luni, 18 aprilie 2011

Ari Borger Quartet vine la EUROPAfest 2011

Spirit brazilian pe ritmuri de jazz si blues

Pe 10 si 11 mai, in cadrul EUROPAfest, ritmurile braziliene si savoarea occidentala vor prinde contur pe scenele bucurestene prin intermediul muzicienilor de la Ari Borger Quartet / Brazilia-SUA, completand concertele de exceptie pe care ti le pregateste festivalul in aceasta primavara. 

Ari Borger, recunoscut ca cel mai bun pianist si organist din Brazilia, a avut ocazia sa concerteze la  cele mai mari festivaluri de jazz si blues din lume, impartind momente scenice cu nume cunoscute ale muzicii jazz internationale - B.B. King, Pinetop Perkins, Marcus Miller si Johnnie Johnson. Traind o lunga perioada de timp in New Orleans, a fost profund influentat de blues-ul si soul-ul american, genuri muzicale carora le-a adaugat intr-un mod indraznet, ritmuri urbane braziliene. Un funk-mix inedit, emotiile desavarsite, talentul nemasurat, toate acestea au devenit in timp ingredientele de baza pe care s-a format si a crescut cvartetul. Instrumentisti de exceptie s-au alaturat pianistului Ari Borger, in provocarea de a recrea de fiecare data cadrul ideal pentru o experienta muzicala aparte.

Muzica in stare pura. Aceasta ii defineste pe muzicienii de la Ari Borger Quartet. Bazandu-se in primul rand pe reprezentatiile instrumentale live si show-urile de improvizatie, cvartetul isi va purta publicul intr-o calatorie muzicala experimental – contemplativa, cu bilet dus-intors, de la modern la vintage. Notele suave de pian ale lui Ari Borger, sunetele de bas electric și acustic ale lui Marcos Klis, acordurile cadențate de chitara ale lui Celso Salim și cele electrice de percuție ale bateristului Humberto Zigler vor rasuna spectaculos intr-un repertoriu live exploziv, in interiorul unui spațiu total lipsit de rigiditate și strictețe, propice relaxarii – Club Tribute.

Cvartetul ofera o bogata experiența muzicala incarcata cu inedite valori culturale, aducand pe scena reprezentatii exceptionale - ritmurile de jazz, blues și soul iși vor da mana cu exotice influențe braziliene, toate fiind redate cu mult profesionalism și pasiune neobosita.

Agenda invitatiilor speciali la EUROPAfest este completata de alte nume de prestigiu precum The Merry Poppins / Austria, trupa care intrunește, intr-o maniera creativa, ritmuri de cabaret, jazz, hip-hop, pop și reggae sau Atmasfera / Polonia-Ucraina, a carei specialitate e imbinarea de efect intre vioara, chitara, flaut, dar și momente de improvizație, pe care le insereaza in piesele lor cu multa naturalețe și imaginație. Nu in ultimul rand, trupele de la New Jazz Generation vor surprinde cu pofta de viața pe care o preschimba in note muzicale, scrise pe un portativ de dinamism, entuziasm și creativitate.

Timp de o saptamana, incepand cu 7 pana pe 13 mai, EUROPAfest lanseaza publicului romanesc, provcarea de a degusta din deliciile muzicale, spicuite din intregul repertoriu international. Cu 18 ani de existenta in Romania, evenimentul caracterizat prin bun gust si profesionalism prezinta o incantatoare impletire a patru stiluri muzicale: jazz, blues, pop si clasic. Spectatorii vor avea ocazia sa simta emotia celor doua mari competitii: Bucharest International Jazz Competition si Jeunesses International Flute Competition, dar si sa se delecteze cu seri relaxante de primavara, asistand la concerte atat in spatiile traditionale de concert, cat si in spatiile neconventionale din cadrul Caffe Festival.

Asadar, intre 7 si 13 mai, nu rata concertele extraordinare pe care ti le pregateste EUROPAfest 2011!

Informatii suplimentare si agenda completa: jmEvents - Organizator

www.jmEvents.ro | office@jmevents.ro | 0720.31.61.62 | 0740.759.566

webRelease: Publicatiile independente in vremea represiunii si a libertatii de expresie

webRelease: Publicatiile independente in vremea represiunii si a libertatii de expresie: "Atelierul are drept fundal istoria complexa a publicatiilor independente romanesti, ramasa inca prea putin cunoscuta si cercetata. Sub regimul Ceausescu, reglementarile impuse de stat asupra domeniului cultural si artistic erau extrem de aspre, astfel ca in Romania productia de publicatii independente infloreste abia odata cu inceputul anilor '90. In ultima vreme cenzura ideologica este inlocuita de constrangerile economice, financiare sau tehnice. Consideram ca publicarea ca modalitate de exprimare si samizdatul ca forma a sa, nascut in conditii opresive specifice, comune mai multor tari din Europa de Est, merita o atentie speciala ce ar putea arunca o lumina noua asupra sensurilor publicatiei independente, asupra formelelor sale si asupra provocarilor sale contemporane."

Afaceri de liceu: ceaiuri calde şi geci cu rucsac

Afaceri de liceu: ceaiuri calde şi geci cu rucsac: "Elevii-antreprenori şi-au deschis mici afaceri nu ca să se îmbogăţească, ci ca să înveţe ce înseamnă piaţa de business."

Românii au talent: rezultate sondaj la 18 aprilie - 100 votanţi

Narcis Iustin Ianău
41%

41 raspunsuri
Trupa Ballance
0%

0 raspunsuri
Emil şi Viorica Luca
0%

0 raspunsuri
Adrian Ţuţu
18%

18 raspunsuri
Cristina Bondoc şi Alina Duncă
3%

3 raspunsuri
Grupul Akikai
0%

0 raspunsuri
Ştefan Florescu
2%

2 raspunsuri
Cosmin Agache
3%

3 raspunsuri
Rebeca Neacşu
12%

12 raspunsuri
Valentin Dinu
19%

19 raspunsuri
Luca Valentin
1%

1 raspunsuri
Medea
1%

1 raspunsuri

Video: parodie glumeaţă de la "nunta"prinţului William cu Kate Middleton

Noi indicii cu privire la moartea lui Michael Jackson

Noi indicii cu privire la moartea lui Michael Jackson: "Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit că medicul Conrad Murray nu a atins seringa cu care a fost injectat Michael în ziua morţii."

Video: doi politicieni irakieni s-au bătut în direct la TV

Judeţul Botoşani pe primele locuri la Made for Europe!

Judeţul Botoşani pe primele locuri la Made for Europe!: "
În perioada 15-17 aprilie 2011, s-a desfăşurat etapa naţională a concursului Made For Europe, la Piatra Neamţ. La concurs au fost înscrise peste 90 de de produse finale realizate în cadrul proiectelor de cooperare europeană.
Judeţul nostru a fost reprezentat de elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Botoşani, Şcoala “Mihai Kogălniceanu” Nr. 8 Dorohoi, Grup Scolar Industrial Bucecea şi Şcoala cu clasele I-VIII Româneşti. Concurenţii botoşăneni au obţinut cu toţii premii, impresionând juriul cu site-ul, minidicţionarul, calendarul şi cartea cu poveşti din proiectele lor. Iacob Madalina a obţinut locul I, Vasilache Laura- locul II, Toma Mihai-locul III, iar Rinder Lavinia-mentiune.
Pe lângă un concurs bine planificat, concurenţii au avut parte de trei zile excepţionale, organizate până la cel mai mic detaliu de gazdele din Piatra Neamţ.
Mădălina Iacob.


http://cursdejurnalism.blogspot.com/2011/04/judetul-botosani-pe-primele-locuri-la.html






Florian Petrică, de la Money Channel, selectat pentru TVR Info. Lista cu toți prezentatorii TVR Info

Florian Petrică, de la Money Channel, selectat pentru TVR Info. Lista cu toți prezentatorii TVR Info: "

Florian Petrică (The Money Channel) a fost selectat pentru a fi unul dintre prezentatorii TVR Info, canal public ce urmează a fi relansat în perioada următoare.

El va prezenta știri și emisiuni informative. După un casting care a avut loc pe 7 aprilie, TVR Info i-a mai selectat pe Alina Luciana Badea și Alina Sencovici.

Lista cu toți prezentatorii TVR Info, în continuare:

Prezentatori de știri și emisiuni informative:

Alina Luciana Badea
Alina Sencovici
Florian Petrică

Prezentatori de rubrică, cu statut de colaboratori:

Irina Balint
Mihai Constantiniu
Gabriela Dumbravă
Amedeo-Diomed Ene
Ana-Maria Mihail
Teodora Alexandra Minea
Flavia Negoescu
Teodora Păun
Cosmin Ţîntă
Andrei Tomescu

"

BBC, acuzat că promovează moartea asistată, după ce a filmat un documentar controversat

BBC, acuzat că promovează moartea asistată, după ce a filmat un documentar controversat: "Ecranizarea momentului morţii victimei este o premieră pentru televiziunea britanică. Programul urmează să fie difuzat pe BBC2 în această vară. Gestul postului de televiziune a fost condamnat de activişti, politicieni, medici şi lideri religioşi, care au acuzat televiziunea că este lipsită de etică, că promovează sinuciderea asistată şi eutanasia şi desconsideră sfinţenia vieţii.

'BBC acţionează ca o majoretă în faţa legalizării morţii asistate', a comentat Dr. Peter Saunders, directorul organizaţiei de caritate 'Care Not Killing', pentru Daily Mail."

Raportul TVR: Deficit de 162 milioane lei in 2010. Veniturile nete din publicitate s-au ridicat la 8,78 milioane euro, iar obligatia de plata a Splendid Media este de 7,79 milioane euro - Media & Publicitate - HotNews.ro

Raportul TVR: Deficit de 162 milioane lei in 2010. Veniturile nete din publicitate s-au ridicat la 8,78 milioane euro, iar obligatia de plata a Splendid Media este de 7,79 milioane euro - Media & Publicitate - HotNews.ro: "Raportul TVR: Deficit de 162 milioane lei in 2010. Veniturile nete din publicitate s-au ridicat la 8,78 milioane euro, iar obligatia de plata a Splendid Media este de 7,79 milioane euro
de C.I. HotNews.ro
Vineri, 15 aprilie 2011, 16:07 Economie | Media & Publicitate

Televiziunea publica a terminat 2010 cu un deficit de 161.956.133 lei (38,47 milioane euro, la cursul mediu anual), potrivit Raportului de activitate al institutiei pentru anul trecut, publicat pe site-ul institutiei. Cu un an inainte, SRTv inregistra un deficit de 48 de milioane de lei. Cifra de afaceri neta a TVR in 2010 a fost de 531,87 milioane lei, veniturile totale ridicandu-se la 571 milioane lei."

18 martie: Bebeluș folosit într-o campanie pro-homosexuali

18 martie: Bebeluș folosit într-o campanie pro-homosexuali: "

Un bebeluş care poartă o brăţară pe care scrie “homosexual” scandalizează Timişoara, după ce imaginea a apărut pe un panou publicitar în centrul oraşului, în imediata vecinătate a Hotelului Continental, scrie Evenimentul Zilei.

Pe afişi este notat că acţiunea ar fi finanţată printr-un “grant oferit de Islanda, Lichtenstein şi Norvegia”, în cadrul programului “Eu sunt. Tu?”, care se adresează comunităţii gay din România.

Panoul face parte dintr-o campanie mai amplă în cadrul căreia, duminică, la Braşov, are loc cel mai important eveniment gay din România, şi anume concursul Mister Gay Europa 2010/2011, la care participă reprezentanţi din 10 ţări.
În încercarea de a face lumină, edilii au constatat că momentan nu ştiu ce firmă gestionează panoul publicitar. Dacă acesta nu are autorizaţie, compania va plăti o amendă între 1.000 şi 2.000 de lei. În niciun caz însă nu poate fi sancţionată pentru mesajul transmis.
Bebeluș folosit într-o campanie pro-homosexuali

Participarea TVR la deja celebra licitaţie a manuscriselor lui Emil Cioran de la Paris din 7 aprilie a ridicat nenumărate semne de întrebare, scrie Jurnalul Naţional.

Dorinţa intensă a televiziunii pu­blice de a cumpăra măcar o parte din obiectele care au aparţinut marelui filozof, prima încercare de acest gen exprimată în istoria de 55 de ani a instituţiei, premieră gândită în pripă, a ridicat o problemă spinoasă, după cum a subliniat şi regizorul Sorin Ilieşiu (n.r. – corealizator al filmului “Apocalipsa după Cioran”) în sesizarea pe care a făcut-o la Parchetul General cu privire la presupusa ilegalitate în care s-ar fi desfăşurat licitaţia de la Paris:

Consider că sta­tul român a fost fraudat şi batjocorit şi că ne aflăm în faţa unei escrocherii internaţionale care a avut ca scop atât obţinerea unui preţ uriaş la licitaţia din 7 aprilie, cât şi viitoarea supralicitare exagerată a manuscriselor franceze ale lui Emil Cioran, descoperite în boxa acestuia de la subsol (n.r. – de Simone Baulez), evaluate de licitator – înainte de licitaţia din 7 aprilie a.c. – la circa 1.500.000 euro“.

Reprezentanţii televiziunii pu­blice infirmă însă că aprobarea participării la licitaţie a fost luată pe ultima sută de metri, deşi Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a parafat decizia în şedinţa care a avut loc taman în ziua importantului eveniment: “CA al TVR, care este format din 13 membri, avea programată şedinţa chiar în ziua licitaţiei. De aceea pare că totul s-a întâmplat «pe ultima sută de metri»”.
TVR-ul a pozat în “patriot”, dar nu i-a ieşit

La numai două săptămâni după ce un canal de televiziune francez a difuzat o anchetă despre situaţia toxicomanilor din România şi pericolul infestării acestora cu virusul HIV, doi jurnalişti spanioli de la una dintre cele mai cunoscute publicaţii din Spania au publicat sîmbătă un reportaj despre situaţia copiilor români de etnie romă dintr-un cartier de la periferia Madridului, care poartă un nume predestinat unui trai mizer: El Gallinero (“Coteţul”), scrie Gândul. Spaniolii avertizează că “Versace vive entre ratas” (“Versace trăieşte printe şobolani”) e primul material dintr-o serie dedicate problemelor sociale, în vederea alegerilor locale din 22 mai.
Jurnaliştii de la “El Pais”, şocaţi de cum trăiesc ţiganii români Versace, Armani şi Napoleón în “Coteţul” Madridului. Cum răspund oficialii români la acest nou “scandal”

Ca niciodată până acum, 10 agenţii româneşti îşi dispută importantele trofee: The Practice, Graffiti PR, McCann PR, BDR Associates, GollinHarris Bucuresti, PR & MORE, Action Global Communications, Image PR, Ogilvy Public Relations şi Nicola Porter Novelli, scrie IAA.ro.
Anul acesta au fost înscrise 2.000 de lucrări, cel mai mare număr de intrări din istoria premiilor SABRE, iar România contribuie cu o parte semnificativă. Numai agenţia The Practice are 5 nominalizări, cel mai mare număr obţinut anul acesta de o agenţie din România la SABRE Awards.
10 agenţii româneşti de PR, pe lista scurtă a competiţiei internaţionale SABRE Awards

Corespondentul Ştirilor Pro TV Amalia Enache va transmite în direct de la Londra nunta prinţului William cu Kate Middleton, cel mai aşteptat eveniment regal al anului, şi îi va introduce pe telespectatori în atmosfera ceremoniei, informează postul de televiziune, scrie Mediafax.
Evenimentul aşteptat de o lume întreagă cu sufletul la gură se anunţă a fi cea mai urmărită transmisiune în direct din toate timpurile, iar estimările indică faptul că între două şi trei miliarde de oameni din toate colţurile lumii vor urmări măcar parţial ceremonia.
Amalia Enache transmite în direct de la Londra nunta prinţului William cu Kate Middleton

Profitul net al Google a crescut cu 17% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 2,3 miliarde de dolari, plasându-se însă sub estimările analiştilor, după ce cheltuielile companiei au urcat puternic, cu 54%, în urma unei campanii de angajări fără precedent, scrie Mediafax, care citează Reuters.
Creşterea cheltuielilor a uimit investitorii, deja îngrijoraţi că noul director general, Larry Page, ar putea pierde din vedere profitabilitatea pentru a se concentra pe creşterea veniturilor.
Rezultatele Google au dezamăgit investitorii, după o creştere surprinzătoare cu 54% a cheltuielilor

Aplicaţia pentru telefoane inteligente Trip Journal, produsă de o firmă din Cluj Napoca, a fost nominalizată la preiile Webby, în categoria Best Travel App (Cea mai bună aplicaţie pentru călătorii), scrie HotNews. În istoria de 15 ani a premiilor Webby, oferite de AOL şi supranumite Oscarurile intenetului, aceasta este prima dată când o aplicaţie românească ajunge pe lista finaliştilor.

Trip Journal, disponibilă pe platformele Apple iOS, Google Android, Symbian şi Samsung Bada OS, este produsă de compania românească IQest şi a mai câştigat în anul 2010 premiul pentru a€œCea mai bună aplicaţie din toate timpurile” la conferinţa anuală a dezvoltatorilor Apple (WWDC). Aplicaţia oferă utilizatorilor posibilitatea de a ţine un jurnal al călătoriilor pe care le fac folosind imagini, texte şi clipuri video, care pot fi integrate pe o hartă mulţumită unei funcţii de geolocatie.
Trip Journal, prima aplicaţie românească nominalizată la premiile Webby

Doi oameni politici din Irak s-au luat la bătaie la propriu în timpul unei emisiuni televizate, în care se vorbea despre dictatorul Saddam Hussein, scrie Adevărul.

După un schimb de replici dure, cei doi politicieni au început să-şi care pumni în studioul televiziunii irakiene, ignorând total faptul că se aflau în direct.
Moderatorul emisiunii a rămas şocat şi a sărit să-i despartă. Emisiunea a fost întreruptă din cauza incidentului.

Click here to view the embedded video.

VIDEO Doi politicieni irakieni s-au bătut în direct la TV

"

Blestemul unei vieţi! Angela Similea, trei soţi din patru i-au murit de cancer

Blestemul unei vieţi! Angela Similea, trei soţi din patru i-au murit de cancer: "În urmă cu o săptămână, Angela Similea a îmbrăcat hainele de doliu pentru a-şi conduce pe ultimul drum soţul, pe Victor Surdu. O durere cumplită pentru o artistă sensibilă, care nu este la prima experienţă de acest gen. A mai trecut prin asta în viaţă. E..."