tom Hooper, a primit premiul pentru cel mai bun film la gala Sindicatului producătorilor americani (PGA), care a avut loc sâmbără seară, la Los Angeles, informează variety.com.

Propunerile unui blogger: Articolul saptamanii: 16-22 Ianuarie 2011

Articolul saptamanii: 16-22 Ianuarie 2011: "Iata si care sunt articolele saptamanii